Instagram är en av mina stora inspirationskällor som jag är inne och kollar dagligen. När det kommer till ens feed, är det viktigt att se det som en helhet med ett genomgående tema, snarare än flera separata bilder, förutsatt att man värdesätter ett estetiskt flöde. Genom att vara konsekvent med färger och innehåll, åstadkommer man ett stilrent tema. Kontona nedan är några av mina favoriter som jag har tagit inspiration från vid formandet av mitt eget feed, en del färgmässigt och en del innehållsmässigt.


Det första är ett av mina absoluta favoriter: @_ofresia som har flera bilder publicerade i Vogue, vilket man förstår när man ser dem! Fotona jag har valt ut nedan är några av mina personliga favoriter. Det var dock så svårt att välja ut bara fem, då det finns så många som är otroligt snygga och unika.

Andra kontot: @_la_collection_ har en minimalistisk stil på flödet och är ett klädmärke från Paris. Även om inte precis alla klädesplagg passar en själv rent stilmässigt, vilket är fallet för mig, så är hela kontot i sig inspirerande när det kommer till hur elegant och stilrent det är. Ett plus är att de regelbundet lägger upp foton på kaffe. Dessutom blir jag alltid lockad att resa till Paris när jag ser deras feed!

Konto nummer tre: @marianna_hewitt är nog det kontot som mitt står närmast, både sett utifrån de neutrala färgskalorna och fotonas innehåll och tema. Marianna Hewitt är en bloggare med mode och skönhet i fokus vilket också är områden jag har som intresse vilket har gjort det naturligt att hämta mest inspiration till idéer från henne.

Mitt Instagram: @isabelleastridlinnea

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ett av mina mål är att skapa en egen modellportfolio. En portfolio är en samling foton som används som en referens vid sökande av modelluppdrag. Det är som motsvarigheten till en arbetssökandes CV. Det finns såklart flera sätt att gå tillväga för att skapa en portfolio.


Ett av de vanligaste alternativen är att samarbeta med en fotograf som vill jobba TFP. TFP står för Time for Print och innebär att både fotografen och modellen får ta del av och använda fotona för att utveckla sin portfolio. Det betyder att det är kostnadsfritt då det är en ömsesidig kollaboration.


Ett annat vanligt alternativ är att ta hjälp av en agentur då de har anställda fotografer och ett brett kontaktnät som underlättar letandet av modelluppdrag för en amatörmodell. En agentur är som en mellanhand mellan modell och företag då modeller söker uppdrag och företag söker modeller, allt via agenturen. Det är dock inte kostnadsfritt utan kommer vanligtvis med en avgift för varje modelluppdrag. Med tanke på att en agentur inte bara kan hjälpa till att sammanställa en portfolio utan också hjälpa en att leta uppdrag hos företag, är därför det nästa steget när man har sin portfolio klar, att kontakta en agentur just för att enklare få kontakt med företag som letar modeller.


Att bilda en portfolio kräver både pengar, tid och ihärdighet för att få kontakt med en seriös fotograf och agentur och sedan skapa en portfolio som förhoppningsvis leder till modelluppdrag. Det är svårt, men inte orealistiskt! Först och främst är det nog dock en otroligt spännande upplevelse och erfarenhet som verkligen lockar mig!

På tal om modeller är supermodellen Frida Gustavsson en av mina största inspirationer inom branschen och även en av mina favoritmodeller!

Likes

Comments

Den här bloggen kommer mestadels att dedikeras åt foton, alldaglia uppdateringar och tankar samt mode- och skönhetsrelaterade inlägg. 

Likes

Comments

Instagram@isabelleastridlinnea