Australien


Hejsan svejsan! För tillfället är vi kvar i Broome, incheckade på det billigaste hostelet som fanns. Gode sunk men mysigt sällskap. Lite småkryp och sånt ni vet. Fjärilar i duschen. Bortsett från krypen finns det trevliga människor här också. Vi har lärt en nederländare att spela Chicago. Efter det spelade vi andra spel och drack öl, fram tills nu då vi ska gå och lägga oss.

I övrigt började vi iallafall vår dag med att checka ut från det andra boendet, för att sen gå till flygplatsen där vi tänkte ta första bästa flyg, till första bästa ställe. Vi var precis påväg att boka en biljett till Adelaine när en relocationbil till Darwin dök upp. Perfekt tänkte vi, och bokade den istället. Dom från bilfirman ringde dock upp och sa att det blivit något fel, så vi kan inte hämta bilen idag utan måste vänta till imorgon. Därav, kvar i Broome. Vi knatade på med våra ryggsäckar under dagen innan vi slutligen anlände här. Kort och gott.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Australien


Tjohej! I denna skrivande stund är klockan 00.57 här och vi packar för fullt inför att checka ut från detta boende imorgon. Vars vi ska är det ingen som vet, inte ens vi. Vi lär vi ju märka.

Vi längtade och väntade hela förmiddagen på att kajaka, men där kom den lilla farbrorn en kvart efter bestämd tid och säger att det blir inställt även idag. Whaaaaat noooooo. So sad. Men det är nog tur annars hade vi nog blåst ut till havs och blivit hajmat.

Vi for då istället till Sun Cinema, en 100 år gammal utomhusbio som är kvar i sitt originalskick. Så häftigt! Under filmen hann en ödla bosätta sig på skärmen samt att ett helt gäng med fladdermöss flög kors och tvärs över våra huvuden. Det var både en filmupplevelse och en vildmarksupplevelse alltså. Valuta för pengarna kan man kanske säga hehe.

Nä nu måste jag fortsätta pressa sönder min väska. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om den sprack, men sådana hemskheter hoppas vi inte ska ske.

Likes

Comments

Australien


Och några minuter senare fick man en liter sand i ögonen (fett skönt) och himlen blev mörk. Kajakturen blev alltså flyttad till imorgon istället för att det började blåsa upp rejält. Men vi fick iallafall avnjuta en god måltid vid vattnet med lite ditblåsta knapriga löv som extra krydda, mums!! Mannen som skulle guida oss över vattnet var snäll och skjutsade hem oss så nu är vi tillbaka och ska se dom sista avsnitten av Animal Kingdom. Buhu.

Likes

Comments

Australien


Vilken ultrasemesterdag vi har haft idag. Vi har bara slappat ute i solen och i poolen. Jag har sörjt att mina solglasögon spolades ut i havet igår. Väldigt sorgligt. Hade med mig ett par till men dom har jag trampat på, så dom blev totalt odugliga. Sorgligt det med.

Vi har iallafall hämtat oss från våran godiskoma och börjar bli redo för att fara ut med en kajak och fiska. Det blir spännande. Håller tummarna för att vi får lite stora firrar och inte trillar i hehe.Likes

Comments

Australien

Det är faktiskt helt otroligt att man fortfarande efter 20 år inte lärt sig äta godis korrekt. Tyvärr kör man ju denna metod där man pressar i sig så mycket godis som möjligt, på så kort tid som möjligt. Nice till en början men sedan inte så nice då man ej kan röra sig no more. Det är iallafall vad jag och Fredde har gjort denna kväll. Efter vi var och åt middag och provade öl såklart. Middagen var bajs men ölen var otroligt god. Såhär såg det ut:


Vi hade lite skilda meningar över vilken som var godast (ginger beer var bäst jag lovar) men i övrigt röstade vi faktiskt samma.

Nu ska vi lägga oss och dö en stund sen ska vi äta lite mer godis, hejdåååå

Likes

Comments

Australien


Så himla härlig dag. Det har varit supervarmt, men på stranden fläktade det så man slapp löka ihjäl. Det var skön temperatur i vattnet och stora vågor så det var askul att bada, bortsett från att man blev blind pga jättesalt vatten.

Nu har vi fått tillbaka våran syn någorlunda iallafall, så vi ska slå på ett avsnitt av Animal Kingdom innan vi ska prova öl och dricka god mat. Niiiiceeee

Likes

Comments

Australien


Morsning korsning! Vi avnjöt en simpel frukost ute i solen följt av ett bad, och nu ska vi dra ner till stranden en sväng tänkte vi. Ni lär ju märka om vi inte hör av oss något mer till nära och kära, då är nog risken stor att vi smält bort.

Likes

Comments

Australien


Hej vänner!! Följande har hänt idag:

1. Vi startade dagen med att bada i campingens pool. Helt underbart härligt faktiskt.
2. Vi har lämnat igen husbilen. Buhu. Det suger. Stenhårt. Det första dom sa när vi anlände var "oh, you're the couple that killed that emu!!" Yep. Det är vi. Rip.
3. Vi har checkat in på det nya stället. Det är typ ett rum som en väldigt trevlig och söt dam hyr ut. Det är jättefint med pool och grejer. Hon sa att hon tycker synd om backpackers som måste tälta och grejer så hon hyr ut det väldigt billigt. En mycket klok dam måste jag säga.

Det är typ det. Vi tog en promenad hem från uthyrningen, och stektes ungefär ihjäl. Tror faktiskt att man blivit well done ifall man skulle råka somna i solen. Hemsk tanke. Men det beskriver ungefär värmen. Under kvällen har vi faktiskt bara sett på Netflix, vi har börjat se en ny serie som heter Animal Kingdom. Tips!! Förtrollande bra, svårt att slita sig från den.

Nu har vi gjort lite kvällsmat och ska fortsätta vårt netflixmaraton. Hejs!!


Likes

Comments

Australien


Okej. Vi hamnade i Broome ändå. Vi körde förbi 2 mindre byar men för att komma in i dom var man tvungen att köra in flera mil på en dålig oasfalterad väg så vi fortsatte köra. Vi svängde efter vägen in på en park, där dom hade krokodiler som egentligen skulle skjutas pga trakasserade människor. Det var intressant. Vi är nu på den sista campingen innan vi lämnar igen husbilen (so sad) och ska äta paj och dricka pepsi. Riktigt lyx.

Likes

Comments

Australien


För tillfället är det 22 mil kvar till Broome. Det känns lite tråkigt att det inte är så långt kvar, även fast vägen för det mesta ser exakt likadan ut är det så kul att åka bil och campa på olika ställen. Käka nudlar och soppa till varje måltid. Vi har tänkt stanna i nästa by (om det ens kommer någon mer???? Ingen aning faktiskt) och hitta på någonting, också kör vi sista biten imorgon. Vi får se helt enkelt!

Likes

Comments