Header

Dietrich har skött sig bra trots lite bus och stök.
Igår gjorde vi en ganska dålig ritt, men belönades med 79% och slutade 5a och tog den sista finalplatsen.
Idag var han mycket bättre redan på framridningen men på banan så hittade han på lite bus, det kostade lite för mycket på lösgjordheten men blev 80% och en 4e plats.
Det var riktigt skönt att få en revansch efter första klassen. Visst vi kan mycket mycket bättre. Menmen. Han har skött sig riktigt bra på sitt första meeting. Nu är han och jag hemma. Han så få vila i en vecka nu, men jag åker tillbaks redan imorgon då med Vimmer. Vi ska ju starta på lördag. Så blir att upp tidigt imorgon och packa om och sedan åka tillbaka. Skönt att ha hyfsat nära ;)

Likes

Comments

Äntligen är vi på plats och dietrich i sin Box och vi i lastbilen. Har vart ute och gått med honom på Stallplan då man inte kunde röra sig så mycket. Är väldigt mycket folk som kommer hela tiden. Men man fick hjälp att lasta ur alla saker när man kom så det var väldigt trevligt.
Vi har även vart inne på arenan och kollat och det är stort och tittigt där inne. Massor av saker för hästarna att kolla på och allting är så nära.

Nu ska vi strax gå och titta till Dietrich och ge han natt mat. Sen är det dags att sova ;)

Tävlingsbanan

Framridningen

Likes

Comments

Nu sitter jag i lastbilen påväg mot Elmia.
Förmiddagen har gått åt till att packa in allting i lastbilen. Blir alltid en hel del grejer som ska med. Nu har jag fördelen att min syster kommer imorgon. Så har jag glömt något kan hon ta med sig det ;)
Efter lunch kom Stefan och vi tränade Dietrich och Vimmer. Hade två riktigt bra pass, så vi är laddade inför Elmia 😃

Likes

Comments

Nu är det ny vecka och äntligen dags för Elmia veckan!! Kommer lägga lite mer fokus på Dietrich och Vimmer denna vecka, dom andra får Ina ha hand om.

Så tänkte jag bara gör schema för Vimmse och Dietrich

Måndag - Dietrich jogging, Vimmer jogging. Jag är borta mitt på dagen, så får rida Dietrich vid 07:00 och Vimmer när jag kommer hem.

Tisdag - förhoppningsvis Stefan träning. Åker till Elmia med Dietrich.

Onsdag - Dietrich får gå på banan 10-12, kommer endast skritta honom, sedan startar vi klockan 16:51.
Vimmer får Ina jogga

Torsdag - Förhoppningsvis är jag och Dietrich 1 av 5 ekipage som får rida "final" klassen. Jag åker hem och rider Vimmer på kvällen

Fredag - Åker med Vimmer till Elmia och får rida på banan på kvällen. Dietrich får vila resten av veckan

Lördag - Dags för att göra våran sista YR tävling och första och sista gången jag rider min nya kür

Söndag - Dags att åka hem efter en förhoppningsvis lyckad och rolig tävling!

Likes

Comments

Sushi slutar aldrig levererar. Igår debuterade vi som sagt LA:3 och vi vann!!! 70,7% blev slutresultatet.

På framridningen i början var hon väldigt spänd och tittig, men det gav sig med tiden och hon blev bättre och bättre även fast det var en kortsida hon inte ville gå på. I slutet så travade hon som hon aldrig gjort tidigare. Fick verkligen en wow känsla. När det var dags för våran tur att inta banan blev hon väldigt spänd. Hon travade runt banan men det var knappt, hon var riktigt riktigt spänd och titig.
Men inne på banan var hon faktiskt duktig, vi kom inte riktigt ut i hörnen. Men överlag en ganska bra debut faktiskt. Inga stora missar men inte riktigt så avslappnad som hon kan vara.

Det känns bra att debuten för henne är gjord i LA och att det faktiskt kändes ganska lätt.
Fast det bästa av allt var nog känslan vi hade i slutet av framridningen. Verkligen wow!!

Likes

Comments

Och eftersom sushi ska göra sin debut i LA idag så passar det ju bra med henne

+ Hennes energi tar aldrig slut

+ Hon är alltid arbetsvillig

+ Även fast hon kan vara oerhört stoig så är hon en väldigt snäll och mysig häst

+ Hon älskar att stå och gosa, hon föredrar hellre mysstunder än att jobba om hon får välja ;)


- Hon kan vara oerhört stoig.. Och jag och ston går ju inte riktigt ihop hehe. lika envisa båda två.

- Hon har oerhört mycket egen vilja, vill hon gå till vänster då går hon till vänster.

- Hon kan vara väldigt tittig på saker. Jobbigt i början när vi började tävla, men nu går det bättre.


Ikväll klockan 19:43 får ni hålla tummarna, då gör vi debut i LA:3. Antingen går det super bra, eller katastrof. Hehe spännande kväll med andra ord.

Likes

Comments

Fabulous M.. Ja så heter min förhoppningsvis blivande stjärna!!
För två veckor sedan var vi nere och tittade på fölen på fölvisningen i Flyinge. Dagen innan vi åkte ner så kollade vi igenom filmerna som låg ute på nätet och valde ut några favoriter.
Sen nere i Flyinge så kollade vi på alla föl och några fall bort redan där, dom levde inte upp till förväntningarna. Medans vi fick några nya föl på listan. Efter visningen så var stallarna öppna och vi gick och kollade på dom aktuella fölen i stallarna. Och alla var ju ur söta, så kunde lika gärna tagit med mig alla hem..hehe

Påväg hem diskuterade vi vilka som var våra favoriter och när vi kom hem så kollade vi även på visningen igen. Just för att se vilken vi verkligen ville ha. Och tillslut hade vi faktiskt solat bort alla andra och Fabulous va den enda som va kvar.

Eftersom vi skulle till Tyskland på natten där så följde vi auktionen på clipmyhorse. Var riktigt spännande innan han blev min Fabulous 😃✨

Likes

Comments

Idag har våra unghästar fått flyttat hemifrån, Inte så långt men. Alla hästar fick inte plats i stallet så vi var tvungna att bygga ett nytt stall med lösdrift. Där är tanken att alla små ska gå tills det är dags att rida in dom. Nu är det visserligen bara min systers hästar där nere. För jag har ju inget stoföl.
Men dom såg ut att trivas tillsammans och sprang runt i sin hage innan dom började äta.
Så nu är det lite tomt i stallet här uppe då det är 4 hästar mindre.

Hade även två bra pass på sushi och dietrich. Sushi börjar äntligen att släppa ner nacken och stretcha ut. Innan blev hon väldigt kort i halsen. Hon är inte heller lika dragig som innan. Så det ser fortfarande ganska lovande ut inför lördag.

Likes

Comments

Tänkte göra några inlägg med + och minus med mina hästar och först ut är conny.

Vi börjar med det positiva

+ Conny är nog den snällaste hästen jag haft

+ Han älskar att få tävla och visa upp sig

+ Likadant med träning, han är alltid positiv till att träna och ger aldrig upp, utan han kämpar på.

+ Han är som en hundvalp på tävling. Alltid så snäll.

+ Jag kan rida ut på honom i skogen utan att känna mig osäker.

+ Jag har aldrig trillat av honom och jag har haft honom i över 4 år. Det säger nog det mesta om hur snäll han är.


- Han älskar att rulla sig, finns nog inte en dag han inte har rullat sig i spånet. Och han rullar sig inte en gång, utan 3-4. Jobbigt när man kommer till meeting och han är ny duschad och så fort han kommer in i boxen rullar han sig..

- Han tycker inte om att klippa öronen, överallt annars går hur bra som helst, men öronen är han rädd för.

- Helt ärligt så finns det nog inte så mycket minus med den hästen, för han är den snällaste och ärligaste hästen jag haft. Han har verkligen ett hjärta av rent guld. Jag kommer nog ALDRIG att få en så snäll häst som han igen.

-

Likes

Comments

Äntligen kan jag blogga via datan. Min laddare till datan har vart spårlöst försvunnen sedan EM. Har letat igenom hela lastilen och mitt rum, men ja.. ingen laddare. Men nu äntligen så kan jag blogga från datan och lägga upp bilder. Blir ju lite tråkigare med mobil blogg och bilder hela tiden.

Dagens ridpass har verkligen vart riktigt bra. Om Dietrich var riktigt fin igår, så var han verkligen WOWOWOWOWO idag. Inte ofta man får super känsla, men den hästen blir bara bättre och bättre för varje dag. Han travade som aldrig förr. Det gäller att njuta när man kan, för med hästar vet man aldrig. Vi får hoppas att den här känslan håller i sig till nästa vecka hehe..

Sushi gjorde faktiskt också ett bra pass, riktigt mjuk och fin och tog hjälperna utan att springa iväg eller dra ur mig i sadeln. Så det ser också lovande ut inför debuten på Lördag. Nästan så man blir lite nervös inför hennes debut, hon har 6 raka segrar. Så vi har lite att leva upp till.. ;)Likes

Comments