Header
View tracker

Igår kom äntligen "lilla" Fabbe hem. Han har vuxit sedan jag träffade honom när vi var i Elmia.
Idag släppte vi ihop Fabbe med min systers hingst "Harald" . Vi släppte dom först i ridhuset och sedan fick dom gå ut i hagen. Och dom verkade gilla varandra.
Han var lite stökig imorse men under dagen har han blivit mer och mer gosig och snäll.
Längtar tills vi ska börja rida honom.. haha får dock vänta i 2 år vilket känns som en evighet.

Något annat roligt är att min 2,5 åring är såååå snäll, vi har börjat rida in honom och han har inte gjort ett enda bus!! Inte jag som rider på honom, jag är för feg. Men han är verkligen så snäll. Han kan redan galopp ombyten. Tjoho. Han är verkligen en ny "Conny"

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tråkigt men sant, jag har inga fler tävlingar iår . Skulle egentligen tävlat i söndags i Jönköping med Sushi. Men den tävlingen blev ju inställd pgr av kvarka. Så istället får jag vänta tills nästa år innan allt kör igång. Sååå tråkigt!! Vill verkligen tävla nu. Hehe
Helsingborg är i helgen, men jag känner mig klar med PSG och Inter 1 klassen och är inte helt redo för Inter 2, eller det är bara byterna i varje som ska falla helt hundra på plats. Piaffen och passagen är riktigt riktigt fin!! Men jag vill inte gå ut och tävla om jag inte har chans att vinna. Då kan jag lika gärna vänta tills nästa år! Så nu väntar en vinter med massor av träning. Ser egentligen fram emot emot en vinter med träning även fast jag älskar att tävla 😍
Imorgon är det äntligen Stefan träning igen

Likes

Comments

View tracker

Att sälja sin bästa vän är absolut det värsta jag gjort. Igår flyttade Conny till sitt nya hem. Är både glad och ledsen och tom. Att han inte längre står i sin Box.. att jag inte kommer få träffa honom varje dag. Det är oerhört jobbigt. Han var verkligen min bästa vän. Han gjorde allt och lite till för mig. Han är en häst jag aldrig kommer få uppleva igen, så snäll och rolig. Vi har hunnit göra så mycket tillsammans, ridit mästerskap, tagit medaljer, vinster internationellt men det bästa av allt är nog alla galopp race i skogen. Vi fick avsluta på topp med vinster i Falsterbo och ett Europa Mästerskap.
Är så glad och tacksam för tiden med honom, ingen häst kommer någonsin kunna ta platsen som han har gjort i mitt hjärta.
Men jag kan tyvärr inte spara på alla hästar. Och nästa år blir jag U25 och Conny blir 16, att lära honom Piaff? NEJ. Vill hellre att han får en rolig sista tid och jag vet att han kommer glänsa med sin nya ryttare. Det är roligare att se en glad häst briljera i sitt liv än att försöka träna upp honom nu till Grand Prix.
Det är det värsta med att bli äldre... att man måste släppa iväg sin bästa vän.

Han är så speciell så jag kan inte ens beskriva honom med ord. Sista ritten med honom, så gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Kommer aldrig mer få rida i hans magiska trav. Han är något utöver det vanliga. Och jag saknar honom redan.

Likes

Comments

Dietrich har skött sig bra trots lite bus och stök.
Igår gjorde vi en ganska dålig ritt, men belönades med 79% och slutade 5a och tog den sista finalplatsen.
Idag var han mycket bättre redan på framridningen men på banan så hittade han på lite bus, det kostade lite för mycket på lösgjordheten men blev 80% och en 4e plats.
Det var riktigt skönt att få en revansch efter första klassen. Visst vi kan mycket mycket bättre. Menmen. Han har skött sig riktigt bra på sitt första meeting. Nu är han och jag hemma. Han så få vila i en vecka nu, men jag åker tillbaks redan imorgon då med Vimmer. Vi ska ju starta på lördag. Så blir att upp tidigt imorgon och packa om och sedan åka tillbaka. Skönt att ha hyfsat nära ;)

Likes

Comments

Äntligen är vi på plats och dietrich i sin Box och vi i lastbilen. Har vart ute och gått med honom på Stallplan då man inte kunde röra sig så mycket. Är väldigt mycket folk som kommer hela tiden. Men man fick hjälp att lasta ur alla saker när man kom så det var väldigt trevligt.
Vi har även vart inne på arenan och kollat och det är stort och tittigt där inne. Massor av saker för hästarna att kolla på och allting är så nära.

Nu ska vi strax gå och titta till Dietrich och ge han natt mat. Sen är det dags att sova ;)

Tävlingsbanan

Framridningen

Likes

Comments

Nu sitter jag i lastbilen påväg mot Elmia.
Förmiddagen har gått åt till att packa in allting i lastbilen. Blir alltid en hel del grejer som ska med. Nu har jag fördelen att min syster kommer imorgon. Så har jag glömt något kan hon ta med sig det ;)
Efter lunch kom Stefan och vi tränade Dietrich och Vimmer. Hade två riktigt bra pass, så vi är laddade inför Elmia 😃

Likes

Comments

Nu är det ny vecka och äntligen dags för Elmia veckan!! Kommer lägga lite mer fokus på Dietrich och Vimmer denna vecka, dom andra får Ina ha hand om.

Så tänkte jag bara gör schema för Vimmse och Dietrich

Måndag - Dietrich jogging, Vimmer jogging. Jag är borta mitt på dagen, så får rida Dietrich vid 07:00 och Vimmer när jag kommer hem.

Tisdag - förhoppningsvis Stefan träning. Åker till Elmia med Dietrich.

Onsdag - Dietrich får gå på banan 10-12, kommer endast skritta honom, sedan startar vi klockan 16:51.
Vimmer får Ina jogga

Torsdag - Förhoppningsvis är jag och Dietrich 1 av 5 ekipage som får rida "final" klassen. Jag åker hem och rider Vimmer på kvällen

Fredag - Åker med Vimmer till Elmia och får rida på banan på kvällen. Dietrich får vila resten av veckan

Lördag - Dags för att göra våran sista YR tävling och första och sista gången jag rider min nya kür

Söndag - Dags att åka hem efter en förhoppningsvis lyckad och rolig tävling!

Likes

Comments

Sushi slutar aldrig levererar. Igår debuterade vi som sagt LA:3 och vi vann!!! 70,7% blev slutresultatet.

På framridningen i början var hon väldigt spänd och tittig, men det gav sig med tiden och hon blev bättre och bättre även fast det var en kortsida hon inte ville gå på. I slutet så travade hon som hon aldrig gjort tidigare. Fick verkligen en wow känsla. När det var dags för våran tur att inta banan blev hon väldigt spänd. Hon travade runt banan men det var knappt, hon var riktigt riktigt spänd och titig.
Men inne på banan var hon faktiskt duktig, vi kom inte riktigt ut i hörnen. Men överlag en ganska bra debut faktiskt. Inga stora missar men inte riktigt så avslappnad som hon kan vara.

Det känns bra att debuten för henne är gjord i LA och att det faktiskt kändes ganska lätt.
Fast det bästa av allt var nog känslan vi hade i slutet av framridningen. Verkligen wow!!

Likes

Comments

Och eftersom sushi ska göra sin debut i LA idag så passar det ju bra med henne

+ Hennes energi tar aldrig slut

+ Hon är alltid arbetsvillig

+ Även fast hon kan vara oerhört stoig så är hon en väldigt snäll och mysig häst

+ Hon älskar att stå och gosa, hon föredrar hellre mysstunder än att jobba om hon får välja ;)


- Hon kan vara oerhört stoig.. Och jag och ston går ju inte riktigt ihop hehe. lika envisa båda två.

- Hon har oerhört mycket egen vilja, vill hon gå till vänster då går hon till vänster.

- Hon kan vara väldigt tittig på saker. Jobbigt i början när vi började tävla, men nu går det bättre.


Ikväll klockan 19:43 får ni hålla tummarna, då gör vi debut i LA:3. Antingen går det super bra, eller katastrof. Hehe spännande kväll med andra ord.

Likes

Comments

Fabulous M.. Ja så heter min förhoppningsvis blivande stjärna!!
För två veckor sedan var vi nere och tittade på fölen på fölvisningen i Flyinge. Dagen innan vi åkte ner så kollade vi igenom filmerna som låg ute på nätet och valde ut några favoriter.
Sen nere i Flyinge så kollade vi på alla föl och några fall bort redan där, dom levde inte upp till förväntningarna. Medans vi fick några nya föl på listan. Efter visningen så var stallarna öppna och vi gick och kollade på dom aktuella fölen i stallarna. Och alla var ju ur söta, så kunde lika gärna tagit med mig alla hem..hehe

Påväg hem diskuterade vi vilka som var våra favoriter och när vi kom hem så kollade vi även på visningen igen. Just för att se vilken vi verkligen ville ha. Och tillslut hade vi faktiskt solat bort alla andra och Fabulous va den enda som va kvar.

Eftersom vi skulle till Tyskland på natten där så följde vi auktionen på clipmyhorse. Var riktigt spännande innan han blev min Fabulous 😃✨

Likes

Comments