Header

Jag är som vanligt på måndagar och jobbar. Så inte så mycket ridning idag. Jag ska bara jogga Vimmer efter jobbet lite lätt. Men hästarna veckoschema ser ut såhär:

Måndag - Vimmer lättare jogging. Resten vilar

Tisdag - Sushi och Dietrich lättare jogging. Jag och Vimmer åker till Danmark och Nanna för att träna.

Onsdag - Träning på morgonen med Vimmer, sedan hemgång. Dietrich och sushi jogging eller longering.

Torsdag - Vimmer ska klippas och lite lättare jogging. Sushi och dietrich dressyrpass.

Fredag - Vimmer vila, sushi och Dietrich dressyr.

Lördag - Vimmer vila, sushi och dietrich programträning.

Söndag - sushi vilar, dietrich och Vimmer jogging.

En lite lugnare vecka inför nästa veckas tävlingar. Känns skönt att tävlingarna börjar snart. Känns som jag haft uppehåll allt för länge nu.

Man saknar verkligen sommaren och Spanien nu när de är vinter och kallt..

Likes

Comments

Jag och Vimmer är inbjuden att rida i Borås under deras tävling Gina Tricot Grand Prix i februari. Jag är en av 6 U25 ryttare som ska tävla där + 6 YR och 6 seniorer. Så då ska vi som sagt debuter Intermédiarie 2 och Grand Prix kür!!! Sååå spännande!
Så har börjat planera lite inför vårens tävlingar, men finns inte så jätte mycket tävlingar att göra. Planen just nu är iallafall att tävla sushi och Vimmer i Flyinge i slutet på januari. Tanken är att sushi ska debuter MSV C1 och Vimmer ska bara ut och tävla. Så han ska gå Intermédiarie 1. Sist han hade haft tävlings uppehåll så bockade han ju på banan ;) Så känns skönt inför debuten i början på februari.

Likes

Comments

Wowwowwow. Idag har jag och Vimmer ridit våran kür som vi ska debutera i Borås om några veckor. Alltså sååå coolt att ha ridit GP kür. Och det roligaste var att det gick bättre än förväntat. Kändes faktiskt riktigt bra. Lite små saker som kan höjas lite, men det är alltid svårt när man rider en kür för första gången. Då får man bara lägga fokus på musiken och rörelserna. Det bästa av allt är att vi får göra hur många byten vi vill. När vi väl är inne i byterna i varje så kan vi göra hur många som helst. Det gäller bara att få stopp på honom.. haha ;) kära problem man kan ha :)
Men överlag en bra debut i kür tycker jag och det var sååå kul!! 😃

Nöjd och glad häst efter en bra kür.

Likes

Comments

Idag har haft haft en riktigt programdag med hästarna. Först ut för dagen var Vimmer som jag red igenom Inter 2 med. Och det gick över förväntan. Hela trav programmet var faktiskt riktigt bra, Piaffen och passagen var bra, travsaxen var fin. Skritten kan bli något mer avspänd men helt okej. Och galoppen var faktiskt också riktigt bra. Den enda missen var egentligen i 1 orna, då vi först gjorde 2 byten och sedan gjorde vi 11 som vi skulle. Men som sagt det är de svåra varvet för oss att göra 1orna i. I andra varvet sitter dom alltid. kanske ska fråga om jag får spegelvända programmet ;)
Mamma filmade även ritten och det såg faktiskt ännu bättre ut på filmen än vad det kändes! KUL.

Sushi va näst ut på tur och vi har ju planerat en debut i MSV C1 i slutet på januari, så idag red vi igenom programmet för första gången och för att vara hon så var hon riktigt duktig. Hon har fortfarande lite svårt i slutorna då hon tycker det är lite jobbigt med böjningen och då blir hon gungig i huvudet och lite seg. Medans när hon jobbar igenom hela kroppen så blir dom riktigt bra. Men man kan inte kräva allt av henne. Men när jag tränar så försöker jag alltid att hon gör dom bra. Annars gjorde hon allting bra, hon blev lite hastig i sina ökningar. Men man kan inte begära allt när man rider programmet första gången.

Dietrich var sist ut och han är verkligen en dröm att rida. Vi red faktiskt också igenom MSV C1 inte för jag har planerat någon tävling till honom, men det känns alltid bra att träna itid. Men han gjorde det riktigt bra, slutorna är också svårast på honom. Han har så mycket gång, så i ingångarna i slutorna så vet han inte riktigt hur han ska sätta benen. Något som också blivit bättre är galoppen, han har blivit rakare och spårar mycket mer nu, enkla byterna har han lätt för. Så egentligen är han också tävlingsklar för MSV C1, men eftersom han bara vart igång i ungefär 2 veckor så får hans debut vänta någon månad.
Något annat kul är att efter vi ridit igenom programmet så tränade vi lite byten och vissa byten gör han riktigt bra och vissa lite sämre. Men under passet så insåg jag att innan byterna så måste jag hålla lite i honom, för då gör han riktigt fina och lugna byten. Han är en riktigt känslig häst så man behöver knappt hålla något i honom normalt. Men i just byterna så insåg jag såå stor skillnad. Så ska bli spännande att jobba vidare imorgon.

Likes

Comments

Jag blir ibland alldeles för passiv på sushi. Hon är en häst med energi gånger 10 och blir aldrig trött. Och jag märker verkligen vissa dagar när hon blir extra laddad att jag blir alldeles för passiv och inte kommer till ridning. Idag va en sådan dag på henne, efter 20 min in i passet så kom jag verkligen på mig själv. Och det blir så stor skillnad när jag verkligen kommer till ridning och lägger till benen. Allt bli så mycket enklare. Så från ett pass till där hon bestämde och jag bara åkte med, så avslutade vi passet i riktigt bra. Med en sushi som varken var stark eller dragig.

Likes

Comments

Kom hem efter klockan 1 inatt och man var ganska så trött efter en lång dag. Sen blev det ännu jobbigare när klockan ringde tidigt för att hinna träna sushi och dietrich innan vi skulle åka till Dannmark. Men det blev ju inget med de, eftersom det blev storm och snökaos så vi fick ställa in resan till Danmark. Och tur är väl de när det blev ganska halt på vägarna. Så vi ska försöka planera in Danmark förhoppningsvis nästa vecka istället.
Så fick rida vimmse själv idag och han är faktiskt väldigt fin just nu. Men har ju inte ridit honom på två dagar, så lite tyngre i handen men ändå ganska lätt och fin. Något som är kul är att byterna i varje sitter bra. Vi har lite svårare i vårt svåra varv där jag gärna blir lite för långsam och sätter han i lite för dålig galopp. MEN det blir bättre och bättre. Så det är kul.

Likes

Comments

Måndag - jobb

Tisdag - Jag och mamma är i Tyskland hela dagen. Vimmer longeras, Dietrich vilar, sushi rider eller longerar Ina.

onsdag- Jag ska försöka hinna rida sushi och dietrich på morgonen. Runt lunch åker jag mot Danmark och Nanna med Vimmer för träning.

Torsdag - Vi tränar på förmiddagen sedan åker vi hem. Kommer säker rida dom andra två när jag kommer hem.

Fredag - Jag är iväg hela dagen. Så hästarna får troligtvis vila.

Lördag - Alla 3 ska ridas

Söndag - Ridning på alla 3, ska försöka rida program på Vimmer och Sushi.

En vecka som är full av roligheter.. ;)

Han saknas i stallet ❤️

Likes

Comments

Sitter just nu och väntar på planet i Köpenhamn som ska ta oss till Tyskland för spännande äventyr.
Det är alltid lika roligt och spännande att åka iväg. Hästarna hemma tas hand om Ina, då jag kommer hem sent inatt och inte hinner rida.

Likes

Comments

Idag har jag som vanligt vart på jobbet och jobbat, brukar försöka låtar hästarna vila eller att någon annan motionerat dom. Så idag har Ina tagit hand om Leo och mamma om dietrich. Vimmer har vilat och fått nya framskor. Sushi har också vilat. Har även börjat packa inför Danmark.
Denna vecka är faktiskt full av roliga saker. Imorgon flyger jag till Tyskland. Åker bara över dagen, så kommer hem på natten. På onsdag efter lunch åker jag och Vimmer till Danmark och Nanna för att träna i 2 dagar. Ska blir riktigt roligt. Alltid roligt att komma iväg och inspireras av någon annan. Plus att det passar bra just nu, för Stefan är iväg på semester. Så har ingen träning på någon vecka och är alltid skönt att ha proffs ögon på sig ;)

Längtar sååå tills tävlingssäsongen drar igång!! 😃

Likes

Comments

Juli: Juli va absolut sommarens höjdpunkt. Jag och Conny vann båda starterna i Falsterbo. Det var verkligen wowwowwow. Den största höjdpunkten va EM i Spanien. Som inte började som man hoppats på med Vimmers hovspricka. Men Conny gjorde de bra, första dagen blev vi bästa svensk och placerade och laget sluta 4.

Augusti: Dietrich gjorde två starter i Jönköping och vann båda på 85% och 84,6% vi vann även en diamant. Vimmer gjorde sin första start sedan SM guldet och hovsprickan. Vi debuterade Intermédiarie 1 och vann.

September: Vimmer och sushi gjorde varsin tävling och båda vann sina starter. En lugnare månad med massor av träning inför Elmia

Oktober: Vimmer gjorde sin tredje start i Inter 1 och tredje raka segern. Sushi debuterade La:3 och vann på över 70%.
Vi ropade även hem fölet Fabbe, som ska bli min förhoppningsvis nya stjärna. Questionmark/ Conny jr flyttade hem till oss efter 2 år i Tyskland.
Det var även dags för Elmia där Dietrich skulle göra sin första riktigt stora tävling. Han tog det med ro och gjorde två bra starter med bus inne på banan och ganska långt ifrån vad han kan prestera. Slutade 4a i finalen. Vimmer fick rida våran "nya" kür som jag gjorde om inför EM. Men den fick vi ju aldrig rida. Och jag kan ännu inte förstå hur vi kunde få dom procenten... aja bara att lägga bakom sig. Men det är svårt när man själv är nöjd. men procenten inte är som man hoppas..

November: November var värsta månaden på året. Min allra bästa vän Conny flyttade ifrån mig. Det värsta som
Finns att sälja sin bästa vän. Saknaden är
Fortfarande enorm... men jag vet att han har det bra och jag får uppdateringar om han då och då ❤️
Tävlingssäsongen va över här då sushis sista tävling blev inställd.

December: December var en lugn månad. Unghästarna fick lite vila. Fabbe flyttade hem till oss och fick en ny bästa vän Harald.
Vimmers förra ägare (Nanna) kom och hälsade på Oss och lärde oss byterna i varje!
JUST det vi fick en ny familje medlem Pompom.

Likes

Comments