Header

Säsongen 2017 är äntligen igång!!
I lördags så gjorde sushi debut i MSV C och hon gjorde det galant. 68% och en 6e placering. Lite små onödiga missar pgr av att hon blev spänd. Hon bytte galopp precis innan halten. Sen blev hon lite för hög och spänd i galoppen. Men överlag tycker jag hon gjorde det riktigt bra och jag var faktiskt nöjd över henne. Målet var ju bara typ kval till MSV B och det fixade vi gott och väl ;)

På söndagen var det dags för Vimmer. Han skulle bara ut och lufta sig inför Borås nästa helg. Och tur va de för han va pigg och glad inne på banan 😅.
Han blev tyvärr skrämd i första halten, han hoppade till. Sen gjorde han ett godkänt travprogram men lite för het tycker jag. I galoppen så missade vi i galoppsaxen, eller i sista bytet rättare sagt där han blev skrämd och lite för het igen, sen blev sista piruetten sådär. Men det som
var riktigt bra var att serierna satt, visst dom kan ha lite mer energi, men just nu är vi inte där utan vi gör dom lite säkrare. Sätter jag för mycket tryck så kan Vimmer bli lite osäker och byter gärna i varje ist. Så hellre att säkra upp och ta en 7a än att missa och få en 4a.
Det är en balansgång vart man ska lägga ribban hela tiden. Men procenten blev 68,5% och en tredje plats! En bra lägsta nivå har vi!!
Men jag är riktigt glad att vi gjorde denna starten inför Borås. Nu har han rastat av sig inför Borås 👏🏼😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen börjar träningarna för Stefan igen!! Vi visste inte när han skulle komma hem, men igår fick vi sms så idag börjar äntligen träningarna ;) ska bli spännande att visa våra byten i varje. För dom har han inte sett ;) sist vi tränade så kunde vi inte göra dom.

I förmiddags så tog jag hand om Conny JR, tanken är att jag ska börja rida honom imorgon. Så började idag med att endast longera honom. Och man kan inte tro att han bara är 3 år. Inte ett enda bus, utan han sprang fint hela tiden trots att szymon höll på nere i ridhuset med en blanka som va sönder. Förhoppningsvis en blivande stjärna. Han kanske har blivit så snäll för han tog över Connys Box ;)

En kopia av Conny. I utseendet och personligheten 💕

Likes

Comments

Det finns inget bättre än att komma hem efter jobbet och rida ett pass och det går så bra. Även fast jag bara red ca 20 min så gjorde Vimmer allt han skulle. Han var väldigt mjuk och fin och byterna i varje satt på första försöket i vänster vara. ÄNTLIGEN!!
Gjorde även lite Piaff och passage, började utan spö, men då blir Vimmer lite off i Piaffen. Räcker jag tar spöt i handen så gör han Piaff som bara den.
Har jag spöt i passagen så blir det alldeles för mycket, då jag blir alldeles för passiv med benen. Så det är verkligen en balansgång när man ska ha spöt och inte. Men man lär sig alltid något varje pass ;)
Överlag rider jag aldrig med spö annars, har det bara på Vimmer i just passagen och Piaffen fast bara i början.
Skulle jag ha det hela tiden hade det vart krut under Vimmers hovar 😅

Efter ridningen tog jag mig ett eget träningspass. Gjorde ungefär som igår fast sprang bara på bandet i 40 min. Skön känsla efteråt ;)

Likes

Comments

Äntligen är det dags för årets första tävling till helgen. Så extra fokus kommer ligga på Sushis debut. Vimmer ska även start en klass är tanken. Men har inte helt bestämt mig ännu om han startar. Veckoschemat är lite oplanerat iom vädret. Det är väldigt halt vissa dagar så vet inte om jag kan rida ut ännu. Har i helgen vart blank is på stallplanen och man vill ju inte riskera något. Så får nästan ta dagarna lite som dom kommer. Ska även sätta igång Jonny JR efter hans lilla vila som han haft. Ska bli spännande att sätta igång honom själv.

Måndag - Jag jobbar som vanligt. Sushi- Longerar Ina. Dietrich vilar och Vimmer ska jag jogga efter jobbet.

Tisdag - Sushi programträning inför Lördagens debut, Dietrich jogging och Vimmer dressyrpass. Longera Conny JR

Onsdag - Sushi dressyr med fokus på programdelar. Vimmer dressyr med programträning, Dietrich dressyr, Conny JR ska ridas.

Torsdag - Sushi jogging, Vimmer kanske skritta ut beroende på väder, Dietrich dressyrpass skulle även vilja rida ut på honom, men det beror på vädret, Conny JR jogging.

Fredag - Sushi, checka av det sista inför debuten, ett lättare pass får det bli, Vimmer ett lite hårdare dressyrpass. Dietrich dressyr.

Lördag - Sushi tävling i Flyinge. Vimmer ett lättare joggingpass och Dietrich får longeras.

Söndag - Sushi och Dietrich vilar, Vimmer eventuellt tävling i Flyinge.


Likes

Comments

​Något man ofta glömmer bort är att träna sig själv. Det är ju faktiskt inte bara hästen som ska prestera, utan det är ju vi ryttare också. Och man glömmer lätt bort att träna sig själv. Jag personligen är ganska lat när det gäller att träna mig själv. Tycker det är så oerhört jobbigt att ta tag i träningen. MEN nu. har jag bestämt mig att det ska bli ändring på det. När man tränar är det en oerhört skön känsla i kroppen. Och efter träningen känner man sig nöjd och ganska pigg. Jag ska börja träna 3-4 gånger i veckan. Funkar det ska jag öka på det till 5-6 dagar. Men vi börjar lite försiktigt haha..

Idag körde jag 40 min på bandet. Började med bergsklättring i 10 min som uppvärmning sedan körde jag 30 min cardio burn.  Efter det körde jag lite övningar. Det kändes som ett lagom första pass. Benen var trötta efteråt ;)


Tur man har en tv att kolla på samtidigt, annars hade jag tröttnat efter 5 minuter. 

Likes

Comments

Har ju glömt av att skriva hur det gick sista dagen hos Nanna.
Hade två riktigt bra dagar i Danmark med oerhört bra träning och fick med mig många nya "aha" upplevelser.
Jag måste överlag korta tyglarna. Fick nästan hela tiden höra "korta tyglarna" haha tillslut kändes det som jag hade händerna vid huvudet på Vimmer. Men sen när jag såg filmerna som Ina hade filmat så va mina tyglar "långa" ändå.
Sen ska jag va noga med att han är framför mina ben hela tiden. Han kan bli lite bakom ibland. Så ibörjan av passet måste jag göra övergångar hela tiden så han är framför redan från början. Men man får verkligen en aha känsla när han är såå på hugget!!
Sedan fick vi äntligen till byterna i varje i vänster varv. Det gäller att ha honom lite högerställd hela tiden och att vi har lite extra energi innan, han tappar automatiskt lite energi när vi är inne i serien. Så gäller vi har extra fart innan.

Så summerar två dagar med bra träning och det känns bra inför debuterna som är på g ;) nu har Vimmer fått två vilodagar och blivit klippt, så idag ska vi jogga lite lätt efter hans två vilodagar.

Likes

Comments

Idag har jag och fabbe stått bakom kameran inför en grej som kommer ut i april. Och fabbe skötte sig riktigt exemplariskt, han stod stilla och hade öronen framåt hela tiden. Det var inte riktigt så som jag trodde han skulle regera. Han är ju en ganska livlig häst så trodde inte han skulle stå helt stilla. Men han kanske är född till en fotomodell. ;)Likes

Comments

Vid lunch lastade jag och Ina in Vimmer och åkte till Danmark och Nanna för att träna. Vi hade en riktigt bra träning idag med super fin Piaff och passage. Byterna i varje satt väldigt bra i höger varv. Lite svårare i vänster. Menmen va gör det när Vimmer är en stjärna och dansar super fint i övriga moment.
Piruetterna va också fina, får va noga att dom inte blir för små och att han inte översamlar sig. Likadant i galoppen över lag. Han blir gärna lite lat och långsam. Så måste vara noga med aktiv galopp hela tiden.
Sedan hade vi lyxen att Nanna skulle träna för sin tränare. Så satt och kollade när hon red. Alltid kul med extra inspiration.

Är super taggad inför träning imorgon.

Vimmer är glad att vara tillbaks i Danmark! 🙌🏼

Likes

Comments

Jag är som vanligt på måndagar och jobbar. Så inte så mycket ridning idag. Jag ska bara jogga Vimmer efter jobbet lite lätt. Men hästarna veckoschema ser ut såhär:

Måndag - Vimmer lättare jogging. Resten vilar

Tisdag - Sushi och Dietrich lättare jogging. Jag och Vimmer åker till Danmark och Nanna för att träna.

Onsdag - Träning på morgonen med Vimmer, sedan hemgång. Dietrich och sushi jogging eller longering.

Torsdag - Vimmer ska klippas och lite lättare jogging. Sushi och dietrich dressyrpass.

Fredag - Vimmer vila, sushi och Dietrich dressyr.

Lördag - Vimmer vila, sushi och dietrich programträning.

Söndag - sushi vilar, dietrich och Vimmer jogging.

En lite lugnare vecka inför nästa veckas tävlingar. Känns skönt att tävlingarna börjar snart. Känns som jag haft uppehåll allt för länge nu.

Man saknar verkligen sommaren och Spanien nu när de är vinter och kallt..

Likes

Comments

Jag och Vimmer är inbjuden att rida i Borås under deras tävling Gina Tricot Grand Prix i februari. Jag är en av 6 U25 ryttare som ska tävla där + 6 YR och 6 seniorer. Så då ska vi som sagt debuter Intermédiarie 2 och Grand Prix kür!!! Sååå spännande!
Så har börjat planera lite inför vårens tävlingar, men finns inte så jätte mycket tävlingar att göra. Planen just nu är iallafall att tävla sushi och Vimmer i Flyinge i slutet på januari. Tanken är att sushi ska debuter MSV C1 och Vimmer ska bara ut och tävla. Så han ska gå Intermédiarie 1. Sist han hade haft tävlings uppehåll så bockade han ju på banan ;) Så känns skönt inför debuten i början på februari.

Likes

Comments