Header

Okej här var jag nog ändå ganska söt. Me and My friends som jag minns det fyllde någon år så vi firade med pannkakor.

Show off... inte mycket muskler tho.

Me and my best friend. Alltid varit med latinas här har vi Chilenaren och Nigerian.

En till latina, peruan finnen Laura. Vi umgicks varje dag typ och tog även studenten tillsammans!

Det finns så betydligt många fler bilder men tänker inte skämma ut mig så pass mycket den här gången... har i flera dagar musikturné och kollat på gamla bilder på min gamla blogg jag hade från typ 2009-2010 till 2012...

Pussar
Brazilian Barbie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • bilder

Likes

Comments

Min pappa sa en gång till mig "Att misslyckas behöver nödvändigtvis inte vara något negativt, det är vad du gör av situationen som är avgörande".

Just när han sa så förstod jag inte riktigt Hur misslyckande kunde vara något annat än negativt. Idag förstår jag exakt vad han menar.

Vi människor är bra på att snurra in oss och vilja ge upp. Att ge upp är farligare än att misslyckas. Misslyckande är något vi nästan varje dag stöter på och det är precis som min pappa säger. Det är hur vi handskas med misslyckandet som är avgörande.

Väljer vi att ge upp som våra medmänniskor är väldigt bra på att sprida eller väljer vi att fortsätta kämpa och faktiskt våga misslyckas fler gånger för att sedan lyckas?

Vi är så rädda att misslyckas att vi sätter våra egna gränser.

Tänk om jag inte klarar det, vad händer då?
Jag misslyckades... vad för jag nu? Har jag förlorat allt? Måste jag börja om? Kommer jag någonsin att klara det här?

Det finns tusen frågor och tankar kring det vi är mest rädda för när det kommer till misslyckanden. Vi glömmer bort att vi många gånger har misslyckats. Inte lär vi oss allt på två sekunder, inte blir vi bäst utan att ens försöka och inte kommer vi någonstans utan att få misslyckas?

Första gången du skulle pröva på att gå, misslyckades du. För inte kunde du från sekunden att du föddes. Men tanken av att kämpa och peppen du fick varje dag fick dig att börja gå.

Listan kan bli lång på alla tusen gånger du misslyckats men inte gett upp så varför är det så lätt att göra det nu?
I våra äldre dagar är vi rädda att misslyckas för att vi är rädda vad folk ska tycka och tänka. Vi bryr oss alldeles för mycket kring vad andra tycker.

SLÄPP DEN TANKEN. För den dagen du börjar att tro på sig själv och vet att du en dag kommer klara det kommer du förstå att misslyckandet inte var något negativt utan en del av din utveckling.

Jag misslyckas hela tiden. Det gör du också. Len ge inte upp!

Pussar
Brazilian Barbie

Likes

Comments

Såg precis att min vackra farmor varit på Carneval samba tåg i Valdemarsvik. Kolla så vacker hon är. Hon i grönt är Nelly och så har vi farmor Aurea i vitt.

Tyckte hon var så vacker att hon fick postas i dagens inlägg. Uppskattar den här kvinnan så otroligt mycket. Min farmor är bäst!

Likes

Comments

Spenderat helgen på Adelsö med familjen och Emal. Super mysigt. Vi grillade, åkte båt och bara umgicks.

Ibland behöver man break från stadslivet och då passar det perfekt att åka ut till sommarstugan med familjen och sin pojkvän.

Den där extra energin till ens tråkiga vardag.

Imorgon taggar jag jobbintervju! Super nervös, vi får hoppas på det bästa.

Pussar och kramar
Brazilian Barbie

  • Vardag

Likes

Comments

Militärkockarna från Boohoo, turtle neck från Bikbok och sedan de där old school adidas fotbollsbyxorna.

Pussar
Brazilian Barbie

Likes

Comments

(Mannen på bilden är den pappan jag kallar för pappa. Den mannen är ej min biologiska pappa. Men han är tillräckligt mycket pappa för att leva upp till papparollen och det duger för mig.)

I så många år har jag klandrat mig själv för att min biologiska pappa ej varit delaktig.
I flera år har jag gråtit mig till söms.
"Duger inte jag?", "Mamma varför älskar inte pappa mig?". Frågor jag dagligen ställt mig.

Från min biologiska pappas perspektiv fanns det alltid en ursäkt. Jag mår dåligt, jag är psykisktsjuk (en psykisksjuk förälder brukar oftast kunna leva upp till papparollen på något sätt), jag hatar din mamma, jag hatar din nya pappa. Det fanns alltid en anledning eller snarare ursäkt till att han inte kunde eller hade lust att vara delaktig.

Jag förstår att du kan ha en psykiskohälsa. Det är okej, du kan inte bestämma om du ska vara frisk eller sjuk. Men att du särbehandlar dina barn och har ork att försöka ta hand om ena barnet är endast fult.

Jag älskar min biologiska pappa då han alltid,oavsett jag vill det eller ej kommer att vara min pappa. Men jag kommer aldrig att förlåta min pappa för sättet han behandla mig, speciellt inte när han knappt försökt att vara en bra pappa.

Hur som helst tänker inte gå så djupt kring just hur min biologiska pappa varit och fortfarande är. Utan det kan jag göra i ett annat inlägg om det skulle önskas men endast när det känns helt 100 procent okej från min sida.

Bella var alltså väldigt liten när hennes biologiska pappa lämnade Mariella. Den platsen ersattes sedan utav Demis. Mariella och Demis kände varandra innan Bella kom till och klickade redan då. Men nu var deras tid inne och de blev tillsammans.

Demis har alltid skyddat mig och har alltid älskat mig som om jag var hans egna barn. Han kom att bli min pappa. Än idag har jag lite svårt att säga pappa till honom i ansiktet men han vet att jag älskar honom väldigt mycket och är tacksam för ALLT han har gjort för mig i livet (bland annat skydda mig från min pappas oansvariga och extremt barnsliga utbrott).

Jag vet att jag inte varit ensam men trots denna gemenskap och trots allt stöd jag fått från min mamma och pappa, så har något fattats.
Idag är jag tillräckligt stor att förstå att min biologiska pappas beteende ärrat mig på så otroligt många sätt. De är idag nästan bort solade tack vare min pappa Demis hjälp.

Pappa tack för att du kom och hjälpte mamma läka mina sår. Och till min biologiska pappa har jag endast en sak att säga. Du hade din chans men nu räcker det.
Ingenting har orsakat ditt självvalda frånvarande utom ditt egna tänk.

Idag har du lärt mig att se detta typ av beteende hos andra och den dagen jag blir mamma ska jag göra exakt samma sak som min mamma och pappa lärt mig skydda ditt barn från människor som inte tänker ta sin roll på allvar.

(Endast när jag skriver biologiska pappa pratar jag om min biologiska pappa).

Ett lite tyngre inlägg blev det. Men jag behövde få jr mig det här på något sätt utan att endast ta ut min ilska jag känner kring det här ämnet.

Pussar

Brazilian Barbie

Likes

Comments

Resa bokad och klar! ÄNTLIGEN efter 2 år ska lilla jag och min pojkvän få åka utomlands dessutom första gången tillsammans.

Vi åker till Bosnien först för att träffa hans mormor och familj. Hans mamma, låtsas pappa och lillasyster är redan där och väntar på oss.

Efter det åker vi till Kroatien och bara solar,badar och tar det lugnt.

Är så otroligt taggad. Vill bara få den där semesterkänslan i kroppen. Det var som sagt två år sedan jag var utomlands sist och då var jag i Brasilien i en månad och träffade min familj. Denna gång åker jag till två länder som är helt okända för mig.

Ska bli så mysigt och skönt att stärka mitt melanin och få tillbaka den där bruna fina färgen jag förlorat på grund av vädret här i Sverige.

Kommer självklart fotografera mycket och lägga upp bilder här när resan är över.

Puss och kram
Brazilian Barbie

Likes

Comments

Det var inte igår kära läsare och idag tänkte jag skriva om något jag och Emma pratade om på väg till bussen hon skulle ta tillbaka till Norrköping. Nämligen som rubriken lyder missbruk.

Till och börja med måste jag förklara vad begreppet missbruk innebär. Jag hittade en rätt bra beskrivning av ordet på google "Missbruk innebär att bruket av drogen påverkar individen eller dess omgivning negativt".

Ibland kan det vara svårt att skildra på orden bruk, missbruk och beroende. Ett beroende är att personen inte längre kan styra sitt användande av drogen. Missbruk behöver inte heller vara just droger det kan även vara spelberoende tillexempel.


Det jag och Emma pratade om var just det att det alltid "finns" en anledning för missbrukaren. Dålig i skolan-missbrukar, förlorat jobbet - missbrukar, någon i sin omgivning kan ha gått bort - missbrukar, sjuk-missbrukar, mår dåligt-missbrukar.

Det spelar inte längre någon roll, nu brukas även det oavsett sammanhang. Något positivt händer då ska det firas så då missbrukar de igen.

Jag mötte en gång en väldigt trasig individ, denna person tog någon tyngre drog som jag inte alls faktiskt känner till. Personen sa till mig att hen inte hade sovit på flera dygn och att hen var mycket ledsen och stressad pga att hen var mycket övertrött, Jag ifrågasatte så klart händelsen med tanke på hur jag alltid intresserat mig kring folks mående.

Den här personen svarar " jag förlorade min son för fyra år sedan och det har varit väldigt tufft för mig. Min son var det enda som fick mig att fortsätta kämpa och att inte falla tillbaka i mina dåliga vanor". Jag blev väldigt illa till mods och beklagade verkligen sorgen, då det aldrig är kul att förlora någon och en förälders sorg varar förevigt.

Det jag dock inte förstod var hur denna person kunde låta knarket förstöra hen. Så jag sa efter en stund av tystnad "Hmm... hur tror du din son ser på dig just nu? tror du att han är nöjd med hur du låtit knarket förstöra dig? Tror du inte att din son vill se på dig i bra skick och att du försöker leva för honom, med honom och leva för att må bra?". Det hade hen inget svar på.

Efter ett tag började jag känna mig lite frusterad och mådde väldigt dåligt över att behöva se en person i så dåligt skick.

Innan jag skulle gå sa jag "Nästa gång jag springer på dig vill jag se att du ska ha kämpat så pass mycket att du mår bättre och ser piggare ut. Kämpa och ha fortfarande din son i tankarna för att sedan han ska påverka dig positivt trots hans bortgång. Låt inte honom se dig förstörd och knarkig".

Personen svarade med att hen skulle försöka kämpa på.

Någonstans i mig vill jag tro denna person och alla andra personer med missbruk. Men jag vet att det är lätt att skylla på något för att få fortsätta.

"None but ourselves can free our minds" Det har jag tatuerat på mitt lår, ett citat av Bob Marley. Ingen förutom du själv kan befria dina tankar. Vilket kan tolkas på så sätt att det spelar ingen roll vad någon annan säger om DU inte vill att en förändring ska ske, kommer ingen förändring att ske.

Tro på dig själv och kom loss, bli fri.

Pussar Brazilian Barbie

Likes

Comments

Följde nyss med brorsan när han gadda sig, sjukt bra brev det och jag är fan avis. Ska nog ta o göra samma tatuering faktiskt.

Han tatuera in Everybody pga Logics senaste album. Albumet handlar om att alla oavsett religion, hudfärg, läggning, osv är lika mycket värda.

Han är uppväxt med misshandel, missbrukande föräldrar och har även haft det svårt att passa in.

"I'm just as white as Mona Lisa, just as black as my cousin Keisha. I'm biracial so bye Felicia".

Logic har en svart pappa och en vit mamma. Hans mamma misshandlade honom för att one part of him är black och hans pappas sida mobbade honom för att han var för vit för att vara svart. Sjukt hemskt.

Jag gav aldrig Logic en chans, med det menar jag alltså att jag aldrig gav hans musik en chans. Med lite tvång från brorsans sida så lyssnade jag äntligen på Everybody och jag har fan inte ångrat mig. Tycker alla ska lyssna på Logic.

Han är inte den rapparen som gör musik om weed,bitches och pengar. Han skriver om relevanta saker, viktiga saker och har ett jävligt bra budskap i alla låtar.

Så lova mig att ni checkar Logics nya album! Ge det lite av er tid, jag lovar att ni inte kommer att ångra er.

Pussar, Brazilian Barbie

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering!!! Jag och min kille har spenderar helgen i Örebro så har inte haft tillfälle att blogga.

Idag mötte vi två av hans vänner gick och käkade sedan gick vi till en frisör för att grabbarna skulle klippa sig.

Kom nyss tillbaka till hotellet från att jag och Emal(min pojkvän) var på käk och åt hamburgare. Vi ska börja dricka lite mötte nu om någon timme innan vi går ut och hittar på något.

Men när jag kommer till Stockholm så kommer jag att blogga om Cultural Appropriation. Så då hoppas jag att ni har något att se fram emot.

Ha en bra kväll!

Pussar, Brazilian Barbie.

Likes

Comments