Header

Okej, så vart ska jag börja? Jag kan väl börja med och säga att jag blev intresserad av en person (Emal) som jag från början inte trodde skulle komma att bli så här stor del av mitt liv.

Till en början var jag på ett spår i mitt liv som jag trodde var det enda jag kunde göra under en period. Jag drack, festade umgicks med endast mina vänner och då menar jag att jag kanske gick hem till min familj någon gång då och då.

Jag prioriterade inget annat än mina vänner och allt det roliga vi skulle kunna hitta på. Mina veckodagar var nog inge mer än att jobba, dricka och om jag inte drack eller festa var mina vänner alltid mitt fokus.

Om du frågar min mamma så kommer hon nog säga att det var rena kampen att få hem mig på besök. Sorgligt tänker jag nu i efterhand.

Emal kommer in i bilden då jag från en början inte ens lät mina känslor vara där pga tidigare situationer. Tillslut började jag öppna upp mig för min mamma och hon om någon känner mig verkligen på riktigt. Hon fick mig att inse att det jag kände för Emal inte bara var något som fick slängas bort.

Så vad hände? Jo. Det är här förändringen kommer in i bilden.

Jag började umgås mer med min familj, Emals familj och de vänner som faktiskt inte skulle döma mig för mina förändringar. Jag blev lyckligare och började se ett värde i livet. Även om det var lättare med Emals hjälp så vet jag idag att jag ALDRIG vill gå tillbaka till det livet jag levde för bara drygt 8-9 månader sedan.
Jag får ofta höra att jag förändrats. Varför är du inte ute lika mycket, varför festar du inte lika mycket, man ser nästan aldrig dig längre, vart har du tagit vägen?

Det är några av fe frågorna jag är nästan 100% säker på att vissa personer kommer att ställa mig när de ser mig utomhus.

Men helt ärligt så blir jag inte sårad eller börjar undra om jag kanske börjar överdriva med min förändring.

Den person jag är idag är jag så stolt över och kommer aldrig låta någon människa få mig att skämmas eller börja ångra mina val i livet.

Idag är jag en glad positiv tjej som jobbar, umgås med familjen och några få riktiga vänner.
En bekant sa till mig en gång att jag måste lära mig att se skillnaden på mina vänner och mina kompisar. Det gör jag idag.

En till förändring som skett är att jag numera är förlovad. Jag kan säga att den här förlovningen har fått mig att inse vilka vänner som faktiskt stöttar mina val i livet.

Många tror inte att det är på riktigt och en del väntar på att se mig och Emal falla isär. Tråkigt, fast vad vore livet utan folk som inte annat än negativitet kan se?

Jag är lycklig, Emal och jag är lyckliga, våra familjer blir lyckliga av att se oss lyckliga och även våra riktiga vänner.

Så vad vill jag komma fram till med det här inlägget? Jo dina riktiga vänner kommer inget annat än positivitet önska och även om de kanske inte stöttar eller tycker om dina livsval kommer de att finnas där och fortfarande lyfta upp dig istället för att försöka sänka ner dig.

Slutligen vill jag säga att man tappar vänner i livet men de viktigaste är kvar och även fast ni inte träffas varje dag finns de även kvar. Du ska inte behöva gå tillbaka till den livsstilen du vill lämna bakom dig för att dina kompisar tycker att du förändrats tillräckligt. Våga stå upp för det du vill i livet och glöm inte att prioritera dig själv och lyssna på ditt egna hjärta.

Pussar Brazilian Barbie.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjocktröja- Polo , Croptop-H&M , Jeans-Topshop, Nät-Lindex

Brukar oftas gå till jobbet i typ yogabyxor och någon stickadtröja men ibland får jag några ryck och klär mig lite finare. Så i fredags fick det bli detta.

Får börja med fler outfits, inte för att jag är en riktig fashionista utan mer för att kanske ni ska få se vad jag tycker om och hur jag känner mig bekväm.

Likes

Comments

Den här månaden är inte slut än! Men hittills har jag hunnit med en del.

Kom hem från Bosnien 8 augusti på min 20 årsdag. Hann inte fira med något speciellt mer än att komma hem säkert.

3 dagar efter min födelsedag var det Yonathans födelsedag så då gick jag och Emal till Yontes gravplats och lämnade lite blommor och spenderade ungefär två timmar till att bara få ett lugn och hälsa grattis på 21 årsdagen till den finaste ängeln. Vi mötte Katri och Kristina hos Yonte också. Han har fått det så fint nu!

Har även gått hem till mamma och firat min födelsedag med lite tårta och mys. Då var Emal, mina syskon och Demis med. Trevligt.

Fick en badbomb och badsalt som pre-birthday gift av familjen och ett halsband av Vincent.

Av Emal fick jag detta!!! Gucci parfymer och jag är kär. Blev så chockad när han överraskade mig med detta efter en resa.

Nu väntas det ett kalas för mig och Carmen med hela familjen och vänner. Det ska bli mysigt och roligt att få se hela släkten efter så lång tid. Träffar nästan inte så många släktingar pga jobb och annat så brukar verkligen uppskatta dessa familjeträffar!

Har även en jobbintervju på onsdag som jag måste förbereda mig till.

Annars har jag ganska sköna dagar är endast ledig lördagar just nu men det gör inte så mycket då jag arbetar 6 timmar per dag 15-21 så det som väger upp allt är mina sovmorgnar!!!

Lite projekt kring min lägenhet jag kommer dra igång med nästa månad så mycket bygga möbler och bära saker från Ikea för min och Emals del.

Hoppas nu har det bra nu så kommer ett till inlägg imorgon.

Pussar
Brazilian Barbie

  • Vardag

Likes

Comments

Fixade ihop ett litet collage med några bilder från min och Emals resa till Bosnien. Jag ÄLSKAR Bosnien och kommer definitivt att åka dit igen. Människorna där är så glada och trevliga, maten , värmen allt är underbart. Emals familj var jätte trevliga och jag blev helt kär i hans mormor. Hon var så söt och verkligen underbar trots att vi inte riktigt kunde kommunicera.

Här har vi henne, Esma (emals mormor). Ljuset och så på bilden var inte perfekt och verkligen inte alls bra men vem bryr sig om bra ljus med denna vackra modell ;)

Annars har vi verkligen haft det bra, i Kroatien åkte vi jetski och även ubåt. Lite läskigt med ubåt enligt min åsikt men annars var det väl häftigt.

Hoppas ni har haft en bra sommar. Min har verkligen varit jätte bra.

Puss och kram Brazilian Barbie

Likes

Comments

Okej här var jag nog ändå ganska söt. Me and My friends som jag minns det fyllde någon år så vi firade med pannkakor.

Show off... inte mycket muskler tho.

Me and my best friend. Alltid varit med latinas här har vi Chilenaren och Nigerian.

En till latina, peruan finnen Laura. Vi umgicks varje dag typ och tog även studenten tillsammans!

Det finns så betydligt många fler bilder men tänker inte skämma ut mig så pass mycket den här gången... har i flera dagar musikturné och kollat på gamla bilder på min gamla blogg jag hade från typ 2009-2010 till 2012...

Pussar
Brazilian Barbie

  • bilder

Likes

Comments

Min pappa sa en gång till mig "Att misslyckas behöver nödvändigtvis inte vara något negativt, det är vad du gör av situationen som är avgörande".

Just när han sa så förstod jag inte riktigt Hur misslyckande kunde vara något annat än negativt. Idag förstår jag exakt vad han menar.

Vi människor är bra på att snurra in oss och vilja ge upp. Att ge upp är farligare än att misslyckas. Misslyckande är något vi nästan varje dag stöter på och det är precis som min pappa säger. Det är hur vi handskas med misslyckandet som är avgörande.

Väljer vi att ge upp som våra medmänniskor är väldigt bra på att sprida eller väljer vi att fortsätta kämpa och faktiskt våga misslyckas fler gånger för att sedan lyckas?

Vi är så rädda att misslyckas att vi sätter våra egna gränser.

Tänk om jag inte klarar det, vad händer då?
Jag misslyckades... vad för jag nu? Har jag förlorat allt? Måste jag börja om? Kommer jag någonsin att klara det här?

Det finns tusen frågor och tankar kring det vi är mest rädda för när det kommer till misslyckanden. Vi glömmer bort att vi många gånger har misslyckats. Inte lär vi oss allt på två sekunder, inte blir vi bäst utan att ens försöka och inte kommer vi någonstans utan att få misslyckas?

Första gången du skulle pröva på att gå, misslyckades du. För inte kunde du från sekunden att du föddes. Men tanken av att kämpa och peppen du fick varje dag fick dig att börja gå.

Listan kan bli lång på alla tusen gånger du misslyckats men inte gett upp så varför är det så lätt att göra det nu?
I våra äldre dagar är vi rädda att misslyckas för att vi är rädda vad folk ska tycka och tänka. Vi bryr oss alldeles för mycket kring vad andra tycker.

SLÄPP DEN TANKEN. För den dagen du börjar att tro på sig själv och vet att du en dag kommer klara det kommer du förstå att misslyckandet inte var något negativt utan en del av din utveckling.

Jag misslyckas hela tiden. Det gör du också. Len ge inte upp!

Pussar
Brazilian Barbie

Likes

Comments

Såg precis att min vackra farmor varit på Carneval samba tåg i Valdemarsvik. Kolla så vacker hon är. Hon i grönt är Nelly och så har vi farmor Aurea i vitt.

Tyckte hon var så vacker att hon fick postas i dagens inlägg. Uppskattar den här kvinnan så otroligt mycket. Min farmor är bäst!

Likes

Comments

Spenderat helgen på Adelsö med familjen och Emal. Super mysigt. Vi grillade, åkte båt och bara umgicks.

Ibland behöver man break från stadslivet och då passar det perfekt att åka ut till sommarstugan med familjen och sin pojkvän.

Den där extra energin till ens tråkiga vardag.

Imorgon taggar jag jobbintervju! Super nervös, vi får hoppas på det bästa.

Pussar och kramar
Brazilian Barbie

  • Vardag

Likes

Comments

Militärkockarna från Boohoo, turtle neck från Bikbok och sedan de där old school adidas fotbollsbyxorna.

Pussar
Brazilian Barbie

Likes

Comments

(Mannen på bilden är den pappan jag kallar för pappa. Den mannen är ej min biologiska pappa. Men han är tillräckligt mycket pappa för att leva upp till papparollen och det duger för mig.)

I så många år har jag klandrat mig själv för att min biologiska pappa ej varit delaktig.
I flera år har jag gråtit mig till söms.
"Duger inte jag?", "Mamma varför älskar inte pappa mig?". Frågor jag dagligen ställt mig.

Från min biologiska pappas perspektiv fanns det alltid en ursäkt. Jag mår dåligt, jag är psykisktsjuk (en psykisksjuk förälder brukar oftast kunna leva upp till papparollen på något sätt), jag hatar din mamma, jag hatar din nya pappa. Det fanns alltid en anledning eller snarare ursäkt till att han inte kunde eller hade lust att vara delaktig.

Jag förstår att du kan ha en psykiskohälsa. Det är okej, du kan inte bestämma om du ska vara frisk eller sjuk. Men att du särbehandlar dina barn och har ork att försöka ta hand om ena barnet är endast fult.

Jag älskar min biologiska pappa då han alltid,oavsett jag vill det eller ej kommer att vara min pappa. Men jag kommer aldrig att förlåta min pappa för sättet han behandla mig, speciellt inte när han knappt försökt att vara en bra pappa.

Hur som helst tänker inte gå så djupt kring just hur min biologiska pappa varit och fortfarande är. Utan det kan jag göra i ett annat inlägg om det skulle önskas men endast när det känns helt 100 procent okej från min sida.

Bella var alltså väldigt liten när hennes biologiska pappa lämnade Mariella. Den platsen ersattes sedan utav Demis. Mariella och Demis kände varandra innan Bella kom till och klickade redan då. Men nu var deras tid inne och de blev tillsammans.

Demis har alltid skyddat mig och har alltid älskat mig som om jag var hans egna barn. Han kom att bli min pappa. Än idag har jag lite svårt att säga pappa till honom i ansiktet men han vet att jag älskar honom väldigt mycket och är tacksam för ALLT han har gjort för mig i livet (bland annat skydda mig från min pappas oansvariga och extremt barnsliga utbrott).

Jag vet att jag inte varit ensam men trots denna gemenskap och trots allt stöd jag fått från min mamma och pappa, så har något fattats.
Idag är jag tillräckligt stor att förstå att min biologiska pappas beteende ärrat mig på så otroligt många sätt. De är idag nästan bort solade tack vare min pappa Demis hjälp.

Pappa tack för att du kom och hjälpte mamma läka mina sår. Och till min biologiska pappa har jag endast en sak att säga. Du hade din chans men nu räcker det.
Ingenting har orsakat ditt självvalda frånvarande utom ditt egna tänk.

Idag har du lärt mig att se detta typ av beteende hos andra och den dagen jag blir mamma ska jag göra exakt samma sak som min mamma och pappa lärt mig skydda ditt barn från människor som inte tänker ta sin roll på allvar.

(Endast när jag skriver biologiska pappa pratar jag om min biologiska pappa).

Ett lite tyngre inlägg blev det. Men jag behövde få jr mig det här på något sätt utan att endast ta ut min ilska jag känner kring det här ämnet.

Pussar

Brazilian Barbie

Likes

Comments