På gymmet (tränar på factory fitness) imorse så ökade jag på alla maskinerna vi körde på x-forcen.
Vad x-force innebär kan ni läsa mer om här: x-force.
Körde underkropp idag. Tränar med min pojkvän och vi kör 2 dagar/veckan med x-force (1 dag överkropp o 1 dag underkropp), 2 dagar underhåll av musklerna, en dag överkropp o en dag underkropp där oxå (typ fria vikter, men mycket använder vi oss av bara våra kroppsvikter. Har lagt ihop ett program utefter alla sjukgymnastikövningar jag fått genom åren. Alltså sjukgymnastik som är anpassat för gymträning bland annat). En dag kondition och två dagar vila. (om jag inte springer dit och kör ett pass på crosstrainern och rodden ändå haha)

Utöver det så har jag varit ute med Edward i 70 minuter och mestadels klättrar upp och nerför backar och verkligen fokuserat på rumpmusklerna. Gått med Jimmy i 50 minuter och sammanlagt gått 32.268 steg idag.
Blev dock tyvärr ingen yoga ikväll, var alldeles för trött när jag kom hem.

Men har jag inte träningsvärk i arslet imorn så blir jag fan lite besviken hahaha 😂


Imorn blir det underhåll av överkroppen (ska verkligen försöka döda min mage!) och en promenad på 1 mil med Dexter!

​Hittade en bild på mig för 1 år sen, den när jag står i pyjamas framför spegeln. Är fan ingen skillnad mot idag haha 😞 så ska försöka kötta ordentligt nu i fortsättningen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

20.000 steg igår under dagen, mitt mål är att ligga på minst 15.000
Körde 20 min på crosstrainern och tog i så pulsen kom upp över 160, min vanliga puls (alltså tex gå till affären i vanligt tempo-puls) ligger på ungefär 64. Så jag behövde ta riktigt ordentligt med både armar och ben igår för att komma upp i det haha! Jag har kört 15 minuter en gång tidigare men oftast hamnar jag på runt 10 så är definitivt en förbättring!
Direkt efter satte jag mig vid rodden och körde 15 min och tog i ganska ordentligt även där i jämförelse med hur jag brukar.

Tyvärr blev det inget på löpbandet, tror inte att min "skadade" fot hade klarat det (är ju nått med lederna. Gissar dock på att det "bara" är fibron som bråkar och inte någon skada). Men körde ett 25 minuters yogapass direkt jag kom hem istället och drog ut lederna mer än någonsin där också hahaha!

Jag följer ju Biggest Loser och där kom tipset om att hamna över 160 i puls. Då får man vara nöjd med sin prestation. Så nu är det mitt mål på gymmet utöver att öka i vikt/minuter osv 😉Likes

Comments

Hade utsläppet i stallet imorse. Mina ponnysar går på lösdrift men vi hjälps åt alla i stallet, så jag tar in/ut deras hästar vissa dagar i veckan och dom hjälper mig att fodra mina. Smidigt samarbete! 😄
Edward var på världens pusshumör imorse. Mina söta bebis. Dock tycker inte andra att han är lika söt när han kommer och ska trycka mulen i deras ansikten, dom tror att han ska bitas hahaha 😁

Efter det blev det att skynda hem för att äta frukost och dra till skolan för att gå på föreläsning och ordna med sista grupparbetet innan sommarlovet (yes, jag ska ha sommarlov, snart 25 år gammal haha).

Sen var det bara att skynda hem, kasta i mig en matlåda, packa ihop några saker och åka till min kusin för att tatuera lite. Mysigt att träffa henne och min gudson och var faktiskt riktigt kul att få leka med nål och färg igen!

Sen åka racer ut till stallet och ta hand om mina 4 små igen. Där hittade jag ena ponnyn med sårskada vid ögat! Paniken innan jag såg att själva ögat inte var skadat! Skador på djuren är alltid så obehagligt och dessutom vid ögonen, än värre på den enda ponnyn som jag inte äger själv! (Har en av mina 4 på prövotid, förhoppningsvis blir han min slutet på denna månaden!). Veterinären blev såklart kontaktad men slapp sy honom utan hon tror att det läker bättre om det bara får va.

Nu är jag hemma, har precis slängt i mig lite käk och bytt om för att röra mig mot gymmet.
Även om såret i efterhand var mindre än jag trodde så är jag så jädra upp i varv fortfarande så måste göra av med energi! Dessutom har jag ätit så jädra mycket skit senaste veckorna så behöver springa bort lite sånt oxå haha!


Likes

Comments

Idag är tyvärr en sån dag när all motivation är som bortblåst. Det är så trist väder, molnigt och var bara 5 grader ute när jag var hos hästarna imorse. Hotas om regn också (vilket jag delvis hoppas på för då får jag en vettig anledning att sitta inlåst framför tv:n haha).

Jag skadade foten häromdagen och kan fortfarande inte gå. Jag har faktiskt ingen aning om hur jag lyckades, plötsligt när jag var ute och gick så gjorde det så sjukt ont i lederna längs hela foten. Varit så sen i onsdags och egentligen bara blivit värre. Så hästarna har inte tränats sen i torsdags och min egen träning har även den uteblivit pga foten. Så det får ju ner motivationen ännu mindre till att försöka göra något. 😏 Men förhoppningsvis så blir det bra snart! 


Men men, nu ska jag inte klaga! Pojkvän och jag har bestämt oss för tacokväll och kolla igenom alla X-men filmerna. 😊 Och någon gång under dagen ska vi även ut och "lufta" våra monster till kaniner som verkar ha alldeles för mycket överskottsenergi. (Om jag tar tjockisen så behöver jag knappt röra på mig, han skuttar inte så mycket och oftast kan han springa lös också haha 😉)

Hoppas ni andra får en bra helg!

Likes

Comments

Flera gånger har jag fått frågorna:
"Har du bytt blogg?"
"Varför har du slutat blogga?"
"Kan du inte fortsätta blogga igen?"
"Varför startar du inte en ny blogg?"
"Kan du inte börja igen, det var så kul att läsa dina inlägg"


Och ja ni.. varför jag inte bloggat längre/tagit bort min blogg?
För jag ansåg mig ha ett så ointressant liv! Varför skulle folk vilja läsa om mig mig? Ska jag skriva om hur jag tar "sovmorgon" nästan varje dag (ja att gå upp kl 8 är sovmorgon i min värld).
Hur det går på gymmet (hur det vissa dagar går så jävla bra och andra dagar går jag därifrån förbannad för kroppen inte ville samarbeta).
Eller ska jag skriva inlägg om hur jag försöker mig på att laga mina superduper nyttiga maträtter? (ja ni vet veganskt, glutenfritt, sockerfritt och helst även gmo-fritt så mycket det går).
Kanske några rader om hur det funkar att ha 4 monster i stallet (för det är en fråga jag får minst en gång i veckan, hur hinner du med 4 hästar?)
Jag skulle kunna skriva några rader om hur det går i skolan (och hur mina sjukdomar ställde till det för mig ännu en gång så jag inte kan gå kvar utan måste byta linje till hösten..)
Vill ni kanske se bilder på de dumheter jag hittar på med mina jättekaniner (som för övrigt tror att de är hundar och katter).
Några vet jag är nyfikna hur det går med mina miljontals läkarbesök (dom har fortfarande inte hittat några svar, bara försämringar. suck).
Andra verkar så nyfikna på mitt förhållande så kanske några inlägg om vad vi hittar på om dagarna innan han jobbar och jag går till skola/stall osv (och kanske bevisa att han finns på riktigt för er som inte tror på det heller haha).

Så fick jag förslaget att börja blogga igen för att kunna vara en förebild för andra. Att man inte måste ge upp sitt liv för att man blir sjuk. Läkarna (både i Stockholm och Norrköping) förstår inte hur jag fortfarande står på benen. Jag borde, med min smärta och hur lederna i kroppen *inte* funkar, sitta i rullstol. Mitt svar: fast jag vill inte det. Jag borde inte kunna springa, men jag springer ändå. Jag borde inte klara av att ta hand om 2 hästar, men jag skaffade 2 till. Det pratades om att jag skulle bli sjukpensioner när jag var 22 år, men jag sökte in till universitetet istället och ska nog bli någon form av lärare! 2014 sa dom att jag inte skulle kunna träna, sporta igen (inte röra mig mycket mer än mina sjukgymnastikövningar), jag tränar på gym 5-6 dagar/veckan nu. 


Förhoppningsvis kanske jag kan få andra att inte ge upp. Våga satsa, Våga försöka. Alla har vi våra motgångar, bara det att vissa får hinder högre än andra. Men det betyder bara att man får vara lite starkare, lite modigare, men antagligen blir resultatet och känslan mycket starkare då i slutändan!
Kom ihåg, det omöjliga tar bara lite längre tid 😘

Likes

Comments