Det var ju fiffigt att göra en ny blogg o sen genast åker jag på resa.. Haha.
Jag var i Tunisien med landslaget, tänker göra ett skillt inlägg om det men tills det tänker jag blogga om vardagen 😊

Skolan går sådär, jag hatar min period helt sjukt mycket och därför hatar jag att vara i skolan. Som tur är det bara en vecka kvar av den här perioden efter denna vecka! Har ännu ganska mycket att göra menmen..
Jag har inget speciellt att berätta, skolan på dagarna och sen träningar och sådär. Live rullar på. Zori för megateåkigr inlägg😁


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!!
Jaa vad ska man säga.. Jag och andrea har ju inte uppdaterat bloggen sen oktober.. Det bara blev så.
Nu känner jag att i o med det nya året vill jag spara minnen och skriva o sånt, känns att det blir snabbare sommar på det sättet också.
Jullov just nu, firade julen som vanligt hos momma o morbror i Österbotten, kom ren hem på annandagjul eftersom jag sen for till Göteborg och spela handis. Vi spelade i Norden Cup, det är ingen vanlig turnering utan bara nordens bästa lag blir inbjudna dit, vi var det ända finländska laget i vår åldersklass.
Matcherna var tuffa men vi lyckades ändå vinna två, och spela tre mycket jämna matcher. Två matcher förlorade vi med stor marginal. Sjukt fin upplevelse, kom mycket närmare laget än en gång och älskar verkligen alla handisresor! (Även om jag ibland under resan var så trött att jag påriktit int tänkte klara mej, ville bara gråta.)

Nyåret firades igår med kompisar, riktigt kul hade vi! Jag hade ingen lust att göra nåt egentligen eftersom jag var så trött men det blev ändå en jätterolig kväll!
Om tre dar åker jag till Tunisien, tills dess ska jag väl vara med mina vänner och liknande!
GOTT NYTT ÅR ALLA <3 låt oss göra 2015 till det bästa året nånsin o lalaala
Likes

Comments

Sitter i bilen påväg mot terminalen! Far nu alltså till Estland på spaweekend. Är borta hela höstlovet. Ska bli så skönt. Kommer i alla fall ta massage vet jag, men funderar på om jag ska ta ansiktsbehandling.Har så dålig hy.
Tror inte jag kommer blogga, så adios, hasta luego!


Likes

Comments

Mina härliga vänner ordnade en surprise middag/fest till mig igår! Vi hade det jätteroligt och jag är så glad att ha de här flickorna i mitt liv!
Likes

Comments

Hola amigos! ‪(Hittar inte uppochnervänt !) 

Idag har varit en ganska vanlig dag. Har bara gjort läxor typ sedan jag kom från skolan. Jag lagade alla de läxor som är till nästa vecka så att jag kan ta det lugnt på spat sedan. Hade inte ens tid för att träna idag. Imorgon är det imorgon vi far! Wooppaa! Kommer få brottom med att packa kom jag nu på.. Borde ha gjort det idag.. Well nåja. 

Men godnatt!
Skolorientering idag
/Andrea

Likes

Comments

Idag är jag 16!! Ska just sluta ögonen. Ville bara snabbt skriva.
Har haft en superdag! Blev uppvaktad och så av alla härliga.
Igår var jag och testade en häst! Superroligt att rida igen, efter 4 månaders paus. längsta pausen jag någonsin haft! Far om någon vecka igen och rida hästen.
Tack alla som gjorde min födelsedag super!
/A


Likes

Comments

Jag började spela handboll då jag var 9 år. Orsaken till att jag började var att jag precis slutat fotboll och ville ända ha någon lagsport, och nästan alla mina vänner spelade handboll. Aldrig någonsin hade jag då kunnat tänka mig vad handboll skulle komma att betyda för mig senare i mitt liv. I början tränade vi en gång i veckan, det var mest på skoj. Jag tyckte att det var kul och ville fortsätta, mest för att alla mina vänner var där. 

Efter några år av spelande blev jag målvakt. Jag hade någon match varit i målet och tyck att det varit så himla kul, och till slut fick jag bli officiell målvakt. Det var där drömmen startade, det var där min passion för handboll började sådär på riktigt. Att spela en bra match, och efteråt höra av erfarna tränare, föräldrar och spelare att "jätte bra spelat", är något så underbart. Det var nytt för mig att få så mycket positiv feedback, och det fick verkligen mig att satsa på allvar. 

Handbollen har blivit mitt allt. Vi tränar nästan alla dagar 2 timmar och har alla veckoslut fulla med matcher, träningar, turneringar och läger. Ändå blir det liksom inte för mycket. Det är så komiskt då människor som inte har en hobby som tar så här mycket tid säger att "hur vill ni sätta hela er fritid på handboll?", men det är ju liksom inte ett måste för oss, vi gör det för vi älskar det. Okej, jag vet ju inte om alla verkligen brinner för handboll som spelar det, men jag vet ändå många som gör det! Om jag har en ledig dag utan handis känns det så tomt. Att inte fara till hallen, at inte stå där med kompisarna och skratta, att inte göra samma uppvärmning som man gjort i 7 år nästan varje dag, det känns konstigt. 

Såklart har man ups & downs, precis som i allt annat, men just nu är jag nog i en "up". Jag känner mig så otroligt motiverad och är påhittigt redo att satsa allt! Jag drömmer om att fara utomlands och spela, jag drömmer om fler landskamper! Nästa vecka ska jag på landslagsläger igen, och jag känner mig så taggad. 

En annan sak som många nog inte tänker på, är att vi verkligen är så bra kompisar där i handisen. Man tänker säkert lätt att "spela handboll", bara är just det där som händer ute på plan, men man umgås ju faktiskt varje dag med sina vänner! Vi länkar tillsammans, vi leker, vi skämtar, vi reser, vi spelar, vi gråter, vi skrattar, vi kämpar, vi vinner, vi förlorar. Allt detta gör vi tisammans, med samma mål, samma glädje kämpar vi tillsammans. Vårt lag bildar en grupp. På samma sätt som en klass gör, man vet liksom vilken ens roll är och var man har alla. Om någon utomstående skulle komma in i gruppen skulle det bli så fel, för att den inte hör dit. Även om man inte är bästa kompisar utanför alla handisevenemang, får vi ändå en speciell relation i laget. 

Nu i år blev det ju ett nytt lag då 98 & 99 gick ihop. Det gäller att lära känna alla, heja på varandra, hitta den rätta känslan osv. Jag känner mig så otroligt taggad, så redo för denna säsong. Det är mitt sista år då jag får spela i tre olika serier, då jag ännu har mäjlighet att vara B-junior, och jag tänker göra denna säsong till den bästa någonsin. 


//Bella

Likes

Comments

Skippar allt skitprat varför jag inte har bloggat och förlåt och blabla.
Fredag idaaaag! Känns skönare än någonsin! Har vaknat kl 6 varje morgon nu. Hade just simcooper, så som ni säkert förstår är mina ben och armar en aning trötta, men det känns bra såklart. Får se vad som händer idag.

Hur är livet annors då för mig?

Har haft min första provvecka och period med resultat av två 10:or på betyget vilket gör mig glad. Vissa kvällar under veckan ville jag nog dö, men i helhet var det inte en så farlig provvecka. Usch, prata om tråkig skola, nåja, vad annat? Har nu gjort sånt vanligt, tränat, dansat, OCH faktiskt fått skick på hela det här med att hitta häst! Under veckoslutet ska vi hoppeligen fa och se på häst i min ridlärares stall. Känns riktigt härligt!
Annat nytt såhär i familjen, är väl att min syster flyttat ut nu igen, och ordentligt. Inte har hon bott hos oss på länge nu helt men nu har hon fått egen lägenhet på Drumsö. Har varit där ett par gånger, sjukt snygg! Var igår på promenad lite på Drumsö stranden och det är nog jättefint där. Ingen dålig utsikt. En annan ny sak är att vi har vårt hus till salu. Det är ju officiellt på nätet och facebook så en hemlighet är det ju inte. Det kommer ske förändringar i vårt boende, ingen ännu säker på hurdana.
På måndagen är det min födelsedag! Ja, äntligen blir också jag 16. Woop sweet sixteen! Spaweekend i estland närmar sig också. Hela höstlovet spenderas i massagestolen, lerbad och swimmingpoolen. Känns inte helt fel.

Nu ska jag njuta av fredagen!
/Andrea
Lite bildsun från senaste veckan.

Likes

Comments

Förra veckan tog provveckan slut, på torsdag skrev jag mitt sista prov, kemi. Fredagen var jätte chill i skolan, vi hade bara provutgivning i alla ämnen. Jag är superduper nöjd med mina resultat. Man hade ju verkligen ingen aning om hurdana vitsord man skulle få, då man inte kände lärarna, och då det var första provveckan i gymnasiet. Det enda jag är lite missnöjd med är matta, där jag fick 6...i de andra ämnena blev det 8 o nior! Helt galet att jag fick 8 i kemi! 

På fredag gick vi och äta med några kompisar till Vapiano. Därefter kom jag bara hem och gjorde inte så mycket annat förutom gick på träningar! På lördag var jag först med laget på talko på morgonen. Rakt därifrån for vi med några kompisar till stan, och spela beachvolley! Det var alltså i en hall, med sand, och jätte varmt, så det skulle vara som på stranden. Det var helt superkul, vi var inte så bra på det där med volleyboll, men hade helt superrolig dag :D Efter det hade vi match med B-flickorna, vi spelade mot Bk från Karis och vann 25-11! Första halvleken var vi inte helt med i spelet och gick på halvlek 12-9 till oss, men på andra halvlek gjorde bk endast 2 mål medan vi gjorde tretton! woopa!

Sen for jag med Nea & Elin till stan på fest. Där var massor med Lärkan människor vilket var superkul! Dit kom även andra under kvällens gång! Jag hade superkul och det var en lyckad fest!

Idag har jag varit och se på match och inte gjort något annat speciellt. I morgon börjar ny period! Nu ska jag satsa, inte ha telefonen framme under lektionerna osv... haha. Så tänker man alltid före en ny period. Nu ska jag försöka göra det på riktigt! 

ps. vi ska bli duktigare på att blogga!'

//Bella
Några bilder från den senaste tiden!:)

Likes

Comments

Jag kände för att komma och uppdatera bloggen lite, det har tydligen stått tomt ett tag! För min del har tidsbrist varit orsaken, vi har ju provvecka just nu, och jag har haft prov mest alla dagar. Förra veckan hade jag religion, matematik och samhällslära, och nu återstår ännu historia och kemi. Idag hade jag inget prov, men måste ändå vara i skolan hela dagen! Fick ut både min modds materialiserade essä & min moddanovell. Fick 8halv i novellen och 9 i essän! Blev helt supernöjd, i alla fall med essän! Novellen tyckte jag själv blev super dålig. 

På lördag var jag på turnering, Dicken Cup. Det gick superduper bra, vi fick guld med mitt lag! woopa! Hade en superkul dag, vann alla 5 matcher och kom hem med en guldmedalj runt halsen, perfekt dag :)

På söndag läste jag på hissaprovet hela dagen. Just nu borde jag också göra det, men jag bara inte orkar mer! Det är så himla mycket och det känns som att ingen mer information ryms in i mitt huvud längre! Och en halvtimme far jag ändå till Solvalla, och kommer därifrån hem först 9 tiden, ska träna där i två timmar :)

Annars då? Livet just nu?

Inte så mycket extra väl. Hnadbollen är prio nummer 1, mitt mål är att gå på alla träningar under provveckan och ändå bli någorlunda nöjd med reslutaten i proven. Tungt har det varit men hittills har jag klarat detta. Den här veckan har jag också 3 matcher, vilket är jätte kul! Äntligen sätter serien igång. Ni ska få ha de så bra alla gamla & nya vänner som läser bloggen! /b


Jag och A påväg till Sverige i somras!

Likes

Comments