View tracker

Igår åkte alla konfirmander kring Västerås vilket var ca 1.300 personer, till ett event som hette Uppdrag Älska! Vi som åkte ifrån Hällefors var 17 personer totalt, 7 konfirmander och 8 assistenter. Vi åkte ifrån församlingshemmet kl.10.00 och stannade på donken i Arboga. När vi kom fram till Västerås domkyrka så fick alla vi konfirmander lyssna på böner och sjunga. Det tog ca 1 timme, efter det gick alla konfirmander tillsammans till AROS Congress Center Västerås och lyssnade på en föreläsning som hette ung utan pung. Senare blev det tacobuffé och det var smått trångt med 1.300 personer som skulle ta mat samtidigt men det gick.

Från klockan 20.00 och framåt var det valfria aktiviteter i form av disco, lära sig teckenspråk, titta på Melodifestivalen etc. Vi fastande vid discot, det var seriöst det bästa på länge!

När klockan var 23.00 åkte vi ifrån Västerås och drog till donken igen, fast i Köping. Såklart somnade man på vägen hem, när vi väl kom fram till Hällefors igen så mötte Charlie upp mig och vi gick hem till han... Jag somnade ganska snabbt kan man säga!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Idag var alla 7:or, 8:or och 9:or på en föreläsning om förintelsen och andra världskriget. Han som berättade om sin händelse hette Mietek Grocher. Så sjukt bra och intensiv föreläsning som kommer gå runt i mitt huvud i evigheter. Alla historier, hemskheter och slag som han varit med om, och hur man kunde låta något sånt hända förstår inte jag. För att vara 94 år gammal var han helt otrolig, berättade tydligt och noggrant! Och det kändes verkligen i hjärtat!

Likes

Comments

Sitter nu i Gabriels säng och bloggar lite snabbt, åt nyss en jättegod förrätt som var lite blandat man fick plocka. Efter det vart det ris och en räkgryta! Sitter nu och försöker lära mig Heartstone, går sådär..

Likes

Comments

Slutade skolan för cirka 30 minuter sedan, vilket är rätt skönt på en fredag. Så just nu sitter jag på ett café som heter Christinas med mina syskon. Jag tog kärleksmums och en cola, lite senare ikväll ska vi på middag. Jag och deras son går i samma klass så det ska bli kul att umgås utanför skolan!

Likes

Comments

Detta inlägg kommer handla om min praktik som jag hade v.8 på Loka brunn, Grythyttans Gästgivaregård och Måltidens hus. Anledningen till att jag hade vecka 8 medan de andra i 8:an har det vecka 11 är för att jag är bortrest då. Varför jag gör detta inlägg? Jo för det blir som en liten recension till dom om hur jag upplevde det hela.

På måndagen hade jag bara en liten rundtur på alla tre ställena och de bjöd även på frukost och lunch som var jättegod!

Tisdagen spenderade jag på Måltidens hus tillsammans med Jonas. Det var jättetrevligt och roligt. Vi packade upp och prissatte nya varor som vi sedan tog reklambilder på ute i snön. Jag stod även i shoppen/caféet och hjälpte till att sälja och servera!

Onsdagen hamnade jag på Grythyttans Gästgivaregård(GG). Där bemötandet inte vad det bästa måste jag säga, när jag stod väntade på att få mina arbetsuppgifter i cirka 5 minuter så sa hon sedan "Du kan sätta dig ner om det blir jobbigt." Så jag fick sitta still i ungefär 2 timmar och titta på när en person satt och knappade på en dator. Men lite senare på eftermiddagen så spenderade jag resten av dagen att duka ett bord nere i valvet som jag kallade det men jag tror det var en vinkällare.

Torsdagen låg jag hemma och hade ögoninflammation.

Fredagen skulle jag vara på GG igen, då fick jag hjälpa till att flytta runt på saker i skåp och hyllor. Efter det så gjorde jag även en konkurrensanalys mellan olika Gästgivaregårdar och även jämförde hemsidor som jag tyckte var jättekul.

Som tack för att jag varit där så fick jag en jättefin rosa scarf och massa papper och broschyrer om de tre platserna! Jag tackar otroligt och kommer tillbaka!

Likes

Comments

Idag hade vi vanlig skoldag, då jag fick reda på provresultaten efter biologi och spanska provet vi hade för några veckor sedan. Jag fick C+ på båda så jag är nöjd. Vi hade även engelskaprov idag som jag tror gick ganska bra! Efter det samlades vi och talade lite om allt möjligt på "Tjejsnack". Vilket är en grupp där tjejer i åldrarna 11 och uppåt pratar och diskuterar om allt. Jag kom nyss hem så nu blir det att bara mysa med Thorsten och kolla på film!

Likes

Comments

Skoldagen idag var ganska lugn, fick sluta 2 timmar tidigare då alla lärare skulle på en föreläsning. Efter det så blev det mys med Charlie en kort stund innan jag åkte hem, där mamma lagade denna super goda tallrik!😍

Lite ost, skinka, oliver,!vindruvor och kex..

Likes

Comments