På en av lektionerna innan jullovet såg vi på den japanska filmen Spirited Away som är regisserad av Hayao Miyazaki. Filmen handlar om Chihiro (protagonisten) som ska flytta till landet med sina föräldrar. När de är påväg till sitt nya hus kör de fel och hamnar vid en tunnel. Familjen går till andra sidan och hamnar i andarnas värld där de kommer att stöta på massa problem. Chihiros föräldrar äter maten som de hittar och förvandlas till grisar, Chihiro träffar en pojke som ska hjälpa henne att förvandla tillbaka hennes föräldrar till människor men för att det ska hända behöver Chihiro börja jobba i andarnas badhus som ägs av antagonisten Yubaba.

Jag brukar oftast inte kolla på den här typen av filmer eftersom att jag inte gillar animerade filmer, men jag tycker ändå att filmen var helt okej. Filmen hade en annorlunda handling men man kunde få ut ganska mycket ur den i alla fall, man fick bland annat se Chihiros kärlek till sina föräldrar och hur mycket man kan förändras när det verkligen behövs. I början var Chihiro ganska blyg och rädd, hon vågade först inte följa med in i tunneln men i slutet så var hon mycket modigare och inte alls blyg.

Jag skulle nog inte rekomendera filmen till andra. Jag ger filmen 5/10

Likes

Comments

Huvudpersonen Grace alltid varit fascinerad av vargarna bakom hennes hus. När hon var liten blev hon biten av vargarna men en varg i sista stunden räddades hon av en annan varg. Efter det har hon alltid tittat på vargarna i skogen och speciellt en varg med gula ögon. Den vargen heter Sam och på sommaren är han en vanlig människa, men på vintern blir han en varg.
Sam och Grace träffas en dag. Hon känner igen honom på ögonen,och han känner igen henne. De får känslor för varandra men det är snart vinter och folket i byn gillar inte vargarna.

Jag tycker att det var en ganska bra bok men jag tycker att i början var den lite tråkig eftersom at det inte hände så mycket. Det kändes mest som om att de gjorde samma saker hela tiden. Mot slutet av boken börjar det bli mer spännande och man vill fortsätta läsa. Jag tycker att Graces mamma och pappa inte verkade vara särskilt bra föräldrar och det kändes som att det var Grace som fick laga mat och fixa hemma. Författaren har skrivet boken ur både Sams och Graces perspektiv och jag tycker att det är jobbigt att läsa böcker när författaren ändrar perspektiv i varje kapitel. Jag skulle ge boken 6/10

Likes

Comments