Nu sitter vi på Dubrovniks flygplats! Ska bli tråkigt att lämna värmen, men saknar ju såklart den pissljumna svenska sommarsolen och det grundligt gröngrumliga vattnet på de överfulla badplatserna. Home sweet home. Imorgon/övermorgon kommer en bildbomb med resebilderna ;)

TAGGA 13°C OCH REGN! :D

kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

vy över Dubrovnik när vi åker mot Montenegro

Cavtat (Kroatien) : stad vi stannade och badade i

vy från hotellet i Baošići, Montenegro

Brandstationen i Perast

Klocktorn från 1600-talet, lagom stadigt byggt

Torg i Kotor

Kyrka i Kotor med Törnrosa/Robin Hood böcker

(Tänkte att det är lättare att förstå bilder + kontext så här, det är lite lättare att skriva såhär för mig också så kör nog på detta bild+text grejen nu på semestern)

17juni, GRATTIS BÄSTA MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN, ÄLSKAR DIG!<3

Nu har vi kommit till Montenegro! Vi bor på berget i ett hotell med jättefin pool och ganska nära stranden, grejen är ju den att det sluttar, men hela Montenegro verkar slutta. Idag var vi på två mindre utflykter, först Perast där vi var på klocktornet (se bild) och tog en glass och sen Kotor där vi åt lunch. Kotor är tydligen en av världen/europas (jag vet ej) mest välbevarade medeltids städer och en stad med mycket katter. Det var katt härbergen överallt och de hade t.o.m ett Kattmuseum. €1 inträde. Kotor var väldigt mysigt även fast kryssningsfartygets tuta skakade marken på förmiddagen. Ikväll åt vi middag på Papagay i Baošići, mycket gott.

övrigt: det är sjukt varmt, +31°c idag.

kram

Likes

Comments

Igår så vart det vår andra dag i Dubrovnik, Kroatien och vi badade ännu mer i det kristallklara vattnet<3 Sen åkte vi in till Gamla Stan i Dubrovnik efter som vi bor lite utanför i en stadsdel som heter Lapad.

I Gamla Stan gick vi på en foto utställning om Israel-Palestina kriget och kriget i det f.d Jugoslavien. Så hemskt. Det var knappt så att min yngsta bror fick gå in eftersom det var så starka bilder, speciellt de från Isreal och Palestina. Jag blir själv extra berörd av de bilderna också på grund av att jag läste den där boken, Morgon i Jenin som handlar om det kriget, men också på grund av att de kriget händer just nu. Hemskt.

Sen gick vi i stekande hetta runt ring-muren. Det kändes som om den var en mil lång men den var bara cirka 1.5km. Jag blev så trött. Ta-tre-trappsteg-för-att-sen-vila-i-en-minut-och-ta-tre-till-trött. Glass efter det, samma ställe som i går. Gtg nu. Är i Montenegro sen igår kväll :D skriver ner om det imorrn!!

Likes

Comments


(skrivet 13/6)
Idag flög vi till Kroatien! Det är början på en semester där vi kommer bila från Dubrovnik - Kroatien - till Sveti Stefan - Montenegro. Jag är så sjukt taggad! Det är runt 27°c här och maten är god och vattnet är som i en film. Livet ler mot mig alltså. Så förutom det mindre missödet när jag gick på en sjöborre när vi simmade i detta vatten och fick inte 4, inte 5, utan 6 spikar (?) i foten. Ont som satan gjorde det att dra ut dem men nu är jag uppe på fötterna igen, as good as new.

I kväll gick vi runt på Dubrovniks gator. Det är så sjukt fint. Vi åt middag och glass (alltså chokladglassen jesussss om ni någonsin åker hit så är det första glasstället innanför muren som gäller!!) Imorgon ska vi turista vidare på muren runt staden,

kram

[ 12-35mm / lumix gm5 ]

Likes

Comments

HEEEEEJ
im back
on track

Har haft en mobil som inte riktigt sammarbetat med Nouw appen och som dessutom allmänt sög så orkade helt enkelt inte blogga, men nu är jag här.

Jag har sett Shawn Mendes och Veronica Maggio sen jag skrev senast och både var helt sjuuukt bra, även fast det är lite mysigare i en liten lokal än på Globen. Anyways, lägger in bilderna här ;)

Jag har SLUTAT SKOLAN! Gick (past tense, tragic) i Engelska Skolan i Bromma och vår skolavslutning var så dramatisk. Vi har hybris. Och vi har sånna där hattar man får när man går ut high school i USA. Vi slängde upp dem i slutet o grejer, och nån tog min men det löste sig (jag tog nån annans).

35mm/lumix gm5

Likes

Comments

Igår fyllde både Ellinor o Linnéa år!! GRATTIS<3 16!!!

Här är lite bilder från Ellinor med hemlagat sushi och lyckokakor och massa skratt<3

Idag har jag och Astrid kollat på balklänningar. Stresss. 4 butiker på 3 timmar. Sssssnabba. Men ingen klänning. För lång, fel färg, för dyr, FÖÖÖR dyr, för stor... Det är svårt alltsåå. I-landproblemen pressar. Har till 3 juni på mig.

kram

Likes

Comments

Så himla rolig helg. Var i stallet lördag - måndag praktiskt taget och tävlade på söndagen LD och LD+ . Två stopp och sen ett stopp men var ändå väldigt nöjd och det var väldigt väldigt roligt<33 Var på Ulriksdals majbrasa och det var kallt som tusan.
Var sen funktionär på måndagen i solen, jag brände mig men sånt är livet.

kram

Likes

Comments

Mina favoriter av april-releaserna.

Ä l s k a r Tove Styrkes nya den är verkligen så lagom elektrisk tillsammans med hennes coola röst och så har hon behållt indie känslan på något sätt. Repeat. Shawns nya i refrängen, början av Ultralife med pianot, hela Kendrick Lamars album (helt ärligt lyssna på hela det är ett mästerverk) och Kate Nash' röst. Såsåsåsåbra.

Imorgon är det hemmatävling för mig och Spöket. SÅ TAGGAD!!!

Kram

Likes

Comments

kungsträdgården - år 3
Den här veckan tog jag och Saga (bilderna på mig) hattrick i fotakungsträdgårdennärdetblommar besök. V proud.

Nu har vi ju fått gymnasieresultaten och jag har bestämt mig var jag vill gå. Har haft sjukt mycket i skolan de senaste veckorna och kommer fortsätta att ha det tills vi är klara med matte NP. Men bloggar när jag hinner. Nu har vi i klassen i alla fall bestämt att vi ska till Gotland på klassresa! Ska bli så kul!! Jag ville först till Polen, men vi hade inte råd.
En till angående skolan, jag har inte köpt balklänning??? De håller typ på att ta slut t.o.m på internet. Det är inte menat för mig känns det som. Önska mig lycka till i mitt sökande

kram

Likes

Comments

Tänkte lägga upp lite bilder (alla förutom den andra från vänster uppåt är tagna av Jeanette Avila) från förra måndagens bortatävling på Sundby. Den första för mig och Spöket som team :D. Vi startade LD och LD+ och fick fyra fel i båda klasserna men blev ändå så sjukt nöjd och lite stolt över Spöket som gjorde sin första 85cm tävling! Väldigt väldigt extra rolig måndag i alla fall.<3

Idag har det vart städdag i stallet och jag och Saga var i kungsträdgården och fotade så jag ska se om det blir nått inlägg med det.
INGEN BLOGGARE KAN JU GÅ UTAN KUNGSTRÄDGÅRDEN BILDER LIKSOM!! ;)))))))

kram

Likes

Comments