vilken FREDAG ALLTSÅ! Önskar att alla skulle kunna få uppleva en Håkan Hellström konsert någon gång för energin och stämningen är helt magisk. Bland det sjukaste jag varit med om. Kan ju tyvärr in lägga upp videos på bloggen men ni kan gärna titta in på min instagram om ni vill se dem.

Gick med en kompis från skolan Melvin och vi köade sen kl10 samma dag cirka. Det var ganska lagom men kön vid insläppet var väldigt dåligt organiserad, alla i vår "klunga" bara sprang. Ni vet den där scenen från Lejonkumgen när alla gnuerna kommer ner från berget? Så. Vi hade det i alla fall sjukt kul och hamnade oväntat nära. (Rörde hans hår!!! hahah).

Alla gäster var också SÅÅ BRAA. st. Erik Lundin är ju enooormt bra som sagt och andra gäster var Silvana Imam, First Aid Kit, Eva Dahlgren, Lageyla och finaste Ola Salo.

kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

ang. modern konst

lite bilder från Strömstad <3 Har haft bästa två veckorna här, som vanligt. Älskar det här stället mer än nån annanstans.

Imorgon taggar jag HÅKAAAN!! Folk började köa i måndags så jag blir lite stressad, men, å andra sidan, tror jag att det blir bäst även fast man inte är längst fram. Taggar Erik Lundin lika mycket faktiskt han är grym. Om ni inte hört honom än lyssna nuuu.

Tåget går 06.40 men SJ liksom. Vad vet jag.

kram

Likes

Comments

här kommer lite bilder från Alvas landställe som är asmysigt. Där har jag nu vart i två dagar och innan det var hon hos oss i Strömstad <3 Där åt vi vad som måste vara värmdens godaste Club Sandwich, badade en massa och var på en lätt traumatiskt men ändå vagt mysig (för att jag inte var ensam) shoppingtrip till Sportshoppen (hela stan var där) och en lite mysigare till Tanum. Köpte en bikini! Som bloggare ska jag visa en bild av den så fort jag blir fotogen. Det blir en lång men värd väntan. Idag på morgonen så var vi och fiskade makrill men vi fick ingen. Bra det tyckte jag, då slipper fisken dö och jag slipper döda den. Win win. Men det var också mysigt!!! Även utan bloodshed. ;;) Sen åkte vi Hempels och hämtade min kära kusin så nu är det fullt hus igen.

kram

Likes

Comments

Nu har vi bilat till västkusten och just återvänt till mina kusiner på Orust efter att ha varit och hälsat på några vänner på Gullholmen, så här är lite bilder från Gullholmen helt enkelt. Vi sov där två nätter i deras sommarhus med egen brygga och badade och hade det bra. Igår åkte vi båt till Kärringön och åt crěpes och tittade på en liten lokal auktion med hatt och klubba och hela köret. Väldigt mysigt!!

Imorgon åker vi till Strömstad och då kommer min saknade Alva komma och hälsar på och sova över! :D Och min kära kusin Kristin veckan därpå. Fullt hus blir det iaf <3

kram

Likes

Comments

För cirka en vecka sedan så bestämde FKP Skorpio att ställa in Bråvalla 2018. De säger att de fått nog. Tänkte skriva lite om min reaktion på det här.

-Våld dödar festivalupplevelsen, kärleken till musik och framför allt skadas människor, säger grundaren Folkert Koopmans. En kan ju inte annat än att ge upp verkar det då som. Att vika sig för våldtäktsmännen är ju att skicka rätt signaler. Not. Vi måste ju i alla fall försöka att ha vissa grundläggande moraliska principer.

Ingenting har skrämt mig såhär på väldigt länge, men jag vill inte vara rädd. Jag vill gå på musikfestivaler utan att gå runt och vara på min vakt mot att (quote) "våldtas i folkvimlet". Inte tänka efter på hur jag skulle klä mig, av rädsla. Under 2017 så anmäldes 11 fall av sexuellt ofredande, 1 fall av sexuellt tvång och 1 fall av våldtäkt. Jag kan ju såklart inte tala för de direkt drabbade men, vi kan ju inte ge upp(!!??). Det första jag tänkte på när jag fick reda på detta var ju att "Kan de inte ha Bråvalla utan heterosexuella män?" men i mitt huvud rättade jag mig själv; jag måste ju akta mig gör att vara "den" feministen, men jag tycker nu, en vecka senare, utan att tala i affekt alldeles för mycket, att de vore värt ett försök. Men det kanske bara är jag. (Skulle manliga artister bjudas in? Blir lite knivigt.)I vilket fall som helst vill jag gå på musikfestival.

Men... jag förstår att de inte är jättepigga på att lägga stora summor pengar på säkerheten, men sättet de har använt det här som ett "ställningstagande" mot sexual brott är lite som att vifta med vit flagg mot de sexistiska strukturer som finns. Att en enskild person skulle göra nått liknande är ju aldrig bra, men det gör ju inte någon större skada på massan (vi borde ju veta eftersom det händer hela tiden) men nu är det ändå Sveriges största musikfestival vi pratar om.

/arg Solnabo

Likes

Comments

Nu har jag kommit hem från mitt ridläger på Flowerhill, Irland! Det var en grym upplevelse och något jag gärna skulle göra om <3 Vi var där i en vecka och red typ 3-4 timmar per dag, 3 timmar terräng och 1 timme valfri (typ) dressyr på unghäst. De har ju en väldigt annorlunda hästhållning på Irland men hästarna var ju vana och trivdes så det är en helt annan historia och något jag inte tänker skriva om.) Jag fick sjuuukt ont i kroppen de första dagarna och vi var ju helt slut på kvällarna så var nästan aldrig uppe efter kl22. Vi fick rida flera olika hästar under veckan eftersom hästarna inte skulle orka gå mer än cirka fyra pass i veckan, men det varierade ju såklart häst till häst. Några av de hästarna jag red och gillade mest var McQueen (stor, mörk häst), Moira (vit som tittar ut ur boxen), Speckles och Bell Boy (nerhoppet). Vi fick nästan testa på alla sorters terränghinder kändes det som och vi red fort och mycket. Vi red ut med han som äger hästarna:s (Oliver) hundar två gånger också som man gör när det är jakt. Det var också väldigt coolt och gick riktigt snabbt. 

Vi bodde i det stora gråa huset som, jag ska inte ljuga, skulle passa i en skräckfilm, men efter bara nån dag så vande man sig och i slutet av veckan så ville jag inte åka därifrån (även fast de använde heltäckningsmattor). I det huset åt vi också frukost, lunch och middag, men ibland så åkte vi in till lilla Portumna med 1500 invånare. Väldigt, väldigt irländskt med gröna pubar osv och väldigt mysigt. Där åt vi inte bara på Betlehem med den läskiga servitören 3ggr utan shoppade även loss på Super Valu. Jag bunkrade upp med M&Ms och RedBull in case of migrän liksom. Jag fick migrän flera gånger av bara vädret när det bytte från högtryck till lågtryck vice versa - aka Irländskt Väder TM. Aja, jag överlevde. 

Fick flera jättebra vänner eftersom det var ett så litet läger och jag hoppas vi håller kontakten!! Och jag hoppas vi kan åka tillbaka till Flowerhill tillsammans någon gång i framtiden eller till något annat ridläger (Italien??).

Kram

Likes

Comments

Nu sitter vi på Dubrovniks flygplats! Ska bli tråkigt att lämna värmen, men saknar ju såklart den pissljumna svenska sommarsolen och det grundligt gröngrumliga vattnet på de överfulla badplatserna. Home sweet home. Imorgon/övermorgon kommer en bildbomb med resebilderna ;)

TAGGA 13°C OCH REGN! :D

kram

Likes

Comments

vy över Dubrovnik när vi åker mot Montenegro

Cavtat (Kroatien) : stad vi stannade och badade i

vy från hotellet i Baošići, Montenegro

Brandstationen i Perast

Klocktorn från 1600-talet, lagom stadigt byggt

Torg i Kotor

Kyrka i Kotor med Törnrosa/Robin Hood böcker

(Tänkte att det är lättare att förstå bilder + kontext så här, det är lite lättare att skriva såhär för mig också så kör nog på detta bild+text grejen nu på semestern)

17juni, GRATTIS BÄSTA MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN, ÄLSKAR DIG!<3

Nu har vi kommit till Montenegro! Vi bor på berget i ett hotell med jättefin pool och ganska nära stranden, grejen är ju den att det sluttar, men hela Montenegro verkar slutta. Idag var vi på två mindre utflykter, först Perast där vi var på klocktornet (se bild) och tog en glass och sen Kotor där vi åt lunch. Kotor är tydligen en av världen/europas (jag vet ej) mest välbevarade medeltids städer och en stad med mycket katter. Det var katt härbergen överallt och de hade t.o.m ett Kattmuseum. €1 inträde. Kotor var väldigt mysigt även fast kryssningsfartygets tuta skakade marken på förmiddagen. Ikväll åt vi middag på Papagay i Baošići, mycket gott.

övrigt: det är sjukt varmt, +31°c idag.

kram

Likes

Comments