Strumpor i klackar, yay or nay? I vilket fall är det en av höstens trender så jag kollade runt lite för att få lite inspiration. Jag tror att det kan vara en trend för alla, om du matchar rätt färger med varandra. Man får nog antingen välja att gå all in eller köra lite mer diskret med svart på svart (jag är nog mer den diskreta typen om man ser till bilderna).

Jag var idag på gymnasiemässan med klassen! Men träffade Zoe, Maja, Matilda och Saga också <3. Gick runt i typ 45min med Zoe, usch va mycket folk det var och usch va jag fick ont i fötterna hahahaha. Jag var så trött i allmänhet så orkade inte prata med en massa människor (d.v.s poängen med detta :/) men ställde like frågor osv. i Norra Reals, Södra Latins och Vetenskapsgymnasiets montrar. Tycker om Norras linje Natur med Miljö profil​tror det kan vara något för mig... Träffade så många jag känner, askul :D.

Nu ska jag till stallet och hoppa.

puss o kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

såg på den här i går och den har fått ännu mer spridning sen dess. Började gråta, allvarligt talat, grät i 10min. Som Michelle säger, det här är inte okej, det är inte okej att sexistiska kommentarer kan ursäktas som "lockerroom talk", det är inte okej att mannen som kan komma att bli president över vad flera skulle kalla världens mest betydelsefulla land skryter om sexuella övergrepp och det är INTE OKEJ att vi bara ser på. Det måste ta slut. I början visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta, men nu gråter jag alltså.


Jag blir helt förtvivlad av att bara se på, för jag vet ju att det är svårt att förändra från min position. Hashtagen #notokay trendar nu och det känns som att hans väljare kanske lite i taget börjar kisa med ögonen, eftersom de blundat så väldigt, väldigt länge. Det här drabbar kvinnor världen över som aldrig blundat, som har tryckts ner, kvävts av massan. Det är 2016, det här är inte okej, världen har kommit längre än så här. Trodde jag.


Titta på videon. Titta på hela videon. Den är så oerhört viktig, så ta dig tid.


puss o kram

Likes

Comments

gick ganska bra igår på hoppningen! Över förväntan! Fast jag hade lite ont i ländryggen (igen:() när jag hoppade av. Dragge var i alla fall jätteduktig och jag känner mer och mer för varje gång att jag hittar alla knappar och att jag inte spänner armarna lika mycket som i början. Ett steg i taget, men endå riktiga framsteg, så var jättenöjd över gårdagens lektion<33

Idag är jag stallvärd med Maja och Alva så det ska bli kul, vet inte om jag ska cykla eller inte..... Har vinter-inställt mig själv nu hahaha. Igår lämnade jag in mitt CV hehe, så vi får väl se nu då. Hur är det med jobb? När får man ens börja jobba? Jag tror det är 16års gräns på att stå i kassan men jag hoppas endå jag kan jobba lite innan jag fyller 16...

puss o kram

Likes

Comments

Hej guys! Har blivit erbjuden jobb på Wayne's Coffee!! Sjukt stort känns det hahaha, lyckligt känns det. Blev så glad. Blev tillfrågad i samma veva som jag ansökte om prao!

De bad i alla fall om ett CV.
Då tänkte jag lite så här, ehhhh jo men absolut. CV är "Curriculum vitae (CV) är det latinska namnet för levnadsteckning som betyder "levnadslopp" (bokstavligt "livets lopp"), där curriculum [kur'i:kulum] betyder "lopp" och vita [v'i:ta], "liv". Ett CV är en sammanställning av kunskaper, erfarenheter och färdigheter." (straight outta wikipedia) så nu känner jag att jag har koll.

Jag har ju då aldrig jobbat förut. Så det är alltså blankt under "ARBETSLIVSERFARENHET" på mitt word-dokument, men har lyckats gräva fram lite till "ÖVRIG ERFARENHET"-delen.

I did my research, det är tydligen bäst att skriva i Helvetica/Garamond så nu är dokumentet i Helvetica/Garamond och jag har också skrivit en personligt brev. Herregud I'm so lost.

puss o kram

Likes

Comments

Hello guys! Varit lite oaktiv ett tag nu på grund av läxor och prov i massa ämnen och så fast jag ska göra mitt bästa för att uppdatera iaf varannan/vartredje dag. ok?

I helgen hade vi våra kusiner från Göteborg och våra kusiner härifrån (Stockholm) här och firade Johans 8-årsdag på lördagen.  Igår var jag stallvärd, åt lunch med Göteborgskusinerna i MoS och pluggade. Men ändå en bra helg!

Idag däremot, var en mycket,
mycket
dålig dag.
Hade så ont i ryggen (ländryggen) på eftermiddagen att jag inte kunde fokusera, what so ever, under svenska lektionen där vi hade sista lektionen på "examinationsuppgiften" så nu måste jag på svenska tutorial (extra svenska) efter skolan imorrn. weeey
Svimmade i alla fall inte på väg hem på bussen, hade så jävla ont, ursäkta språket. Nu ska jag på gitarr/sång snart. Har legat på en sån där uppvärmd vetekudde i en timme nu så jag mår bra. I alla fall i liggande position ;)

Här får ni något som kan göra mig glad om jag har en dålig dag, så om ni haft en dålig dag kanske Lilla Berlin hjälper<3

Lilla Berlin for life

puss o kram

Likes

Comments

Zara har lanserat en nya kollektion som heter Deep Velvet med bara sammet. Vet inte riktigt om jag gillar det eller inte men tycker att det är ett coolt koncept att släppa ett kollektion i ett och samma material. Anyways, ta en titt det är metapic länkar så det är bara o trycka <33 (Juste ville bara tillägga att jag själv tycker Zaras modeller är gravt underviktiga och borde inte på något sätt vara förebilder bodywise.)

​puss o kram

Likes

Comments

Mitt favorit ämne efter mijön. Men innan jag börjar vill jag bara säga att jag älskar att ni läser mina inlägg och kommenterar etc. men om du redan har bestämt dig, om du inte har ett öppet sinne, så behöver du inte kommentera hat. Ok? Frågor, absolut, men inte så jävla mycket negativitet.

tack.

Till att börja med vill jag rätta till lite missförstånd gällande feminism: Det finns människor som har fått för sig eller fått höra att feminismen inte står för lika värde utan ett materiark, kvinnans superiora ställning. Så, eftersom jag vill att alla ska förstå och kunna vara med och diskutera, vill jag bara klargöra att det inte är fallet. Inte alls, zero, nada, nej. Det finns därför igen som helst anledning att kalla femenister feminazis, det är fel på så. många. nivåer. jag orkar inte ens förklara.

Feminismen skapades på grund av brist på jämlikhet mellan könen, så det skulle ju vara ologiskt om feminismen strävande mot ojämlikhet mellan könen, ovidkomligt åt vilket håll. You see what I mean? Men då får jag ofta frågan "varför kallar du dig inte jämställdist då?". Låt mig dra en parallel: "Why not All Lives Matter?" Mitt svar på fråga ett är: eftersom att genom att kalla det feminism behåller vi fokuset på kvinnors utsatta situation i världen, behåller oss som prioritet. Det kan låta konstigt men annars styrs allt för ofta fokuset mot andras utsatta situation, inte för att misogynister är det värsta du kan drabbas av utan för att det är det vi pratar om.

Tredje missförståndet: det är avtändande att vara feminist. Det är ju så det är. Man kanske därför inte ska kalla det ett missförstånd. Men varför? Både kvinnor och män känner sig hotade, mest män dåra eftersom de (INTE ALLA MÄN SÅKLART!!!<3) kanske ofta känner sig hotade av ordet, men, fortfarande både. Jag har upplevt att det blivit en jobbig stämning när folk frågat om jag är femnist. Den stämningen får mig att känna lite, vart gick det fel? Vart någonstans blev synen på feminism så förvriden att strävan för jämlikhet var något man helst inte skröt om? Jag vet helt ärligt inte. Kan inte svara på den frågan. Men någonstans gick det fel.

Vi måste titta framåt och inse att feminismen behövs för ett fungerade modernt samhälle. Hittade den här länken som listar 30 väldigt relevanta anledningar till att vara femenist, väldigt läsvärd. Kommer som titeln på inlägget skvallrar om, skriva mer om femenism, allt får inte plats i ett inlägg ;). Men det var allt för idag puss o kram!


Likes

Comments

ÅHHH idag fyller en av mina bästa vänner år!! Astrid, här får du ett rim

(trigger warning: jag är inte bra på att rimma)

Dig har jag känt i tre år
Men det känns som en mycket längre tid än så
det känns nästan som om jag känt dig hela mitt liv
du förstår

Du gör mig så himla glad
du lyser verkligen upp ens dag

Du gör allt lite roligare
du gör nog mig också lite modigare

Med dig kan man vara sig själv
och man är aldrig helt själv

Tror faktiskt inte att du förstått
vad du betyder för nått

För oss alla
Du får känslorna att svalla
utan dig skulle jag falla

Och även fast du växer om mig
​kommer jag alltid att tycka om dig

Du gör mig hel
och även när jag gör fel

Gör jag hellre fel med Astrid än nån annan
inte bara för att du inte blir så förbannad

Utan,

För du är bäst
och gör livet till en fest

Så jag ska finnas där för dig
s​om du finns där för mig

Tack och hej
leverpastej

ÄLSKAR DIG ASTRID

Likes

Comments

fin kväll med en massa fina människor, reunion med @norabergman och grejer <333 Saknaddd


Vi köpte middag på Hornsbergsstrand och satte oss på en brygga och åt kallt men mysigt. Hade sjukt kul hela kvällen även fast jag förfrös mina fötter i mina vans. Vans for life. Typ. Sen mötte jag upp Alva vid Stadshagen där vi bytte skor (fjuu) och åkte via mig till Zoe. Här får ni massa fina bilder på fina människor älskar er puss o kram

Likes

Comments

Gårdagen var sjukt bra!! Jag och min kusin vitamin Kristin träffades vid Slussen och åt middag på ett sushiställe som var klart över förväntan innan konserten. Vi hade ju sittplatser, så det var ju lite blandade känslor, man vill ju gärna vara så nära som möjligt men å andra sidan var det skönt att slippa köandet.

Konserten var i alla fall asbra, är ju inte riktigt det största fanet vet ju ni som känner mig, men han kan ju vad han gör och han gör det riktigt bra. As Long As You Love Me är ju bäst!!

Kom hem cirka 00 och satte upp tre affischer som jag tagit ner, två på Shawn och en på Justin hihi. Målet är ju att täcka väggarna till ett hundra procent. Har ju och se framemot tøp nu!!!! Gahhhh taggar sönderrr. Men Justin var i alla fall bättre än jag trodde och stämningen var nästan magisk, lite tinnitus-varning, men magisk

puss o kram

(videor hittar ni på min instagram @ isabellahempel)

Likes

Comments