Påväg hem efter en konsert med Sebelius 5e symfoni i Berwaldhallen precis. Helt ok vad det, inte min favorit.. Innan var jag och familjen och åt på en italienare på Östermalm. Tog en mozzarella till förrätt och tonfisk till varmrätt, sjukt gott och lyxigt! Kan verkligen rekommendera för lite finare middagar, "Trattoria Montanari".

Likes

Comments

Slutat nu. Sitter på bussen påväg till kiropraktorn. Precis haft mitt svenska tal vilket gick helt ok. Åker hem sen och pluggar tror jag. Känner mig inte helt på topp... Imorrn kväll ska jag på konsert med mina föräldrar, vet dock inte riktigt va det var för nån men det blir säkert mysigt!

Likes

Comments

Var det kanske pga vädret ☀ eller bara att det är tisdag och en dag närmre påsklov?😉 Hade musikämnen hela förmiddan sen gick vi och köpte thaimat och käkade i skolan, så gott? 😍 Sen väntade en jobbig mattelektion för att efter den åka och möta mamma på söder. Det blev den vanliga rawfood kakan till mellis på favoritstället Paradiset. 

Sen gick vi till vår kiropraktor och fick en välbehövlig behandling. Hon tyckte jag var extra stel och bokade in en ny tid redan nu på torsdag efter skolan. Blir alltid så slö och trött efter mina besök hos henne. Som om kroppen inte orkar hålla emot spänningarna längre och bara slappnar av. Älskar hennes quotes som hon har i sin lokal, favoriten är den här nere:

Likes

Comments

Måndagar är värsta dagen på veckan för jag går från 08:30 och slutar seriöst 17:40. Och det är bara lektion på lektion, inga håltimmar eller nåt. Dessutom har vi blockschema så har liksom 2,5 h/lektion. Vet inte om jag gillar det elr inte, gillar inte att sitta för länge då det börjar krypa i kroppen. Men vem vet, det kanske är en vanesak. Det som är bra är ju att man "blir av" med hela den veckans engelska tex och samtidigt hinner man "komma in" i ämnet bättre när man har mer tid.

Bästa räddaren är iaf att ha med sig mat, spelar ingen roll vad men bara nåt snack som man kan fördriva tiden med😉 idag blev det en Frosh-smoothie med en bar och en chai latte från caféet. Gott va det!

Likes

Comments

...och det suger!! Det gör det inte heller bättre utav att kommande veckor är FULLproppade med prov och inlämningar. Det tackar vi för. Not. Två veckor får jag hålla ut sen tar jag påsklov i 2 veckor för vi drar upp till stugan i Norrland. Längtar!!! Har tagit mitt efterlängtade skoterkörkort nu också så jag lär ju sitta på skotern 24/7 där uppe😉

Känns ändå som jag hunnit med en hel del det här 7 dagars lovet. Följde med på mammas morgonyoga imorse och kände mig så hurtig haha. Resten av kvällen ska jag bara käka, duscha och läsa ikapp lite i samhällsboken... Ha en bra söndagskväll!

Likes

Comments

Jag bor ju på landet och närmaste busshållplats är ca 3 km bort. Innan jag fyllt 15 var det cykel, gå eller skjuts som gällde om jag ville någonstans. De värsta gångerna var när det regnade och cykeln var hemma, varsegod att gå 3 km, det är du värd efter en plågsam skoldag. Men det hände inte sådär jätte ofta, istället har jag blivit erbjuden skjuts av mina föräldrar så ofta dom kan❤

Men efter 15års dagen fick jag äntligen ta över brorsans mopedbil och mina långa vandringar vad där med över för gott. OM jag var glad! Förstår ni att som ung tonåring kasta sig ut i trafiken (men väl förberedd såklart😉)? Känslan var obeskrivlig och jag kände mig så vuxen!

Dock har det inte alltid varit lätt... Förut hade jag min häst på en hästgård längre ut på landet för att där vi bor finns inget ridhus och ja, ni som har häst vet ju "the struggle" med det... I alla fall så tog jag självklart min älskade moppebil dit varje dag efter skolan, hur soft som helst. Problemet uppstod när eftermiddags köerna började ta form och det blev mer och mer bilar. Eftersom sånna här bilar räknas som en moppe går dom endast i 50 km/h, vilket störde (stör än idag) massvis med stressade bilförare på 70-vägarna. Dom kunde lägga sig på tutan och blinka med helljuset så man vart halvt blind. Livsfarliga omkörningar som utsätter ALLA runt omkring för fara. Ibland har jag till och med nästan fått väja ner i diket för att de pressar sig fram... 😡

Hur kan folk vara så stressade nu för tiden!? Jag förstår verkligen inte. Eller är dom bara kaxiga och vill klanka ner på oss ungdomar i trafiken för att vi inte hör hemma där? Jag tycker att så länge vi sköter oss och kör moget och bra så har dem ingen som helst anledning att hata på oss. Vet inte om detta bara händer här i Stockholm för att just vi är så himla stressade här i stan eller om det även händer i andra delar av landet? Någon som upplevt eller sett något liknande?

Flera gånger har jag bett pappa ringa SL och klaga efter att jag blivit utprejad och utskämd av stressade bussar. Jag kör alltså 20 km/h långsammare än vad 70-skyltarna säger. 20 km/h, har du verkligen så bråttom att du är beredd att offra ditt och andras liv genom att göra en omkörning i 70-80 km/h i mörkret precis innan en kurva? Varje gång så knyter sig en klump i magen och hjärtat börjar slå. Så sjukt onödigt. Onödig stress för psyket när man redan är stressad i vardagen.

Men för att avsluta positivt så är jag väldigt glad över min kära moppevän och skulle inte klara mig utan den🚗 Den har givit mig så enormt mycket frihet genom tiderna, köra till kompisar på kvällen utan att behöva be om skjuts hela tiden. Inga tids begränsningar så jag kan komma hem när jag vill! De ni😉

Likes

Comments