Jag vet att jag är dålig på att uppdatera men jag måste på riktigt skaffa en systemkamera och det är NU känns inte lika kul att skriva inlägg om man inte kan lägga in fina bilder och filmer.

Funderar på en "nybörjarkamera" inte för att jag är nybörjare (jobbade lite extra förut och tog bilder på tävlingar som jag sedan sålde) men har verkligen ingen lust att lägga ut flera tusen kronor på en kamera som i stort sett bara ska användas i stallet och på hundtävlingar (+en och annan selfie hehe). Har kikat lite på Nikon 5000 och Canon 450D eller 1100D, har haft Canon förut och trivdes men hört att Nikon ska vara likvärdig.

Likes

Comments

Detta täcke från JH Collection har jag spanat på länge nu då det verkar som ett väldigt bra hösttäcke, med sin fyllning på 150 gram borde det tåla de lägre temperaturerna som har börjat komma på morgonen/kvällen. Vad tror ni? Blir det för varmt för hästen? Vet ni något ännu bättre och kanske billigare (hehe) detta täcke kostar 800kr vilket kan anses vara lite mycket för ett "övergångstäcke".. Hm får fortsätta fundera ett tag till..

Likes

Comments

Idag blev det en tur ut i stallet och rida ett pass på fina Campero som redan har börjat lägga på sig både hull och en hel del muskler och då har han endast varit igång i 3 veckor nu, ska verkligen bli roligt att se hur det utvecklas och "slutresultatet". Han skötte sig riktigt bra trots hästar runt omkring, känns som att allt markarbete så som longering och promenader har givit oss en riktigt bra start och grund inför det uppsuttna arbetet då de känns som att vi redan känner varandra hyfsat bra redan sen är Campero väldigt speciell att rida, det är nästan lite som att lära sig ett nytt språk eller i alla fall en ny dialekt då han är så mycket känsligare än andra hästar jag ridit förut så svarar han ibland på hjälper som ibland inte jag själv vet att jag ger så om han börjar göra något "konstigt" får jag alltid börja med att fundera över hur jag sitter, vart jag har min hand, vart min vikt ligger osv osv innan jag kan börja gå in och börja korrigera honom. Men det känns väldigt bra alltihopa och jag tror att detta kommer bli superbra när vi lärt känna varandra lite bättre. Camperos ägare som jag skrivit om innan är fortfarande helt otrolig, hon är trevlig och hjälpsam och det känns verkligen som om vi tre är ett riktigt team! Underbar känsla. Nu väntar sängen, hoppas ni haft en lika bra dag som jag! :D

Likes

Comments

Nu har man äntligen kommit hem och lagt sig ner i sängen efter en intensiv jobbdag, hade 52 stopp att köra till en början, blev klar tidigt och fick åka och hjälpa en annan med sina sista stopp. Klockan är 21:57 när jag stänger av bilen och rusar till huset som väntar på sin leverans av Linas matkasse. 21:59 har jag levererat kassen och går tillbaka till bilen och tänker att jag gjort ett riktigt bra jobb idag och att jag kommer få komma hem tidigt... Haha vilket skämt.. Jag kommer till bilen och drar i handtaget - låst, jag letar 1 - 2 - ja till och med 3 gånger igenom alla fickor jag har för att sedan lysa in genom rutan med telefonen för att upptäcka att nycklarna ligger på sätet, jävla skit! Blev att ringa chefen och berätta denna pinsamma hädelse och därefter stå och vänta 20 min på att någon skulle komma med extra nyckeln, hade inte vart så farligt om jag hade haft min jacka som jag självklart också hade glömt i bilen men men nu börjar jag i alla fall tina upp litegrann sådär 😂😂 Hoppas eran dag varit bättre än min! Godnatt! 🙈😴

Likes

Comments

Den 13:e November smäller det, då ska Nahla och jag göra BPH - Beteende och personlighetsbeskrivning för hundar ute på En alldeles ny anläggning, har verkligen längtat men de har varit otroligt svårt att få en tid och lite struligt då banan är väldigt ny så vet tydligen inte arrangörerna riktigt vilka regler som gäller när hunden inte är reggad i Skk som i Nahlas fall då hon är Östeuropeisk Schäfer och reggad i Ryssland, och blev tvungna att återkomma till mig. Självklart förstår jag att de inte vill starta med att göra någonting fel men jag tycker ändå att det ska ingå i utbildningen till att bli "domare" att veta sådana saker. Men men det är som det är, men för alla som inte vet: hunden behöver en tävlingslicens sen är det bara att köra :)

Likes

Comments

Nu har jag äääntligen hittat ett ryggsäck åt Nahla som jag känner är tillräckligt rymlig OCH ergonomisk för ett inte alltför dyrt pris, tanken är att hon i vinter ska få hjälpa till med att ta in lite extra ved från vedbon. Har förut funderat på att låta henne dra en pulka (det är alltså en bit från vedbon till huset) men jag skippade snart den idén när jag insåg att hon skulle fara iväg med den över stock och sten så att allt skulle ramla ur halvvägs. Men detta känns som ett bra sätt att låta henne få hjälpa till samtidigt som hon får lite extra träning, en hund som stegvis har fått vänja sig vid väskan genom att successivt öka vikten i väskan medan hunden bygger muskler kan ofta bära ca 35% av sin egen vikt (men då krävs det alltså att hunden är riktigt vältränad) för Nahlas del som är Östeuropeisk schäfer och väger ca 36 kg för tillfället innebär det att hon skulle kunna bära ved som väger nästan hela 13 kg, dock tror jag inte att 13 kg ved skulle få plats i väskan men men..

Väskan är från Haromi och består av två delar, dels ett sele och dels själva väskan och dessa två ska vara väldigt lätta att ta isär så man kan tillexempel använda bara selet till säkerhetsbälte i bilen eller för att gå på promenad. Något annat som jag fastnade för med den här väskan var som jag skrev innan att den är mer ergonomisk än andra klövjeväskor som jag tittat på, denna har alltså tre remmar istället för två som håller väskan på plats, en runt bringan, en runt bröstet och en runt magen. Sen handlar det mycket om HUR man packar väskan men den där tredje remmen hjälper definitivt till att stabilisera allt.

Priset för denna väska är 799kr vilket kan tyckas är mycket för en väska men den ser ut att vara väl värd pengarna så jag tänker prova! :) Något att nämna är dock att de inte har någon storlek för hundar av mellan-storleken utan endast Small som är till för små hundraser så som Beagle och sedan görs ett jättehopp till storlek M som är till för Schäfer, Golden retriver osv.

Likes

Comments

Campero är en 14 årig hingst av rasen P.R.E som jag fått äran att bli medryttare till, idag red jag honom för första gången och jag kan bara inte sluta le när jag tänker på honom. Han är en sådan fantastisk häst med så mycket personlighet som bara går att ha. Ägaren är dessutom minst lika trevlig och lätt att ha o göra med så allt är bara så perfekt. Jag hoppas så småningom att när Campero fått lägga på sig lite mer hull och muskler och fått lite mer miljöträning att vi ska kunna komma ut på tävlingsbanorna, men nu väntar en tid där vi bara ska lära känna varandra och hitta vad som funkar för just oss som ett team!

Likes

Comments

Idag var jag och Nahla (min fina hund av rasen Östeuropeisk Schäfer 18 månader gammal) på våran 3dje träningstävling i Rallylydnad, denna gång fördes dock inget protokoll och man var tillåten att både röra hunden och belöna med godis vilket jag hurrade över något så otroligt då Nahla lätt blir lite ofokuserad och nosar gärna i backen om hon inte vet att jag har lite godis att erbjuda och det gick som väntat, helt otroligt bra om man jämför mot de två tidigare gångerna där jag i stort sett fått dra runt henne på banan. Denna gång lyssnade hon riktigt bra och fick bara ett litet snedsteg när det var en hund lite längre bort som fick leka med en boll som hon tyckte såg riktigt skoj ut men hon hittade snabbt tillbaka och jag är mer än nöjd över dagens insats. Nu väntar träning med fokus på att göra längre kedjor av moment innan belöning så att vi tillslut kan starta officiella tävlingar utan godis! :)

Likes

Comments