Denhär skylten mina kära vänner, betyder "Fosterland eller död"
Att detta land är så strikt styrt av staten är både ovanligt charmligt men också så hemskt. Kommer ihåg när en vi åkte taxi och såg ut över en fin utsikt över havet då Taxichaffören drog kommentaren
"Ni tycker det är vackert, jag ser det som mitt fängelse"
Wow va det gav intryck på mig. Hemskt. Alla människor i kuba av olika varianter pga kulturkrockarna som blivit av all revolution ex, svarta,vita, blåögda, latinos, tom skandinaviskt utseende lever alltså såhär. Dom vet vad som gäller- inte lämna landet, nöja sig, staten tar alla pengar,inge bråk eller tjaffs, ingen brottslighet, vilket i sin tur är bra. DET kände man av mycket. Man kände sig såå trygg och lugn, det var aldrig nå gapande eller härj. Folk var nöjda sittandes i dörröppningen med rom i glaset och cigarren i handen.

Hjälp hörrni, skriver som en kratta.. så svårt att förklara med ord såhär nerskrivet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag, lilla jag har fått tagit del av kubas extremt ovanliga vardag. Landet som inte tyr sig till omvärden. Landet som stannat på 60-talet med häftiga bilar, inget internet, inget stress eller press bara en skön cigarr att luta sig tillbaks på.


Visst kanske detta låter underbart, vilket det var, tyckte jag, som endast var där 1 vecka.. men samtidigt lider jag med befolkningen. Speciellt folk i min ålder. Jag pratade med många som ville uppleva något NYTT. Resa, tjäna pengar på det arbetet dom pluggat så hur till.Tänk er att varje dag uppleva och se samma sak. Ingenting utvecklas.


Nu kommer jag ta detta på ett extremt enkelt och basic sätt. Kuba styrs av komminist och invånarna kämpar hårt för sin vardaliga tillvaro. Som jag fattade det får familjerna x påsar ris, x påse bönor av staten varje månad att livnära sig på. De har oftast ett jobb, men det spelat ingen roll om du är läkare,polis eller städar gatorna så tjänar alla ungefär lika mycket. Det bästa jobbaet man kunde ha i kuba var resturang pga att man då får dricks. Vi kunde prata med de som jobbade på resturangen och då de berättade att de egentligen var hjärnkirurger men att de väljer resturangbranchen ist, hur sjukt..


Vi börjar där.

Likes

Comments

Hejhallå! Känner mig ledsen när jag tittar tillbaks på allt jag upplevt och gått igenom som sakta börjar tina bort. Vissa saker har ingen knappt fått tagit del av men nu blir det ändrig. Speciellt för min egna del!


Jag känner att vi börjar här, idag. Det som ligger mig färskt i minnet. Alla resor jag gjort innan kan jag försöka printa upp ibland, men det blir för mycket om jag ska återberätta. Vi kör

Likes

Comments