Ännu en sömnlös natt där tankarna är för många, för olika och bara trasslar ihop sig med varandra och aldrig kommer man fram till något. Den ena säger att det skulle vara kul att vara pilot, den andra säger plugga till psykolog och den tredje tänker på hur livet som journalist skulle vara. Allt känns möjligt och omöjligt på samma gång, man önskar att det inte fanns så många alternativ samtidigt som man är tacksam att man faktiskt har möjligheten att nästan göra precis vad fan man vill. Men med möjligheten kommer pressen av att allt ska bli så bra som möjligt och att hitta något som faktiskt spelar roll, är kul, och som man tjänar hyfsat på.

Eftersom man inte har en fast åsikt själv påverkas man ständigt av föräldrar, kompisar, samhälle och kollegor och man dras hela tiden åt olika håll. Ibland tar säkerhets- och trygghetskänslorna över och säger att man skall plugga någon bred utbildning inom ex. ekonomi. Ibland tänker man att man vill hitta något man gillar och jobba sig uppåt. Ibland vill man inget annat än att fly till andra sidan jorden (oftast denna tanke som vinner).

På jobbet man har just nu, där det finns många andra runt tjugoårsåldern, hänvisar de flesta till sina framtida yrken som sitt “riktiga jobb jag kommer ha när jag blir äldre” (de flesta syftar på att ett riktigt jobb är ett sådant man är på måndag-fredag 9-5 och sitter framför en dator majoriteten av tiden och inte servis-/förskole-/baristajobbet man har just nu. Det jobbet man har just nu är bara tillfälligt som man har tiden innan man börjar plugga, där man sparar pengar till en resa eller samtidigt som man försöker lista ut vad man egentligen vill göra.

Dra till andra sidan jorden säger jag.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Precis varit en vecka i Kroatien med några tjejkompisar. Det har varit fett. Mycket solande och mysiga kvällar. En enstaka utgång. Började veckan supersjuk men kommer hem rätt utvilad. Skönt.

Jaja, det va lite från nu. Vi hörs.

Tre fett lyckliga tjejer.

Likes

Comments

Det är endast en handfull av dagar som jag har kvar i detta land som varit mitt hem dom senaste fyra och en halv månaderna. Behöver nog inte ens säga att det känns fett sjukt? Och konstigt. Tråkigt. Bajs. Skönt. Kommer sakna Australien som faaaan alltså. Men längtar faktiskt lite hem.

Längtar efter min familj och vänner något innerligt. Mammas mat. Gemensam middag framför någon fotbollsmatch där Barcelona spelar. Min säng. Att inte längre leva en nudeldiet. Brunchträffar med kompisar. Mysiga middagar. Träna. Gymma. Att inte leva i en resväska (ryggsäck). BRA wi-fi.

Nästa stopp är BALI och sen kommer jag hem hörni.

Likes

Comments

Och så kan jag checka av Whitsundays också. Så jäkla kul!! Bada, simma, fota, dricka, hänga, äta. Sammanfattar väl ungefär dessa tre dagar på en segelbåt. Så vit sand. Så coolt. Sjukt hur mkt cyklonen förstört dock, alla träd är döda. Men det är vackert ändå.

Efter detta är det endast två stopp kvar i Australien (!!) innan det blir ett par veckor i Bali och sedan hem. HEM. Känns så konstigt.

Likes

Comments

Så. Jäkla. Fint.

Likes

Comments

Igår regnade det HELA dagen. Helt sjukt. Inte ens fem minuters paus. Antar att det en mindre del av cyklonen som kommit och hälsat på.

Idag lämnar vi Byron Bay. Fina fina Byron. Nästa stopp: Surfers pradise. (och min födelsedag!!)

Likes

Comments

Cool stad. Vegetariska burgare. Vattenfall. Bussresa. Världens skönaste chaffis. Nice vibe helt enkelt.

Likes

Comments

Byron bay. Folk som sitter på gatan och jammar. Alla spelar gitarr. Avslappnat. Morgonspringtur och dopp i poolen. Havregrynsgröt till middag. Jordnötssmör och äpple. Strandhäng på förmiddagen. Försöka undkomma regnet på eftermiddagen. Kajakpaddling och delfinspottning. Utgång i en liten hydda. Imorgon drar vi till Nimbin. Laaaajf.

Likes

Comments