Hejsan! Länge sen... idag hade vi snow day vilket innebär no school!! Den ansågs vara för mycket snö vilket var lite komiskt eftersom kanadensarna ändå ska vara vana med snö väll? Det var cirka en decimeter snö utanför kanske... Jag klagar inte. Har varit ledig i 5 dagar nu för var sjuk i torsdag fredag och mådde så illa. Spydde till och med... Nu mår jag bra i alla fall och taggar så mycket för jul då vi satte upp julgranen i lördags! Nästan ingen här har riktig gran utan nästan alla har i plast.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hey! Hela veckan har jag tränat hårt inför tävlingen idag. I onsdags blev jag dock sjuk igen och var hemma från skolan i torsdags. Torsdagen var min sista träning inför tävlingen så det jag inte så kul. Men jag var tvungen att åka till ishallen ändå för att hämta mina skridskor och provåka min nya dräkt. Åkte igenom mina program snabbt men kunde inte göra så mycket annat för jag ville inte förvärra situationen. Var väldigt andfådd. Sedan åkte jag hem och tog det det lugnt och gick och la mig tidigt. Var hemma från skolan på fredagen också och bara tog det lugnt.

Idag vakande jag upp i panik. Mådde fortfarande dålig men jag var helt inställd på att tävla. Skulle kolla klockan men min mobil var urladdad. Kollade datorn och såg att jag försovit mig med tjugo minuter. Tur att jag vaknade men upp fort och gjorde mig i ordning. Min värdmamma gjorde min frisyr. Åt frukost, klädde på mig, sminkade mig och sedan åkte vi till ishallen. Tävlade först men mitt långa program och det gick inte så bra. Trillade tre gånger och var rätt besviken när jag klev av isen. Detta var min första tävling för säsongen och i Kanada. Var så nervös och skakade innan jag klev på. Utifrån min kondition och hur jag mått så är jag ändå lite nöjd och jag satte alla piruetter. Hade en hel hejarklack på läktaren och hela familjen var där vilket kändes bra. Efter långa åkte vi hem åt lunch laddade om osv. Nu är klockan 14 och jag väntar hemma. Om några timmar ska vi tillbaka till ishallen och då är det dags för korta. Har fortfarande en chans att göra bra ifrån mig där vilket känns skönt.

Det konstiga här är att man inte tävlar med långa och korta programmen tillsammans utan separat. Kul men annorlunda. Glömde att ta bilder men ska göra det när jag åker tillbaka sen. Miriam tog bara några bilder på mig när vi kom hem.

Fick jättemånga komplimanger för min dräkt i ishallen och alla var jättetrevliga.

Likes

Comments

Hej! Vet att uppdateringen inte har varit på topp. Har varit busy busy... Det är verkligen konstigt hur lite tid man finner för att blogga. Eller man kanske inte alltid prioriterar bloggen.

Förra helgen var i alla fall Julia här på besök från Whistler. Minns ni att jag var och besökte henne? Nu var det i alla fall hennes tyr att komma hit. Vi var på mallet och downtown och hade väldigt kul tillsammans. Det var så konstigt att prata svenska.

Vi åt på två restauranger, ett sushi ställe där jag varit tidigare som är super bra. Sedan en ny restaurang där jag aldrig varit som är en föredetta brandstation. Jättegott och super fräscht. Det låg i downtown och jag kommer definitivt åka dit flera gånger.

Likes

Comments

I lördags tog jag och mina vänner bussen till Victoria, BC huvudstad. Det var en 2h bussresa. Vi gjorde inte så mycket där utan strosade mest runt och kollade in den väldigt fina staden. Massvis med bilder tog vi också! Vi åt lunch på en resturang som hette The Spaghetti Factory, riktigt bra var det och vi var lugnt sagt mätta och belåtna. Efter lite strosande gick bussen tillbaka och vi var nöjda med vår lilla trip, även fast vädret hade kunnat vara bättre.

Likes

Comments

Tog ut mina flätor

Likes

Comments

Igår var det halloween för er som inte visste det haha... vad är ett utbytesår i Sydamerika utan halloween? Var utklädd till ett skelett ich i skolan, gick upp tidigt och gjorde sminkningen och sen gjorde min värdmamma flätorna på mig. Det var så många olika utklädnader i skolan och det var så kul att se alla. Fick många komplimanger för min sminkning. Efter skolan åkte jag och några kompisar till mallet vid skolan och köpte månadens busspass. Därefter åkte jag hem, tog bort sminket, åt middag och bytte om till min minion dräkt. Det kom en massa och gjorde trick or treat hos oss och då blev jag så sugen haha så jag, Margo och Miriam gick längs hela gatan och fick ihop en massa godis. Åt alldeles för mycket och vill nu aldrig mera se godis igen haha.

Bäst utklädnad i skolan var lätt denna:

Likes

Comments

Våra grannar har nyligen fått kattungar! Vi brukar gå in till dem och mysa med de små katterna, så himla söta! Är i vanliga fall rädd för katter men detta är ju dröm.

Likes

Comments

Hej! I lördags var jag och hela min värdfamilj på en pumpkin patch. Hade aldrig upplevt det innan! Det var så geggigt med mud (vet inte vad ordet är på svenska)... det fanns också en corn maze där med det var alldeles för muddy för att gå in i den.

Hade dubbla jackor på mig och vädret var kanske inte på topp men vad gör det när man får se såååå många pumpor?!

Efter pumpkin patchen åkte vi hem och carvade pumpor.

Puss & Kram

Likes

Comments

Halloween cookies in foods class // Chinese food for dinner // crepes in foods and French class // noodles for lunch in school with cozy clothes // pumpkin muffin // hostmom made us Canadian pancakes // quinoa salad for lunch // fruit for breakfast // pizza in foods class

Likes

Comments

De andra bilderna jag publicerade var tagna med mobilen så jag tänkte nu lägga in alla jag tog med kameran.

Likes

Comments