Efter ännu ett lång uppehåll här ifrån bloggen kommer här ett avslutande inlägg för 2016 med en årsresumè.

Jag tycker alltid det känns bra att försöka sammanfatta det år som gått. Se över sitt liv, drömmar och mål, vad gjorde jag bra vad kunde jag gjort bättre...

Här kommer min årsresumè:

Har du gjort något 2016, som du aldrig gjort förut? Genomdrev du någon stor förändring?

Skaffade träningscoach i 3 månader och provade på att träna och äta som tävlande gör i bikini och bodyfitness. Tog ett beslut att ta första steget och gå min egen väg yrkesmässigt.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Kevins operationer i februari som gick bra

Vilka resor gjorde du?

Ovanligt få faktiskt, bara en skidresa till Romme

Bästa köpet?

En kurs i personlig utveckling (som större delen av min höst handlat om)

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Flera nyfunna vänner. Mina barns utveckling och framsteg. Mer tid med nära och kära.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha mer av å 2017?

Resor, upplevelser, mer energi, fler kramar, en tryggare och mer kärleksfull värld.

Vad önskar du att du gjort mer?

Prioriterat, fokuserat, brytt mig mindre om vad andra tycker, trott på mig själv lite mer, gjort mer roliga saker, vågat lite mer, umgåtts mer med nära och kära, hört av mig mer, njutit mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ytandats, stressat, lagt mindre energi, tankar och tid på personer och relationer som ändå aldrig kommer förändras till det bättre, och accepterat det.

Bästa boken jag läst?

Gerilla företagaren

Vad var din största framgång?

Mina träningsresultat under våren

Största misstaget?

Att jag inte varit tillräckligt tydlig mot mig själv och min omgivning

Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Måste nog säga att topparna varit högre och dalarna djupare vilket beror på djupa insikter i min personliga utveckling. Ser det sammantaget som positivt då det faktiskt är ett resultat av att våga växa. Det gör jävligt ont emellanåt men är så det är, belöningarna kommer ju tillslut också.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och boendelån, sjukt dyrt att leva.

Något du önskade dig och fick?

En systemkamera

Något du önskade dig och inte fick?

En garderob till hallen

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Jobbade och var på informtionsträff på Safe education. När jag kom hem hade min fina kära vän Daniela varit förbi och lämnat en vacker födelsedagsbukett

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bätte?

Mer försoning istället för tråkiga uppbrott. En resa till varmare breddgrader under december.

Vad fick dig att må bra?

Vänner, föreläsningar, kurskamrater och lärare, familjen och träning.

Vem saknade du?

Vad är du mest stolt över?

Min självständighet. Att jag vågat tro på mig själv och stått upp för mig själv i tuffa situationer.

Vad har gjort dig mest ledsen?

Oresonliga människor, hat och ondska i världen. Ett cancerbesked i familjen.

Högsta önskan just nu?

Att få svar på en inre konflikt. Att en familjemedlem blir frisk från sin cancer. Att mina barn får vara friska och lyckliga.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jobba effektivare med mig själv och mina mål, känna mer, uppleva mer, våga ännu mer, tala ifrån hjärtat mycket mer, älska mer, ge mer, ta emot mer. Uppskatta livet mer!


Önkar er en underbar kväll,

ett riktigt Gott slut & ett fantastikt Nytt 2017!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er, hur mår ni i höstvädret?
Själv har jag fyllt på energidepåerna med god mat och mycket vila hela helgen. Det behövs ibland.

Jag har också fått det fina förtroendet att bli ambassadör för World of shape.
Jag kom i kontakt med World of shape första gången 2010 genom Fitness fighten. Har kört det två gånger till efter det när jag behövt komma i balans efter att ha svävat iväg lite väl långt från framförallt kosten men även för att få lite ny inspiration i träningen. Det fungerar lika bra varenda gång och en stor bonus är att mitt hår börjar växa som ogräs och blir tjockt och glansigt efter en WoS start. Det är bara med  hjälp av ren vanlig mat och regelbunden aktivitet varje dag. Inga tillskott, piller eller pulver.

Programmen är effektiva och enkla att följa och det det finns något för alla oavsett om du är vegetarian, allätare, vill löpträna eller styrketräna mm

Som ambassadör har jag också möjlighet att ge dig 10% rabatt på alla program. Använd koden BASSETTI när du anmäler dig i den här länken: http://worldofshape.com/#bassetti

Bara klicka in och köra igång💪🏻

Har du frågor och funderingar om min WoS resa eller något annat är du mer än välkommen att höra av dig.

Önskar dig en fortsatt fin söndagkväll❤️


Likes

Comments


Igår testade vi något jag aldrig trodde vi skulle göra, vi var med på scouterna. Vi blev inbjudna av en mamma till en av Kevins kompisar som även håller i en rytmikgrupp med teckenkommunikation och lek som Kevin varit med på i några år. Hon undrade om vi ville bygga ut träffarna med enklare scoutaktiviteter. Vi sa ja trots att jag inte var jättesugen, men det blev hur bra som helst. Nu känns det så bra att jag gick emot alla gamla tråkiga hjärnspöken och förlegade föreställningar, följde magkänslan och sa ja istället. Annars hade vi missat en jättemysig kväll tillsammans med Kevin och hans kompisar och inte heller träffat de härliga ungarna i de andra scoutgrupperna. Men viktigast av allt är ändå att Kevin och de andra barnen med Downs syndrom fick testa på att tälja med kniv och visa att de kan göra vad de än vill lika bra som någon annan bara de får chansen och har någon som tror på dom. Precis som vilket barn som helst. Och jag får tillfället att berätta och sprida budskapet att det går, allt går, bara vi öppnar upp för möjligheten! Tur att vi har Maria med sitt engagemang och inre driv.

Önskar dig en helt fantastisk fredag<3


Likes

Comments

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag lite projekt på gång. Projekt som jag med hjälp av mina entreprenörs studier drömmer, hoppas och vill utveckla till ett företag. Så idag tog jag ytterligare ett steg i rätt riktning genom att vara med på Starta egetdagen anordnat av verksamt.se tillsammans med min man och massor av andra härliga blivande entreprenörer. Redan fått mängder av viktiga råd, tips, information och framförallt INSPIRATION!


Likes

Comments


Ikväll var en sån kväll när bara allt var jättekul för att man är så övertrött, tyckte Kevin i alla fall. Gapskrattandes utförde han allt från att välja saga till att kasta ner den på golvet och själv bli tvungen att klättra ner och hämta den. Sen fnittrade han sig igenom varje mening jag läste ur Alfonsboken innan han tillslut däckade innan jag hann stänga boken och säga godnatt. Skönt med dagar när det är trötthet med glädje och inte tvärtom.

Sweet Dreams!

Likes

Comments

Igår gjorde jag en kroppsanalys med en Tanita eller också kallad bioimpedansvåg när jag var och tränade med min nyfunna träningskompis Kim.

Tekniken går ut på att vågen skickar en svag växelström genom kroppen som mäter spänningen. Principen är den att blod, muskler, fett, skelett osv har olika ledningsförmågor. Till exempel leder fett ström betydligt sämre än både vatten och muskler, medan blod leder väldigt bra. Strömstyrkan är svag och den känns inte av när man står på vågen.

Fick resultat som var långt över förväntan och det kändes ju skönt. Låg inom ramarna på vikt, fett % , fettmassa och muskelmassa. Jag har tydligen även hög förbränning och en fysisk ålder på 21 år, man tackar Tanita haha. Men tävlingsmänniskan i mig vill ju självklart ha de bästa resultaten som går att nå. Men främst beror det på att jag vet att jag skulle må så mycket bättre i kroppen av det. Jag hade dessutom en tendens som visade på att jag binder lite vatten i kroppen. Även om det bara är en liten antydan så bekräftar det den svullnadskänsla jag ständigt har i kroppen. Så nu fick jag verkligen en anledning att på allvar gå till botten med orsaken till vätskebindningen. Resultaten kommer visa sig på nästa analys runt jul.

Ha en fin dag!Likes

Comments


Måndag, veckans bästa dag! Jag har längtat hela helgen efter att få komma igång och jobba med min hemsida och övriga projekt. Det är såhär det ska kännas i kroppen när en ny vecka startar, då är man på rätt väg. Känner mig otroligt tacksam över den här möjligheten.

I helgen åkte vi till ett utegym och tog massor av bilder till mina projekt. Det gick över förväntan och Kevin var glad och samarbetade fint trots att han var jättetrött. Han har en stor del och en jätteviktig roll i mina projekt därför blir jag så lättad när det funkar och att han verkar tycka det är kul. Kan inte berätta så mycket mer om projekten just nu eftersom allt står i statgroparna. Men jag ä mycket förväntansfull och det kommer bli en jättespännade höst.

Har ni haft en bra helg?

Likes

Comments

 Det här är en smoothie som stabiliserar blodsockret, kommunicerar med dina gener och gör dina celler lyckliga. Så skriver författarinnan Thorbjörg Hafsteinsdottir om receptet som är taget ur hennes bok "Tio år yngre på 10 veckor". Boken var min bibel när den gavs ut för några år sedan och jag köpte och gav bort den till alla jag kände. Stackarna, alla var verkligen inte lika exalterade som jag, haha.

Tyvärr verkar inte boken gå att få tag på här i Sverige längre, men är du intresserad av och vill läsa mer om Thorbjörgs arbete kring kostens betydelse för vår hälsa och åldrandeprocess, klicka här.

Men vill du redan nu ha en frukost eller ett mellanmål som är bombad med nyttigheter och energi som passar extra bra nu inför hösten, ska du absolut prova det här receptet!


Recept Sexig morgonsmoothie för 1 person:


​- 1 dl soja, ris eller mandelmjölk

- 3 msk kallpressad extra jungfru linfröolja ( alt. byt ut 1 msk till olivolja och 1 msk till kokosolja för att få i dig fördelarna från fler oljor)

- 1 msk lecitingranulat, särskilt om du är stressad eller sover dåligt och stressar. Stödjer nervsystemet.

- 1/2-1 tsk kanel

- 1 tsk rivet skal från en citron samt lite av saften

- 3 msk rent vassleproteinpulver

- 1 banan

- 150-200 g frysta bär


Ät och njut😍Likes

Comments