Header

& ja jag äter på plasttallrik för att slippa handdiska, det är uppoffringar man gör, för att göra saker enklare ibland ;)
Ville bara mest flika in och säga att jag fyller 20år i morgon?!? Hur sjukt är det inte, börjar bli sååå gammal & man kan säga att jag har en extrem åldersnoja. Men ska väl försöka njuta av dom sista timmarna som tonåring (?)

Likes

Comments

1. Mitt fullständiga namn är Isabella Ihra Petersson

2. Jag har alltid min mobil på ljudlös.

3. För 1 månad sen, testade jag löshår för första gången.

4. Jag har ett Coca Cola beroende, dricker minst 1 om dagen.

5. Jag älskar att slösa pengar på lösnaglar.

6. Jag har en lista med bebisnamn på min mobil, som en förberedelse inför den dagen jag kan behövat.

7. Om jag får en pojke en vacker dag, så har jag redan bestämt att han ska heta Liam.

8. Jag älskar att åka bil, speciellt på kvällen när det är mörkt.

9. Jag är extremt utseendefixerad, men blir aldrig nöjd.

10. Jag älskar hockey. (ingen nyhet)

11. Jag har alltid hatat min längd (är 174,5cm)

12. Jag är en väldigt sarkastisk & ironisk person.

13. Min favorit mat är thaimat eller nån kyckling rätt.

14. Jag har aldrig haft ett sommarjobb, om inte plocka jordgubbar 3 dagar räknas.

15. Jag har många smeknamn, men dom jag blir mest kallad för är Bella, Bellz, Bellis, Bellan, Lillen & Junior.

Likes

Comments

Var alltså och tatuera mig igår, hade texten sedan innan men ville bygga på den med lite rosor, och jag är så himla nöjd. Hur bra blev det inte?!?!
Men borde egentligen sova, eftersom vi ska åka till Öland vid 06.30-07.00 i morgon, är inte så taggad på bilresan men...

Likes

Comments

Kom nyss hem, efter en heldag i Kalmar med lillebror, pappsen & hans tjej. Åt en riktig god fish & chips på en fin uteservering nära vattnet. Det var den lilla stunden vi fick njuta av vädret, tills det börja spöregna. Aja lite shopping fick jag & några fina saker fick jag med mig hem. Så jag är nöjd.

Likes

Comments

Vad är näthat? vad är mobbning? varför sitter folk och njuter av att trycka ner andra? varför har man detta beteende?

Det finns så många frågor och funderingar kring detta. Själv förstår jag inte hur man kan vara så jävla feg, och sitta och trycka ner andra via sociala medier, eller face2face.

Jag förstår inte varför folk kan tycka att det är ¨kul¨? frågan är mår man ens bättre av att trycka ner andras utseende, kroppsstorlek, personlighet, klädstil eller bara att man vågar vara lite annorlunda. Detta är så sjukt och jag får gång på gång ont i magen av hur vanligt detta börjar bli.

Min lillebror blev mobbad som liten pga att han hade ett sånt stort överbett så det såg ut som kanintänder, jag tyckte bara att det var gulligt. Tyvärr tyckte inte barn i hans ålder desamma som mig, dom retade honom gång på gång. Och det är så fel att man ska mobbas för att man är lite annorlunda. Han stod upp för sig själv oavsett, och när han gjorde något tillbaks så var det han som fick skiten av alla lärare? min tanke är hur fan kan vuxna människor ta mobbarnas sida i allt? det kommer kommentarer så som ¨ja men han provocerade ju fram dedär¨ aa tjena om inte du skulle varit så upptagen med att dricka kaffe och käka kakor på rasterna så kanske du också skulle sett vad som är fel.

Min nu 13åriga kusin va nog med om något värre påtal om mobbning i skolan. Han stod upp för en tjej som blev retad av ett killgäng, och jag blir stolt över att han var så modig och sa ifrån. Men att dom där mobbarna jagade honom och bokstavligt talat slog honom så att han förlora ca 30% av synen på ena ögat är bara så sjukt. Han har genomgått operationer och ett rent helvete pga detta. Kan ni förstå att 10-12åriga killar använder våld i mobbningen?? och att dom inte ens bad om ursäkt? hur agerade lärarna i detta? återigen så tyckte dom att den där koppen med kaffe och kakan till va så himla gott. Att även där var likadant agerande och dom ville att min kusin skulle byta skola? varför ens? varför ska alltid den utsatte få byta skolor? klass? stad?.

Jag blir så ledsen över att detta återigen är det viktigaste ämnet som finns. Det är inte ens många som vågar att prata om detta, för att dom utsatta tror att det är deras fel? är det så konstigt att dom tror det? när inte ens lärarna tar deras parti? eller att ingen tror på deras historier? jag förstår att det är jobbigt att lätta på hjärtat, vem vill liksom säga till sina föräldrar att man blir mobbad? och jag önskar verkligen att man vågade prata med någon om det. För det bästa är att agera snabbt, det är inte ditt fel att du blir mobbad. Det är mobbarnas fel, för de är osäkra personer som inte fått den bekräftelsen dom söker, och då mår dom bättre av att trycka ner andra, för antagligen mår dom själva bättre av att se folk svagare än dom själva. Det är inte friska människor som mobbar och trycker ner andra, det är DOM DET ÄR FEL PÅ.

Jag mår otroligt dåligt över att detta inte har blivit bättre någonstans, att mobbning och näthat fortfarande lever är bara så sjukt. Jag säger som min kloka mamma ¨Har man inget snällt att säga, så är det bättre att vara tyst¨

Jag vet inte vad jag riktigt vill få ut med denna text, mer än att jag blir så ledsen på detta och jag önskar verkligen att folk vågade prata med någon om man känner att man mår lite dåligt. Man kan gå till en psykolog också, och det är nåt jag inte förstår att endast för att man går och pratar med en psykolog så är man sjuk i huvudet? det är också fel, dom finns där för att lyssna på det som känns jobbigt och stötta en genom tuffa perioder. Vad vet jag? jag är ju bara tjejen som aldrig blivit mobbad men som genomlidit depressioner, en form av ätstörning & snubblat lite på självmordstankar. Och dom 3 sakerna är också så otroligt viktiga att prata om. Och det är nu som först jag vågar prata om mina problem, jag är inte sjuk i huvudet. Det är den här pressen man har på sig, att man måste va så perfekt på alla sätt och vis. Ingen är perfekt så kommer det alltid att vara. Men om man ändå lyckas göra så att man är nöjd med sig själv så har man kommit en väldigt bra bit ändå. Och detta är också en slags mobbningsgrej, att man läser omkring på nätet om hur den ¨perfekta personen ska vara¨ det finns ingen perfekt person? det finns inget som är normalt? vem är det ens som skapar dessa rykten och bygger upp att såhär måste man se ut? såhär måste man vara? såhär måste man klä sig? återigen så önskar jag att all denna press, näthat & mobbning börjar dö ut.


Ber om ursäkt ifall om min text är lite rörig eller om jag spårar ut från samtalsämnet lite då & då. Jag försöker bara att formulera mig om hur jobbigt och ledsamt detta är!

Men med dessa kvälls tankar så hoppas jag att ni får en bra Lördag i alla fall :)

Likes

Comments

Dessa låtar är nog det som spelas mest i mina lurar atm, och att jag har börjat lyssna på äkta Volvoraggar musik är ju bara galet?? Umgåtts för mycket med min bror och blivit hjärntvättad antar jag. Sista låten kommer bli en typsik sommarlåt ÄLSKAR DEN!!!

Likes

Comments