​Nu är jag snart klar med alla ansökningsformulär. Jag behöver bara bestämma mig för vem jag vill ge det andra barnvakts referens pappret till och även ta kopia av mitt pass. I veckan var jag på cityakuten och gjorde hälsoundersökningen. De gjorde ett venärt test på mig (vanligtvis görs bara ett kapillärt) och eftersom att mina vener sitter väldigt djupt fick sjuksköterskan sticka mig ett antal gånger innan hon faktiskt lyckades få ut blod ur min arm. Utöver det så spräckte hon min ven vilket resulterade i en värkande arm som är blå i armvecket. Förra veckan hjälpte min kompis Klara mig att spela in en del av videon jag ska göra. Jag har bestämt mig för att göra en au pair video, eller jag hade bestämt mig för det så fort jag fick veta att man fick. Ansökan är inget jobbigt hinder som jag måste ta mig förbi för att få åka, ansökan är en del av hela upplevelsen för mig. Jag kommer senare att göra ett separat inlägg om hela ansökningsprocessen, så att de som vill läsa mer ingående kan göra det. Har även fått ett mejl om att min kontaktperson inte längre jobbar på sts och jag har därmed fått en ny. Inte för att det gör mig någonting, jag har knappt skrivit två ord till min förra kontaktperson. Jag och min förra kontaktperson hann bara sätta en deadline för ansökan, vilket blev den 31/12 (ironiskt datum, varför nyår?). Ifall jag lyckas på min uppkörning kommer det inte vara ett problem att hinna tills dess. Om inte... ja det tar jag då i sådant fall. Denna vecka är det både fysikprov och svenska skrivning, därmed lär jag inte hinna filma mer i veckan. Jag måste dock börja filma mer ifall jag vill hinna filma ute innan det blir för kallt. Å andra sidan kanske de skulle gilla om jag filmade i snön, fotboll skulle bli en aning svårt dock! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag hade jag min andra körlektion med trafikskolan labyrint (vilken jag förövrigt starkt rekommenderar). När jag vaknade ville jag helst bara ställa in den eftersom att det spöregnade men det gick hur bra som helst. Ett tips dock är att inte ha på sig gummistövlar! Jag hade på mig det och hon sa att jag borde gå in igen och byta, vilket jag gjorde haha. Det känns för verkligt att börja skriva på mitt personliga brev och planera videon så jag har skjutit på det några veckor nu. Detta trots att jag väntat på det här ögonblicket i säkert fyra år nu. Jag vill skriva och säga så mycket att jag inte vet vart jag ska börja! Eftersom att jag äntligen kommit hem från skolan (18:15 på en måndag... så gåre när man stannar på mattestugan) kan jag nu sätta mig ner och börja skriva. Några steg närmare Nya Zeeland!


Likes

Comments

​Nu har jag för några veckor sedan haft min intervju. Trots att det är 11 månader kvar tills jag lämnar detta land och flyttar till andra sidan jorden känns det så nära nu. Efter att ha väntat och väntat på denna resa är tiden äntligen inne att ansöka! Jag var en aning nervös inför min intervju men det gick galant och hon sa att jag inte skulle ha några som helst problem att hitta en familj. Efter intervjun började jag läsa igenom alla olika papper som ska fyllas i och skapade mig även en profil på au pair link. Kommer bli otroligt roligt att skriva personliga brevet och göra videon om mig själv! Dock måste jag ta körkort innan jag får gå in i matchningsprocessen eftersom att man skickar med sin körkortskopia till Nya Zeeland. Bara att börja köra då!Likes

Comments