Header

Dethär med att ridning inte är en sport anser jag är ren bullshit. Ridsporten är minst lika ansträngande och kräver lika mycket precision som vilken annan sport som helst. Har man en egen häst, rider man ca 5/6 gånger i veckan, man mockar boxen varje dag, man fyller höpåsar, springer fram och tillbaka med tunga vattenhinkar. Det tar otroligt mycket tid och man lägger ner nästan hela sin fritid på att ta hand om sin häst. Skulle säga att det tar ca minst 2/3 timmar varje dag i stallet med 1 häst, tänk då att vissa har allt från 1-kanske 5/6 hästar och fattar ni hur mycket tid det tar. Skulle klassa det som rena gymmet faktist;)

Sen är det många som säger att hästarna gör allt jobb vilket man såklart kan tro ifall man aldrig suttit på en häst. Hästar går inte änns fram av sig själva, eller jag pigga hästar gör det, men det finns alltid någonting man måste jobba med, vissa kräver mycket ben, andra mycket mage osv. Jag ska inte säga att hästen inte gör någonting alls men vi sammarbetar.

Som ni kanske märker kräver ridsporten en hel del tid MEN det kräver också en jävla massa pengar rent sagt, och det är nog det som sätter stopp för det flestas drömmar b.la mina. Jag vill ha en egen häst som jag kan tävla hoppning på högre nivåer med. Men pga. våran ekonomi funkar inte det alls. Själva hästen kan kosta runt kanske 50-200 tusen, det beror helt på vilken häst det är och den kan såklart både kosta mindre och mer. Sen måste hästen ha någonstans att bo, ett stall och en stallhyra i månaden kan också vara väldigt olika, men där jag hade min häst kostade det 3500 kr i månaden, och det finns självklart billigare alternativ men men, och i den fick man köpa till spån som kostade 75kr/bal och det krävs iallafall minst 2 spånbalar i veckan. Men men det är bara att gilla läget och inse hur mycket det krävs. Inte för att jämföra med fotbolllen bara, men det är det typiska alternativet så vi kör väll på det.

En fotbollstermin vad kan det kosta? 1-2 tusen kanske, Vad kostar en ridtermin på ridskola? 3-4 tusen och egen häst kan ni ju räkna ut själva. Vad kostar en fotboll? 300kr kanske. Vad kostar en häst? mycket mer än så. Hur ofta kan man spela fotboll? När man vill. Hur ofta kan man rida? Max en gång om dagen om man har egen, annars 1/2 gånger i veckan. Hur mycket kostar en cup för deltagarna? vet inte, men hur mycket kan det va? Ett SM kostar 3200 kr + resa. Utrustningen är väldigt blandad då det finns blandade priser på allt..

Det jag vill få ut av detta inlägg är att ridning inte är enkelt, det kräver mycket tid och ork, vi kan inte bara skita i hästen om vi inte orkar någon dag, ridningen kräver också ork, det är inte enkelt. Men framförallt kräver det pengar vilket som jag sagt sätter stopp för de flesta. Vilket gör att det är svårare att bli proffs inom ridsporten än inom någon annan sport då alla inte har samma förutsättningar eller möjligheter.

Och om det är något som inte är en sport så är det väll schack och casino.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Heej! Idag hoppade jag Ronaldo på blåbärshoppning på lagga🐴 Gick helt okej, är nöjd men måste verkligen få fram honom mer! Han måste galoppera så att han har fart frammåt för (som ni ser på videon nedan) hoppar han väldigt mycket uppåt eftersom han inte har nån fart vilket är mitt fel så är inte besviken på han alls:)

Han smet förbi en oxer då jag tappade yttersidan, så mitt fel där med! Nöjd med hästen❤️. Han försökte så gott han kunde:) Första gången jag hoppar bana på han så kunde nästan inte gått bättre;) Skoja, kunde gått mycket bättre men aja bättre lycka på DM:) Hoppas på att han kanske blir piggare ute😋 Eller så är det bara att driva så an går frammåt.

Men när jag tävlar så blir jag alltid så nervös av någon konstig anledning. Så mina ben Lixom lägger av för att jag är så nervös, tror det är en av anledningarna oxå.. Därför är jag mer för pigga hästar, men jaja. Det är något för mig att träna på👍🏼😋

  • 797 readers

Likes

Comments

Heej! Igår red jag ut på Fancy tillsammans med Mercedes och Fanny på Fancys syskon Fame och Stickan! Det var superkul, och vi pratade om greys anatomy typ hela vägen😂😋 Någon mer som kollar på det? Är helt besatt just nu;)

Sov iallafall i lagga tillsammans med Mercedes igår och idag började vi dagen med att hämta hästarna i hagen och red hem dom. Sen på lektionen hoppade jag Stickan. Dagens övning gick ut på att kontrollera galoppen och lägga hästarna rätt på hinder. Personligen är jag ganska bra på att se avstånd oså;) En av de få saker jag kan komma på faktist👍🏼 Men det gick ganska bra faktist, inte alls lika pigg som i tisdags;)

Ikväll är det bara kulturnatten så ska väll typ till stan tror jag, måste ff hämta IT det där paketet också😒 Så jobbigt haha😝

Imorn ska jag till lagga tidigt och jobba, hela dagen och göra lite allt möjligt:) Slutar kl 13 och då börjar blåbärshoppningrn🤗 Hoppar Ronaldo 90cm som träning inför DM, bara clear round så ska väll satsa på att bli felfri men har inga höga förväntningar:)

  • 848 readers

Likes

Comments

Mina åsikter

Hej! Jag tänkte ta upp en grej ang. Cirkus i detta fall cirkus scott men även andra cirkusar och cirkus över lag. Denna bild sprids just nu på internet

En av cirkus scotts hästar?! Hur kan det vara möjligt änns? Blir så äcklad av människor som inte kan behandla djur?

Djur har inget val, inte bara hästar nu utan alla djur som tvingas gå på cirkus, jag är inget för cirkus och har heller aldrig varit. Men inte Förns nu har jag börjat inse vad dom gör. Dom tvingar elefanter som ska leva fritt i Afrika eller vad dom nu lever, istället växer dom upp med oturen att leva med att åka landet runt, tränas med att stå på pallar och ha mössa på huvudet?
Har även sett en fruktansvärd video när dom tränar björnungar att gå på två ben? Dom har fyra j*vla ben av en anledning, och träningarna är inte direkt snällt överhuvudtaget. Dom har ett halsband med en kedja och står dom inte på 2 ben får dom elstötar och typ "stryps". Zebror, hästar, lejon, sälar? Inte vet jag alla djur som går på cirkus är då FEL, dom hör inte hemma där, inte änns i närheten. Det kanske är kul att titta på men hur jävla kul tror ni det är för djuren som får åka runt i trånga cirkusvagnar var och varannan helg och när dom inte åker på vägen sitter dom i burar och bara väntar på att få komma ut, men det händer aldrig. Fyfan vad jag hatar cirkus✋🏼

Ang. Bilden på hästen och också helt förjävla fruktansvärd. Ska man ha djur på en cirkus få man väll förfan behandla dom som gudar, så det händer något bra i deras liv iallafall.

Likes

Comments

Heej:) idag har jag ridit Fancy:) Red på stubben för Sofia.

Vi jobbade mycket på att få henne att trava och galoppera supersakta eller ja sakta för att va henne då hon är väldigt pigg:)

Måste jobba på min yttertygeln och även min sits:) Blir lite frammåtlutad och yttertygeln glappar

Men jag är riktigt nöjd! Det gick väldigt bra:) Speciellt galoppen gick faktist över förväntan för att vara mig.

Ska rida ut imorn med Mercedes, supertaggad. Eller ja inte så speciellt så men det är ju trorsallt fredag!!😻

  • 944 readers

Likes

Comments

Heej! Idag har varit världens Chilldag😎 Såå skönt:) Håller på att bli sjuk så ska kanske ta det lite lugnt🤒

Idag i skolan hade jag inga bestämda lektioner så jobbade lite med vad jag behövde, ganska chill oså.

Har ingen häst att rida idag, inget jag måste göra, sjuukt skönt att bara ligga hemma i sängen och kolla serier💤 Har fortfarande det där paketet att hämta ut😴

Imorgon ska jag rida Fancy och likaså på fredag, ut eller stubben, får se lite😉 Älskar att rida lite oftare❤️ Har ändå inget annat att göra, och samtidigt ändå inte varje dag så har tid över👍🏼😻

På söndag är det som sagt "blåbärshoppning" på lagga:) Hoppar bara en klass med Ronaldo som förberedelse inför DM👍🏼 Får se hur det går😋

Säljer även kanske min freejumps då jag inte har så stor användning för dom längre och behöver pengar:) dom är bruna lite modellen (Max 60 kg) Inte äldsta modellen men inte nyaste. Dom är i gott skick. Man får ett suoergrepp och dom är verkligen sjukt bra!

  • 1040 readers

Likes

Comments

Hej! Nu är hoppträningen klar! Hoppade somsagt Stickan så jag ska ha han på DM:) Trots några små ryttar missar gick det faktist bra:) Speciellr sista rundan!

Ska ju hoppa Ronaldo och Stickan, två HELT olika hästar. En seg, men otroligt snäll, hoppar allt bara jag säger de, eller han försöker iallafall, vilket är det viktigaste❤️ Stickan är pigg, men man måste ändå vänta tills han verkligen hoppar, hoppar man före, stannar han ganska lätt, så där måste man verkligen han "is i magen" så att säga😉😄

Sen har jag ett litet problem inför DM. Åke (min morfar) den ända med BE körkort (tungt släp) har precis opererat sitt knä och kan för tillfället inte köra. Mamma kan köra men eftersom släpet + hästen väger mer ön vad mamma får dra med sin bil. Hon kan låna Åkes bil, men då blur det för tungt så ända alternativet är väll att Åke kör;) Men vi får väll se, det löser sig på något sätt!

Ha en bra kväll så hörs vi imorn:)

  • 1103 readers

Likes

Comments

Heej nu sitter jag på bussen påväg hem:) Ska inte till lagga förens typ 6 så har lite tid hemma! Har också ett paket att hämta ut! Ett blått schabrak och blåa benskydd😻 Ska försöka göra det idag om jag orkar:) har också en ny väst att hämta ut så får väll försöka hinna me de me👍🏼 

Det är väll typ det ända jag ska göra innan jag ska till stallet😊

  • 1125 readers

Likes

Comments

Hej! Efter Woker har jag en del hästaker jag vill sälja:)

4 st av vardera färg:)
Benlindor- rosa och gröna, båda sparsamt använda:) 100 kr/färg

Träns från hööks rosa pannband och achennisgrimma:) Pelhambett-11,5 gummibabypelham:) 300kr cob

3 st bett, 11,5 på tredelade och tvådelade 12,5 på pessoa:) 50kr st:)

Träns med remontgrimma och tvådelat silver pannband 200kr cob

Rött gold medal schabrak med marinblått och vitt:) Strl full 150kr, nästan aldrig använt.

Träns strl cob. Sverige pannband och eng nosgrimma med ett hjärta på:)

Söker någon nått speciellt, kommentera så kanske jag har nått:) har lite huvor och smått och gott oxå:)

  • 1205 readers

Likes

Comments

Heej! Nu sitter jag som vanligt i bilen påväg till stallet:) Ska rida Fancy idag igen. Kommer rida ut, i skogen denna gång👍🏼 Lite mysigt sådär:)

Den 25:e september är det ridskole DM på UPK, Astaggad! Ska tävla Ronaldo Förklass 80 och DM 95(?) Ska kanske även ha en annan beroende på ifall hon som har han gör med på det👍🏼 Även nästa söndag är det blåbärshoppning på lagga, ska bara hoppa en clear round på Ronaldo för att stämma av inför DM😊

Har ridit Fancy nuu:) Hon var superglad, vi red ut först på grusvägen och sen genom skogen. Kroken kallar vi den;) Hon var pigg och glad. Lite feg i skogen;) Vart lite rädd för några fåglar som flaxade Menmen annars var hon duktig👍🏼👏🏼

Imorgon är det hoppning på schemat, inte med Fancy men någon annan😜🐴

  • 1219 readers

Likes

Comments