Header

Vardag

Nu när jag skriver det här så är klockan exakt 09:38 och jag har redan varit uppe i 3h. Mamma och jag bestämde oss nämligen för att åka till villan idag, för att bland annat måla en byrå och några hyllor. Men också för att ta ut det sista av sommaren, eftersom jag flyttar på lördag. Så det här kommer alltså vara mitt sista besök till villan detta år, buuhuu! 😔Känner mig inte alls redo för all ändring. Jag flyttar liksom till en helt ny stad, dessutom Finlands huvudstad om 2 DAGAR!!! Hur sjukt är inte det då? Även om jag har drömt om det så länge nu, så är jag helt borta nu när det börjar vara dags. Känner någon ingen sig?

Nu ska jag dock dricka en kopp te innan vi börjar måla byrån. Ha det så bra! 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag, Youtube

Ursäkta att jag har varit lite borta den senaste veckan, men jag har haft så mycket att göra och så lite motivation att blogga. Men det betyder inte att jag inte har varit aktiv på sociala medier! Jag har nämligen jobbat med videon som jag och Elin spelade in i Närpes i torsdags. Så nu är videon äntligen klar efter flera dagar av redigering. Men jag är dock inte säker ännu när jag ska publicera den, när tycker ni? 😊 Jag har också blivit intervjuad till ett reportage om tubecon i Finland. Artikeln finns uppe på ÖT, Vasabladet och hufvudstadsbladet, så om du vill läsa den kan du göra det HÄR .

Men eftersom jag inte har uppdaterat här så mycket den senaste veckan, tänkte jag att jag laddar upp lite bilder från veckan och berättar lite smått om den. 😊

Lördag den 5.8 bjöd jag mina vänner Ella, Amanda och Sara till min villa för en liten girlsnight. Vi fixade lite mat, skvallrade lite och grillade marschmallows över ljus, haha. Så mysigt!

Tisdag den 8.8 gick jag och shoppade lite nödvändigheter inför flytten och början av skolan.

Onsdag den 9.8 var jag i bilskolan från 8.30 till 17.00, fyfan vilken dag alltså! Men när dagen var över kände jag att jag behövde treat maself lite och köpte hem mat från Friends&brgrs.

Torsdag den 10.8 började jag med att åka till Vasa 7.30. Elin och jag sminkade oss hos henne och sedan drog vi till Närpes. Där filmade vi ju videon "Kom ut å kyör i Närpes" som kommer att komma ut snart och när vi blev sura och hungriga drog vi till Casa i Näsby för lite pizza.

Efter en hel arbetsdag på fredag så kände jag att jag verkligen behövde vila, så hela helgen vilade jag upp mig (om man bortser från att jag editerat hela videon från Närpes). Men nu är det dags att ta tag i saker igen och först blir det att packa inför flytten på Söndag!

Likes

Comments

Trodde ju att jag skulle få vila de veckor jag har kvar nu innan skolan börjar, men det ser verkligen inte ut så... Har åtminstone en sak att göra varje dag och denna vecka är det verkligen fullt med saker på min to do lista!

Det jag ser mest fram emot är att åka till Närpes med Elin och filma in Kom ut å kyör i Närpes som kommer att vara på närpes dialekt! Om ni har något tips på ämnen att diskutera i videon eller har några frågor, ställ det gärna i inlägget nedan (Eller klicka HÄR för att komma dit). Sedan kommer jag också att börja packa inför flytten, för jag kommer ju ha flyttat till Helsingfors om två veckor jag! TVÅ VECKOR! Herregud... Känner mig verkligen inte redo. Men mycket har jag i alla fall att se framemot!

Likes

Comments

Youtube

Alltså ni är helt otroliga, liksom REALLY! På en vecka fick vi ytterligare 500 visningar på min youtube video Jeppis vs. Närpes dialekt. Det betyder att vi alltså är upp i 10 000 visningar som faktiskt var målet. CRAZY! Och vet ni vad det betyder? Jo, jag ska nämligen kombinera två populära videor som jag har på min kanal, nämligen Jeppis vs. Närpes dialekt och Drive around with me. Jag kommer då alltså köra runt omkring i Närpes, tillsammans med Elin som kommer att gästa på min kanal och då ska vi alltså tala Närpesdialekt HEEEELA videon.

Jag funderade också om jag skulle kontakta en norsk youtuber och fråga om hen vill göra en video tillsammans med mig. Där vi skulle då se hur lika Närpes dialekt och norska är, eftersom Närpes dialekt oftast förknippas med fornnordiska. Skulle inte det vara roligt? :D

Men en video i taget. I och med att jag och Elin ska sitta i en bil och prata väldigt länge, så behöver vi nämligen några ämnen att prata om eller frågor att svara på. Så skriv gärna i kommentarsfältet någon fråga som ni undrar på (kan vara vad som helst) eller något ämne som vi kan diskutera i videon. Så satsar vi på ännu flera visningar på denna video!

Likes

Comments

Vardag

Igår så var det hela 20 år sedan jag kom till denna värld. Gud va dramatisk du är Isabel, hah. Nämen jag fyllde alltså 20 år igår, vilket betyder att jag nu får köpa stark sprit, som jag längtat! Haha nej, skojade bara (eller? 😏). Men jag tänkte att jag skulle berätta lite om min födelsedag.

Jag började morgonen med en tidig väckning och mycket stress. Jag hade nämligen körlektion och jag var så jäkla nervös alltså! Min mage var helt upp och ner kan man lätt säga, så jag var just och just påväg att avboka lektionen. 🙃 Men så tog jag mig i kragen och åkte dit ändå. Som alltid gick det bra, men ändå kände jag mig nedstämd. När jag kom hem från körlektionen serverade mamma kaffe och tårta som hon alltid bakar åt mig och som alltid är så god. Men fortfarande kände jag mig ledsen. Jag var verkligen inte trevligt sällskap heller när mamma sedan bjöd mig på lunch. Men när vi hade kommit hem, bestämde jag mig för att ta en tupplur och efter den var kroppen så jäkla sjuk! Men när jag väl hade vaknat upp ordentligt, kände jag mig som en ny människa och var glad igen. Thank God!

Jag hade dessutom till kvällen bjudit mina vänner på tårta och skumppa, men som vanligt var det endast några som faktiskt kunde komma. Men vi hade trevligt för det! För vem tackar egentligen nej till tårta och skumppa på en torsdagskväll? Jag avslutade sedan kvällen med att kolla på Jane the virgin och sedan blev det en tidig kväll, så att jag skulle orka upp till jobbet följande dag.

Likes

Comments

Vardag

Hej hur har ni haft det denna helg? Jag har faktiskt tagit en helt lugn helg. Jag jobbade ju sista veckan förra veckan, så jag tyckte jag behövde vila lite. Jag har ju ändå haft fullt upp de senaste helgerna med bl.a. Helsingfors resan (som du kan se en vlogg om HÄR ) och jeppisdagarna som var förra veckan.

"Kroppen din trenger potet" var mitt motto ihelg. Eller i mitt fall var det i form av ostbågar, med en daimkaka som sidorätt. och Jane the virgin som underhållning.

Men jag låg inte hela helgen och åt skräpmat faktiskt. Min moster Petra, hennes man Sebastien och mina kusiner Ava och Xavi kom faktiskt hälsade på till Jakobstad denna helg. Det var verkligen hur mysigt som helst! Vi åkte på Söndagen till Villan i Fäboda där vi solade, grillade biffar, spelade kubb, drack vin och njöt av den fina solnedgången. Ni ser ju själv på bilderna vilken fantastisk dag vi hade, t.o.m. med sol och värme! De åkte dock hem redan igår, vilket är så synd! Men vi kommer troligtvis synas mycket mera i framtiden när jag flyttar till Helsingfors, så jag får snart se mina sötnosar till kusiner igen! ❤

COUNTDOWN TILL INFLYTTNINGEN: 19 dagar.

Likes

Comments

Resor, Vardag, Youtube, Samhällsvetenskaper, Vloggar

Nu kommer äntligen en ny SVENSK video ut! Nämligen från helgen när jag var i Helsinfors och kollade bl.a. in min nya lägenhet. Jag hade dessutom en jättetrevlig helg med alla mina släktingar också, så om du vill se mera av den helgen så checka in videon!

Vad skulle ni btw tycka om flyttvloggar när jag flyttar till Helsingfors? 😉 Svara i enkäten under vad du tycker!

Likes

Comments

Italia 2017, Resor, Vardag, Youtube, Me, Myself & Isabel

De senaste veckorna har jag publicerat flera vloggar från vår resa och vet ni vad? Nästa vlog kommer att vara den sista därifrån, buuhuu! 😔 Även om det tar väldigt mycket tid att filma och sedan redigera en vlogg, så är det verkligen så roligt att se slutresultatet. Jag tycker dessutom att det är så behagligt att bara få tänka mig tillbaka till när vi var i Italien. När jag ligger vid poolen, solen värmer och så är man fortfarande lite blöt efter doppet i poolen, det är livet! Eller när vi kom till vackra Marciano och hittade den gömda restaurangen Captain cook, som var det absolut vackraste stället jag någonsin varit på! 😍 Allt detta får ni ju såklart se i mina vloggar, som finns här under.

Det var verkligen den bästa resan jag har varit på i mitt liv!

1. Detta är första vloggen från resan. Ni får bland annat se när vi äter Grännas berömda polkagrisar, dricker 1L öl i Munchen och går på en morgonpromenad längs Gardasjön.

2. Nu är vi äntligen framme i Rom! Ni kommer få se när vi mumsar i oss pizza med den vackraste utsikten, Fontana di trevi, Colosseum, Phanteon och såklart Vatikanstaten.

3. Vi hade hyrt ett hus i närheten av Neapel och när vi hade blivit uttråkad av att ligga vid poolen och sola, så drog vi på sightseeing. Vi kollade bl.a. in vulkanen Vesuvius och en dag for vi på en roadtrip längs kusten och det var verkligen så vackert!

4. (inte publicerad ännu) Kommer att handla om hemresan, där ni bland annat får se vackra Toscana!

Likes

Comments

Allmänt, Resor, Vardag

1. Jag tog studenten

2. Jag åkte till Bandol, Frankrike tillsammans med mina släktingar.

3. Jag spenderade mycket tid på stranden vid villan. Vilket jag inte har gjort på hela denna sommar, buhuu! :(

4. Jag började jobba på DL software. Samt att vi städade ur min gamla farfar Jerkers hus, som han nu har sålt. Hittade då denna skrivmaskin som jag tror kommer se jättefin ut i min nya lägenhet!

5. Jag åkte till Estland tillsammans med min kusin som hade tennisturnering där. Vi gick också på sightseeing till ett gammalt fort.

6. Jag fyllde 19 år och firade med en middag i Viljani, Estland.

7. Jag klippte håret kort och färgade det blond.

Likes

Comments

Youtube

Alltså vilken överraskning jag fick idag! Jag kollade igenom mina videor på min youtube kanal , för att bara se vad jag publicerat där på senaste tiden (vilket är allt för lite). Så kom jag då fram till min populäraste video, Närpes vs. Jeppis dialekt och vilken chock jag fick! Jag börjar nämligen närma mig 10 000 visningar på den videon!!! OMG! 😱 Jag har nu exakt 9503 visningar, vilket är verkligen REKORD HÖGT för mig! Inte trodde jag nu någon gång att denna video skulle vara så populär... Men vet ni vad? Om jag når 10 000 visningar innan jag flyttar till Helsingfors, så kommer jag att göra en Kör runt Närpes med mig, där jag talar ENDAST närpesiska! Vem vet, kanske jag tar med någon gäst då också? 😉 Så kolla på videon här under ifall ni inte har gjort det, så håller vi tummarna att jag slår 10 000 visningar innan den 13 Augusti!

Likes

Comments