Header

Vardag, Mat, Recept

Hej, hur är det med er? Idag har jag bara tagit en chill-dag eller åtminstone känns det som det. Jag har ingen skola denna vecka, så jag tar och jobbar med andra saker istället, t.ex. youtube. Alltså motivationen att göra videor på youtube är verkligen skyhög just nu! Synd bara att jag inte har samma motivation att blogga. 😔

Jag håller just nu på att redigera ljudklippet där en finlandssvensk astrolog gör en astrologisk tolkning, intressant? Jag kommer i alla fall göra ett samarbete med henne på youtube och göra en typ av reaktions video på det hon säger. Men mera om det får ni höra om på söndag när jag publicerar videon. Om jag orkar tänkte jag att jag dessutom ska filma den idag! 😊

Till lunch fixade jag lite bananpannkakor åt mig. Det är så jäkla gott och hälsosamt, skulle kunna äta hur många som helst! När jag gör bananpannkakor så brukar jag bara gissa måtten, men de ingredienser jag använder är i alla fall banan, ägg, havregryn och lite bakpulver. Bakpulvret gör så att pannkakorna blir fluffiga och mera lik Amerikanska pannkakor. Om ni inte har testat bananpannkakor ännu, så ska ni definitivt göra det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Något som jag är väldigt intresserad av är astrologi och tarot kort, jag vet inte varför och det är egentligen helt ologiskt. Men varje gång jag t.ex. kollar på youtube när någon läser upp mina (eller lejonets) tarot kort så är det spot on! Så jag kan helt enkelt inte släppa det, även om jag vet att det kan vara totalt bullshit. Men som religion, så råkade jag bara just fastna på tron på detta.

Därför tänkte jag att jag skulle gå igenom lejonets, alltså mitt stjärnteckens personlighetsdrag och se ifall de faktiskt passar in på mig.

Denna text är direkt kopierad ur stjärntecken.se.

Lejonet är den stolta, starka ledargestalten. - Jag är verkligen en ledare, jag är ofta den som håller ihop en grupp och den som tar initiativ. Lejonet symboliserar makt, kunglighet och dominans. De är passionerade, romantiska och älskar att bli bortskämda. - Allt detta passar verkligen in på mig, speciellt med att älskar att bli bortskämd haha! Lejonet har också en stor förmåga att ta hand om sina nära och kära. Mot de sina kan lejonet visa generositet, kärlek och omtanke. - Jag värdesätter familjen och vänner väldigt högt! De betyder verkligen allt för mig. Det finns dock en viss risk att kärleken i kombination med stoltheten och viljan att stå i centrum går till överdrift. - Jag förväntar mig att alla ska visa samma uppskattning till mig, som jag visar åt dem. Lejonet kan då uppvisa sämre egenskaper t.ex. svarsjuka, arrogans eller småsinthet. -Alltså klart det kan hända, att jag ibland känner att jag är "över" någon annan, men det är en egenskap som jag själv inte gillar. Men på samma gång, så gör jag det rättvist. Om någon inte visar mig respekt, så kommer de inte få den av mig heller.

Mest av all njuter lejonet av andras beundran. Längtan efter andras bekräftelse kan vara en stark motor. I vissa fall kan det leda till positiv tävlingsinstinkt eller ambition. Det kan också övergå i ett sämre beteende från lejonets sida om behovet av beundran inte tillfredsställs. Ett obekräftat lejon kan ställa till med mycket oväsen för att få den efterlängtade uppmärksamheten. - Tyvärr låter det här som mig, men det gäller bara med personer i min omgivning. Men jag är också en person som väldigt sällan vill stå i konflikt med någon, så då går jag oftast bort från situationen. Men om jag inte får den uppmärksamheten som jag själv vill ha, så ja, jag kan bli väldigt dramatisk. 😂

Lejonets rätta element i solens glans. De har inget emot att visa upp sig inför allmän beskådning. Allt som görs ska göras i stor stil och gärna något dramatiskt. - Spot on. Lyx och överdåd är inte främmande för ett lejon. -Spenderar hellre 70€ på en gucci parfym, än 10€ på något skräp. Inte heller generositet mot omgivningen när andan faller på. Till lejonets natur hör ett gott självförtroende. Med det kommer både en vilja och förmåga att leda andra. Baksidan är att det goda självförtroendet kan gå över i ren egoism och ett evigt sökande efter smicker. - Jag har ett väldigt gott självförtroende, men det är nog mera händelser i mitt liv som har skapat den, än mitt stjärnteckens personlighetsdrag. Men jag känner sällan att jag söker efter smicker, men klart det uppskattas från rätt person. 😉 I en relation är lejonet sexigt, passionerat och livsbejakande. De älskar det goda livet och delar gärna med sig. Lejonet har en oöverträffad förmåga att ge kärlek, trofasthet och omtanke till andra. Lejonet förväntar sig dock det samma tillbaka och har en outsläcklig kärlekstörst. - Allting låter väldigt korrekt!

Så vad kom vi fram till då? Jo, att jag är väldigt lik mitt stjärntecken. Upp till 96% skulle jag nästan säga. Passar du in på ditt stjärntecken och tror du på astrologi och tarot kort? Kommentera gärna i såna fall!

Bild från Halloween förra året, då jag klädde ut mig till ett lejon.

Likes

Comments

Vardag, Youtube

Alltså jag ligger i en så hemsk bloggtorka! Jag vill skriva någonting hela tiden, men kommer fan inte på vad jag ska skriva. Förr kunde jag bara tänka på någonting och skriva värsta romanen om det, men nu kommer ingenting fram. Det är säkert för att jag har så mycket andra saker i tankarna, så jag hittar inget att skriva om alls. Men om ni har några tips på vad ni vill läsa mera om här på bloggen, så kan ni ju lämna en kommentar här nedan, så jag får en kick i röven i alla fall, haha! 😂

BTW Har ni sett mina senaste videor? Den senaste veckan har jag ju publicerat hela 2 videor!! Så på den fronten så finns det ingen torka. Först så publicerade jag en Get ready with me på min kanal Isabel Bjon. Där berättade jag väldigt mycket om min skolgång samt min IBS. I söndags publicerade jag också en video, men denna gång på min engelskspråkiga kanal Me, Myself & Isabel, där jag färgar mitt hår blått! Japp, blått! Så kika in de två. 😉

Likes

Comments

Kosmetik & Skönhet, Samhällsvetenskaper, Vardag, Youtube, IBS, Personligt

Finally så har jag äntligen fått en video publicerad på min youtube kanal! Denna gång är det en suuuupeeeer lång GRWM där jag berättar MASSOR om bl.a. flytten till Helsingfors, skolan och hur jag trivs där m.m. Så ta fram popcorns skålen och klicka på videon här under! 👇

Likes

Comments

Samhällsvetenskaper, Vardag

Som jag sa igår så skulle jag ju berätta lite om vad som hände i fredags. För de som följer mig på snapchat (isabelbjon), så har ni ju redan sätt en del av vad som hände. Men ni har ju ändå inte hört hela historien! 😉

I Fredags ordnades ett evenemang som heter fuksiseikkailu/gulisäventyret som är i princip gulisintagning, men för ALLA högskolor i Helsingforsområdet. Eftersom jag hade varit borta på vår gulisintagning, så var det ju en självklarhet att jag skulle vara med på detta då istället! Av de från klassen som ville delta i evenemanget så bildade vi 2 lag. Jag var tillsammans med Tessa, Emmi, Jan och Thomas i laget Nopeet Hiihtäjät, där vi hade då som tema skidåkare.

När evenemanget började, tyckte jag att vi såg väldigt snygga ut! Själv hade jag ju satt på mig så mycket solpuder som möjligt, för att få det att se ut som jag bott i Alperna och skidat i ett par år, hahah, blickarna man fick på stan liksom!

Efter vi hade fått ett brev med vår första checkpoint, så traskade vi iväg dit, men vi var lite för tidiga så vi satte oss ner vid en bar och tog en öl medan. När klockan äntligen slog 4 så gick vi till vår första checkpoint. På checkpointen så skulle vi få ett ord eller mening som vi sedan skulle visa med våra kroppar, vi fick bl.a. den stora blåa och då försökte vi visa hur en sjö såg ut, haha måste ha sätt roligt ut! 😂 Det skulle ju ta en evighet om jag skulle berätta om alla checkpoints vi var på, men kort och gott så låg vi i ett bollhav, Thomas skidade ner för en snöbacke (Japp, kolla bilden under) och så hade vi ett quiz om Helsinfors.

Efter näst sista checkpointen var jag helt död med skavsår på båda fötterna, jag haltade hem efter sista uppgiften med en mcdonald's påse i handen. Motivationen att sedan åka på efterfesten fanns dock inte. Inget apotek i närheten var heller uppe, så jag fick inte tag i några skavsårsplåster. Så jag avslutade kvällen med att titta på serier.

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Hej på er och trevlig Söndag. Vad har ni haft för er idag? Jag tänkte att jag skulle berätta lite kort vad som har hänt under helgen, men först take a look at these pictures! 👇 Japp, jag har äntligen en systemkamera igen!!! Jag fick låna min kusins Canon EOS 600D, medan min kamera är sönder. Alltså vilken lättnad! För hur ska jag kunna hålla på med sociala medier riktigt om jag inte har någon kamera?! Men nu till vad som hände ihelg:

Fredag: Adelina (min kusin) sov över hos mig under natten, så när vi vaknade gick vi till affären och handlade frukost. Vi köpte croissants samt gjorde varsin smoothie och åt det medan vi kollade på Once upon a time, vilken lyxig början på en fredag! Sedan tog jag det lugnt ända till 1-tiden då jag började laga mig klar för gulisäventyret 2017! (Men det berättar jag mera om imorgon istället, sry!)

Lördag: Jag vaknade, åt frukost, tvättade, städade och sedan hämtade min mosters man upp mig från lägenheten och så for vi till Esbo. Jag skulle nämligen vara barnvakt åt mina kusiner, medan de åkte ut på dejt. Så på kvällen spelade vi lite mariokart, jag lagade tortillas åt barnen. Sedan när de gick och sov, så tog jag ett vinglas och kollade youtube videor om demoner och exorcister (Bra val, verkligen). Jag vaknade åtminstone varje timme under natten för att jag var så rädd, haha! 😂

Söndag: Efter att ha snoozat i 2,5h (som vanligt) steg jag äntligen upp. Då åt jag lite frukost och sedan började jag på en uppgift till skolan och innan jag hade blinkat var det dags att åka hem.

Nu börjar jag vara superhungrig, så tänkte springa till affären och köpa något att äta och sedan dricka massor med kaffe för att orka med resten av kvällen. Jag har nämligen ännu 2 uppgifter som jag måste få gjorda IDAG före klockan 00:00. Trodde först att det var morgon innan midnatt de skulle vara färdiga, men nej - U GOTTA WORK B*TCH!

Likes

Comments

Kosmetik & Skönhet

I Fredags så var jag så otroligt trött på mitt hår. Det har blivit så mörkt och så dött på sistone, så jag ville piffa till det lite. Men som studerande så har jag inte heller råd att spendera 150€ vid frissan, som jag brukade göra förr. Så jag bestämde mig för att göra håret hemma och helt själv istället!

Jag blev väldigt nöjd med resultaten, det blev en liten kallare ton på håret samt att ombren ser mycket mera naturligt ut. Nu syns det kanske inte så bra på bilderna, eftersom de är tagna med min telefon på mitt wc. Men om ni undrar hur jag fick till håret, fortsätta då läsa! 😉

1. Jag började med att tupera hela mitt hår, för att veta var jag ska sätta i färgen.

2. Sedan lade jag i kokosolja i hela håret för att inte förstöra håret så mycket under färgningen. Man ska egentligen sova med det natten före, men det orkade jag ju såklart inte med. 😊

3. Sedan var det dags för färgningen, jag använde färgen på bilden under som jag köpte på en S-market här i närheten. Jag applicerade färgen endast i topparna.

4. Sedan när jag hade applicerat färgen i topparna, lagade jag i mera färg i resten av håret ända upp till tuperingen.

5. Efter 20 minuters väntan hoppade jag sedan i duschen och tvättade ur färgen and VOILA!

Här får ni dessutom några före och efter bilder:

Tyckte ni att det blev bra? Lämna gärna en kommentar!

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

När jag flyttade till Helsingfors för lite över en månad sedan, så gick mitt objektiv på kameran sönder i flytten. Och ända sedan dess så har jag försökt publicera inlägg med telefonbilder, men gud det är ju absolut inte samma sak... Jag vill ju kunna ta massor med fina foton på Helsingfors, på lägenheten, sminkbilder och såklart filma någonting till youtube! Men eftersom jag nu måste använda telefonen för att ta bilder så känns hela bloggen typ hopplös. Jag älskar att blogga och hålla på med youtube så mitt hjärta spricker då jag inte kan ge ut material som faktiskt är värd att publiceras! Men jag ska försöka göra det bästa av situationen, för det är ju faktiskt det ända jag kan göra. 😊 Jag funderade faktiskt om jag skulle ansöka om bidrag från Svenska kulturfonden, så att jag möjligtvis skulle kunna köpa ett nytt objektiv. Med det är ännu en månad tills ansökan börjar, så ni får väl helt enkelt stå ut med mina kamerabilder tills dess!

Systemkameran är väl en av de många orsakerna varför jag inte har publicerat så himla mycket här på några veckor. Men det har dessutom hänt så jäkla mycket på senaste tiden. Alltså jag lovar att det har hänt mera i den här senaste månaden, än vad det har gjort för mig på ett år, haha. Men jag ska försöka uppdatera er om what's going on så mycket som möjligt från och med nu, jag lovar! ❤

Likes

Comments

Vardag, Youtube

Eftersom jag inte har bloggat så mycket sedan jag flyttat så tänkte jag att jag skulle göra en liten video där jag svarar på de frågor NI har! Det kan ju vara ganska mycket som lämnat oklart om typ allt, haha allting hände så snabbt, hann själv inte med. 😂 Så ni får alltså fråga mig om vad som helst, flytten, Soc&kom, mina nya vänner osv. Självklart får ni också vara helt anonyma om ni vill, så skriv en kommentar i detta inlägg över det du undrar så svarar jag det i en video senare! 😊

Likes

Comments

Vardag

Prov gissa var jag just nu, 08:59 är? Jo, jag sitter på ett café som heter Roots Helsinki här i Berghäll och tar en tekopp, överraskande visst? Till och med för mig är det de! Men jag ska vara ärlig och berätta åt er att jag faktiskt inte sitter frivilligt här. Jag börjar skolan först 12 men eftersom någon rörmontör eller liknande håller på och installerar ett handfat i badrummet från 8-10, så hade jag inget annat val än att dra därifrån. Caféet är dock i ett väldigt sliskigt kvarter, vilket drar ner poängen rejält... Såg som typ 3 strippklubbar på vägen hit bara och då har jag kanske några hundra meter hit från lägenheten. Har inte varit i närheten av dessa kvarter förut, så nu förstår jag varför Berghäll kan uppfattas som ett "spurgu område". Men i kvarteret jag bor på så är det super trevligt, lyckligtvis! 😃 Men inredningen är superfin och efter lite research så såg jag att dom även bjuder ut yoga lektioner, nice! Kommer troligtvis aldrig gå på det, för att jag inte har pengar att spendera på något sådant #studielivet, men det är säkert riktigt trevligt. 😊

Nu har jag ingen aning vad jag ska göra de resterande 45 minuterna... Är redan dödsuttråkad! 😂

Likes

Comments