När jag gick i första klass var det en kille som brottade ner mig i sandlådan varenda rast. Han var väl kär i mig och det där var hans sätt att visa det. Boys will be boys.

När jag gick i mellanstadiet frågade en kille chans på mig. "Ja betyder ja och nej betyder ja" sa han. Sen jagade han och dom andra killarna oss tjejer och tvingade till sig pussar.

När jag var 13 kom en kille i skolan fram till mig i korridoren och tog på mina bröst. Något år senare gjorde flera killar i klassen "uppskattande" gester riktade mot mina bröst under gymnastiken.

På mitt konfirmationsläger tog en av dom manliga ledarna in oss tjejer i ett rum och visade porrtidningar. Bad oss alla blunda och frågade sen vilka olika sexuella aktiviteter vi ägnat oss åt eller inte. Bad oss räcka upp handen om vi sugit av någon. Legat med någon. Jag förstod aldrig syftet med det där, men ifrågasatte aldrig. Det var ju konfirmationsledare.

När jag var 17 år blev jag av med oskulden mot min vilja. Jag tyckte mycket om honom. Vi brukade hångla. Så en dag tog han mig till ett rum, låste dörren och stoppade nyckeln i fickan. Sen tog han av mig kläderna. Jag var inte redo för det. Jag sa nej, men han fortsatte ändå. Jag sa nej några gånger till, men när det gick upp för mig att han inte hade några planer på att sluta blev jag rädd och vågade inte säga nej mer. Jag ville ju inte bli våldtagen. Jag mådde jättedåligt efteråt. Berättade för en vän och frågade om det kunde räknas som våldtäkt. "Det är inte våldtäkt om han inte brukade våld" sa hon. Berättade för en annan närstående som sa att dom flesta ångrar första gången.

När jag var 18 var jag ute på krogen med en kille jag träffat på nätet. Jag blev lite för full och fick sova över hos honom. Jag minns inte hur vi kom dit eller vad som hände där, men jag vaknade av att han låg med mig. Jag började gråta och han slutade omedelbart. "Hey, i den här sängen händer inget som inte båda är med på". Jag tyckte det var fint av honom att respektera min vilja. Fin kille. Det var först flera år senare jag insåg att fina killar inte ligger med tjejer när dom är medvetslösa.

När jag var 19 åkte jag taxi hem från krogen. Mitt på motorvägen tog han mig mellan benen och på brösten. Jag sa åt honom att sluta och han sa att jag lockade fram det i honom. När vi var framme vid mitt hus föreslog han att vi skulle gå till baksätet. Han fortsatte tafsa men jag var full och därmed lite extra kaxig och sa åt honom att ge fan. Han hotade mig då till tystnad. Berättade att han suttit inne för misshandel "och nu vet jag ju var du bor..." Jag berättade för folk. "Varför satt du i framsätet?" Sa dom.

När jag var 25 var jag ute på stan med min kille. Vi mötte ett gäng snubbar. En av dom stoppade sin hand mellan mina ben när dom passerade. Hånflinade.

Det här är bara några få av väldigt många exempel på både grövre och mildare övertramp som män har utsatt mig för, medvetet eller omedvetet.

Jag har ställt upp på tjatsex hundratals gånger. Jag har inte varit ihop med en enda kille som inte mer eller mindre indirekt har skuldbelagt mig när jag sagt nej till sex. Jag har ställt upp hunratals gånger för att vara snäll. För att han inte ska göra slut.

För att min kropp och min vilja inte är riktigt lika viktig som hans. Det har jag fått lära mig sen dag 1.

Likes

Comments