1. Var tacksam. Den kanske största faktorn till min självsäkerhet. Herregud vad tacksam jag är för att jag inte är sjuk, svältande, blind, döv, stum, saknar en kroppsdel eller fler. Listan fortsätter på hemskheter jag hade kunnat vara utsatt för. Gud vad jag kan irritera mig på när folk inte är tacksamma för att dem är friska och bara tar det för givet.

2. Ta fram en spegel och titta på dig själv. Gör det pronto- ni behöver inte pausa någon video här eller något utan min blogg finns kvar när ni är klara med detta steget. Hur ser du ut? Vad uppskattar du med dig själv? Vad uppskattar andra med dig? (Läs: det viktigaste är vad du själv tycker!) Har du snygga ögonbryn? Ett glädjespridande skratt eller är du väldigt omtänksam? Är du kanske riktigt grym på något? Lyft upp det bästa med dig själv och fokusera på det. Ordet perfektion är så utslitet och långt glömt, "beauty is in the eye of the beholder" och så är det till hundra procent hörni!

3. Låt någon annan titta i spegeln med dig. Vi tycker alla olika och det går inte att förneka. Därför spelar egentligen bara din egna självbild roll. Men en del i stegen mot att älska sig själv har mycket att göra med vem man hänger med och hur dem influerar dig. Jag skulle verkligen inte vara den jag är idag utan många människors åsikter om mig. När jag blev uthängd på nätet, när jag blev fysiskt trakasserad, när jag blir uppraggad och när jag får negativ eller positiv kritik- allt detta spelar roll i den jag är idag. När jag betedde mig dåligt blev jag tillsagd på skarpen och när jag var mitt vanliga goa och glada jag möttes jag istället av komplimanger. Hade ingen satt ner foten vid mina värsta beteende-faser eller utseende-idéer hade dem inte försvunnit och gud förbanne om det vore så... Så stort tack till er som varit med och format den människa jag är idag som jag idag kan vara stolt över.

4. Acceptera dina brister. Jag är självmedveten och har inte på många år haft problem med mitt självförtroende. Det är bara slöseri med energi. Har jag problem med mitt utseende fixar jag det som är möjligt annars accepterar jag resten (som exempelvis min längd- varför skulle jag lägga energi på något jag inte kan påverka?).Har jag problem med mitt beteende jobbar jag som tusan på det tills det är löst. Man kan inte klaga utan att försöka göra något åt saken. Det jag kortfattat vill förmedla är att acceptera läget och på riktigt gör det bästa av situationen. Om du inte vill acceptera läget får du jobba på bristerna.

5. Var självmedveten och tro sedan på dina styrkor! Jag menar det- varför fokuseras det ständigt på det som är mindre bra med oss? Varför ska det definiera oss eller vår plats i samhället eller andra sociala sammanhang? Låt istället allt det där goa och fina med dig lyftas fram. Håll dock alltid i åtanke om vem du är, både de negativa och positiva sidorna. För skillnaden på självsäkerhet och självmedvetenhet är extremt stor. Jobba ständigt på dina svagheter och behandla andra som du själv vill bli behandlad. Låter klyschigt jag vet, men det ligger en mäktig sanning i den meningen.

6. Sluta jämföra dig med andra. Den yngre generationen har lätt för att jämföra sig, Det kan gälla vad andra har på sig, när andra förlorade oskulden, vart de jobbar, hur deras flöde ser ut eller vad personen gör efter studenten osv. Det går inte. Absolut kan det vara nyttigt ibland att jämföra sig, men det får inte gå till den punkten att man börjar klanka ner på sig själv eller vilja på ett osunt sätt förändra sig själv, varken för din egen skull eller någon annans. Istället ska du jämföra dig själv med dig själv och inspireras av andra! Kanske någon serie-karaktär, ett syskon eller en förebild?

7. Lev som du lär. Låter präktigt, jag vet. Men håll dig till dina normer och värderingar så länge de är sunda och lagliga. Att exempelvis ogilla skitsnack men ändå snacka skit kommer äta upp din självkänsla eftersom du går emot dina värderingar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Fotade en sväng med Calle på fredagen! Denna bilden är så klockren. Jag sa åt honom att ställa sig så för att jag tänkte knäppa en bild- SÅKLART kommer en fet våg underifrån som blöter her halva Calle. Så värt det haha!

Min lille bebis hos veterinären för sin årliga check. Han är verkligen en riktig bebis på insidan trots att han är snart 10 år gammal.

Hahah ser ni min 100-procent-slutkörd blick? Jag var verkligen skakig i benen efter mitt benpass i lördags. För att inte tala om magpasset i fredags- så jobbigt när man inte ens kan skratta ordentligt på grund av sin träningsvärk...
Förresten: Hörlurarna jag har på bilden är verkligen en perfekt julklapp! De är klockrena att använda till träning och ni hittar dem här .

Klädde på mig myskläderna och kilade till Tanja för en myskväll framför "Bad moms", jag är såå peppad för uppföljaren som i nuläget är bioaktuell! Någon av er som vill gå med mig? :P

Mötte upp denna pingla i lördags. Jag tog hennes Pinchos-oskuld (!!) och vi satt där i en bra stund och snackade. Har alltid så sjukt kul med Thelma. I vilket fall som helst, vi mötte upp lite folk och drog ut en liten sväng! Kom hem runt 3 så kvällen slutade relativt tidigt ändå!

Låten är rätt gammal. Men i söndags lyssnade jag på denna låten i replay, det ser ni ju på bilden ovan hehe! Coolt att bland annat Elton Jon har hyllat henne! Vilken jäkla grej!

Likes

Comments

Mina favoriter hittills från årets "Så mycket bättre"

Godmorgon för mig och god eftermiddag för er! Kvällen med Thelma på Pinchos resulterade till en utekväll med goa människor! Hade sällskap hem med Tanja runt 3 tiden (snälla ni, gå inte hem själva i varken nyktert eller onyktert skick. Samhället är en större riskzon än någonsin och det hade krossat mig till tusen om något hände er) och somnade pronto därefter. Vaknade nu runt 13 tiden (HUR SKÖNT?) och kikade runt på YouTube. Vill gärna till gymmet idag men mitt rum är min prioritering och det kommer inte städa sig själv... tyvärr.

Men alltså. "Så mycket bättre" levererar ju helg efter helg. SÅÅÅ bra tolkningar som gjorts. Fanns inte en enda låt från Eric Saades dag som jag inte la till i mina spellistor- sjukt bra! Kikkis kväll har jag bara sett lite av så ska bänka mig framför det ikväll. Att jag inte kollat på detta programmet innan? Har bara lyssnat på låtarna som kommit ut på Spotify osv, men aldrig kollat på det mysiga programmet. Tänk om dem gjorde detta i runtom i världen- wow wow wow! En sammanfattning av helgen får ni imorgon istället, helgen är ju inte över ännu ;-)

Likes

Comments

Klocka från Omega // Jeans från H&M Coachella // Blus från Bikbok // Skärp från Massimo dutti // Skepparmössa från Åhlens

Hej mina vänner! Hur är läget? Min dag har varit produktiv- veterinären tidigt imorse med Zippo och därefter åt jag frulle och kilade till gymmet där jag var i typ 2 timmar. Älskar att mina träningsrutiner är tillbaka, nu ska jag hålla igång min dagliga träning! Träffade Tanja för att sola (försökte sola bort mitt ärr i pannan men icke blev det bättre) och därefter Nu ska jag snart äta middag innan jag möter upp Thelma för drinkar i stan! Snacka om att det inte var igår jag träffade henne.. oh my! Vi hörs imorgon med en summering av helgen som gått i bild och text!

Likes

Comments