Nä men god morgon såhär en och en halv timma för tidigt😊 Idag ska jag på utbildning för mitt sommarjobb och väckte pappa vid 8:00 för vi skulle ju åka om en halvtimme (!!) trodde jag, men tidspessimisten hade som inte helt ovanligt räknat fel på tiden. Så här ligger jag nu i sängen och väntar på att tiden ska gå, alltså det är så sjukt typiskt mig.

I vilket fall, helgens planer är att vara på utbildning hela dagen idag + imorgon men ikväll ska vi även fira Theos syster som fyller 25 år så det ska bli jätte kul! Annars är det inte något annat överdrivet spännande på schemat. Jag hoppas att ni alla får en fin lördag och härlig helg! Kram<3


lite mitt i livet pepp också hihi

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dessa naglar gjorde jag på finaste Jennifer igår! Om ni vill se fler sett jag gjort, eller själva är sugna på att få snygga naglar till sommaren, så kan ni kika in på mitt instagram konto för naglarna @naglarirmas. Inte alls ofta som det kommer folk men Jennifer är en flitig kund och vi har alltid såå trevligt!
Det var jätte kul att göra en annorlunda färg, som sticker ut lite mer dessutom. Roligt när någon vågar testa på något nytt och jag tycker verkligen att dessa gula blev sååå coola! Vill göra naglar på mig själv, är verkligen så sugen på det men mina är alldeles förstörda sedan i vintras då jag filade ner naglar i SOLLJUSET när vi var i Branäs, solen gjorde att jag inte såg ordentligt så jag filade alldeles för mycket vilket lett till att vissa naglar fortfarande är jätte tunna längst ut på kanten, och vill inte förvärra det men snart snart så kan jag göra mina egna naglar snygga. Längtar!

Likes

Comments

'Ha din glädje i herren, han ger dig allt vad ditt hjärta begär'

Det var dagens vers. Dagens vers läser jag varje dag. Från appen Holy Bibel som jag har i min mobil så kommer det en notis runt 07:00 varje morgon, en liten text från bibeln antar jag.
Är jag kristen? Om jag tror på Gud? Varför? Irma VAD har du för ARGUMENT?? Det finns inga bevis!! Har du ens läst bibeln?

Jag brukar säga att det finns en anledning till varför en människa väljer att göra, säga eller tro precis som den gör. Likväl finns det en anledning till att jag har valt att tro på Gud, Jesus och den helige anden. Men hur fast beslutad är jag? Hur kristet lever jag egentligen...?

Jag har aldrig läst bibeln, heller i princip aldrig varit på någon Gudstjänst direkt men jag har sedan jag var liten känt att jag gärna vill tro på något. Jag skulle gärna vilja veta varför vissa människor väljer att tro på Gud och vad att vara kristen innebär. NU har jag kommit fram till (det kan ändra sig med tiden) att det blir som med allt annat, precis vad man gör det till. Som sagt så har jag aldrig varit speciellt intresserad av att läsa bibel, jag vet fortfarande inte riktigt varför man firar Kristi himmelsfärd och jag går aldrig till kyrkan men en speciell upplevelse har fått mig att med en helt annan känsla och en annan dragkraft till den eller det jag försöker skapa kontakt med - ber på kvällarna.

Hur ser jag på religion, kristendom och vad gör jag för att förtjäna hans kärlek?

Typ ingenting. Jag tror inte på att man måste uppfylla vissa kriterier, besöka kyrkan si och så många gånger och streckläsa bibel för att få kalla mig själv troende kristen. Det jag fick uppleva senaste gången jag var i kyrkan gjorde att jag bestämde mig för att tro på Gud, men för den sakens skull har jag inte ändrat på något i mitt beteende eller sätt att vara. Jag gör inte mer eller mindre av någonting, jag har bara en starkare tro på att vad som än händer så blir det bra, jag är skyddad och det är allt jag behöver veta.

Men det finns ju fler religioner, tänk om det är dom som har rätt? Det kan det vara så för det finns inga rätt och fel. Och mycket väl kan det hända att jag om 5 eller 10 år väljer att tro på buddismen istället, jag känner mig själv och jag är helt övertygad om att jag skulle kunna vända som en pannkaka på det sättet. För att för mig är det inte viktigt vilken religion jag tillhör, hur mycket av dess ord jag följer till punkt och pricka. Jag vill bara känna mig bekväm och nöjd med det jag väljer! Jag skulle aldrig köpa att man behöver vara på ett visst sätt för att få kalla sig själv kristen, det har jag nämligen också fått höra "Fast du har faktiskt inte rätt att kalla dig kristen"!

För mig är det oviktigt om min pojkvän tror eller inte tror på Gud, på samma sätt som det bör vara oviktigt för honom om jag gör det. Min familj har aldrig gått till kyrkan, men jag är döpt och vi firar alla religiösa högtider. Denna julen kommer förmodligen handla om mer för mig än att träffa släkten och få presenter but that's all it is. Gud äger inte mig, något sånt vägrar jag att tro på, även om det var det som stod i gårdagens vers, att priset är betalt och Gud äger min kropp - det går jag bara inte med på! Så på det sättet är jag också motsträvig till min egen religion, det kan även handla om att jag inte kan så mycket om den. Och de som kan mer om mig och läser detta nu kanske tänker, 'det är inte så det menas' Men just nu vill jag faktiskt inte lära mig heller. Det är okej att bara tro - jag tycker det!

Om jag umgåtts med någon ny person låt säga en hel dag, och det sedan kommer på tal om religion och jag säger att jag är troende så blir stämningen med ens ofta lite stel. Vips så placerades jag om i facken uppe i huvudet, but I don't blame, jag förstår att man kan bli fundersam eller avvaktande, oftast handlar det bara om att personen i fråga är rädd att trampa på mina tår, men det är okej att något sådant får ta tid.

Jag är inte rädd för att tro på kristendomen, lika orädd är jag för att någon dag sluta tro. Jag är inte så värst intresserad av att lära mig matteusbrevet och allt vad det heter, jag går inte till kyrkan nu och jag kanske aldrig börjar med det heller - eller så gör jag det. Kanske blir jag Hindu istället? Who knows, allt vi har är nu, jag är nöjd med att be när jag vill tacka eller be när jag behöver hjälp, det räcker för mig, att bara vara. Sen om det är korrekt, rättvist mot Gud? Vem vet egentligen det? Finns det någon som blivit utsedd att säga vem som är bäst eller sämst kristen? Nä hihi det gör ju inte de, och det skitbra för då får alla göra som man vill. Jag är otroligt tacksam, missförstå mig inte. Vad jag vill nå ut med är att det inte behöver vara så känsligt, inte så komplicerat. En troende kristen person är inte en bättre människa, jag tror inte högre om mig själv och jag ser absolut inte ned på dem som inte har valt att tro! Troende eller inte, jag tycker alla är värda Guds kärlek, oberoende på om man lever i kyrkan eller ägnar 10 minuter åt bön varje kväll.


Likes

Comments

'Some souls just understand each other upon meeting'

Nu är det måndag igen men inte är jag bitter för det. Jag hade verkligen en så himla härlig helg! Umgicks endast med människor som ger energi och hade roligt!
I fredags kväll så kom några från klassen till mig, vi handlade mat och gick sedan till mitt favvo ställe. Vi gjorde en härlig lägereld, grillade och sjöng och spelade gitarr, sackade om allt mellan himmel och jord och hade bara en så lugn och givande kväll.


Sedan på Lördag blev det tidig uppstigning för mig och Theo då dagen äntligen var kommen och vi åkte till Liseberg med Emil och Astrid. Det var såå roligt och vi hade jätte trevligt hela dagen. Riktig tur med vädret också! Dock blev det kallare på kvällen så Astrid fick köpa sig en filt haha. Vi hade dessutom express pass på 3 olika attraktioner så det var as nice att bara dra förbi kön lixom, dock var det bara en lång kö vi fick stå i på hela dagen så allt var helt perfekt! Theo vann stjärnvinst på Toblerone också så det var han lagom nöjd med😉

På söndagen kom även min morfar och hälsade på vilket var jätte roligt då han annars bor väldigt långt bort och senare på kvällen övningskörde jag och mamma samt drog oss ut och sprang.

Tackar alla inblandade för en otroligt fin helg <3

Likes

Comments

​God förmiddag😜 Vaknade upp av att solen sken in genom fönstret imorse då jag hade somnat utan att dra ner rullgardinerna, tvättat av mig sminket eller något... lite tlöttis hihi. Hela förmiddagens lektioner vart inställda så jag bestämde mig för att mjukstarta dagen med en promenad och avsluta den här vid mitt favorit ställe på jorden, älskar att gå just hit, får typ så mycket ro i själen av att vara där! 

Nu gör jag lite lunch sen ska jag åka till skolan och senare ikväll kommer flera från min klass så ska vi grilla tillsammans och förhoppningsvis tar någon med sig en gitarr så vi kan ha en äkta lägereldskväll<3 

Ha en fin dag!

Likes

Comments

​"99% av alla de saker som du stressar och oroar dig över kommer aldrig att hända"

Nu tänker ni kanske "omg sjukt mainstream ämne vi fattar alla är stressade". Ja, håller med er! Tyvärr är detta ett återkommande, vanligt men viktigt ämne. (Och denna blogg är också till för att jag ska kunna skriva av mig.)

Det finns många saker som jag är väldigt bra på och kan hantera men det finns en sak som jag länge och förmodligen alltid kommer ha väldigt svårt att kontrollera och det är stress. Det hela grundar sig mycket i att jag är en väldigt kreativ person med ofta några för många bollar i luften och så har det varit i hela mitt liv. Men det är sådan jag är och jag har aldrig (hur jobbigt det än varit att hantera i perioder) velat ändra på mig själv för det. Under höstterminen i nian så brast det tyvärr för mig och jag blev sjuk i en utmattningsdepression. Det handlar om ganska mycket mer än att jag var trött, nedstämd och behövde vila. Där och då var jag tvungen att förändra mig själv och hela mitt liv, något jag visste behövdes men också vägrade tvingas till. Jag tyckte och tycker fortfarande att 'jag är jag, jag är född till världen på detta viset för en anledning, ska jag då ändra på mig och hela min livsstil pågrund av stress?' Nej det ville jag bara inte. Men hade jag inte lyssnat på vuxna runt omkring mig då så hade jag aldrig varit den jag är idag- på både gott och ont. 

Just nu är jag inne i en period där jag känner mig stressad. Riktigt vad det är har jag svårt att sätta fingret på, men jag kan ju bara kolla tillbaka på hur mitt liv förändrats och hur många olika känslor jag upplevt de senaste månaderna för att konstatera att det inte är så konstigt. Min föregående utmattningsdepression gör att jag är mycket skörare än många andra. Jag faller lättare men kommer tillbaka starkare. Just nu beter min kropp sig på ett sätt som skriker stress. Den skriker egentligen häll ut kaffet och gå och lägg dig, men det vill jag ju inte, jag vill ju inte att stress och ångest ska få ta över mig återigen. Men då måste jag också komma ihåg att stoppa Olle i grin, annars blir det bara värre. Jag känner mig ångestfylld, orolig, har svårt att äta, svårt att andas ordentligt i vissa stunder. Min blick är överallt och ingenstans. Jag känner igen alla dessa symptom men nu för tiden har jag lättare att hantera det och jag vet vilka verktyg jag ska ta till med, också därför låter jag det inte få så mycket uppmärksamhet. Jag vill inte låtsas om det helt enkelt, förutom nu då- när jag skriver av mig. 

Hur gör jag då för att varva ner? Går jag på YOGA? Dricker jag en grön hälsodryck innehållande gräs och maskrosblad varje morgon? Nej för det fungerar inte för mig. Däremot att skriva, att prata högt för mig själv om mina störningsmoment, att måla och tända ljus- det fungerar för mig. Det är oerhört viktigt att lyssna till sig själv! Det som fungerar för mig är inte i närheten av vad "Må Bra" tidningen föreslår och det som fungerar för mig kanske bara skulle göra just DIG mer stressad! Men jag har ett tips som jag är helt övertygad om kommer att fungera för alla: Stanna upp, ta ett djupt andetag och fundera på vad du skulle må bra av, om det är att baka, ha filmkväll med kompisar eller mixa en grön dryck- gör det. 

Jag är mycket väl medveten om att jag går fort, pratar högt, dricker för mycket kaffe och inbillar mig ha alla sjukdomar i hela världen (skoja men näst intill). Men jag jobbar med mig själv varje dag och det har jag gjort sedan sjunde klass när jag för första gången satt i en stol och pratade med en kvinna som skulle hjälpa mig med mina tvångsbeteenden. Vi vet så lite om varandra, men är så snabba med att döma, och jag är inget undantag! Men jag tänker och säger ofta "Det finns en anledning till att personen i fråga beter sig precis som hen gör" och det öppnar ofta folks sinne och förståelse. Det ger en tankeställare och gör att man tänker ett steg till.

Tack för att du orkade läsa allting. Puss och kram skumbanan hihi<3

Likes

Comments