View tracker

Den senaste veckan har jag varit på tryouts för volleybollen på min skola. På UNIS ( i high school) finns det två lag. Varsity och junior Varsity och det är 12 pers i varje lag. Båda lagen åker på olika resor och spelar turneringar i t.ex Bangkok eller Hongkong, vilket verkar extremt kul.
Träningarna eller tryouts har varit måndag, onsdag, fredag och sista var idag. Idag fick vi också reda på vilket lag man kom med i eller om man inte kom med alls.
Var helt inställd på att jag skulle komma med i junior Varsity eftersom att det fanns så många tjejer som jag tyckte var så mycket bättre än mig. Men Idag när dom skulle säga vilka som var i vilket lag så berättade de att de ville ha med mig i deras Varsity lag. Blev så förvånad och chockad men så himla glad. Tjejerna i laget är verkligen bra och är så taggad på att utvecklas. Blev bara så glad och är nu verkligen redo att satsa!
Alla i laget är så inkluderande och tycker att det är så kul att få vara med om detta. Kanske inte låter så stort men för mig var det en stor grej eftersom att volleybollen och om jag skulle komma med eller inte har varit en sak som jag verkligen har gått runt och tänkt på senaste tiden.
Men jag hoppas iaf att detta blir så bra som det verkar att vara!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 103 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu har jag gått skolan i tre dagar men valde att skriva ett blogginlägg nu istället eftersom att alla tre dagar var som första dagar! Btw så Går jag sophmore year alltså 10th grade.
DAG 1:
Första dagen började jag ‪10:45‬ och den var ej så lång. Det ända den dagen gick ut på var att göra de nya eleverna (inkl jag) redo för att börja på skolan. Vi blev visade runt, lärde känna några av de andra eleverna, alla elever var dock inte där, bara några. Sedan så fick vi massa information och vårt schema. Den dagen gjorde vi inte så mycket som sagt.
DAG 2:
Det hände betydligt mer dag 2. Jag trodde vi skulle börja med våra scheman vi fick men hela dagen spenderade hela årskurs 10 tillsammans. Vi hade ensembles och presentationer där vi fick ännu mer info. Tex om the personal project som alla i årskurs 10, dock var det helt nytt för oss nya elever. Sedan pratade vi om att vi ska åka på en resa tillsammans senare i höst/vinter, vilket känns extremt roligt.
Sedan lärde jag känna och pratade med många av eleverna vilket var jätte kul. Grejen på UNIS (iaf i våran årskurs) är att alla är vänner med alla, det finns liksom inte några som inte känner varandra.
DAG 3:
Dag 3 började mitt schema påriktigt. Dagen började ‪8:10‬ (som alla andra dagar) i vårt "homeroom" där vi tog närvaro osv. Sedan hade jag svenska. Svenska har jag som mitt hemspråk och det känns riktigt skönt att få prata och plugga på svenska 3 gånger i veckan, även fast det bara är jag och en annan svensk tjej på den lektionen.
Sedan hade jag NO, jag tyckte det var lite svårt att hänge med eftersom att det är många nya ord osv.
Min tredje lektion var idrott, då gjorde vi inget speciellt förutom att vi fick veta vad vi ska göra på de lektionerna några veckor fram.
Sedan hade jag nått som kallas för x-block eller academic preparation där vi får göra våra läxor.
Vid lunch satt jag med dom som jag har pratat med mest. Alla är väldigt inkluderande vilket känns jätte skönt och det är ingen som behandlar mig som ny.
Min sista lektion var matte vilket var lättare än vad jag trott, trodde det skulle vara väldigt svårt att hänge med i matten eftersom att det inte är mitt starkaste ämne + att jag lär mig det på engelska. Jag slutade ‪15:25‬ som jag gör varje dag (förutom onsdagar då jag slutar en timme tidigare) då jag åkte med bussen hem.
Puss

  • 175 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag, 09:30 landade vi på Hanois flygplats. Det har varit en lång och ganska jobbig resa, speciellt eftersom att jag är ganska flygrädd, men också pga tidsskillnaden

Dagen började med att säga hejdå till mina kompisar, vilket kändes otroligt tungt och jobbigt. Det är svårt att inse att jag inte kommer att träffa dom på ett tag nu.

Sedan började våran flygresa mot Bangkok, en 10 timmars flygresa är inget jag föredrar. Väl i Bangkok fick vi vänta i två timmar på vårt nästa flyg som skulle ta oss till Vietnam. Som tur var fanns det wi-fi så jag kunde hänga med om vad som händer hemma i Sverige, trots att det va natt där.
Andra flygresan skulle jag säga var den jobbigaste eftersom att jag både mådde väldigt illa och var trött

Sedan när vi landat i Vietnam blev vi hämtade och skjutsade till vårt nuvarande hus. Om ca en månad ska vi flytta till ett annat hus, det som vi ska bo i de tre åren vi bor här. Anledningen till att vi inte flyttade in dit direkt är för att det fortfarande håller på att renoveras och våra möbler inte har kommit än.
Sedan vi landade har jag inte gjort så mycket, som sagt har jag varit väldigt trött så orkade inte hitta på så mycket men imorgon är min första dag i skolan och är väldigt nervös! Men det berättar jag mer om imorgon! Puss

  • 186 readers

Likes

Comments

Denna kväll var riktigt mysig.

Jag, Ida och Maja bestämde oss för ett tag sedan att äta middag inne i stan. Det blev en sen födelsedags middag på friday´s på Östermalm. Jag åt en jalapeno burger som var riktigt god. Det var kul att träffas igen eftersom att det var ett tag sedan trion såg tillsammans och vi hade mycket att prata om. Sedan gick vi bara runt lite i stan, snackade och letade lite pokemons ofc.

Tillslut bestämde vi oss för att sätta oss och fika lite på en espresso house, också på Östermalm. Där provade jag en salted caramel frapino, den fick lätt MVG. Påväg hem tog vi en liten omväg till centralen eftersom att Stockholm är allmänt mysigt på kvällen.

Likes

Comments

I vintras berättade mina föräldrar att vi ska flytta till Vietnam. Det kom ganska plötsligt även fast jag alltid vetat att det kunde hända att vi skulle flytta. Vi har bott utomlands innan när jag var mindre, i Sydafrika fast har bott i Sverige de senaste 10 åren och känner mig inte redo att flytta härifrån.

Anledningen till flytten är att pappa fick ett jobb där och valde att tacka ja. Vi ska bo i huvudstaden Hanoi, i tre hela år och vi flyttar redan 14:e augusti, vilket är om 10 dagar. Där ska jag gå de tre sista åren i high school på en internationell skola

Jag känner att jag verkligen inte vill flytta eftersom att hela mitt liv är här i Sverige och det jag kommer sakna mest är självklart mina kompisar, att ha så nära till dom och att kunna träffa dom när jag vill men nu kommer det va 12 timmars flyg och 5 timmars tidsskillnad mellan oss. Jag vill inte flytta men nu är det inte mycket jag kan göra åt det och därför måste jag göra det bästa av situationen. Trots omständigheterna, att jag missar hela gymnasiet här hemma måste jag säga att det är passande att flytta nu, precis mellan skolbyten. Annars hade det nog varit ännu jobbigare att flytta härifrån.

Men jag hoppas på det bästa och kommer att uppdatera mycket om flytten, skolan och landet.

Likes

Comments