Header

Idag är det dag 23 och det var ett bra tag sen jag skrev något här. Jag tror att det kommer bli så fram över att jag lägger mindre energi på skrivandet och mer på bilder. Eftersom jag försöker skriva så mycket som möjligt i en bok jag har, känns det dumt att skriva samma saker 2 gånger.

Förra veckan var det i alla fall spring break här och familjen lämnade mig och hunden för att semestra i Florida. Inget mig emot att ha huset helt själv i 10 dagar!

Min kära vän från Schweiz, som nu bor bara 5h bort, kom upp och hälsade på! Underbart att få träffa henne igen. Måndagen tillbringade vi i DC.

På tisdagen åkte vi till Annapolis som ligger i Maryland och bara solade.

Senare på kvällen kom min värdpappa och hämtade oss för att ta en tur med båten på Potomac river. Vi åkte förbi alla monument och även bort till Ronald Reagan Airport precis där flygplanen landade. Så de flög ungefär 30m över oss (jag har inget ögonmått alls men det var vad min värdpappa sa i alla fall..)

På Onsdagen var det dags för road trip! Vi ville kunna bocka av ytligare 2 delstater och de närmaste är West Virginia och Pennsylvania. De första bästa byarna efter gränserna fick det bli. Shepherdstown WV och Greencastle PA.

Det blev ett långt inlägg den här gången... ska försöka vara duktigare fram över.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I dag är det lördag och jag har varit ledig hela dagen ända till kl. 16.30
Jag började dagen med hund-mys i soffan. Senare åkte jag till gymmet jag tränar på och gick på en CXworx klass. Kan säga att jag redan har träningsvärk i magen.

Vid halv 5 åkte pojkarna och jag mot Maryland eftersom den äldsta skulle spela Lacrosse match där. Den lilla och jag tittade på en liten stund men eftersom det var så kallt försökte vi få upp värmen i lekparken. Vi lekte krig, han var US Army och jag var Sverige. Sverige förlorade...
​Vi hade det roligt men vi bestämde oss för att ta en sväng till Starbucks. Från 1 till 10 var han 99 nöjd med sin Frappucchino!

Vill tillägga att jag körde fel både dit och hem.. Jag räddade de sura minerna med att vi fick lyssna på musik längre i bilen :)

Har förresten varit här 1 vecka nu! Känns mer som 2 månader, på bara en vecka har jag hunnit gjort så sjukt mycket, och det är sällan en lugn stund.

Likes

Comments

Herre gud vilken dag.

Jag började med att försöka få upp Freddy klockan 7. När han hade åkt till skolan åkte jag till AT&T som är en operatör här. De hade nämligen stängt av mitt nummer av någon dum anledning. De ville inte hjälpa mig så jag bestämde mig för att byta till Verizon i stället. Hur som helst så åkte jag till gymmet direkt där ifrån, jag har sån otrolig träningsvärk överallt så det börjar bli ont om kroppsdelar att träna...
Kl. 16.30 hämtade jag Bob på fritis och vi åkte direkt till jiu jitsu och direkt där ifrån sen till baseball träningen. När jag sen hade skjutsat hem honom och gjort läxorna med honom var det dags att hämta Freddy från sin Lacrosse match. Det har blivit mycket åkande idag och dagen har bara flugit förbi. Som tur var avrundade vi alla dagen med middag tillsammans vilket inte händer ofta här.

Likes

Comments

Dagen började med sovmorgon eftersom jag flög lördag kväll och inte sov något på nattflyget. Efter frukosten tog jag Cooper på en långpromenad i solen. Vädret är helt fantastiskt och jag hade alldeles för mycket kläder på mig. När vi kom hem satte vi oss ute på altanen men det var för varmt att sitta där med jeans och Cooper låg och flåsade så vi gick in igen.

Klockan halv 6 åkte vi och hämtade den yngsta pojken från fritis och vi spelade lite basket på gården. Runt 6 hämtade pojkarnas pappa mig för åka till honom så att jag kunde ta med en av hans bilar hem. Den yngsta killen Bobby hängde också med. På väg hem körde vi fel hur många gånger som helst men han tyckte bara att det var roligt att jag körde så dåligt. Plus att han hade girl scout cookies med sig så i fall vi inte skulle hitta hem skulle han inte behöva svälta.

När vi äntligen hittat hem var Freddy redan där och vi lagade lite mat ihop.

Likes

Comments

Hej igen. Det var extremt länge sen jag skrev någonting här. Jag bestämde mig för att byta familj eftersom jag inte fick chansen att leva mitt liv som jag ville där, och det är lite därför jag inte har bloggat något. Jag har ju inte gjort något på dagarna så det har inte funnits nått att skriva om.
Till slut hittade jag en familj som verkade hur bra som helst och de gillade mig också! Det är en familj som bor strax utanför Washington DC, en familj med en mamma, 2 söner och en hund. Pojkarna är 9 och 14.
Eftersom jag kommer ha mycket mer att göra här så kommer jag förhoppningsvis också att blogga mera. Jag kommer även att börja räkna mina dagar nu.

Dag 1
Lördag kl. 09.00 blev jag upphämtad av min nya värd mamma på en av Washingtons flygplatser. Vi åkte hem och jag packade upp alla mina saker och tog en lång dusch. Sen tog hon med mig till affären och visade mig runt lite här i staden, vart pojkarna hade alla sina träningar och vart hon yogade osv.
Efter det åkte jag och den äldsta pojken och hämtade mat som mamman hade beställt. Jag blev helt paff när hon sa att jag skulle köra dit, men det kändes bra att hon litade på att jag kunde köra hennes bil och det var så kul att köra bil igen, jag har saknat det!
På kvällen lagade vi mat tillsammans och hade en jättemysig middag. Jag tror att jag verkligen kommer trivas här!

Likes

Comments

Lördag kväll åkte jag och min kompis från tyskland, som heter Bianca, ner till stan för att äta. Hon berättade att hon var sugen på att prova ett ställe som heter Boise Fry Company. Där är grejen att man väljer sin potatis och sen formen på pomfritten, så fixar de det åt en. Jag är inte jättemycket för pomfritt men det var väl okej.

Efter det åkte vi gatan ner för att titta på "the white stag sign" som Portland är ganska känt för. Det var häftigt att se den på nära håll eftersom den är så stor. En annan sak som fanns på min bucket list var att äta på Voodoo Doughnut, så i ungefär 20 minuter stod vi i kö i regnet utanför stället. Jag tog en "dirt doughtnut" som var toppad med oreos :)

Jag hade en super mysig kväll även fast det spö regnade :)

Likes

Comments

Söndag morgon flög jag hit till Salt Lake City, för att jag och pappa skulle hälsa på min bror Dario som spelar ishockey här.
Dagarna har bestått av att spela ishockey och bara ta tillfället i akt och vara ute, röra på mig och se saker.
De senaste veckorna har varit väldigt gråa i Portland, bara jobb och näst intill inget annat så det var extremt behövligt att få röra på kroppen och att få vara utomhus igen.
Idag fyller pappa år så han och jag åkte ner till down town. Vi åt god mat och tittade på alla fina byggnader staden har. Efter det åkte vi och tittade på Darios träning.

Imorn åker jag tyvärr tillbaka till Portland igen.

Likes

Comments

Igår efter Au Pair mötet bestämde jag mig för att besöka Portland art museum där Rodin hade en utställning. Gillade verkligen hans skulpturer! Museet hade också massa fina målningar som jag gick och tittade på hur länge som helst. Jag var där i några timmar och sen kom min värdpappa och hämtade mig.

Likes

Comments

Idag var första gången jag verkligen gick runt och såg mig om i området. Vi bor ju högt uppe på en kulle så det är antingen uppför eller nerför, och det finns inte riktigt något att gå till utan bara den stora parken mellan oss och Portland. Jag vågade inte gå hur långt och krångligt som helst efter som jag inte har något internet på telefonen än. Det vore ju inte så kul om jag måste ringa min värd mamma för att jag har gått vilse... de har dock lovat att visa mig runt lite mer så småningom.

I morgon ska jag äta lunch med en annan au pair som bor i samma kvarter som jag. Jag är så klart jätteglad över att vara här men eftersom jag inte känner någon här eller vet vart något ligger så blir dagarna lite tråkiga. Netflix i USA är dock galet! Det finns hur mycket serier och filmer som helst, så jag har massa saker som jag vill hinna se på innan jag åker hem!

Likes

Comments

I torsdags fick vi åka på en busstur in till New York och även åka upp till top of the rock! Där ifrån kunde man se nästan hela staden. Efter turen hade man några timmar att göra vad man ville och vi svenskar skulle så klart äta! Alla var eniga om att vi skulle äta hamburgare så vi satte oss vid ett bord på T.G.I. Friday´s och beställde en varsin cheeseburgare.

Likes

Comments