Igår efter Au Pair mötet bestämde jag mig för att besöka Portland art museum där Rodin hade en utställning. Gillade verkligen hans skulpturer! Museet hade också massa fina målningar som jag gick och tittade på hur länge som helst. Jag var där i några timmar och sen kom min värdpappa och hämtade mig.

Likes

Comments

Idag var första gången jag verkligen gick runt och såg mig om i området. Vi bor ju högt uppe på en kulle så det är antingen uppför eller nerför, och det finns inte riktigt något att gå till utan bara den stora parken mellan oss och Portland. Jag vågade inte gå hur långt och krångligt som helst efter som jag inte har något internet på telefonen än. Det vore ju inte så kul om jag måste ringa min värd mamma för att jag har gått vilse... de har dock lovat att visa mig runt lite mer så småningom.

I morgon ska jag äta lunch med en annan au pair som bor i samma kvarter som jag. Jag är så klart jätteglad över att vara här men eftersom jag inte känner någon här eller vet vart något ligger så blir dagarna lite tråkiga. Netflix i USA är dock galet! Det finns hur mycket serier och filmer som helst, så jag har massa saker som jag vill hinna se på innan jag åker hem!

Likes

Comments

I torsdags fick vi åka på en busstur in till New York och även åka upp till top of the rock! Där ifrån kunde man se nästan hela staden. Efter turen hade man några timmar att göra vad man ville och vi svenskar skulle så klart äta! Alla var eniga om att vi skulle äta hamburgare så vi satte oss vid ett bord på T.G.I. Friday´s och beställde en varsin cheeseburgare.

Likes

Comments

Äntligen börjar jag känna mig lite mer levande! Jag har nämligen insjuknat i något och ligger med hög feber och hosta. Som tur är, är mormor till familjen doktor så hon var här igår och tittade till mig. Av henne fick jag 4 olika mediciner bland annat penicillin, så förhoppningsvis mår jag bra snart.

Eftersom jag är sjuk så har jag inte kunnat umgås med familjen nästan alls förutom att jag åt middag med dem igår. De fick då öppna presenterna som jag hade med och de blev jätteglada.

Jag ska försöka skriva lite då och då om hur livet är här men först ska jag bli frisk. Bare with me!

Likes

Comments

Just nu är klockan 3.44 och jag ligger överst i en våningssäng, i ett rum med 3 andra tjejer. Jetlagen är åt rätt håll i alla fall.
Det är början på andra dagen här i New York på training school och man börjar vänja sig vid att aldrig vara ensam.

Dagarna hör består av lektion lektion lektion. 8.15 till 18.00, men vi har lyckats få en helt fantastisk lärare som får mig att hålla mig vaken.

Maten är inte alls lika hemsk som jag trodde den skulle vara. Man kan i och för sig få glass och cola till frukost men det finns massa annat att välja på också.

I går kväll var en "godis-picknick" planerad där man fick bjuda på godis från sitt hemland. Det slutade med att de latinamerikanska tjejerna försökte lära oss svenskar att dansa som en riktig latina. Det gick ju sådär, men kul var det!

Likes

Comments

Mycket nöjd med årets jul. Lugn och skön som vanligt. Åt dock lite för mycket mat :)

Likes

Comments

Den här helgen har jag tillbringat i Göteborg för att få lite mer julstämning. Vi hade verkligen tur med vädret! Blå himmel och solsken.
På söndagen var vi på Liseberg och myste, vi drack och åt gott.

Likes

Comments

Då var det bestämt!
16/1 2017 flyttar jag till USA för att jobba som au pair.
Jag drog vinstlotten och får hamna i gröna, fina Oregon, där det finns skog, hav, berg och stad.

Från början var det meningen att jag skulle åka till hösten men familjen som jag pratade med ville att jag skulle komma nästan på en gång.

Väl där ska jag ta hand om två barn. En pojke som är ett halv år och en flicka som fyller 6 nu i december.

Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som får hamna i den här familjen där alla verkar så lugna, jordnära och allmänt härliga.

Likes

Comments

Nu är det ganska exakt 1 helt år sedan jag bodde i alperna och 1 år sedan jag bloggade.

Det här året har gått så otroligt fort och jag har gjort så mycket sedan jag kom hem. Nu har jag nya planer som ska sättas i verket men det är drygt yttligare 1 år kvar. Om nästa år går lika fort som detta, så kommer jag ha bytt land igen innan jag hunnit blinka.

Likes

Comments

Imorse tog jag bilen till byn på andra sidan berget. Det tar ungefär 20 minuter att åka dit och det är så värt det! För där bor min allra bästa vän! Just nu tänkte vi ta en powernap och sedan gå på höstäventyr. Det är så fint idag och alla träden är så färgglada!

Jag älskar verkligen att vara här! Här är jag alltid så välkommen och vi har det alltid så kul!

Likes

Comments