View tracker
Rakel

Snart har det gått en hel månad sedan jag började gymnasiet och det känns både som jag började där igår och som att jag har gått där i mycket längre. Livet flyter verkligen på kan jag medela. Här är pytte lite av det som har hänt mig på senaste.

- Har klippt av ca. 2 decimeter av mitt hår.

- Lääängtar efter att den riktiga hösten ska komma. Vill faktiskt ha lite regn och rusk men framförallt lite färgade träd och mysiga tröjor.

- Har tittat på bröllops videor av "Hapton Road Studios" och fält några tårat till dem alla jag sett av någon anledning.

- Jag har gått på bio mer de senaste två månaderna än vad många gör på ett år.

- Har varit på kusten med pappas sida av släkten en helg nu i september och njutit på av fantastiskt väder, spa och bad i havet.

- De senaste böckerna jag läst är: Fallna Änglars Stad av Cassandra Clare (del 5/6 i The mortal instrument serien) jag ger den 4/5 🌟 . Den andra boken är Röd Drottning av Victoria Aveyard. Den får 4/5 🌟 av mig (Lite för lite kyssar var det allt).

- Några låtar som spelats i mina lurar på senaste tiden är: Mercy av vår älskade Shawn Mendes, Growing up av macklemore OCH Ed den bästa Sheeran, Signed Sealed Delivered av Steveie Wonder och även Forever Always av Judah & the lion.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Emma

Nu är alltså första veckan på gymnasiet avklarad, första veckan på ekonomi, första veckan tillbaka i skolan. Har varit en ganska jobbig vecka   egentligen. Allt är nytt, skolan, klasskompisarna och hela själva skolformen. Men jobbig eller inte är den nu gjord. Kan väl även förvänta mig att det tar mycket nu i början att bara komma in i allt.

Slutade ruskigt tidigt vid 13:15 och då drog mamma med mig till Skövde. Antingen ville hon bara ha härlig "mamma, dotter" tid eller så ville hon verkligen bara att jag skulle fixa lampor till mitt rum som nu stått mörkt i 1 ½ år. Vet inte vad som är troligast.

Lampor var inte det enda som  inskaffades utan "råkade" även hitta en kappa, ett par bootcut jeans och lite annat småplock.

Nu i ska jag lägga mig och titta på Greys och försöka att inte somna, kan tänka mig att det är att lättare sagt än gjort.

Likes

Comments

View tracker
Emma

Tänkte ta och kika in lite här, det har ju blivit ett tag sedan sist nu. Under denna tid har jag ändå gjort en del. Jag har varit på konfirmation och bröllop, strosat i Göteborg med mamma, myst i pyjamas, sett suicide squad och blivit KÄR i både jokern och Harley Quinn samt mentalt förberett mig för morgondagen.

Som sagt så börjar jag ju då första ring imorgon. Är egentligen inte så nervös men tycker att det ska bli väldigt spännande och kul sen får vi väl se hur det går.

Har hört att vädret ska vara toppen under veckan vilket jag tycker att vi i Sverige förtjänar så håller tummarna.

Nu är min plan att lägga mig i min säng och kolla på Mia Parneviks nya serie och kanske även kolla lite Greys Anatomy då det var ett långt tag sedan.

Likes

Comments

Rakel

Imorgon ska jag åka iväg på ett läger som brukar bli till den bästa veckan på hela året, Segolstorp. Så gissa om jag är väldigt taggad!!! Har precis packat klart och hoppas jag inte glömt något. Idag har jag mest slappat och tittat på serien Suits, vilket jag starkt kan rekommendera. Jag och mamma var också och fikade med min gamla barndoms bästis från dagistiden. Hon ska nämligen åka till USA som utbytesstudent om bara en vecka, och hennes syster kom hem förra året ifrån sitt. Vi var där för att jag skulle få lite feeling eftersom jag har länge tänkt på att själv få bli utbytesstudent där. Det var verkligen så härligt att få prata med dom igen , så trevliga människor. Tycker det är lite synd att jag glidit ifrån henne med åren eftersom hon är ett år äldre och har gått på andra skolor osv. Men det kanske kan ändras.

Igår var jag först på kalas för min farmor och farfar för båda fyller 70 och har även varit gifta i 50 år i år. Hela släkten var där och det var mycket trevligt att få träffa allihopa. Sedan spenderade jag kvällen hemma hos E. I fredags var även jag, E och ett gäng kompisar och såg på utebio som vår stad fixat. Det var super duper mysigt och det kändes lite som på film nästan. Filmerna vi såg var Bilar, Grease och en Elivs konsert. Alltså en mycket lyckad helg enligt mig själv.

Likes

Comments

Emma

Dom senaste dagarna har jag spenderat på släktkalas, i affärer och bio med mina tjejer. Vi såg Livet efter dig och förvänta er inte att gå ifrån denna rulle utan att släppa en och annan tår. Jag släppte ett antal för att vara mild. Nu är vi hos L och ska göra lite pannkaksfrukost, snarare Rakel ska göra pannkakor. Bara för att hon är bäst.

Likes

Comments

Rakel

För bara ett par dagar sedan kom jag hem från min Europa Tour. Min och L's familj drog iväg med våra volvo's genom Europa på jakt efter solen och värmen. #folbinhittheroad    Tack vare mina offline listor på Spotify, ett gäng böcker och min kapacitet att kunna sova i princip närsomhelst och vartsomhelst så överlevde jag alla dagar i bilen med min familj. Vårat mål var Kroatien och vi hade några stopp på vägen ner också, bland annat Salzburg. Efter en vecka i Rovinj - Kroatien, med massor av badande, glassätande och solande åkte vi till Venedig i några dagar. Efter vistelsen i pizzans hemland körde vi till L's vingård i Ungern. På vägen hem till mitt kära efterlängtade Sverige tog vi ett pit stopp i Prag och i Lybeck innan vi körde in på uppfarten till mitt gula fina hus. Under 18 dagars tid har jag varit i 11 länder, skrattat massor, sett och upplevt nästan lite för mycket coola grejor för att jag ska hinna ta in allt och lyssnat igenom Adels album 25 X antal gånger. Även fast jag har haft det awesome så är jag nu är jag väldigt glad och lättad över att få vara hemma igen. Borta bra men hemma , sa en klok och vis person.


Likes

Comments

Emma

Tänkte bara skicka iväg en liten uppdatering. Idag kom ju då Rakel hem från sin Europaturné (och det kommer hon att få skriva ett helt inlägg kring, puss R). Hon ligger i alla fall nu och sover på en säker plats brevid mig. Tänkte egentligen inte säga så mycket mer om dagen. Hörs!

Likes

Comments

Emma, Rakel

En kväll när vi satt ungefär 90 mil ifrån varandra och längtade kom vi på att den briljanta idéen att starta en blogg tillsammans.

Vilka är då vi, kanske ni undrar. Jo vi är inga mindre än två millenium tjejer som känt varandra sedan dagistiden och oavsett vänner eller ovänner har vi på något sätt alltid funnits i varandras liv. Det slutade i alla fall med att vi blev odelbara.

Emma Iris Halvarsson är jag det. Jag spenderar mycket av min tid med att träffa vänner, onlineshoppa, vara ironisk, äta glass, stå på tå, krama min hund och leva life helt enkelt. Till hösten börjar jag ekonomiprogrammet på Ållebergsgymnasiet i Falköping.

Rakel Greta (Ulrica) Folkesson heter jag. Jag är en så kallad bokmal som även är seriöst netflixberoende. Så om jag inte tittar på serier eller läser böcker brukar jag äta chips, mysa loss med mina vänner, dricka te, hänga in the house of god, skratta, göra narr av Emma och leva livet så att säga hahaha. I höst ska jag börja gå International Baccalaureate på Katedralskolan i Skara.

Efter att få veta lite mer om oss hoppas vi att ni fortsätter att läsa vår dagbok.

Likes

Comments