Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Långt bort, i salar i slott hörs hummande humlors vingslag
Något jag så gärna vill minnas

Månader går och glöms bort med tiden
och jag minns inte mer


Likes

Comments

Likes

Comments

Tänk dig en grusväg kantad av snårigt sly. Tänk dig känslan av att du tagit fel och vägen till synes inte leder någonstans. Du går länge och väl och så skymtar du ett hus längre bort där lövskogen lättar, ett torp med vita knutar. Det står tomt och mörkt i halvdunklet men den blåa pardörren lyser klart och syns tydligt ifrån trädgårdens utkant där du nu står. Husets röda färg ber dig komma närmre, viskar genom vindens lätta brus att du är hemma.

Genom trädgården går du. Den halvt igenväxta grusgången kantas av högt, högt ängsgräs som kittlar och får dig att le mjukt. Bland det höga gräset växer tulpaner vilt, de viskar tillsammans och kivas med torpet, tävlar om vem som lyser vackrast rött i halvmörkret. I utkanten av trädgården växer sedan länge höga äppelträd. På de knotiga kvistarna bor gröna blad som tillsammans mumlar i den svaga vinden. Sensommarens sång, längtan efter hösten. 

Så kom natten smygandes och ingen hittade längre hit. Torpet det var lugnet och dess trädgård den var drömmen. Så leker de och dansar och viskar de och mumlar tills det du råkar hitta hit igen.Likes

Comments

Under dina ögon ser jag längtan efter sömn

Likes

Comments

Likes

Comments

​Sommar ljusa skyar

Höstens mörkgrå moln

Att sitta still och längta

Efter någon långt bort ifrån

Likes

Comments

Likes

Comments