Hej!

Tænkte at jeg bare ville skrive en lille smule omkring min weekend!
Lørdag havde jeg bestilt tid til frisøren, som var et sted jeg havde fået anbefalet af Susannes assistent som har boet i Brighton i tre år. Min tid var først kl. 16.15 så mig og Maurilia lavede en lille tur ud af det, hvor vi så tog på den lækreste pizza restaurant og gik lidt i butikker.
Jeg havde brug for en langærmet t-shirt til under min skjorte, og et par varme strømpebukser, da det er rimelig koldt på skolen!
Mit hår blev klippet vældig fint, men dog en smule for kort må jeg dog indrømme! Men det går jo nok 😄

Om søndagen holdt vi fødselsdag for Steve (faren), hvor pigernes kusine, hendes mand og barn, og deres tante og onkel var inviteret. Jeg havde lavet min brownie til de kom, og udover den var der også andre kager og en masse mad- som i også kan se på billedet. Blandt andet var der 'sausage rolls', 'drumsticks', diverse chips (eller crisps som man kalder det her), og banoffe cake- som er en banan og karamel tærte.
Steves rigtige fødselsdag var dog idag, tirsdag d. 11, hvor han fik en gave eller to mere fra familien.

På mandag i næste uge er det Maurilia's fødselsdag, og derefter er det mig der er den næste til at blive fejret!
Og så er det også på fredag i næste uge at jeg skal til London og besøge Susanne og være et par dage!

Nå men jeg må i seng, farvel 👋🏼

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Hej!

I må undskylde der lige er gået lidt lang tid siden jeg sidst har skrevet noget, men jeg har bare ikke lige fået de gjordt.

Men på de to billeder kan i altså se mit værelse.
Jeg er jo så heldig at have mit eget værelse, og ikke skulle dele med min dobbelt placering. Som en del andre udveksling studenter er blevet nød til.
Det øverste billede er min dejlige dobbeltseng, hvor jeg ligger under 2 vinduer med udsigt over nogle industri bygninger og lastbåde. Men hvor man også kan se havet så langt øjet rækker!

Og billede nr. 2 er bare af resten af rummet, hvor jeg kan hænge mit tøj op til højre (kun den nederste række, jeg har dog ikke taget et julemands kostume med)
Til venstre er en stor tøj reol, så jeg har massere af plads til shopping!
Her er der også et stort vindue, hvor man kigger ud i baghaven og på alle de andre huse omkring os.

Skolen går forresten rigtig godt! Alle lærerne er forholdsvis søde, og det samme gælder største delen af eleverne som jeg har snakket med. Jeg har mig allerede en gruppe som jeg holder frikvarter med, som er super søde!

Forleden fik jeg en pakke fra mine forældre, hvilket var super dejligt. Og igår fik jeg et lille brev og nogle småting fra min mormor! Det er ret hyggeligt at modtage det en gang imellem!

Jeg regner også med at starte til hiphop vær fredag, og på tirsdag skal jeg prøve et zumba hold ud..
Det bliver nok lidt spøjst, men jeg må jo prøve noget lidt nyt!

Jeg har det rigtig fint, og er begyndt at snakke godt med mine to værts søstre!
Farvel farvel 👋🏼❤️

Likes

Comments

Hello!

Så kom første skoledag endelig!
Mandag morgen stod jeg op klokken 7, hoppede i min uniform (som i kan se på billederne), og gik ned for at spise morgenmad.
Jeg kunne godt mærke jeg var en smule nervøs for at starte, men samtidig var det hele ret spændende!

Da jeg kom hen på skolen blev jeg sat af sammen med min værtssøster Liv, som derefter viste mig rundt til de lokaler jeg skulle være i senere på dagen.
Jeg startede dagen ud med en slags Morgen-samling med alle fra 11. klasse, og da det var færdigt gik alle ud til deres forskellige klasser. Det første fag jeg skulle have var engelsk, som varede 50 minutter.
Derefter har man 5 minutter til at gå hen til sin næste time som for mit vedkommende var matematik.
Efter det havde jeg pause i 20 minutter, som jeg brugte på at finde hen til mit billedkunst lokale. På gangen var der en der spurgte om jeg var ny, og hvem jeg var osv, som derefter introducerede mig til en stor gruppe af hans veninder. Jeg fulgtes derefter med en pige ved navn Megan hen til mit billedkunstlokale igen. Hvor vi skulle have 'Art'. De var så i gang med at færdigøre et projekt, så jeg sad mest bare og kiggede på, da størstedelen er enormt dygtige!
Da vi så havde frokostpause gik jeg med pigen Megan over i kantinen, hvor hun skulle købe et stykke pizza og en bolle med glasur. Vi gik derefter ud på den store fodboldbane og spiste vores frokost sammen med omkring 15 andre piger. Jeg snakkede lidt med nogle forskellige, og de virkede alle rigtig søde, selvom de ikke rigtig var mine 'typer' ;)

De sidste to timer havde jeg science, hvor jeg snakkede lidt med en pige ved siden af mig.
Og så var klokken ellers blevet 3, så vi havde fri!

Det var meningen at jeg skulle blive hentet, men på vej hen mod bilen spørger en pige om jeg vil med hen i parken sammen med to andre af hendes venner.
Jeg tænkte på det Explorious (min organisation) havde sagt med at sige ja til alle invitationer, så det gjorde jeg og skrev til Beverley at jeg bare ville tage en bus hjem efter jeg havde været i parken.
I starten kunne jeg ikke helt finde ud af hvad vi skulle lave i parken, men da vi kom der hen fandt jeg ud af at to af pigerne skulle øve noget karatehalløj. Så sad egentlig mest bare og kiggede på, og efter en halvtimes tid tænkte jeg at jeg hellere måtte hjem ad, siden bussen tager en del tid!

Så den første dag vil jeg sige var en succes!
Lærerne var alle rigtig søde, og undervisningen kunne jeg nogenlunde følge med i!

Tirsdag og onsdag har også været gode, vi starter vær dag ud med 'tutorial', hvor læren lige giver os nogle updates og tjekker at vores uniform er i orden.

Jeg havde også idræt i går, som var ret sjovt! Vi spillede noget de kalder 'bench ball'. Idræt er altid opdelt drenge og piger, og man skal have sig hår i en hestehale (dog ikke mig) og ingen smykker er tilladt, og det samme angående idræts tøj uden skolens logo på.
Men sådan er det jo.

Jeg føler også jeg har snakket med mange forskellige mennesker, både i drama, idræt, i pausen, og til tutorial!

Og fredag skal jeg have en prøvetime i hiphop, sammen med en anden dansk udvekslings student ved navn Anne Marie! (Det var meningen at jeg skulle have været til noget 'contemporary' dans i tirsdags, men kunne ikke finde det, og da jeg endelig gjorde fandt jeg ud af det var alt for ballet agtigt for mig) haha.

På lørdag skal jeg med familien til 'thorpe park' i London, som er et slags Tivoli, så det bliver nok ret sjovt!

Kram Iris <3

Likes

Comments

Hej!

Nå men som jeg forklarede i det sidste indlæg, så havde de lavet en fejl med min skolestart så jeg ikke skulle starte d. 7, men istedet i mellem d. 12 og d. 16 september. Men i tirsdags (d. 13) skulle jeg så til et 'interview' på skolen, sammen med min kontakt person og to andre udvekslings studenter. Der skulle jeg så ønske nogle fag (men jeg har så lige fået mit skema igår, og der er kun en af mine ønskede fag kommet på), men de obligatoriske fag er: matematik, engelsk, science og PE (idræt). Og så skulle jeg også vælge et fremmedsprog, fordi det er en slags 'sprogskole', så der valgte jeg selvfølgelig fransk fordi jeg har haft fransk i 4 år i Danmark. Tænkte at det nok ville blive en smule udfordrende hvis jeg valgte Mandarin som sprog, haha.
Men da jeg kiggede på mit skema igår, så har de åbenbart også valgt at jeg ikke skal studere noget sprog alligevel udover Engelsk, så det er en smule irriterende! Da jeg også havde tænkt mig at studere fransk i gymnasiet når jeg kommer hjem.

Men skemaet står også på Art, Drama, Geography og Graphic products (som jeg ikke er helt sikker på hvad er)

Så efter mødet på skolen i tirsdags som sluttede kl. 10.00, sagde de at jeg enten ville starte i skole fredag (d. 16) eller mandag (d. 19) selvom jeg troede jeg ville starte dagen efter jeg havde været til det møde..
Men onsdag morgen skrev Lauren (min kontakt person) til mig at min første skoledag nu var om fredagen, altså igår, men da jeg så vågnede op i torsdags var jeg blevet syg, hvilket betød jeg også var syg om fredagen.
Så nu da dagen endelig var kommet med at jeg skulle starte i skole, så blev jeg pokkers syg!!!
For jeg må indrømme at jeg gerne snart vil lave noget andet end at rulle ned gennem Instagram 100 gange om dagen, for nu har jeg snart haft sommerferie i næsten 3 måneder! Det er lidt et luksus problem, men vil rigtig gerne snart begynde til noget dans, hvilket jeg forhåbentlig gør på tirsdag!

I torsdags var mig og Beverley på stranden, hvilket var meget rart bare at sidde udenfor i det varme vejr (som nu er blevet erstattet med grå himmel og regn. Og så blev jeg også glædeligt overrasket da både Lauren og Beverley sagde at det var helt fint hvis jeg ville besøge Susanne (min gudmor) i London! Så det er vi i gang med at planlægge!

Nu må vi håbe at jeg kommer til at starte i skole på mandag, og at de ikke udskyder det igen igen!

Kærlig hilsen Iris ❤️

Likes

Comments

Halløjsa!

Nu har jeg snart været her i 2 uger, dagene er gået super hurtigt men samtidig føles det som om jeg har været er i en måned.

Som mange nok ved har det hele tiden været meningen at jeg skulle starte i skole idag- onsdag d. 7- men igår ringede min søde kontaktperson Lauren og sagde at skolen havde lavet en fejl, så jeg skal først starte i skole i næste uge. Men min min dobbelt placering Maurilia skulle starte i skole i dag, og det samme med min værts søster Ellie. Så jeg må prøve at finde ud af hvad de kommende par dage skal gå med. 

Så er min skole uniform også kommet med posten forleden! Den er faktisk rigtig sød, meget traditionel skole uniform, lidt som man ser dem på film. Men det vil jeg lægge et billede op af når min første skoledag kommer. Så jeg har også været ude og købe kul sorte sneakers til skole uniformen. Der tillod jeg mig at købe et par lækre simple stand Smith fra Adidas, selvom det var lidt svært at få mig selv til at købe noget som var helt sort, fordi det er ikke lige det jeg går mest I, som folk nok ved ;) 

Men jeg har to gange været på tur til Brighton med Maurilia og to andre udvekslings studenter, en pige fra Danmark og en til fra Italien. Jeg føler vi har fået set ret meget af Brighton, måske mest der hvor der er butikker, men der er alligevel super duper hyggeligt! Når man kommer lidt væk fra de store gader med H&M og Starbucks er der virkelig nogle søde gader med små lækre cafeer! (Som i også ser på billedet) 

Og vil bare lige have lov at sige, at jeg altså får massere af god sund mad vær dag, og ikke kun hvidt brød med chips! Har overraskende nok endda fundet rugbrød i supermarkedet?! Så på mad fronten er alt også godt hehe! 

Knus Iris 


Likes

Comments

Hej igen :)

Nu har jeg været hos familen i 3 dage, efter Soft landing Camp'en i London.
I London boede vi på University of Westminster i byen Harrow. Jeg boede så på værelse med Maurilia, som også er min dobbelt placering i familien.

Jeg fik sagt farvel til mine forældre i lufthavnen tidlig torsdag morgen, hvilket var rimelig hårdt! Men jeg var dog ikke den eneste af os elever, som var kede af det. Så i vi var sammen om det!

På campen gik dagene med nogle forskellige "classes" om skolerne i England og lignende.
Og ved 12-tiden om fredagen tog vi med nogle busser ind til central London. Vi blev sat af ved London Eye hvor vi gik lidt rundt og derefter gik vi ned til Oxford street og der omkring. Jeg fik købt nogle lækre forskellige snacks, og så var det ellers det.
Til aftensmad spiste alle os elver fra bl.a Danmark, Italien, Finland, Norge på pizza Express (kan dog ikke helt anbefale stedet) da de var lidt gummi agtige!

Lørdag blev alle dem som skulle til syd-England sat på en bus sammen med vores kontakt person Lauren.
Og efter 2 timers tid blev vi sat af i Brighton, hvor vores familier stod og ventede på os.

Så jeg har nu fået mit eget værelse på 2. sal, og Maurilia's værelse er på 1. Sal.
Jeg har fået et godt lyst værelse med en dejlig dobbeltseng og massere af plads til mit tøj!
Der er selvfølgelig de typiske Engelske væg-til-væg tæpper, men det er meget sjovt.

Den første aften spise vi på en pub i Brighton med udsigt over havet, og i søndags fik vi 'roast dinner' fordi det er bank-holiday.
Beverley (moren) er super sød, og de to piger er også søde selvom man ikke ser så meget til dem, fordi de er på arbejde og laver ting.

Og lige nu skal jeg til at bestille min skole uniform, så det bliver ret sjovt!

Det var bare lige en lille update på det hele, og jeg har det godt selvom jeg savner det der hjemme her og der.

Love iris

Likes

Comments

Hej!
Nu er det altså i morgen at jeg skal af sted, og jeg synes godt nok tiden er gået hurtigt!
De seneste par dage er gået med pakning (med god hjælp fra mutti), hvor jeg dog er blevet nød til at efterlade en del ting, som jeg ellers gerne ville have haft med. Jeg må indrømme at det er en smule svært at pakke tøj til alle årstiderne, i en kuffert der højest må veje 23 kg. Men der har jeg så måttet tilpasse mig til!


Men imorgen tidlig kl. 5.30 skal jeg stå i Kastrup lufthavn klar med mine kufferter, og sige Hej til de andre jeg skal flyve til Heathrow lufthavn med, og sige farvel til mine forældre. De har afsat præcis 10 min. til farvel, og så er det ellers bare fuld fart fremad!

Når jeg lander i London, skal jeg på det de kalder 'Soft landing camp'- hvor jeg skal bo på et universitet sammen med unge fra resten af verden, som også skal på Exchange i England. Der skal vi være i to dage, hvor vi bl.a skal på sight-seeing rundt i London.
Det er også der jeg møder hende fra Italien som også skal bo i familien.

I lørdags holdte jeg også 'farvel-middag' for noget familie og tætteste venner, det var super hyggeligt men også underligt at sige "vi ses om et år".
Men så er det jo godt facetime og de sociale medier er opfundet!

Love, Iris ;)

Likes

Comments

​Hej!

Jeg har nu valgt at oprette en blog, som skal have fokus på mit kommende år i England. Her kan i så følge med i hvad jeg kommer til at gå at lave under mit ophold, og få svar på spørgsmål i evt kan have :)

Så sidste år var jeg til møde med organisationen Explorius om at jeg godt kunne tænke mig at opleve et år i udlandet, og landet jeg ville afsted til var England. Jeg har så siden det møde deltaget i mange andre arrangementer angående mit udvekslings-år, og har udfyldt skemaer og ansøgninger. Da det var gjordt, var der ikke så meget andet at gøre end at vente på at man fik et opkald fra et hemmeligt nummer, som helst skulle være dem fra Explorius der ville fortælle en at man havde fået sig en familie, og ikke en reklamesælger!

Det opkald fik jeg d. 2 juni, hvor de kunne fortælle mig hvem familien var.

Familien bor omkring 5 km. uden for Brighton, men alligvel lige ud til havet (udfra hvad jeg kan se på google maps ;) Men det er en familie på 4, forældrene ved navn Beverley og Steve, og deres to døtre Olivia og Ellie. Den ældste af pigerne er 16 og den anden er 13. De har skrevet at de godt kan lide at dyrke sport og være sammen med familien. Og moren skriver hun godt kan lide at lave mad. 

Udover at de skal have mig boende i det kommende år, så skal de også have en anden udvekslingsstudent boende fra Italien. Hun er også 16 år, og hedder Maurilia. Så det ser jeg frem til!

Angående skole, så skal jeg gå på Hove Park school, på year 11th. Hvilket også betyder jeg skal gå med skoleuniform. I starten have jeg fået at vide at jeg skulle på 'sixth form' afdelingen, og ikke have uniform på, men indtil fornylig har jeg så fundet ud af at jeg skal iføre mig en uniform. Hvilket sikkert også blive ret sjov oplevelse! På skolen er der omkring de 1200 elever, så det er en relativt stor skole. 

Jeg har skrevet lidt frem og tilbage med familien og min dobbelt placering Maurilia, og de lader alle sammen til at være super søde! Og jeg har planer om at ringe til dem senere idag! 

Håber i vil følge med i mit forhåbentlig dejlige år i Brighton! 
Likes

Comments