Header

Både i onsdags och igår föll nöjet på min sida att dra in två favoriter i huset.

I onsdags låg vi mest och trängdes i soffan fast beslutna om att alla skulle få plats (vilket vi givetvis gjorde mvh mästare på skeda) och pratade om relationer och hur viktigt men svårt det är att våga prata med varandra. Vid 00 begav sig 1/2 hem och 1/2 stannade kvar. Konstaterade därmed veckans spaning: vardagssleepover!!!! Hallå, man får vakna bredvid någon man tycker om och starta dagen på bästa sätt?!?!!!Igår ansträngde vi oss rejält! Vi gick HELA vägen till Coop, fick med oss 4,5 kg mejeriprodukter som vi med nöd och näppe orkade kånka HELA vägen hem och som på något magiskt sätt lyckades förvandla sig till scones (<M3) och lite för molande matkoma. :)))))

Har inte fnittrat så mycket på väldigt länge som jag fick göra igår när vi skuttade längs Hjortgatan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är glad. Så där fnittrigt, flinande, vaket glad. Jag har faktiskt varit så hela 2017. Jag sa till Elsa igår när vi gick för att ta våra cyklar utanför blomsterhandlaren på Kattesund att jag kände mig rofylld. Att jag kände mig bättre på något sätt. Och nu i efterhand tror jag inte att jag kunde valt ett mer passande adjektiv. Rofylld. 

Jag har förbättrat min hantering av vänskapsrelationer och vet nu vilka som uppskattar och vilka som ska uppskattas. Jag har blivit mer säker i mig själv och mina beslut och klarar av att säga "du är så jävla bra" till min spegelbild samtidigt som jag stolt rätar upp ryggraden. Jag har gett mig fan på att fråga, konfrontera och säga ifrån - och än så länge har det enbart gett positiva resultat. Jag kan till och med gå förbi ett skyltfönster och spegla mig i min reflektion och tänka att den donnan såg ju urläcker ut!!!
Det hade jag aldrig kunnat göra för tre månader sedan. 

Jag fick under hela hösten höra att jag såg sjuk ut. Att jag fysiskt såg ut att må dåligt. Och ja, det stämde väl egentligen ganska bra. Nu i efterhand skulle jag klassa det som en sjukdom. Stora delar av hösten var jag som infekterad av ett virus som jag bara inte förmådde att bli av med. Det gick liksom inte, hur mycket jag än ville. Det satt fast och vägrade bekämpas. Ärligt talat vet jag inte vem jag hade varit idag, hur klyschigt det än låter, om jag inte hade lyckats skaka av mig det. Jag hade garanterat inte varit sådär fnittrigt, flinigt, vaket glad. Jag hade nog snarare fortsatt låtit viruset ta mer och mer plats i mina iPhone-anteckningar, somnat fler nätter med våta kuddar och blivit blekare och blekare. Men 2017 skriver jag inte om det längre, jag somnar med torra kuddar och jag har rosiga kinder. Jag känner mig ny, fräsch och fin. Och rofylld. Åh, vad jag känner mig rofylld.

Om det är någonting jag tar med mig från 3 år av naturprogrammet så är det lektionerna om immunförsvar. Det är vetenskapligt bevisat: ett virus kan bara infektera en kropp en gång. Har det bekämpats en gång kan de aldrig göra dig sjuk igen. Du, din kropp och ditt psyke är för smart för det. Så enkelt är det! Så om det någonsin försöker slingra sig tillbaka, på något sätt försöka etsa sig fast igen, så kommer det aldrigaldrigaldrig gå, och det kan jag inte påverka - det ligger helt utom min kontroll. Jag är trygg, säker, lugn och rofylld. Åh, vad jag känner mig rofylld.

Fina människor som också verkar glada. Visste du att du lurar hjärnan till att bli gladare genom att le? Testa. Det funkar.

Likes

Comments

5 saker jag ska göra i veckan:
- se Kinky Boots (idag!!!)
- köpa hängande murgröna
- skriva dumt prov
- unna mig kvalitetstid med gammal vän
- måla om tånaglarna

4 saker jag gjorde i helgen:
- amatörbastade med M och A
- gick en iskall timslång promenad
- åt kött
- svettades i skolbarackerna i 5 h

3 böcker jag läst nyligen:
- Riv Pyramiderna!
- Den Allvarsamma Leken
- The Perks of Being a Wallflower

2 tankar jag tänkt idag:
- mmm kaffe
- snooza lite till?

1 måste jag har imorgon:
- vakna?

Likes

Comments

Två tips jag vill dela med mig av!

Påminnelser

Appen påminnelser! Den som finns förinstallerad, Apples egna. Den har alltid bara varit en av alla andra obligatoriska appar som bara legat och skräpat på framsidan som aldrig någonsin användes men nyligen har den fått flytta till min användbara-appar-sida! För den är användbar! Som fan!

Det är ba att skapa kategorier, fylla på varje morgon så fort en vaknar och sen bocka av under dagen. Inga manuella listor behövs, det finns ju en kanonbra app!!! Bra för en överblick också. Tipstipstips!!!

Morgonspellista

Jag har skapat (håller på) en lista med svenska lugnisar perfekt för morgonen. Eller plugg. Eller ba ha i bakgrunden. Den är väldigt fin, tycker jag. Följ om du vill va!

Likes

Comments

Idag har majoriteten sin första skoldag detta år. Vi andra utgörs av de som fortfarande inte kommit hem från sina jullovsresor, de som ligger hemma med någon typsik vintersjuka och vi som ba kände att vi behövde en dag extra. Till mitt försvar är jag inte helt återställd från halsflussen (känner mig fortfarande svag och yr) men jag hade nog kunnat ta mig i kragen och förflytta mig till Kattes livliga kafeteria, kalla klassrum och kala skolgård om jag hade velat - men det ville jag inte, så det gjorde jag inte. Simple as that!

Istället har jag suttit vid köksbordet och tampats med de solstrålar som envist har velat träffa mig rakt i ögonen hela förmiddagen samtidigt som jag varit duktig nog att få lite skolarbete inlämnat. Klapp på axeln för den va. Tog även en cool bild som jag instagramade. Blev bölig av kommentarerna från bl.a. @MRIA och @AZURE helt utan anledning. Eller ja, kan va för att de är finfinarefinast.

Nu ska kaffekoppen min få ta en trip in till micron och sen ska en tjocktröja få åka på. Det är så kallt i huset när mamma inte är hemma. Oavsett hur mycket element och brasa jag drar på så blir det aldrig lika varmt. Gud, det där låter alldeles för poetiskt än vad jag egentligen menade. Fast iofs...

Likes

Comments

Bloggen fyller 1 månad! Grattis till mig och mim domän! Dagen till ära kommer mina försenade "nyårslöften/mål/planer/förhoppningar". PoK!

☼Skaffa trivsamt jobb
☼Flytta till Medelhavet
☼Ta körkort
☼Prioritera mig själv
☼Äta mer vegetariskt
☼Flirta mer
☼Säg ifrån mer
☼Läsa mer
☼Fortsätta med "glada burken"
☼Flytta hemifrån
☼Hålla igång bloggen
☼Bära klackar
☼Leva roligare
☼Våga säga nej
☼Våga säga ja
☼Påbörja självstudier inom nischat område
☼Påbörja receptbok
☼En vecka off sociala medier
☼Ta ingen skit

Likes

Comments

Hallå från sjukstugan! Har lyckats få en sväng aggressiv halsfluss som hållit mig sängliggandes de senaste dagarna så har varken velat eller orkat titta in här. Jag som aldrig brukar bli sådär sjuksjuk fick världens käftsmäll lagom till 2017. Bokstavligen dessutom, haha. Lyckades ju då även svimma för några dagar sedan så högra delen av ansiktet har fått lite nyansskillnader här å var.

Men! Är på bättringsväg! Najs! Ingen feber! Untz! Kan svälja! Yey! Knaprar antibiotika! Yes! Känner mig pigg nog att skriva! Wiho! Så här kommer min guide till att överleva halsfluss, hihi:

Serier:
Jag är verkligen ingen seriemänniska men oj vad bra distraktion det är att slänga upp en riktigt lättsam och mysig serie på Chrome Cast, som Modern Family! Snart klar med säsong 6!

Vänner:
Berätta för dina vänner att du är sjuk och att du behöver lite tröst. Ett jättebra knep för att snabbare bli frisk! 2016 fick vi ju lära oss att kompisenergi är ren magi

Film:
Ett måste ju. Har dock bara sett tre: The Intern (tack Marre), Amélie från Montmartre och Mr. Morgans sista kärlek. Tre bra filmer, mhm!

Å sen ba sova, dricka, sova, dricka... har du husdjur så passa på att gosa extra. Men det var väl det tror jag. Och tänka positivt!!! Lyllo mig som får kolla film och äta isglass hela dagarna!

Likes

Comments

Jag är så lycklig. Inte för att 2016 är över utan för att 2017 har börjat. Jag går in i det nya året mer självsäker, gladare, piggare och harmonisk än någonsin och 99% av det har jag att tacka mina fina tjejer för.

Bubbel hälldes upp och vi skålade för vad som varit och vad som komma skall

Världens coolaste Emma gick in som räddare i nöden för både mig och Rebecka med sina otroliga smink-skillz. "Vilken jäkla konstnär!" - Elsa

Mums

Asse och Marre började värma upp höfterna innan vi alla hamnade på dansgolvet och dansade så att svetten rann

Dessa tjejer fick röda pussmärken här å var i Lundagård

Efter fyrverkerierna lät vi guide-Rebecka föra oss vidare till ännu mer bubbel, ännu mer dans och ännu mer festligheter.

Summan av kardemumman...

Likes

Comments