IpudaCosmetics.se startades hösten 2015 i Stockholm. Jag som driver webbshopen heter Anna, född i Sydkorea och uppvuxen i Sverige. Jag är utbildad apotekstekniker, hälsopedagog och make-up artist och brinner för K-Beauty (Korean Beauty), hälsa och Sydkorea.

Ipuda Cosmetics fokuserar på skönhetsprodukter från Sydkorea. Landet är känt för sina skönhetsprodukter och ligger i framkant med forskning och utveckling av skönhetsprodukter, innovativ design och spännande ingredienser. Seoul är ett skönhetsprodukternas Mekka och många av de trender vi ser inom skönhetsvärlden hämtas därifrån.

När jag själv bodde och reste runt i Sydkorea fick jag uppleva det mesta av vad landet hade att bjuda på inom skönhetsprodukter. Att man kunde få så pass bra kvalitetsprodukter till så bra pris var för mig imponerande. Synd att det inte fanns tillgång till i Sverige... Ipuda Cosmetics erbjuder det bästa av Sydkoreas skönhetsprodukter på den svenska marknaden och alla produkter i webbshopen är produkter som jag själv tycker om och använder.


Likes

Comments

Som den skincare junkie jag är så är även rengöring en viktig kategori för mig. Jag har en del favoriter när det kommer till rengörings foam men mina nuvarande favoriter är Misshas Super Aqua Refreshing Cleansing Foam och Whamisas Cleansing Foam. Båda passar alla hudtyper (dock skulle jag rekommendera den som heter Pore-Kling för dig med mycket fet/oljig hy) och är perfekta både för dig som är nybörjare och den vana användaren. Båda produkterna har en mild och behaglig doft som inte ligger kvar på huden efteråt.

Tuberna är på 200 ml vardera och är både effektiva och dryga. Eftersom jag har en känslig kombinerad-torr hy, tycker jag om att först gnugga upp ett lödder mellan händerna innan jag applicerar och masserar in produkten över ansiktet. Jag masserar någon minut och sköljer sedan med ljummet vatten.Använder jag smink så kör jag en double cleansing rutin 😝

Klickan på länken för attkomma till produkten Missha Rengörings Foam

Klicka på länken för att komma till produkten Whamisa Rengörings Foam

Likes

Comments

Hej allihop,

Tänkte att jag skulle skriva lite om vad som händer i den koreanska skönhetsvärlden. Fermentering är verkligen på kartan och under de senaste åren har fermenterad hudvård blivit mer och mer populärt inte bara i Korea. Säkert är det många av er som hört talas om det. Men vad är egentligen fermenterad hudvård?

Fermentering är en slags jäsningsprocess. Många koreanska skönhetsföretag har forskat för att hitta liknande goda effekt genom hudvård, som fermenterad mat kan ge vår kropp. Genom jäsningsprocessen bryts de olika ämnena ner till mindre beståndsdelar som gör dem mer koncentrerade och lättare för vår hud att absorbera. Fermenterad hudvård rekommenderas ofta för känslig och torr hy då den anses vara mer skonsam mot huden. Andra användningsområden är för att förebygga akne och rynkor. Fermenterad hudvård anses skydda vår hud utan att skada den naturliga skyddsbarriären. Genom fermentering fungerar "de goda bakterierna"som konserveringsmedel och livstiden för fermenterad hudvård kan i mångafall vara densamma som för andra hudvårdsprodukter.

Whamisa var ett av de första märkena i Sydkorea att komma ut med fermenterad hudvård. Dessutom är merparten av ingredienserna ekologiska. Även Missha harfermenterade hudvårdsprodukter i sitt produktsortiment.

Likes

Comments

Jag har genom åren testat diverse ögonkrämer, men aldrig riktigt hittat någon som varit sådär "WOW". Nu har jag dock hittat en som jag verkligen kan säga att jag upplever resultat med. Whamisas Eye Essence är inte bara gjord på naturliga och ekologiska ingrediens. Konsistensen är dessutom helt underbar ochså lätt att den direkt går in i huden utan att kännas kladdig. Känslan efter är att huden är len och känns uppstramad. Jag använder min eye essence morgon ochkväll även på mina skrattlinjer och en irriterande rynka i pannan, och även där kan jag se resultat efter några veckors användande. Skall man säga något negativt om denna underbara produkt skulle det väl kunna vara livstiden på sex månader. Men för mig gör det inget 😉

Klicka på länken för att komma till produkten Underbar ekologisk lyx för ögonen!

Likes

Comments

Älskar allt som har med hudvård att göra, och det inkluderar även peeling produkter. Med min känsliga hud föredrar jag peeling gel då dessa tenderar att vara skonsammare mot huden och fungerar bäst för mig. Det gör verkligen en sådan skillnad för fejset med en regelbunden peeling rutin. Jag använder min peeling gel ca två gånger i veckan, ibland tre. Den tillfredsställnade känslan när jag ser de döda hudcellerna "ramla av" huden och känslan efteråt är som en"len dröm".

Klicka på länken föratt komma till produkten Rent och lent fejs medpeeling gel från Missha

Den här från Missa och är min nuvarande favorit då den är både effektiv och skonsam. Den lämnar ingen konstig hinna efter sig och huden känns inte heller stram eller torr. Den har en svalkande effekt som jag älskar och doftar helt underbart! (Inte starkt). Rekommenderar denna för alla därute som vill testa en peeling gel 😍

Likes

Comments

Under våren har jag varit på business resa till Korea för att besöka CosmoBeauty Seoul som är ett årligt event för skönhetsprodukter, och en av de största mässorna i sin kategori.

K-Beauty är verkligen hett och jag tror att vi kommer att få se mer och mer av k-beauty framöver även i Sverige. På mässan träffade jag flera leverantörer och knöt många viktiga affärskontakter. Toppen, eller hur?!

Håll utkik i webbshopen för nya spännande produkter^^

Likes

Comments

Hej allihop!

Många av er har säkert hört talas om "den koreanska 10-stegs hudvårdsrutinen". För andra är det en djungel av produkter och steg att sätta sig in i. Ni som deltog på vår workshop i Stockholm i Mars fick ta del av en fullspäckad dag av K-Beauty . Jag tänkte att jag skulle skriva lite här på bloggen kring den koreanska hudvårdsrutinen och vad som gör den unik. Behöver man verkligen 10 produkter och vad är egentligen en essence? Då kör vi!

I Korea är layering ett inarbetat koncept. Tanken bakom konceptet är att, precis som vår hud är uppbyggd av lager, likaså är hudvårdsrutinen för att bygga upp huden inifrån och ut. Genom att applicera de mest "vattniga" produkterna först hjälper vi huden att på bästa sätt tillgodose sig av hudvården samtidigt som vi förbereder den för nästa steg.

Många pratar om den koreanska 10-stegs hudvårdsrutinen och håller sig religiöst till den. Koreanerna (ja, även män) spenderar flera tusen kronor i månaden på hudvård och smink. Då många har upp till mellan 10-18 produkter i sin rutin eller till och med mer, är det lätt att känna sig förvirrad. Lugn, detta betyder nödvändigtvis inte att de använder allt i en och samma rutin. Rutinen kan variera från dag till dag beroende på hur huden känns. Det är därför vanligt att alternera mellan olika produkter för att hitta rätt för dagens behov. Produkter som kompletterar grundrutinen är bland annat peeling, skrubb, och diverse masker. Det är lätt att glömma bort hals och dekolletage, så ta gärna med dem i din hudvårdsrutin också.


Här är en generell översikt över den koreanska hudvårdsrutinen


1. Rengöring - Double Cleansing

Rengöring är ett av de viktigaste stegen i en bra hudvårdsrutin. Med rengöringen hjälper vi huden att förbereda sig för att kunna tillgodose sig hudvårdsprodukterna på bästa sätt. Double Cleansing är ett inarbetat koncept i Korea och består av två steg. I steg 1 använder man en oljebaserad rengöringsprodukt som exempelvis en rengöringsolja eller cleansingbalm som blivit mer populärt den senaste tiden. För den som föredrar kan man använda en point make-upremover för ögon och läppar och sedan följa upp med en rengöringsolja. I steg 2 använder man en cleansing foam eller gel som hjälper till att ta bort eventuella rester från steg 1.

2. Toner/Skin/Refresher...

I Sverige kallar vi detta för ansiktsvatten. I Korea kan det heta lite olika beroende på märke. En toner är oftast vattning i sin konsistens och är till för att ta bort eventuella sminkrester och smuts. En toner hjälper även huden att effektivt kunna absorbera de kommande hudvårdsprodukterna och att balansera hudens ph-värde. Toners innehåller ofta ingredienser som verkar exempelvis återfuktande och/eller lugnande. En toner appliceras med hjälp av en bomullsrondell eller genom att försiktigt klappa in den i huden för bättre absorption. Ett tips för dig med torr hy är att hälla lite toner i en sprayflaska och spritsa ansiktet med när du känner dig extra torr.

3. Essence Efter Toner appliceras en essence, som i Korea anses vara det viktigaste steget och en av de hudvårdsprodukter som är mest utmärkande för just Korea. En essence innehåller aktiva ingredienser med olika funktioner såsom exempelvis att ge fukt, lyster, jämna ut hudtonen, ge spänst och reducera djupet av rynkor. De har ofta en vattnigare konsistens men kan även vara något tjockare i konsistensen än en toner. En essence kan man precis som med en toner applicera med hjälp av en bomullsrondell eller försiktigt klappa in i huden. Ett tips för er med torr hy, häll lite essence i en sprayflaska och spritsa ansiktet med när du känner dig torr. Behöver du en ansiktsmask men har ingen? Blöt några bomullsrondeller med essence och lägg på ansiktet där du behöver fukt. Låt verka i 10-20 minuter.

4. Serum Ett serum är till för att tillgodose specifika behov och innehåller en högre koncentration av aktiva ingredienser. De är ofta lite tjockare i konsistensen än en essence och kommer i mindre flaskor med pipett eller pump. Exempel på aktiv ingrediens kan vara Vitamin C som hjälper till att ge lyster, jämna ut hudtonen vid exempelvis pigment fläckar och akne-ärr. Man kan alternera mellan olika serum för att fylla olika funktioner.

5. Ampoule En ampoule är en mer koncentrerad version av ett serum och används framförallt som en tillfällig behandlingsprodukt vid behov eller under kortare perioder. Precis som serum så kommer ampouler ofta i mindre flaskor med pipett eller pump. Behöver man då både ett serum och ampoule? Kort svar, nej. Men det beror helt på din hud. Då serum och ampouler är utformade för att tillgodose specifika behov kan man vara kreativ här. Varför inte använda ett serum som tillför fukt och en ampoule som reducera rynkor och jämnar ut din hudton? Känner du att du inte behöver både och, skippa helt enkelt detta steg^^

6. Emulsion/Lotion En emulsion kan man säga är som en lättare lotion och rekommenderas ofta till personer med oljig eller kombinerad hy då den har en lättare konsistens än en lotion. En emulsion är även en bra produkt att komplettera sin rutin med för dig som har torr hy. En lotion har en konsistens mitt emellan en emulsion och en kräm och passar alla hudtyper. Ibland kan en emulsion eller lotion passa bättre till dagen och en kräm till natten beroende på vad din hud har för behov. Appliceras genom att massera och klappa in i huden

7. Ögonkräm Många undrar om man verkligen behöver en separat ögonkräm. Återigen, allas hud ser olika ut. Men personligen tycker jag det är bra att använda en separat ögonkräm. Då huden kring våra ögon är extremt tunn och känslig behöver den specialvård därefter. Själv föredrar jag en ögonkräm som är lite lättare i konsistensen än en ansiktskräm. Just nu använder jag Whamisas eye essence. Går snabbt in i huden utan att kännas kladdig, och det är som att den omedelbart stramar upp huden och gör den len. Jag brukar även applicera den på skrattlinjer, hals och eventuella pannrynkor^^.

8. Ansiktskräm Ansiktskrämer är ofta tjockare i sin konsistens och är framförallt till för att se till att huden skall kunna behålla och tillgodose sig all den "goda mat" som du gett den. Med andra ord lägger sig en ansiktskräm som en barriär och hjälper till att stärka hudens skyddande barriär.

9. Solskydd SPF är nästan heligt i Korea och man använder det dagligen oavsett väder. Det är extra viktigt att använda solskyddsfaktor om du samtidigt använder produkter med Vitamin-C under dagtid, då det annars kan ge upphov till hyperpigmentering på huden. Applicera SPF under make-up eller bara på egen hand. Jag använder alltid solskydd även om jag använder en basprodukt som redan innehåller SPF.


10. Produkter som kan användas som komplement

Peeling/Skrubb: Använd 1-2/2-3 gånger i veckan beroende påhudtyp och behov.

Ansiktsmask: Sheet eller gel-mask: Använd 1-2/2-3gånger i veckan beroende på vilket behov din hud har.

Specialmask: Lermask för dig med mycket porer, fet/oljig hy. Sovmask: Somen ansiktskräm fullproppad med nyttigheter för huden. Appliceras på kvällen ochtvättas av på morgon.


Allt detta kan kännas överväldigande, men tänk såhär. Du har en snustorr tvättsvamp som du applicerar ansiktskräm på. Hur bra kommer den suga åt sig av produkten? Inte speciellt bra va? Huden fungera på samma sätt. Dessutom är det bortkastade pengar att köpa dyra och exklusiva hudvårdsprodukter om huden inte är ren och mottaglig 😘 Kom ihåg att alla har vi olika hudbehov och hudvård handlar mycket om trial-and-error, man får helt enkelt pröva sig fram. Något som fungerar för Mig behöver nödvändigtvis inte fungera för Dig, och tvärtom.


Likes

Comments

Jag älskar verkligen rengöringsoljor och en av mina nuvarande favoriter är utan tvekan Whamisas rengöringsolja. Oljan är helt ofärgad och har verkligen den perfekta konsistensen mellan vattnig och tjock. Det finns inget så skönt som att komma hem efter en lång dag med full sminkning och rengöra ansiktet. Jag använder 2-3 pumpar för hela ansiktet och halsen och jag passar även på att ge mej själv en härlig ansiktsmassage. Oljan "smälter" bort make-up och smuts som ansamlats under dagen. Huden känns varken fet eller stram efteråt, utan len, ren och fräsch. Doften är mild och fräsch och ligger inte kvar på ansiktet efter rengöring. Jag föredrar double cleansing till kvällen, så jag sköljer jag av ansiktet och följer upp med en foam cleanser. Huden känns verkligen ren och fräsch som en liten baby bak, och inget av den där torra eller stramande känslan som många produkter kan ge! En toppen produkt för alla hudtyper. Priser kanske svider i plånboken, men produkten är dryg och gjord på naturliga och ekologiska ingredienser, så det tycker jag personligen väger upp för priset 😉

Klicka på länken för att komma till produkten Lyxig rengörings olja från Whamisa

Whamisa - Organic Flowers Cleansing Oil

Vänster: BB-Cushion, Matt Lipstick och ögonbrynspenna

Likes

Comments