Helloo

Har inget speciellt roligt att dela med mig av då jag inte gjort mycket alls idag. Legat hemma och dragit mig som den soffpotatis jag är. Grejen var den att vädret sög. Det var varmt men typ svart på himlen vilket gör det trist att gå ut. Åkte bil med pappa en stund och sen blev det pizza till kvällsmat. Eller för familjen blev det pizza. Jag åt stekt kyckling och en bit av pizzan... Har lite svårt för pizza men det går framåt.

Igår var jag med Alice. Vi hade planerat att bada och sola men precis när vi ska åka så börjar det åska i samband med att himlen blir kolsvart och det öser ner regn. Det blev istället en mysig och lugn dag inomhus hos henne och jag var hemma runt 11? Hade två lite lagom sura föräldrar hemma då jag sa klockan 9, 10 och sen rulla jag in 11 xD Det var inga problem då 11 är tidigt, men att jag är tidsoptimist är problem ibland...

Tänkte bara uppdatera lite snabbt. Har ni tips på inlägg? Kommentera gärna! Jag har lite inlägg planerade och även några tidsinställda men det vore kul om ni ville dela med er av något ni vill läsa om.

Kram så länge!


Hann bada lite i Istanbul på hotellet i alla fall. Inomhus dock. Vet inte varför jag ser ut som en vampyr men antar att det är en kombo av dåligt ljus och noll smink. Bjuder på den XD

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En del har tidigare undrat om jag inte kan visa vad som finns i min sminkväska och det kan jag men problemet är att jag inte har bara en, utan flera stycken... Därför valde jag att plocka mina viktigaste produkter som alltid finns med mig i min väska.

Jag använder endast två olika mascaror och det är dom ovan. Jag har prövat massvis av mascaror men dessa är min all time faves. Rekommenderar starkt om du har långa fransar. Sedan använder jag alltid foundation (nästan alltid) och då är det antingen den från e.l.f. dvs nr 5 på bilden eller den från Bare Minerals. Jag köper inte längre från MAC eller liknande då jag tycker det är bedrövligt att dom utnyttjar och testar på djur. Självklart är det svårt att undvika ibland men jag gör mitt yttersta för att försöka välja andra alternativ. Den från E.l.f. är jättebra och väldigt täckande. Det enda kan vara att det känns som att det försvinner typ 2 timmar senare men man får helt enkelt fylla på. Det kan även bero på att jag slarvar med både primer och puder... Rekommenderar även alla produkter som följer med i start kittet från Bare Minerals! Det enda är att det tar sådan tid att applicera... Men resultatet är både naturligt, lätt på huden och snyggt. Även täckande. Deras borstar är bra och allt räcker länge.

Jag använder en grön primer från E.l.f (nr. 6) som jag inte har något negativt att säga om. Älskar den och den tar bort allt rött på ansiktet på en gång. Då behövs knappt concealer och minimerar det kakiga. Glömde ta med min concealer som jag älskar och använt i flera år (alltså, jag har ju köpt flera nya haha). Den heter FIT ME och kommer från Maybeline. Har även en från E.l.f och den är väldigt täckande och bra den med.

Jag använder ibland en eyebrow gel från E.l.f som jag tycker är jättebra. Brynen håller sig på plats hela dagen. Nr. 2

Borstarna på bilden har jag hemma men tar ej med mig överallt. Jag tycker att alla bör ha borstar från E.l.f, dels för att dom är så billiga och bra, samt djurvänliga, och dels för att man inte kan ha för många borstar.

Jag har även en random blusher i väskan, läppsyl från eos. Detta är då det jag använder till vardags. Sen har jag en hel del smink hemma som bara ligger i lådorna och knappt används. Jag har inget super stort intresse för smink och köper bara om jag måste och något har tagit slut. Tittar aldrig på smink tutorials på YT osv osv. Vet inte varför men jag har aldrig fastnat för det där med smink. Kläder, skor, jackor, väskor, smycken JA. Men smink? Njae. Bara grundläggande. 

Ni som vill kan gärna lämna tips på bra produkterna, egna erfarenheter av dessa produkter ovan osv. 

Likes

Comments

Tänkte uppdatera lite snabbt. Idag har varit en sån där dag då jag legat hemma med fläkten i högsta hugg. Orkade inte gå ut, dels för att det inte fanns något att göra, och sen för att det var molnigt och det kändes lite dumt att sola då. Men imorn ska jag möta upp kompisen min, för att åka iväg och sola och bada!

Tänkte dela med mig av lite från Istanbul. Som kanske några av er vet så var det en militärkupp (andra dagen vi var där). Vi skulle turista och shoppa massor men resan blev total förstörd och vi åkte hem 4 dagar tidigare. Vi bodde på ett hotell som heter Mövenpick, ett jättefint hotell som är i form av en New York byggnad, dvs en skyskrapa. Hotellet ligger typ tre tunnelbanestationer ifrån turistområdet Taksim, och 25-35 minuter från flygplatsen Ataturk. Eftersom hotellet ligger så centralt så var vi väldigt centralt fast i eländet. Det var läskigt, men det gick att härda, tills att dom började bomba... Då började jag bli blek och militärflygen, F-16 stridsplan flög as lågt över oss och eftersom att byggnaden var så hög så föreställde jag mig typ ett 9/11 scenario. Dessa stridsplan flyger snabbare än ljudets hastighet och skapar därav ett ljud som är förskräckligt. Natten flöt på ändå, med kaos på gatorna, skottlossningar och mullret från stridsplanen. Men sedan började dom plötsligt släppa bomber... Jag kan inte med ord, förklara känslan och skräcken. Jag kan bara säga att ni vet ju när folk säger ''vi tänkte att vi skulle dö'', det är ingen tanke, det är en känsla som fyller varje cell i ens kropp. Och det värsta är skräcken av att kanske behöva se den man älskar mest, dö framför ögonen på en.

Det släpptes en, vad vi nu i efterhand vet, var en ljudbomb, över oss, över hotellet. Allt skakar i över en minut och ljudet är bedrövligt. Jag satt i sängen och följde utvecklingen på tv:n och samtidigt höll jag på med mobilen, när jag plötsligt flög upp och slängde mig på golvet i ren hysteri klockan 3 på natten. Pappa agerar snabbt, försöker lyfta upp en hysteriskt ledsen, vettskrämd Ipek på 17 år (jag vägrade lämna golvet då jag trodde att hotellet höll på att rasa) samtidigt som jag försöker slita ner honom på golvet. Han får upp mig och ber mig springa ut i korridoren medan han packar ner det allra viktigaste, pass och min dator hehe, vägrade lämna datorn. Jag tar medicin, Iphone laddare, vatten, en BH (jag kan inte sluta skratta åt mig själv men jag hade en bikini topp under tröjan som hela tiden åker ner om jag rör på mig alldeles för mycket, så jag tänkte att jag kanske skulle hinna byta någon gång ??) och jag packar ner en kofta samt glasögon. Vi springer ut i korridoren, jag skriker i ren dödspanik hysteri och gömmer mig under ett bord och försöker få ner pappa under bordet då jag fortfarande tror att allt rasar, än en gång. Han övertalar mig att gå ned i Lobbyn och där är det kolsvart och bara typ 5 personer. Det är hysteriskt på gatan utanför. Hotellet är typ öde och det ekar av sirener, stridsplan, skrik, och smällar överallt. På morgonen börjar allt att lugna sig lite. 

Jag sov bort hela dagen därpå, och var i princip inte kontaktbar. Såg ut som ett lik och var i en helt annan värld. Pappa trodde att jag blivit sjuk (alltså jag var så apatisk och orkeslös att han trodde att jag blivit sjuk). Hade ingen aptit och världen kändes overklig. Jag hade helt tappat verklighetsuppfattningen och dessutom var jag otroligt trött. Det tär otroligt att dygna, speciellt när man är övertrött efter en dag som turist (man går ju typ i 18 timmar) och sedan efter en natt där det smäller bomber hej vilt.

Jag trodde aldrig att något skulle bli bra igen, men tänk vad mycket lite sömn kan återställa. Människan är fantastisk, den klarar mycket, mycket mer än vad man kan tänka sig. Jag var alldeles psykiskt nedbruten efter den natten, och det var EN natt. Jag slapp dessutom se någon dö. Och jag var så förstörd mentalt. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara i ett krigsdrabbat land som tex Syrien. HUR illa är det i ett sådant land? VAD ser dom barnen varje dag? HUR många bomber regnar över dom? Hur MÅR dom? Jag finner inga ord.

Jag tänker alltid att det finns en mening med allt. Och det tog inte alls någon längre tid för mig att förstå meningen med den här resan. Den var en mardröm. Men den betydde så oerhört mycket för mig såhär i efterhand. Jag kan inte sätta ord på hur mycket man som människa kan växa över EN natt. Jag har fått perspektiv och förståelse som man aldrig kan få tillgång till under sin livstid, om man inte är MITT i det. Jag har fått en så oerhörd stor respekt för de människor som lever i detta, och har det värre än det jag hade under en natt - dagligen i flera år. Jag känner med dom. Och jag ser upp till dom. Vi vet ingenting om styrka. Jag visste ingenting om styrka. Och jag kunde aldrig föreställa mig krig och ljudet av bomber, skräcken av att befinna sig under dom. Det var för mig långt borta, inte i min verklighet, bara i filmer. Och det räckte med 1 minut under ljudet av en ljudbomb, för att jag skulle lära mig vad livet innebär, och vad som faktiskt, i slutet av dagen, är det som betyder något. Hur varje sekund är värdefull. Den minuten kunde varit min sista i livet, om det var en riktig bomb. Den tanken gör mig grå av skräck, för om det nu vore min sista minut i livet, vore jag då nöjd med det liv jag levt dittills? Svaret är nej. Det är nej, för att jag skäms över hur otacksam jag varit många gånger. Det är nej, för att jag lagt ner så många sekunder, dagar, veckor, månader och år, på helt fel saker som under den minuten inte betydde ett skit. Att jag tex för 3 år sedan trodde att siffran på vågen var det absolut viktigaste i livet, gör mig mörkrädd och jätte, jätte ledsen. Och jag hoppas att det här jag skriver nu, får fler att tänka om och omvärdera och omprioritera sin tid, även fast jag vet och har lärt mig, att man sällan tar andra på allvar, och behöver vara med om det själv för att göra en förändring.

Min syn på livet har förändrats under en natt. Jag har lärt mig att pengar endast har värde när allt annat fungerar. Den natten skulle pengar aldrig hjälpt oss. Fanns inga flyg som gick, inget sätt att ta sig därifrån. För första gången fick jag uppleva hur pengar inte kunde rädda oss. Det var så absurt. Man litar ju många gånger på att man ''har pengar'' och man tror att ju större bankkonto, desto större trygghet. Men vad hjälper det, när det smäller bomber över en? Vad kan dina pengar göra för dig? Summan spelar ingen roll, 100 kr eller 100 miljarder. Saksamma. Storleken på graven är likadan för alla, och marken är lika kall. 

Varför jag berättar det här, är för att något jag gång på gång i min hysteri sa till pappa var ''kan du inte köpa nya flygbiljetter'' och ''jag vill åka heeem, jag vill åka heeem''. Båda sakerna kräver pengar. Det hade vi. Men det gick inga flyg. Flygplatserna var avspärrade och det bombades över dom. Alla broar var avspärrade av militären och pansarvagnar. Vad hjälpte det att vi hade pengar? Jag tycker det är så absurt, hur jag precis som säkert många av er som läser, litar på pengar och stora bankkonton. Vi tror att pengar kan köpa oss trygghet och allt det där extra som vi bara måste ha. Och att plötsligt få uppleva hur pengar tappade allt sitt värde när man som mest hoppades på pengarna som utväg, var för mig omöjligt att ta in. Att få det svart på vitt, ditt bankkonto kan inte alltid rädda dig, och storleken på kontot kvittar när det inte finns någon trygghet. 

Jag skäms över att jag valde att ta med min mac. Var det verkligen det viktigaste att ta med? En Iphone laddare?? Jag har alltid tyckt att flyktingar är skumma som kommer ihåg att ta med sig Iphone laddare när dom FLYR för sina liv. Men man gör det, jag vet inte varför. Det var inte så att mobilen skulle hjälpa oss att överleva en bomb. Än mindre min mac. Och jag tycker att det här säger väldigt, väldigt mycket om hur högt vi värderar fel saker, saker som i slutet av ens liv inte har det minsta i värde. Uppenbarligen betyder min mac väldigt mycket för mig, eller snarare alla bilder och minnen som finns i den. Då är det kanske dags att tänka om, om en mac och bilder betydde så mycket under en natt där allt som jag någonsin prioriterat högre än det jag egentligen borde prioriterat, tappade allt sitt värde. Och det är kanske inte bara jag som borde tänka om, och göra om, för att göra rätt. 

Det finns så mycket att skriva, och så mycket att berätta om hur en natt, av alla i hela mitt 17 åriga liv, har betytt och förändrat hela min syn på livet. Det känns som att jag levt i en lögn. Vad vet jag om livet? En 17 årig flicka, som går andra året på gymnasiet i Stockholm. Bor i ett land där bland det värsta som kan hända är skattefusk. Där märkesväskor, stora bankkonton, dyra kläder och fina lägenheter samt bilar, är synonymt med trygghet och ett bra liv. Där jag gråter i en vecka över att frisören har klippt mitt hår fel och det har förstört hela mitt liv. Där det finns utrymme att vara otacksam för att det serverades fisk till middag tredje dagen i rad och för att sommaren regnat bort. Där en bränna och en bikinikropp är högre prioriterat än att spendera tid med dom man älskar mest. Och där Instagram slukar mer än halva ens energi. 

Jag kan lova er, att jag aldrig mer kommer öppna käften för att gnälla över att det regnar, gråta sönder för att mitt hår blev för kort, eller för att Ralph Lauren tröjan jag skulle klicka hem sålde slut över natten. 

Ibland, räcker det långt, och länge, att le i tio sekunder, för att man fått spendera två minuter extra med sin familj, innan skolan och jobbet på morgonen. Allt annat är en bonus som man kan klara sig utan, tex min mac.

Godnatt på er. 

Och kom ihåg, att krama dom ni älskar mest en extra gång, och glöm aldrig att säga hejdå. Det har jag lärt mig genom en smärtsam läxa den här sommaren då jag även miste min mormor. Vilken sommar. Den kommer jag att ta med mig resten av livet, för att göra varje dag som är kvar så bra som möjligt. Och det hoppas jag att även ni försöker göra, oavsett vilka hinder ni stöter på. För många gånger, gör vi våra egna. Och är inte det lite onödigt, när det ändå finns galenskap i världen så det räcker och blir över, som gör allt dom kan för att avsluta liv, under samma sekunder, som vi gör våra egna hinder? 

Jag är tacksam, så fruktansvärt tacksam, för att jag bor i ett land som Sverige. Och jag hoppas innerligt, på att våra politiker gör allt de kan för att hålla landet tryggt. Och jag är så tacksam för alla poliser, brandmän och vårdpersonal och för det viktiga arbete dom gör, för att hjälpa till att hålla landet tryggt. Det finns hjältar, även på marknivå, mitt bland oss. Det gäller bara att vilja se. 


Likes

Comments

​Hej!! 

Ni som följt mig sedan tidigare vet att jag hade en blogg (iipeeks) men sedan tappade jag intresset i samband med olika händelser och tidsbrist. Jag har just nu sommarlov (no shit ?? :P) och har mycket tid över så jag tänkte att bloggandet kunde förbränna lite av min överskottsenergi (jag klättrar snart på väggarna). Startade därför upp en ny blogg där jag till en början tänkte hålla bloggandet med lite avstånd och opersonlighet. Det är lättast så just nu av flera anledningar. Jag kommer att dela med mig av massor av bilder, tips, shopping, vardag, erfarenheter och diverse annat. 

Jag går andra året på gymnasiet snart, och jag går natur natur för er som undrar. Jag bor i centrala Stockholm, på Kungsholmen med min familj och min lilla hund Valentino som jag fick när jag gick i årskurs åtta, och han var 9 veckor gammal. 

Det finns en del saker jag älskar, förutom familj, vänner, bekanta och fika (dsvdv) så älskar jag en del ämnen som svenska, samhälle och biologi. Jag tycker det är otroligt intressant med samhällen och deras utveckling, ideologier och människors sätt att agera i grupp. Där finns även ett annat intresse som utvecklats under min tid i högstadiet, jag brinner för psykologi och beteendevetenskap, där mina egna upplevelser och erfarenheter har spelat en stor roll. Jag älskar ämnet biologi, trots att det många gånger dödar hoppet. Ju mer man lär sig kunskapsmässigt, desto mindre hopp och mirakel finns det plats för. Å andra sidan, kunskap kan också innebära hopp och mirakel! Svenska tycker jag är otroligt roligt, och då menar jag inte att läsa, det avskyr jag och har svårt för att sätta mig ned och slösa tid på något som tar evigheter att slutföra, dvs läsa ut en bok. Jag är riktigt otålig, och har noll tålamod. Men jag älskar argumentationer, diskussioner, analysera, nya ord, att skriva och även citat och kloka ord HEJJ MORMOR, tänker ni säkert och det gör jag med, faktiskt. Jag har ingen aning om vart det intresset kommer ifrån, men jag antar att det grundar sig i mina förmågor, och bra lärare, faktiskt. Politik är också något jag tycker mycket om. Problemlösning, en annan sak jag tycker om, (trots att det skiter sig när det kommer till mina egna, kan hitta lösningar till allt förutom till det egna, det gör andra åt mig eftersom jag är så äckligt förbannat dålig på det xD). . 

Jag älskar även att fota och är vanligtvis en väldigt sprallig person som bara måste ha något att lägga ned energin på. Jag brinner för shopping och mysiga stunder med kompisar. Jag har och har alltid haft ett intresse för djur, jag ÄLSKAR djur och avskyr insekter och kryp. Jobbar på att hantera miljöer som skogar och ängar och det går framåt, om än med myrsteg. Jag har jättejättesvårt för sprutor, nålar, blod och knivar vilket kan uppfattas ironiskt ibland, för dom som känner mig. Men så är det. 

Vad mer kan jag berätta för er som inte följt mig tidigare? Ställ frågor om ni vill. Jag kan ha en frågestund och svara på alla i ett inlägg. 


Likes

Comments