Det her er mit første indlæg (ud af mange.) Jeg har tænkt meget over, hvad mit første indlæg skulle handle om. Skulle det være seriøst? Lidt sjovt? om hverdagen? om venner? Jeg har spontant hevet min computer frem og vil istedet fortælle jer, om øjeblikket jeg sidder i... lige nu.

Et øjeblik, der får mig til at tænke på noget vi er gode til... at klage og at være negativ.

I øjeblikket sidder jeg på en kaffebar, fuld af mennekser. Her er massere af støj. Støj vi normalt klager over, fordi vi ikke kan høre noget, så derfor kan vi ikke høre hinande eller vores egne tanker. Så nu er vi lidt negative, så vi klager, for nøj hvor er det irriterende at vi skal sidde og råbe lidt. Men lad os lige prøve at vende den om en gang og starte forfra!

I øjeblikket sidder jeg på en kaffebar, fuld af mennesker. Her er massere af støj. Men det er en dejlig støj, for når jeg lige tænker over det, så kommer denne her støj af glæde og hygge. Denne her støj er ikke negativ. Den er et tegn på, at folk omkring mig lige nu er i godt humør. Denne her støj er lige hvad jeg har brug for, på en ellers stille søndag. Her er familier, venner, kærestepar, folk der sidder og studere og mig, der sidder og skriver det her indlæg. Her er bare fuld af glæde. Det er jo faktisk mere end okay.

Kan du se? Det er slet ikke så svært, at lade være med at være negativ og klage over unødvendige ting. For hvis der er noget, jeg oplevere mere og mere, så er det at vi klager. Vi klager over plads mangel i busserne, for lang kø i Netto, at vejret er for koldt, for varmt, for blæssende. Vi bruger virkelig meget af vores tid, på at være negative.. Jeg siger ikke, at det ikke er iorden at klage over ting, det skal der også være plads til. Og jeg kan godt forstå at de her ting er irriterende, men de bliver ikke mindre irriterende af at vi klager. De bliver derimod mere postitiv af, at vi ændre klagen til noget positivt. Nogle gange noget positivt, som vi ikke helt mener. MEN "Fake it till you make it" det virker.

Der faktisk ret nemt, at lade være at klage. Så nemt at gøre din dag lidt bedre ved at ændre en unødvendig klage til noget positivt. Prøv det, din dag vil blive helt anderledes og nogle ellers "øv"-situationer, vil blive lidt mindre øv. I starten vil dine venner kigge mærkeligt på dig og undre sig over den lalle glade person, der pludselig er blevet Mr/Mrs. postitiv, men det smitter og til sidst vil i være en flok glade personer, der kun klager og er negative når det VIRKELIG er nødvendigt. Som når denne her situation vi alle kender, forkommer: din kæde hopper af på vej til arbejde, hvorefter en bus kører forbi en stor vandpyt og du bliver mere end gennemblødt. Se her skal du bare klage, råbe og skrige faktisk. Det havde jeg også gjort!

Nu vil der sidde en derude og sige "vend situationen til noget positivt" og det kan man helt sikkert godt og ved du hvad, GID jeg kunne! Det er for sejt, hvis du kan :-) MEN hey... Min kæde er hoppet af og jeg er gennem blødt... Positiv kan jeg gemme til senere, tak. (Eller til når en af jer, fortæller mig hvordan jeg skal være positiv her. Jeg er mere end åben overfor råd.)

Denne her tanke om at være negativ og at klage meget, kommer nok fordi Jeg har været en mere negativ person engang.... Jeg klagede over mange ting! Alene, sammen med mine venner, sammen med min familie, generalt bare meget... Jeg klagede selvfølgelig også over ting, der rent faktisk var et problem.. Men puha det var hårdt, altid at klage over unødvendige ting. Nu regner det. Nu det for varmt. Nu det for koldt. Løsning: Tag en parply og nogle gummistøvler på, så du kan hoppe lidt i vandpytter. Tag noget tøj AF og find skygge + lidt lækkert koldt at drikke. Tag noget mere tøj på og drik en kop varm kakao.

Prøv at ændre den måde du taler om vejret på, hvor du oprindeligt ville ha' klaget og mærk, hvordan du bliver meget gladere for regnen, varmen og kulden. Jeg siger ikke jeg er perfekt hver gang, men jeg kan love dig for at det har hjulpet på alt lige fra forsinkede toge til støj på en prop fuld kaffebar ;-)

Formålet med det her indlæg, er vil at jeg vil have dig til at tænke. Tænker over hvordan du bruger din energi. Prøv lige at stop op. Tænk over hvor meget du faktisk klager over dumme ting..... Og gør noget andereledes. Jeg er ikke perfekt, jeg gør det stadig. Men jeg gør det mindre, meget mindre.

Næste gang du skal til at klage, så vent lige. Vent og se om du kan ændre det, til noget mere positivt. Jeg lover dig, at du ikke vil fortryde det. Dit humør vil med det samme blive bedre ved blot, at ændre én lille ting. Men huske nu også, at klage når det er nødvendigt, du skal jo ud med dine aggresioner ellers går du bare og brænder inde med en dum følelse. Vi kan jo ikke være lalleglade hippier hele tiden ;-)

Jeg klager ikke over, at folk klager og er negative. Det vil jo være meget modsigende... Jeg konstaterer bare, at vi gør det meget og at det er nemt, at gøre andet. Vi er jo alle sammen forskellige, nogle altid positiv, nogle altid negative og andre lidt af det hele. Det er lige præcis ting som dette, der dig til den du er og mig til den jeg er. Du er dig, jeg er mig og vi er begge to unikke. For ingen er som dig og ingen er som mig. Og det er jo faktisk rimelig sejt!

Velkommen til min blog unikke dig :-)

Nu vil jeg vende tilbage til øjeblikket jeg sidder i. Min kaffe og til den dejlige støj fuld af glæde!

Ps. En eller anden dag, får I en ordenlig introduktion. Men for nu må I lige vente.

Likes

Comments