Helgen är nu över och på torsdag börjar jag mitt nya jobb 😁 Jag har inte jobbat på över ett år så nu ska det bli skönt att komma tillbaka men det är lite nervöst 🤓😅

Det har blivit väldigt mycket rabarberpaj den här helgen så i går kände jag för att göra en annan variant, en med jordgubbar 🍓 Du hittar receptet nedan 👇🏼

Rabarber- och jordgubbspaj (2 små pajformar):

200 g rabarber

6 st jordgubbar

2/3 dl strösocker

75 g smör

1/2 tsk bakpulver

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 msk sirap


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Ansa och skär rabarbern i cirka 5 cm stora bitar.

3. Skölj och dela jordgubbarna i bitar.

4. Lägg rabarbern och jordgubbarna i små pajformar.

5. Smält smöret och tillsätt strösocker, havregryn och bakpulver.

6. Blanda ner vetemjöl till du får en smet, ca 1 dl.

7. Bred smeten över rabarbern och jordgubbarna.

8. Ringla sirap över och grädda i ugnen i 15 minuter.

9. Servera ljummen tillsammans med vaniljglass.


Kram C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Instagram@inthemakingbyc