LYX, MACKOR

Go'kväll 🌙

Kantareller är faktiskt inte någon favorit hos mig, klart att det är gott men inte så gott som många andra tycker. Men då vi plockade en del i helgen fick det bli en kantarelltoast till middag, läs nedan hur jag äter min toast 😘

Kantarelltoast (2 personer):

400 g kantarell

2 skivor formfranska

Smör

Salt

Västerbottensost

Persilja


Gör såhär:

1. Dela de större svamparna i mindre bitar.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek svampen till all vätska har kokat bort (snåla inte med smöret).

3. Rosta eller smörstek bröden och lägg upp på tallrikar.

4. Hyvla eller riv osten och lägg på brödskivorna.

5. Fördela svampen på bröden och toppa med persilja och havssalt.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

BAKNING

Nygräddade kanelbullar kan ju vara någonting av det godaste som finns. I veckan mixtrade jag fram ett nytt recept och provade även att baka bullarna i en springform, vilken hit 😍 Du hittar receptet nedan.

Kanelbullar i springform:

1/2 paket jäst

1 1/4 dl fingervarmt vatten, 37 grader

1 1/4 dl mjölk

4 msk strösocker

110 g smör

1 tsk salt

1 ägg

5-6 dl mjöl

Fyllning:

80 g smält smör

1 dl strösocker

1 1/2 msk kanel

1/2 msk kardemumma

Glasyr:

2 dl florsocker

1 tsk vaniljextrakt

1/2 msk vatten


Gör såhär:

1. Lös jästen i det 37 grader varmt vatten och ställ åt sidan.

2. Häll mjölk, socker, smält smör, salt och ägg i en bunke.

3. Tillsätt 4 dl mjöl och mixa till en smidig smet.

4. Häll i jästblandningen och tillsätt sedan resterande mjöl, lite i taget.

5. Knåda degen i cirka 5-10 minuter.

6. Låt degen jäsa under en handduk i cirka 1 1/2 timme.

7. När degen är dubbelt så stor, häll ut på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, cirka 40 x 25 cm.

8. Ringla smält smör över degen.

9. Mixa socker, kanel och kardemumma och strö över degen.

10. Rulla ihop till en rulle och skär degen i cirka 18 bitar.

11. Smörj och strö socker i två springformar. Jag valde att göra kanelbullar av hälften av degen.

12. Placera kanelbullarna i formarna, 9 stycken i var form, och låt jäsa i cirka 45 minuter.

13. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

14. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

15. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljextrakt med vatten till glasyren får önskad konsistens.

16. Ringla glasyren över kanelbullarna när de har svalnat.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

DRINKTIPS

​Hej, 

I morgon är det äntligen fredag så jag tänkte tips om en helt underbart god drink. Efter att ha druckit liknande drinkar på restauranger under sommar var jag såklart tvungen att prova själv. Såhär gör jag min 👇🏼😁 Det här är precis en drink i min smak - en sur drink med smak av citron och ingefära. 

Ginger ale drink (2 glas):

1 flaska päron/ingefära lemonad

1 1/2 dl ginger ale

2 tsk citronsaft

Is

6 cl gin

Gurka


Gör såhär:

1. Skär gurkan på längden med en osthyvel.

2. Fyll halva glasen med is, stoppa i en gurkskiva i var glas och fyll resten av glasen med is.

3. Fördela lemonad och ginger ale i glasen och pressa över citronsaft. För den som vill ha sprit, tillsätt gin.

4. Servera.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, VEGETARISKT

God morgon,

I dag hade jag gärna ätit det här till frukost 👇🏼 Jag saknar verkligen att äta frukost hemma så man kan äta precis vad man vill, meeen det är snart helg och då ska jag äta något riktigt gott 😍 Jag måste faktiskt erkänna att mina äggmackor brukar alltid, till 99 %, bli perfekta 👌🏼 Tipsar hur jag gör nedan 😘

Tips - så kokar du det perfekta ägget:

- Ta ut ägget från kylen 5 minuter innan.

- Koka upp rikligt med vatten, när vattnet kokar, sänk till medelvärme. Jag brukar sänka till 6 (vi har upp till 9 på vår spis).

- Lägg i ägget med en sked och klocka ägget. Tänk på att äggens storlek kan variera så ska du koka mer än ett ägg, ta ägg som är lika stora.

- Löskokt med fast vita och lös gula: 6 1/2 minut

- Hårdkokt med perfekt lös gula: 8 minuter

- Hårdkokt med fast men inte torr gula: 8 1/2 minut


Lycka till 🌸

Kram C

Likes

Comments

MIN VARDAG

Hej alla,


Förut när vi bodde i stan åt vi nere på Malmöfestivalen nästan varje dag men festivalen är snart slut och vi har fortfarande inte ätit där så i dag passade vi på då vi ändå hade ärende i stan.

Jag säger alltid till mig själv att jag ska prova någonting nytt men det brukar sluta med att jag tar samma, utom i dag, och maten var inte alls god 😒 Haha! Så det var sista gången jag gjorde det 😂 Bara för att maten var mindre god lyxade jag till det med churros till efterrätt.

Önskar alla en fortsatt trevlig kväll 💕

Kram C

Likes

Comments

FRUKT & BÄR

Jag bara måste ha någonting att snacka på om kvällarna i soffan och då det inte riktigt är säsong för jordgubbar längre äter jag nu körsbär istället 🍒 Förresten gjorde jag en smoothie med körsbär för inte så längesedan som blev riktigt god, receptet på smoothin hittar du här 😘

Önskar alla en trevlig kväll!

Kram C

Likes

Comments

VEGETARISKT , LUNCH

Hej alla,

Omelett är bland det enklaste och godaste som finns och det bästa är att alla kan laga en omelett, oavsett kunskaper i köket.

Jag lagade den här fantastiska omeletten för någon vecka sedan när jag hade massor med äggulor över efter min marängtårta 👍🏼 Receptet på omeletten hittar du nedan 😘 Den är mättande men ändå med få kolhydrater vilket passar dig som vill äta lite mer hälsosammare.

Omelett med svamp och fetaost (2 portioner):

4 ägg

1/2 dl mjölk

2 stora champinjoner

75 g fetaost

1 avokado

1 stor näve rucola

1 tsk gräslök

Chiliflakes

Salladskrydda

Svartpeppar


Gör såhär:

1. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salladskrydda och svartpeppar.

2. Smula sedan ner halva fetaosten och skivade champinjoner och rör om.

3. Hetta upp en stekpanna med en liten klick smör och häll i smeten.

4. Sänk värmen efter cirka 1 minut så att omeletten hinner sätta sig, stek sedan omeletten på relativt låg värme. Hellre att det tar längre tid än att den bränns fast.

5. Stek omeletten i cirka 10 minuter eller till omeletten har stelnat.

6. Dela och skiva avokadon i skivor.

7. Skölj och torka av rucola.

8. Toppa omeletten med rucola, avokado, smulad fetaost, gräslök och chiliflakes.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

VEGETARISKT , SOPPOR

Hej alla,

Om du inte har smakat morotssoppa måste du göra det, så himla gott 😍 Du hittar mitt recept nedan 😘 Soppan är lättlagad med få ingredienser, den är god, nyttig och billig - ja det finns många fördelar med morotssoppa. Morotssoppa passar som vardagsmat men även som en fin och enkel förrätt till en trerätters.

Morotssoppa med kokosmjölk (2 personer):

4 morötter

1 potatis

1 liter vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 tsk citronsaft

1 tsk ingefära, riven

1 dl kokosmjölk

Salt

Peppar

Garnering:

Färsk basilika

Pumpakärnor

Brödkrutonger


Gör såhär:

1. Skala och dela morötter och potatis.

2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt, salt, morötter och potatis.

3. Sänk värmen och låt det koka i ca 10 minuter eller till allt har mjuknat.

4. Häll av vattnet och låt morötter och potatis torka, spara ca 1/2 dl av vattnet.

5. Mixa morötter, potatis, 1/2 dl vatten, kokosmjölk, citronsaft, ingefära och grönsaksbuljong.

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Toppa soppan med färsk basilika och pumpakärnor och servera soppan med brödkrutonger.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

MIN VARDAG, FISK & SKALDJUR

Hej alla,

I helgen bjöds det på skaldjursfrossa, mums så gott det var 😍 Det till gjorde jag en enkel ostpaj och aioli, sen var det klart!

I morgon börjar allvaret men jag hoppas att jag hinner uppdatera här inne som vanlig. Det är så roligt att se att ni är så många som tar er tid att läsa 😘

Ha en fortsatt trevlig söndag ❤️

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST

God morgon ☀️

Sista dagen innan det är dags för mig att börja arbeta på riktigt, sen kommer jag inte ha tid att äta mina gofrukostar, i alla fall inte hemma 😔 Jag har dock lyxen att få frukost på jobbet varje dag men ibland är man sugen på annat och får ta med sig själv och då är den här puddingen perfekt. Du hittar receptet nedan 😘 Puddingen är lätt att förbereda dagen innan och är både god och mättande.

Havre- och chiapudding (2 portioner):

2 dl havregryn

2 msk chiafrön

1 krm vaniljpulver

1 dl mjölk

2 dl yoghurt naturell

Topping:

1/2 dl kesella

1/2 msk citronsaft

1 msk lönnsirap

Passionsfrukt


Gör såhär:

1. Blanda havregryn, chiafrön, vaniljpulver, mjölk och yoghurt och fördela i två glas/burkar.

2. Blanda kesella, citron och sirap.

3. Lägg en klick topping på var pudding och ställ in i kylskåpet under natten.

4. Toppa puddingen med passionsfrukt innan servering.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

Instagram@inthemakingbyc