ÖVRIGT

I dag ringde det på dörren och där stod tre små söta flickor som sålde kalendrar 👆🏼 Och såklart var jag tvungen att köpa en, haha! De var så söta 👧🏼 Philip kanske kommer stå så en dag och då vill man ju att andra ska köpa ☺️ Plus att den kostade 110 kr. Det roliga var att jag sa först att jag inte hade några kontanter (det hade jag inte) då var den ena flickan väldigt snabbt med och säga "du kan swisha". Haha! Självklart kan jag det 🙄😬😁

Kram C 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

MAT

Då jag är själv hemma med en sjuk bebis fick det bli en frukost-lunch i dag. Det gör absolut inte mig någonting för jag har fått dille på det här brödet 👆🏼 Åh så gott! Jag har inte ätit det på flera år. Philip mår som sagt fortfarande dåligt men jag har ingen aning om det är en förkylning eller en tand 😔 Det är så himla synd om honom 😥 Hur var era bebisar när de fick sina tänder?

Kram C


Likes

Comments

MIN FAMILJ

God morgon!

När vi var i Ludaröd förra helgen premiärsatt Philip i en Ikeastol, det gick faktiskt bättre än jag trodde. Han hängde lite mycket åt vänster men efter lite övning kunde han med ☺️ Jag har inte vågat sätta Philip i en stol när vi är på babysim men i torsdags var jag tvungen och då satt han med spikrak rygg 👍🏼 Så i dag tänkte jag byta ut insatsen mot babysitsen i hans stol här hemma 😃 Liten blir stor 👏🏼

Kram C

Likes

Comments

Dagens ämne i den stora bloggutmaningen är "berätta om din allra bästa semester".

​#44

​Min allra bästa semester är svårt, det här är i alla fall en av mina bästa 😊 För ganska exakt tre år sedan var vi på Cypern med två av våra närmsta kompisar. Vi solade, badade, drack, åt god mat, spelade pingis, gick promenader i bergen, åkte båt och mös runt inne i stan. Vi hann med andra ord med väldigt mycket och olika saker, vilket antagligen gjorde det till en så bra semester. Jag tyckte även att det var en perfekt tid på året att åka utomlands, för man har fått känna av hösten lite och kanske till och med börjat sakna värmen, men bara lite, haha 😊 Plus att det var precis lagom varmt på Cypern.

Nu blir det biff Rydberg 😍

Kram C

Likes

Comments

MIN VARDAG

​Efter en lång promenad i regnet förtjänade jag något gott så jag gjorde en kopp varm choklad och en god ostmacka 😊 Philip somnade, vilket var poängen med att gå ut, men han vaknade lika fort igen... Nu ligger han och busar i gymmet så det går lite i perioder, han verkar bli gnällig precis innan han ska sova. Jag hoppas verkligen att det är en tand så han slipper vara sjuk, synd om honom 😔 

Nu ska jag upp till ICA och hämta ett paket 😊

Kram C

Likes

Comments

MIN VARDAG

God morgon fredag 😃

Äntligen helg! Veckorna bara flyger förbi. Det är skönt samtidigt som det är lite ledsamt för Philip växer upp så snabbt 😱 Just nu vill jag inte att min bebis ska bli stor. Såklart att jag vill det men ni alla föräldrar förstår säkert vad jag menar 😊

Helgen är lite oklar för vår del då jag inte vet om Philip är sjuk eller om det är en tand som spökar. I går innan läggdags började Philip bli snuvig och lät lite rosslig när han andades och det är nästan värre i dag. Det är såklart svårt att veta men han stoppar in fingrarna i munnen på ett helt annat sätt än vad han har gjort tidigare, plus att han dreglar floder 😜 Det har han förvisso gjort innan också men inte såhär mycket. Vi får se 😊 Jag kommer bli så glad och stolt om det kommer fram en liten tand. Hihi jag undrar hur Philip ser ut med tänder...

Önskar alla en fin fredag och helg!

Kram C

Likes

Comments

MIN FAMILJ

Jag har länge tänkt skriva om förlossningen men inte riktigt haft mod och ork, nu är det dags och jag hoppas att det kan hjälpa mig att skriva av mig. Dagens ämne i den stora bloggutmaningen är "hur kände ni när ni fick upp ert barn på bröstet för första gången?". 


#43 

När jag var hos barnmorskan i vecka 30 låg Philip fortfarande i säte och jag kände redan då på mig att han inte skulle vända sig, barnmorskan sa bara "han har flera veckor på sig att vända sig". 

En vecka senare blev jag magsjuk vilket antagligen startade mina värkar. När vi kom in till förlossningen var min livmodertapp kort och Philip reagerade negativt på mina värkar. Eftersom Philip låg i säte började de planera för ett kejsarsnitt samtidigt som jag fick dropp och sprutor för att stoppa värkarna. Droppet och sprutorna hjälpte men jag fick ligga kvar i några dagar. Efter några dagar såg allting "bra" ut och vi fick åka hem. Självklart var jag glad att Philip inte kom då eftersom jag bara var i vecka 32 men jag hade på något sätt ställt in mig på att få träffa honom. 

På återbesöket hade livmodertappen blivit ännu kortare och jag hade för täta värkar så läkaren sa att vi skulle åka hem och packa väskorna och bestämma tid för snitt när vi kom tillbaka. När vi kom tillbaka med packade väskor tittade de på oss som om vi vore några utomjordingar för då såg allting bra ut och de menade på att livmodertappen kunde vara kort i flera veckor till utan att det behövde hända någonting och eftersom allting var bra med Philip ville de såklart inte ta ut honom i vecka 33. 

Det var andra gången vi kom hem "utan" Philip och den här gången var det riktigt jobbigt, jag kunde inte titta på Alex utan att börja gråta. Det kändes precis som om vi hade lämnat vår bebis på sjukhuset även om han fortfarande låg i magen. 

Tiden gick och jag försökte fokusera på annat trots att det var svårt eftersom jag var sjukskriven och gick hemma hela dagarna. Den 2:e maj gick vattnet mitt i natten och efter några timmar åkte vi in till förlossningen. Jag var då i vecka 36 och läkarna tyckte att det var bättre att ta ut Philip än att försöka bromsa förlossningen ytterligare, så vi fick en tid för snitt samma dag. 

Tre timmar efter planerat snitt hade fortfarande ingen hämtat oss. De berättade att läkaren hade tre operationer före oss. Vid 17.30 fick vi äntligen komma iväg och det var då allting började. Jag känner nu att jag har förträngt mycket för jag minns faktiskt inte mycket, förutom känslan, den känslan som ingen annan någonsin kommer att förstå. Jag minns att en av läkarna var jättesnäll, han lugnade mig och berättade att sprutorna inte skulle göra ont (jag gillar inte sprutor annars). Tiden efter sprutorna kändes som fem minuter men jag har ingen aning om hur länge de fick värka. Läkaren som skulle operera, nöp mig och frågade om jag kände det och jag svarade att jag "kände" det men förklarade att jag visste ju inte hur det skulle kännas. Hon förklarar lite irriterat att jag skulle känna det men att det inte skulle göra ont. Vi väntade lite till (kändes som en minut typ) och hon frågade samma sak. Jag kände mig lite dum men litade såklart på henne.

När allting satte igång visste jag inte vad som väntade mig. Jag trodde först att det var så det skulle kännas men insåg senare att bedövningen inte hade tagit helt. Jag berättade att det inte kändes rätt men ingen lyssnade på mig. Jag skrek och knep Alex i den ena handen och läkaren i den andra. Det värsta av allt var ljudet och känslan. Jag tänker inte berätta i detalj, och jag kan inte berätta i detalj för det går inte att förklara. Sen äntligen hörde jag Philip. Alex tog honom och jag minns knappt inte men det enda jag kommer ihåg är att jag knuffade bort honom när han visade Philip för mig, jag kunde inte fokusera på annat än min smärta. Först då hoppade tydligen mitt ben till och läkaren som opererade förstod att något inte var rätt, efter det är allt svart. 

När jag vaknade förstod jag ingenting och minns efter en stund vad som hade hänt. Jag ber att få prata med Alex men de sa hela tiden att jag skulle vila. Jag bad om vatten men fick typ en tesked. Jag var så fruktansvärt törstig.

Efter mycket tjat (det hade då antagligen gått några timmar men jag hade ingen tidsuppfattning) sa de att någon skulle komma och hämta mig. Eftersom det var sent på kvällen låg jag tydligen borta vid akuten så det kom en cykel och hämtade mig. Det kändes väldigt obekvämt för jag var fortfarande helt väck och han cyklade runt med mig i de mörka tunnlarna under sjukhusområdet, det kändes som en skräckfilm. 

Jag minns knappt inte men när jag kom in i rummet där Alex satt med Philip i famnen blev jag jätteledsen och Alex har berättat att det enda jag sa var att "åh så fin han är". Jag kommer inte ens ihåg om jag fick hålla honom. 

Ganska snabbt därefter fick Alex åka hem. Två barnmorskor tog Philip och körde iväg honom så där fick jag ligga helt själv och det enda jag ville var att få hålla vår lilla älskling men det klarade jag ju inte av. Barnmorskorna var jättetrevliga men det kändes så konstigt att två främmande människor tog vår son. När klockan var typ 5 på morgonen kände jag mig mycket piggare och ringde på klockan och sa att jag ville träffa Philip. Det är första gången jag minns på riktigt men mycket också för det är första bilden jag har på Philip på min mobil, allt annat är väldigt suddigt. Jag saknade Alex och tyckte synd om honom för att han inte fick vara med Philip för jag "visste" ju inte att han hade varit med Philip under hela tiden som jag var på uppvaket. Några timmar efter kom Alex och vi fick äntligen vara tillsammans, alla tre. Helt plötsligt var allting glömt och jag var världens lyckligaste.

I dag är allting inte glömt men jag kämpar på. Det värsta kommer vara den dagen vi bestämmer oss för att vi vill ha barn nr 2. 

Kram C 

Likes

Comments

MIN FAMILJ, MIN VARDAG

Jag vet inte varför men jag känner mig väldigt trött och hängig i dag 😕 Konstigt eftersom Philip sov till 9 i dag 😱 För att få lite mer energi till babysimmet i kväll bestämde jag mig för att vila med Philip, vilket nästan aldrig händer. Jag har faktiskt blivit lite bättre på det den senaste tiden 👍🏼 Det är ju bara så hiiimla mysigt 😍 Det bästa som finns om du frågar mig ❤️

Kram C

Likes

Comments

MIN GARDEROB, INREDNING

Garderoben börjar ta sig men är långt ifrån färdig 😅 Jag blev i alla fall riktigt nöjd bänkarna så att alla mina väskor får plats på ett bra sätt 👍🏼☺️ Äntligen har jag fått min garderob ❤️ Nu saknad bara matta, lampa och sittpuff ☺️

God natt!

Kram C

Likes

Comments

MIN FAMILJ

Philip slocknade nästan direkt när alla hade gått, min lilla gulleplutt. Tyvärr sov han inte så länge som han borde ha gjort så vi får väl se när han somnar för natten, tidigt antar jag ☺️ Det hade varit ganska skönt för i kväll ska vi äta planka och fira en sak som har hänt här hemma 😍 Mmmm... Det var längesedan vi gjorde det själva. Vad gillar ni bäst, kött eller fisk?

Kram C

Likes

Comments

Instagram @inthemakingbyc