MAT, INSPIRATION

Tänk att solen bestämde sig för att titta fram i dag när jag är ledig ☀️ Philip somnade för en stund sedan så nu sitter jag och äter lunch i solen och tänkte tipsa om en både snabb och nyttig lunch.

Det är lätt att man väljer de klassiska ingredienserna (kyckling, gurka, tomat) när man gör en sallad, men gör istället en sallad med det du tycker om, du kommer bli förvånad att det mesta passar ihop 😃 I dag valde jag avokado, sojabönor, gurka, fetaost, hallon och sen toppade jag med sesamfrön som både ger en god smak och tilltalar dina ögon.

Frukt och bär är också fantastiskt gott att ha i sallad, min favorit är vattenmelon och nektarin 💕

Kram C

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

MAT

Hej alla,

Nu har jag även provat rabarberkaka med vitchoklad, du hittar receptet nedan 😘 Jag kan inte riktigt bestämma vilken jag gillade bäst men jag kommer definitivt baka om båda 😍 Om jag måååste välja, väljer jag nog den andra. om någon provar båda får ni gärna säga vad ni tycker.

Rabarberkladdkaka med vit choklad:

150 g rabarber

100 g vit choklad

100 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 nypa salt

Garnering:

Florsocker


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröda en springform.

3. Smält smöret i en kastrull och dra av från plattan.

4. Bryt chokladen i bitar och låt sedan chokladen smälta i smöret.

5. Vispa ner socker och salt och rör sedan i ett ägg i taget.

6. Vispa till sist i mjölet.

7. Rensa och skär rabarbern i 1 cm stora bitar.

7. Häll smeten i formen och strö över skivad rabarber över hela kakan.

8. Grädda kakan i cirka 15-20 minuter.

9. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och serverad med vispad grädde eller vaniljvisp.


Tips:

Känn med en potatissticka efter cirka 10 minuter i ugnen för att få den perfekta, kladdiga konsistensen. Alla ugnar är olika så tänk på att tiden kan variera.


Lycka till 🌸

Kram C

Likes

Comments

INREDNING

I dag plockade jag de "sista" pionerna från trädgården, alla andra har blivit förstörda av regnet 😥 Pioner är verkligen så fina och jag ser fram emot dem lika mycket varje år 😍

Snart blommar hortensian och de är ju faktiskt inte så pjåkiga de heller 🌺

Önskar alla en fortsatt trevlig kväll!

Kram C

Likes

Comments

MAT

God morgon ☀️

Hoppas att alla hade en glad och fin midsommar. Som vanligt tittade regnet förbi men lika trevligt hade vi för det 💕

Vi har precis ätit pannkakor, som vi gör varje lördag 😊 För att lyxa till det ännu mer gjorde jag egen chokladsås gjord på nutella, oboy och vatten 😍 Mums!

Kram C

Likes

Comments

ÖVRIGT

Det är otroligt viktigt att dricka i värmen och är du en person som själv aldrig dricker vatten är det kanske lätt att du glömmer bort att ge tillräckligt med vatten till ditt barn. Jag dricker alltid vatten så varje gång jag dricker frågar jag om Philip vill ha och oftast vill han ha en liten skvätt. Philip har alltid druckit vatten och vi har inte behövt blanda ut det med en skvätt äppeljuice vilket jag är glad över för det är bara onödigt socker som skadar deras tänder.

I samarbete med Twistshake har vi fått hem deras Sippy cup där man tillsammans med vatten och barnets favoritbär/frukt kan blanda underbart goda drycker. Ange koden inthemakingbyc20 och få 20 % på hela Twistshake's sortiment 👶


Kram C

Likes

Comments

MAT

Det är alltid roligt att prova nya saker, den här gången blev det en ny variant på rabarberpaj. Det är nämligen kladdkaka i bottnen 😋 Du hittar mitt smarriga recept nedan 👇🏼 Nästa gång ska jag prova med vit choklad, spännande 😍 Rabarber är ju bara för gott! Jag älskar den syrliga smaken.

Rabarberkladdkaka med smultäcke:

Kladdkaka:

150 g smör

2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

3 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

Fyllning:

3 stjälkar rabarber

1 msk potatismjöl

1 msk strösocker

Smultäcke:

150 g smör

1 dl strösocker

2 dl havregryn

1/2 tsk bakpulver

1 1/2 dl vetemjöl


Gör såhär:

1. Kladdkaka: Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en slät smet.

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Smörj och bröa en springform.

5. Fyllning: Rensa och dela rabarbern i 1 cm stora bitar.

6. Strö potatismjöl och socker över rabarbern.

7. Smultäcke: Smält smöret i en kastrull och tillsätt strösocker, havregryn och bakpulver.

8. Blanda ned vetemjöl till du får en smet, cirka 1 1/2 dl.

9. Kladdkaka: Häll smeten i formen, lägg rabarberbitarna på smeten och toppa med smuldegen.

10. Grädda kakan i cirka 35-40 minuter.

11. Låt kakan svalna och servera med vaniljglass.


Lycka till 🌸

Kram C

Likes

Comments

MIN FAMILJ

Hej alla,

Anledningen till att det har varit ganska tyst här på bloggen är att Philip ska bli storebror i november 💙 Jag kan fortfarande inte förstå det men nu längtar jag som bara den!

När jag väntade Philip bad vi barnmorskan skriva könet på en lapp, sedan lämnade vi lappen till ett konditori som gjorde en prinsesstårta med rosa/blå fyllning. För er som missat det hittar ni inlägget här.

I går var det tid för RUL och även då bad vi barnmorskan skriva ned könet på en lapp. Den här gången gick jag till Partyland och bad dem stoppa ned en rosa/blå ballong i en låda som vi sedan öppnade på stranden i Klagshamn. Ut flög en rosa ballong så Philip ska alltså få en lillasyster 💕 Jag blev glatt överraskad, även om jag kände det på mig!

Kram C

Likes

Comments

MAT

Hej alla,

Jag såg fläderblommor när vi var ute och gick i veckan men de hade inte riktigt blommat ut då så i går gick jag och plockade blommor för att göra fläderblomssaft 😋 Du hittar receptet nedan 😘 Det var över två år sedan jag gjorde fläderblomssaft och då frös jag in istärningar med koncentrerad fläder som man kunde ta fram och blanda ut med vatten eller smaksätta en drink med, perfekt 👌🏼

Fläderblomssaft (3 liter):

35 stora klasar fläderblom

3 citroner, skal + saft

18 dl strösocker

2 liter vatten

3 tsk citronsyra


Gör såhär:

1. Skölj blomklasarna och citronerna noga i ljummet vatten.

2. Lägg klasarna i en stor kastrull och tillsätt rivet citronskal och saft.

3. Koka upp vattnet och tillsätt socker och citronsyra.

4. Häll vattnet över blommorna, sätt på locket och låt stå svalt i 2-3 dygn.

5. Koka upp och sila saften.

6. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kylskåpet. Eller frys in i tärningar/petflaskor.


Lycka till 🌸

Kram C

Likes

Comments

MIN VARDAG

Det börjar bli riktigt roligt att leka med Philip för nu förstår han verkligen 💙 I går bjöd Philip på fika men tyvärr slutade det med att han slängde allting i golvet 😂 Philip har sitt rum på ovanvåningen så vi är väl där max en gång om dagen men när vi väl är där skiner han upp ☀️

Vi ska snart till BVC för Philip ska få sin 1 1/2 års vaccination redan nu då vi ska iväg i sommar. Det är bara till Jylland men BVC rekommenderade ändå att vi skulle göra det redan nu.

Kram C

Min lilla busunge

Likes

Comments

MAT

Philip har precis somnat och vi har precis hoppat ner i soffan med världens godaste fruktfat framför House of Cards 🤗

Godis är gott men frukt och bär är hundra gånger godare ❤️

Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments

Instagram@inthemakingbyc