FRUKOST, BRUNCH, PANNKAKOR

God morgon,

Jag tyckte det var dags att prova ett nytt pannkaksrecept och såhär slutade det 👇🏼 För mig som gillar lite "nyttigare" alternativ är de här pannkakorna perfekta. Toppingen är a och o om du frågar mig. Tråkig topping - tråkiga pannkakor. Ös gärna på med massor med färsk frukt så har du världens godaste pannkakor.

Grahamspannkakor (15 st):

2 dl grahamsmjöl

1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk Bourbon vaniljextrakt

1 krm salt

2 1/2 dl mjölk

1 1/2 msk smör

1 ägg

Topping:

Banan

Chokladsås

Chokladströssel


Gör såhär:

1. Blanda alla torra ingredienser.

2. Tillsätt mjölk, vaniljextrakt, smält smör och ägg och vispa till en slät smet.

3. Stek pannkakorna i en torr stekpanna. När det börjar bubbla i pannkakorna är det dags att vända på dem.

4. Servera med banan och chokladsås.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

SÅSER, DRESSINGAR & RÖROR , VEGETARISKT

Ser ni färgen? Den här superlätta rödbetskrämen ser inte bara fantastisk ut, den är även helt gudomligt god 😍 Du hittar receptet nedan 😘

Krämen passar till det mesta; på mackan med avokado till, på ett fröknäcke som tilltugg, som "tomatsås" på pizzan, till köttbiten, till fisken - ja till allt 😄

Rödbetsdipp (cirka 1 dl):

150 g rödbetor

1/2 dl créme fraiche

20 g getost

1 msk citronsaft

1/2 msk balsamvinäger

Flingsalt

Peppar


Gör såhär:

1. Skala och koka rödbetorna mjuka.

2. Mixa alla ingredienser.

3. Smaka av med salt och peppar.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, MIN VARDAG

​I väntan på att bebis ska komma ut försöker jag sysselsätta mig så gott jag kan 😂 I dag lyxade jag till det med frukost ute med min syster och hennes lilla bebis. Kan rekommendera Geijersgatan 53, mysigt café och butik där jag förmodligen kommer spendera många timmar under min mammaledighet.


Nu ligger jag i soffan och kan knappt andas för att jag ätit alldeles för mycket 🤓 Haha! Bäst att hämta krafter innan det är dags att hämta hem mitt lilla busfrö.

Trevlig dag 🌸

Kram C

Likes

Comments

LUNCH/MIDDAG, SOPPOR

Kanske inte världens sexigaste maträtt men oj så gott det är med fransk löksoppa. Det är faktiskt Alex som fått mig att tycka om löksoppa 😋 Nu i helgen gjorde vi en magisk soppa, nog den bästa hittills. Du hittar receptet nedan 😘 Mängden buljong går att anpassa beroende på hur mycket "soppa" du vill ha. Jag hade gärna haft inte mer vätska och har därför ökat mängden något i mitt recept. Glöm inte sockret för att karamelliserade löken 👌🏼

Fransk löksoppa (4 portioner):

6 gula lökar

1 vitlöksklyfta

2 msk smör

1 liter vatten

1 hönsbuljongtärning

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl vitt vin

1/2 påse fransk löksoppa

50 g gruyèreost

4 skivor baguette

Salt

Socker

Peppar

Timjan, färsk


Gör såhär:

1. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor.

2. Stek lök och vitlök i smör på medelvärme till den blir brun, det kan ta nästan 1 timme men det är viktigt för att framhäva smakerna.

3. Strö på salt efter cirka halva tiden för att få ut all vätska ur löken. Strö till sist över socker.

4. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt buljongtärningar och fransk löksoppa.

5. Häll sedan över löken och låt koka ihop i cirka 10 minuter, smaka av med salt och peppar.

6. Sätt ugnen på 250 grader varmluftsugn.

7. Skär krutonger av baguetten.

8. Riv osten.

9. Häll över soppan i portionsformar och toppa med krutonger och riven ost.

10. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.

11. Toppa med färsk timjan.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

NYTTIGA SNACKS/MELLANMÅL, BAKNING

Har ni bakat dadelbollar någon gång? Om inte, prova. Du hittar mitt recept nedan 😘 Jag älskar dadelbollar och nej de går självklart inte att jämföra med chokladbollar men för er som faktiskt inte gillar allt för söta bakverk är de här små, söta bollarna perfekta. Dadlarna ger bollarna den sötman de behöver, tycker jag. De här bollarna är helt enkelt ett nyttigare och godare alternativ till chokladbollar. Nästa gång ska jag byta ut mandlarna mot cashewnötter, är det någon som har provat det?

Dadelbollar med nyponsmak (ca 30 stycken):

200 g dadlar, utan kärnor

2 dl havregryn

2 dl mandlar

2 msk kakao

1 dl nyponsoppa

Topping:

Kokos

Nyponpulver


Gör såhär:

1. Lägg havregryn, mandlar och kakao i en matberedare och kör till det har blivit ett fint mjöl.

2. Tillsätt sedan dadlar och kör till du har en smulig massa.

3. Häll till sist i nyponsoppan och kör till du har en bindande massa.

4. Forma till runda bollar och rulla i valfri topping.

5. Låt dadelbollarna så kallt i cirka 1-2 timmar.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, SMOOTHIE/JUICE

Sugen på en ny smakupplevelse? Prova då mitt nya smoothierecept nedan 😍 W o W - vilka smaker. Jag säger det ännu en gång, det som bli allra bäst, är när du experimenterar med det du har hemma 👌🏼 Vem kunde tänka sig att rödbetor kunde passa så bra i en smoothie? Ni bara måste prova det här receptet.

Rödbetssmoothie (2 glas):

1 dl yoghurt naturell

200 g rödbeta

1 dl frysta hallon

1/2 dl frysta blåbär

1 apelsin

3-5 cm ingefära

1/2 citron


Gör såhär:

1. Skala och koka rödbetan mjuk, låt svalna.

2. Skala och riv ingefäran.

3. Pressa apelsin och citron.

4. Mixa alla ingredienser till en slät smoothie.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

NYTTIGA SNACKS/MELLANMÅL, FRUKOST, MACKOR

God morgon,

Avokado måste vara en av de godaste frukterna som finns 😍 Inte nog med att den är god och nyttig, den passar till allt. Jag äter den till frukost, lunch, mellanmål, middag - ja när som. I dag fick det bli den här varianten till frukost, du hittar receptet nedan 😘 Har ni någon favorit med avokado?

Knäckebröd med avokado och äggröra (1 portion):

Äggröra:

1 ägg

1 msk vispgrädde

Vitpeppar

Cayennepeppar

Knäckemacka:

1 avokado

2 skivor knäckebröd

3 körsbärstomater

Gräslök

Salt

Peppar


Gör såhär:

1. Äggröra: Knäck ägget, blanda med vispgrädde och vispa upp med en gaffel. Krydda med vitpeppar och cayennepeppar.

2. Stek på svag värme för att få en krämig äggröra.

3. Knäckemacka: Dela och kärna ur avokadon och skiva i tunna skivor.

4. Fördela avokadoskivorna på knäckemackorna, toppa med äggröra, skivade tomater och gräslök.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, FRUKT & BÄR

​God morgon, 

Jag startar min måndag med gröt och karamelliserade äpple, nästan som en knäckig äppelpaj - fast nyttigare såklart. Du hittar receptet nedan 😘 Jag har kommit fram till att kanel är en av mina favoritkryddor, tyvärr används den nästan bara i bakverk och dessert men var inte rädda för att använda den i maten.

Havregrynsgröt med äpple och kanel (1 portion):

1 dl havregryn

2 dl vatten

1 nypa salt

Karamelliserade äpple:

1 litet äpple

1 msk havregryn

1 msk solrosfrön

1 tsk kokosolja

Kanel


Gör såhär:

1. Karamelliserade äpple: Skala, kärna ur och tärna äpplet.

2. Smält kokosolja i en stekpanna och stek äpplet, havregryn och solrosfrön på medelvärme. Pudra över kanel mot slutet.

3. Kaka gröten enligt anvisning på förpackningen.

4. Häll upp gröten i portionsglas och toppa med karamelliserade äpple.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, MACKOR

God morgon,

Sugen på varma tekakor med smör, ost och marmelad, och som dessutom är superlätta att knåda ihop? Kika då lite längre ner på mitt recept 😘 Tekakorna passar både till frukost, mellanmål och kanske till kvällens räkmacka? Det bästa är att Philip älskar de här fluffiga tekakorna.

Tekakor (10 st):

50 g smör

2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1 msk sirap

1 tsk salt

6 dl vetemjöl special



Gör såhär:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

3. Smula ner jästen och blanda till jästen har löst upp sig.

4. Tillsätt salt och sirap till mjölkblandningen.

5. Kör degen i din KitchenAid och tillsätt lite mjöl i taget, till degen släpper från kanterna och blir smidig.

6. Låt degen jäsa i 30 minuter.

7. Ta ut degen på ett mjölat bakbord.

8. Dela degen i 10 bitar, varje bit ska väga ca 70 gram.

9. Rullar varje bit till en boll och platta ut till en rund kaka.

10. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 10 minuter.

11. Sätt ugnen på 225 grader.

12. Nagga kakorna med en gaffel.

13. Grädda i ugnen i cirka 6-8 minuter, till de har fått en fin färg.

14. Låt svalna på galler.

15. Servera med smör, ost och marmelad.



Lycka till 🌸

Kram C

Likes

Comments

BAKNING
Tänk er saftiga kanelbullar fast ännu godare, för det är precis vad den här kanelbullesockerkakan är. Receptet hittar du nedan som vanligt 😘 Jag älskar kanelbullar och nu senaste lyxade jag till det med kanelbullar i springform men det tar ju så himla lång tid då du måste vänta på att degen ska jäsa, inte bara en gång utan två gånger. Därför är den här kanelbullesockerkakan ett perfekt alternativ det vanliga kanelbullar. Du bara måste prova 😍 Den passar perfekt till den som vill fira kanelbullens dag i morgon.
Kanelbullesockerkaka i långpanna:

3 ägg

175 g smör, rumstempererat

1 1/2 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

3 dl gräddfil

1/2 msk vaniljpulver

1 msk bakpulver

1 krm salt

Fyllning:

1 dl strösocker

1 1/2 msk kanel

1 msk kardemumma

50 g smör, kylskåpskallt

Garnering:

50 g mandel

20 g pärlsocker

Gör såhär:

1. Fyllning: Blanda alla ingredienser utom smöret.

2. Sockerkaka: Ta fram ägg och smör så att det är rumstempererat.

3. Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 25 cm.

4. Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsugn.

5. Vispa strösocker och smör fluffigt på hög hastighet i cirka 5 minuter.

6. Knäck ner äggen, ett i taget, och vispa på medelhastighet i ytterligare 5 minuter.

7. Tillsätt gräddfil och rör om försiktigt.

8. Rör samman de torra ingredienserna i en skål och sikta ner i smeten. Rör försiktigt men noggrant så att det blandas väl.

9. Häll hälften av smeten i en långpanna och bred ut.

10. Strö hälften av kanelsockret över smeten och häll sedan ut resten av smeten och avsluta med resten av kanelsockret.

11. Hyvla smöret och lägg över smeten.

12. Garnering: Grovhacka mandel och blanda med pärlsockret och strö över kakan.

13. Sockerkaka: Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Känn med en sticka, när den känns torr är kakan klar.

14. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

Instagram@inthemakingbyc