VARDAGSMAT

Hoppas alla har haft en bra helg. Här kommer ett middagstips till veckan 👍🏼

Man tager vad man haver. Ja, ibland är det så och oftast slutar det med en ny och förbaskat god rätt. Överlycklig att jag har kommit på en ny rätt med kassler då vi alltid äter samma 😅 Receptet på den kommer inom kort 👍🏼

Kassler i ostsås (4 personer):

500 g kassler

250 g broccoli

2 morötter

1 gul lök

1 dl philadelphiaost

2 dl grädde

50 g lagrad ost, västerbottensost

2 tsk dijonsenap

Svartpeppar

Till servering:

Ris


Gör såhär:

1. Skala och hacka lök.

2. Ansa och skär broccoli i bitar.

3. Skala och skär morötterna i slantar.

4. Smält smör i en stekpanna och stek lök, morot och broccoli i cirka 5 minuter.

5. Skär bort kanterna på kasslern, skriva i skivor och sedan strimlor.

6. Stek kasslern tillsammans med grönsaksblandningen.

7. Riv osten.

8. Rör ner Philadelphia, riven ost, grädde och senap i stekpannan och låt puttra i cirka 10 minuter.

9. Peppra och salta efter smak.

10. Servera med ris.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

TIPS

Ibland har man lite sämre framförhållning och vill köpa avokados samma dag som de ska ätas. Jag blir tokig varje gång jag ska köpa avokado och alla är stenhårda. Visst, oftast finns det två mogna avokados men det är inte alltid de är så fina plus att de är onödigt dyra. Tänk, jag har ett väldigt bra knep som ni inte får missa 👇🏼 Det finns kanske fler knep, tipsa gärna isf 😀

Mogen avokado på bara 25 minuter:

1 avokado

Aluminiumfolie


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2. Rulla in avokadon i folie och värm i 15 minuter.

3. Ta ut foliepaketet och lägg in i kylskåpet i 10 minuter.

4. Sådär, nu är avokadon mjuk och redo att äta.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, GRÖT/PUDDING

Då var det dags för ett nytt recept på Bircher müsli. Hehe! Jag läste på en del om Bircher müsli för ett tag sedan och förberedde då några olika recept som jag skulle prova och här är ett av dem inspirerat av originalreceptet. Det var en läkare vid namn Maximilian Bircher-Benner som introducerade müsli som kvällsmat som bestod av havregryn, nötter, mjölk och äpple. Han var ett geni 😉

Overnight oats med äpple (5 dl):

50 g havregryn

1 msk linfrön

1 msk kokos

20 g mandel

1 äpple, rivet

1 apelsin, saften

1 tsk kanel

2 dl mandelmjölk

Till servering:

Äpple

Mandel

Pumpakärnor



Gör såhär:

1. Skala och riv äpplet.

2. Blanda alla ingredienser och låt stå över natten.

3. Häll upp in en skål och toppa med skivat äpple, mandel och pumpakärnor.



Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

MIN VARDAG, TIPS

Den här veckan åt vi frukost på Kaka på Kaka i Limhamn. Jag har varit där en gång tidigare och allting är mycket gott där. Deras morotsbröd är fantastiskt 👌🏼 Det är roligt att äta frukost på olika ställen för alla är bra på olika saker. Morotsbrödet här, müslin på Atrium och Geijersgatans croissant 😍

Ebba sov som vanligt 💕

Likes

Comments

SMÅTT & GOTT

Alla sötsugna, titta hit. Den här nutellasushin är bara så god, så enkel och faktiskt inte alls så onyttig om du gör din egen nutella. Har du inget tunnbröd hemma kan du använda tortillabröd.

Nutellasushi (10 bitar):

1 skiva tunnbröd

1 banan

2 msk hemgjord nutella, du hittar receptet här


Gör såhär:

1. Bred ut nutella på ditt tunnbröd.

2. Placera banen i kanten av bröd och rulla ihop brödet.

3. Skär tunnbrödsrullen i lagom stora skivor.

4. Servera.


Hoppas det ska smaka.

Kram C

Likes

Comments

FRUKOST, GRÖT/PUDDING

Bircher müsli - ett finare ord för overnight oats. För er som inte vet vad det är, ”overnight oats” är kall gröt som du kan förbereda kvällen innan. Jag tycker det är perfekt då tiden inte räcker till ibland. Den kan göras på tusen sätt men jag har ätit en supergod Bircher müsli på Atrium och var helt enkelt tvungen att prova om jag kunde få fram något liknande och kan ni tänka er, det smakade eeeexakt som den 😍 Yeah, total lycka!

Bircher müsli (5 dl):

30 g dinkelflingor

30 g havregryn

2 1/2 dl mandelmjölk

1/2 dl äppeljuice

1 1/2 msk citronsaft

1 msk pumpakärnor

1 msk chiafrön

1 krm kardemumma

Till servering:

Hallonkompott

Färska bär

Pumpakärnor


Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser och låt stå över natten.

2. Hallonkompott: lägg hallon och vatten i en kastrull och låg koka på låg värme till bären går att mosa.

3. Toppa med hallonkompott, pumpakärnor och färska bär.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

TIPS

Jag vill tipsa er alla om ett av mina favoritkonton här på Nouw - @fridaskök. Frida bjuder på allt från matlagning till bakning på sin blogg. Hennes frukostbilder är mina absoluta favoriter.

Jag låter bilderna tala för sig själv 🙏🏼

Likes

Comments

VEGETARISKT

Vet ni inte vad ni ska äta till middag i dag? Då kan jag varmt rekommendera den här vegetariska lasagnen som jag slängde ihop i fredags. Har lagat lasagne med ricotta och spenat tidigare men hade inte kvar recept så jag fick prova mig fram igen och den blev verkligen supergod! Glöm inte de soltorkade tomaterna 👌🏼


Lasagne med ricotta och spenat (2 personer):

400 g färsk spenat

1 kruka basilika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

250 g ricotta

125 g mozzarella

30 g pinjenötter

1 msk smör

1 nypa flingsalt

100 g soltorkade tomater

12 bönlasagneplattor

Bechamelsås:

50 g smör

1/2 dl vetemjöl

3 dl mjölk

Muskotnöt

Svartpeppar


Gör såhär:

1. Om du har färsk spenat, skölj och ansa den.

2. Skala och finhacka lök och vitlök.

3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

4. Grovhacka basilika.

5. Stek spenat, basilika, lök, och vitlök till det blivit mjukt, cirka 10 minuter.

6. Rör ner pinjenötter och krydda med flingsalt.

7. Bechamelsås: Värm mjölken på svag värme.

8. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner mjölet.

9. Tillsätt mjölken, lite i taget, till du har fått en tjock sås. Låt koka i cirka 5 minuter.

10. Krydda med muskotnöt och peppar.

11. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

12. Dela soltorkade tomater och mozzarella i mindre bitar.

13. Vänd ner ricottan i spenaten.

14. Montering: Varva lasagneplattor, spenatröra, bechamelsås, soltorkade tomater och mozzarella till alla lasagneplattor är slut.

15. Tillaga i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

16. Servera tillsammans med rivna morötter.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Likes

Comments

BARNMAT, FRUKT & BÄR

När Philip var yngre och precis hade börjat med smakportioner kokade jag puréer på alla möjliga frukter. En stor favorit var päron- och katrinplommonpuré. Jag provade två varianter, en med mer päron och en med mer plommon. Du hittar den med mer plommon här.

Nu är det snart dags för Ebba och börja med smakportioner och jag längtar så. Philip var nästan 6 månader när jag började med smakportioner men jag tänker nog börja ge Ebba nu vid 4-5 månader. Vi får se, det är Ebba som ska vara redo 😊

Päron- och katrinplommonpuré (6 burkar á 125 g):

4 päron

200 g katrinplommon

Vatten



Gör såhär:

1. Skala, kärna ur och dela päronen i bitar.

2. Lägg plommon och päron i en kastrull och täck med vatten.

3. Koka till allting är mjukt, cirka 15 minuter.

4. Häll av vattnet i en bunke och mixa frukten till en puré.

5. Tillsätt kokvatten om du vill ha en lösare puré.

6. Häll upp i glasburkar och låt svalna.



Tips!

Frys in burkarna och ta fram och tina när din bebis ska äta nästa gång.

Burkarna håller i några dagar i kylskåpet, betydligt mycket längre än köpa burkar.



Hoppas det ska smaka 🌸

Kram

Likes

Comments

MIN VARDAG, FRUKOST

Kom precis hem från Atrium där jag åt den här fantastiskt goda frukosten. Åh deras birchermüsli är bara så, så god. I helgen tänkte jag göra min egen så håll utkik efter mitt recept 😘

​Liksom, hur gott är inte det här? 😍 

Likes

Comments

Instagram@inthemakingbyc