Header
View tracker

Igår hade vi första träningen för Ada Nielsen. Så himla kul att få göra sig lite extra fin och få någon som kollar från marken. Träningen gick super bra och gav sån himla inspiration!

Likes

Comments

Nu var det länge sen jag bloggade. Jag har inte haft ork, eller lust. Haft lite jobbigt en tid privat då det hänt lite i familjen plus att mitt marsvin gick bort. Men vi börjar få det mesta på grön kvist igen och även om lite av det som hänt kommer hålla i ett bra tag känslomässigt så börjar jag i alla fall komma tillbaka till det normala i tankar och rutiner. 

Igår var jag ute i stallet för första gången på ca en vecka, min medryttare har fått ta honom plus att dem i stallet också hjälpt mig lite :) Han var så himla fin igår och vi red även ut en sväng i finvädret och bara t-shirt när han hade varit duktig på banan ett tag. Idag var han betydligt segare och tröttare men vi jobbade mycket med galoppombyten på stora volten och allt som oftast gjorde han det så himla bra fast han kändes trött och inte framåt så det är ju ett framsteg!

Efter ridningen så passade vi på att beta lite i sommarhagen, det är ju inte sådär jätte länge kvar till betessläppet och det känns viktigt att vänja in gräset lite först, vill absolut inte ha några kolikkänningar. Nu verkar han vara så himla himla tålig, men man ska inte chansa!​

Likes

Comments

Gårdagen blev precis så fantastisk som jag hade hoppats på, Idag är jag dock trött och vill bara ta det lugnt, men ska snart ut till stallet ändå såklart. Började morgonen igår med att skjutsa sambon till jobbet, sen åkte jag och städade ut bilen (nu ska bara sommardäcken på) och efter det åkte jag till stallet. Var där vid 10 och kom hem igen vid halv 6 någon gång. Så det blev verkligen en heldag ute i stallet. Jag passade på att tvätta alla schabrak och städa ur skåpet, frisera hästen i både man och svans, rida på banan, släppa ut honom i hagen, mocka, fixa maten, ta in honom igen och rida ut en sväng i skogen med Jossan och Marre. Vi tog vägar jag inte ridit på förut och vilka vägar det finns i skogen!

När jag kom hem så knackade strax mamma och Robert på dörren. Trevligt att ta en liten fika. Kvällen slutade på restaurang Göteborg i Hammarby Sjöstad med sambon och två av hans arbetskollegor. Himla mysigt ställe ♥


Min fina kille 

Likes

Comments

:')

Varit ute i stallet i 6-7 timmar idag. Finaste vännen, som alltid får mig må bra, får mig att skratta.

Likes

Comments

Vilken fantastisk fredag! Är ledig idag, så jag ligger fortfarande kvar i sängen. Var upp en sväng och skjutsade sambon till jobbet, men sen hem och la mig igen. Det är livskvalitet att kunna göra det fast det egentligen är vardag ibland :)

Ska snart hoppa in i duschen, innan jag ska bege mig mot stallet. Ska på vägen dit stanna och städa ur bilen (det behövs verkligen) och sen hänga i stallet ett par timmar nu när det är helg. Jag hoppas på att vara ganska ensam i stallet, då kan jag kanske bygga upp något hinder på banan och hoppa lite. Men vi får se, beror helt på hur många som är där ute. 

Likes

Comments

Idag på jobbet såg jag dessa fina blåsippor (rätta mig om jag har fel..) och jag blev så överlycklig att jag slängde mig ner på mage och fotade. Mitt i solna. Bland folk. Mitt på gatan. Folk stirrade rätt bra kan jag tala om. Vadå? Har folk aldrig sett någon som fotar blommor förut ? ;) Min första vår som "Stockholmare" kan jag säga att jag inte är van vid att folk ska rätta sig in i ledet så mycket som möjligt hela tiden. Jag fattar inte grejen. Så roligt kan det väl inte vara att inte vara så spontan? ;) OBS! Undantag finnes såklart, som några av mina fantastiska kolleger. 

Idag var jag i stallet ca 30 minuter. Min rygg och nacke orkade inte mer. Hade en tre timmars städning på jobbet hos en kund och sen var min rygg så slut. Varken ryggen eller nacken orkar tyvärr speciellt mycket efter olyckan för snart ett år sen. Får så himla ont väldigt snabbt tyvärr. Men Joy har ju gått 6 dagar i rad nu så han förtjänade ändå en dags vila. Han klagar nog inte :)

Likes

Comments

Eftersom galoppbytena går så bra nu bestämde jag mig för ett nytt mål idag, att klara av förvänd galopp på långsidorna. Och jag säger bara vem, VEM? har bytt ut min häst. Han är lika snäll som vanligt, men har så himla mycket mer ork och energi. Vi bara går från klarhet till klarhet i träningen just nu. Den förvända galoppen satt, på FÖRSTA försöket! HAHA, lyckan alltså. :) Nästa mål blir väl att hålla den förvända galoppen även på kortsidorna och samla ihop oss lite mer. Det är så roligt det här, får sådana adrenalinkickar. 

På uppvärmningen idag tränade vi även att rida med handhäst, Linus fick skritta och trava med oss en stund medan hans matte hjälpte en annan stallkompis med hennes häst. Första gången jag red med handhäst, det var roligt och utmanande :)

Likes

Comments

Ikväll har vi grillat kött till middag, gud så gott och oj så mätt jag är nu! Vi har en rosa liten liten kolgrill som vi passade på o inviga ikväll då solen fortfarande var framme. Jag älskar grillad mat och hade köpt så mycket kött att de skulle kunna räcka en vecka... Har inte sån bra uppfattning på vad som är "Lagom" ;)

Likes

Comments

Haft en fantastisk förmiddag ute i stallet idag. Solen låg på, men även lite vind som gjorde det behagligt att rida. Hästen var pigg och glad och fantastiska vänner var ute i stallet. Det vi gjorde idag var att först värma upp ordentligt i alla gångarter, sen så la jag ut en bom på medellinjen / snett igenom som jag använde som galoppbom för att göra galoppombyten. Vi har börjat få till så fina galoppombyten och extra bra går det när det finns en bom eller ett hinder att byta efter (vet att man egentligen ska byta över) men jag tycker att det är bra att öva på att byta efter, bommen/hindret ger mer fart i hästen. Han blev ordentligt svettig idag och det är skönt att se att han fått jobba ordentligt. Vet inte om de är jag som inbillar mig men det känns som han njuter av att få arbeta ordentligt :)

Likes

Comments

Idag hade jag hoppats på att fylla upp denna blogg med lite fina våriga uterittsbilder. Jag, Hanna, Lovisa och Cilla red ut idag och lagom till att vi kom till grustaget så kom regnskur, och hagel. Så när vi kom tillbaka igen så var jag genomblöt och iskall. ​​Kände igenom honom på banan och oj så pigg och fin han var efter gårdagens hoppning. Han älskar verkligen hinder min kille. 

Likes

Comments