Header


Så har första advent varit och det en gått och väntat på har äntligen dragit igång. Julen alltså. Nu är det bara nedräkning fram till en veckas ledighet och det kommer gå fort känner jag. Det är aldrig så mycket att göra på jobbet som dessa veckor före jul, sen blir det supersegt en period istället direkt efter nyår.

Jag känner mig hyfsat frisk faktiskt, något trött bara och fortfarande problem med halsen. Jag kan inte sjunga och det tycker jag är riktigt tråkigt med tanke på kommande julkonserter som är de bästa på hela året. Men men, jag ska försöka vara med och göra mitt bästa.

Träningen har jag gjort lite halvdant, eller så pass mycket jag orkat med. Jag har ägnat träningstiden åt yoga och somamove och inget pulshöjande alls. Något jag trivs mycket bra med, men känner ändå att jag saknar det där lilla extra svettiga. Så om jag inte utmanar ödet allt för mycket så tänkte jag faktiskt försöka dra igång med Milonträningen denna vecka faktiskt. När jag ska ha tid till det återstår att se, jag vill helst inte åka in på kvällen efter jobbet, men med dagistider att passa och fullspäckat schema på dagarna så kanske jag inte har nåt annat val. Et träningstillfälle kan jag i alla fall förpassa till helgen.


Jag har följt en serie på SVT som heter Jordskott och i går gick sista avsnittet av andra säsongen. Jag blev lite tagen på sängen där känns det som för jag trodde det skulle vara minst två avsnitt till. Men så var det inte och nu känns det lite tomt, sådär som det kan göra efter att en läst slut på en serie med bra böcker, eller som nu när denna TV-serie är finito. Jag gillar serien så mycket för den är lite övernaturlig och handlar om skogen. Och skogen har alltid haft någon magi kring sig tycker jag, och jag trivs aldrig så bra som jag gör just i skogen. Men det var länge sen jag tog mig en tur dit nu och känner att det är hög tid att göra det, för att få andas, koppla av och känna närvaro.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är så trött och oinspirerad. Helst vill jag bara vara hemma alldeles själv och pyssla inför julen. Alltså baka, ta fram ljusstakar, städa, byta gardiner, fixa julblommor mm. Sånt!

I morse var det så himla svårt att sortera alla intryck runtomkring mig. Dottern som sitter i soffan och babblar, tv-n som är igång, det ska kläs på, packa väska, vattna blommor, ge katterna mat. Allt kändes bara som ett enda virrvarr i huvet, som om allt jag ser snurrar runt som orkaner. Sen när jag skulle köra bil fick verkligen koncentrera mig för att hålla mig kvar på vägen och inte vingla ut i diket. Släppte jag blicken på vägen i 1/10 sekund så var jag ute i väggrenen. Sådär är det ibland. Jag är yrslig och vimsig och kan inte sortera allt jag ser och hör, och då blir jag så himla trött. Bara tanken på att ta på dottern en overall känns skrämmande.

Jo men en hel dag för mig själv i hemmets lugna vrå skulle sitta fint.

I helgen gäller det att städa undan studsmattan, flytta på sommarbilen och lite sånt som skulle gjorts för minst en månad sedan. Jag tänker även åka iväg med en massa fula sopsäckar full med burkar som ska pantas. Det är sambons pant som han bara lastat av i pannrummet och där har det legat i nåt halvår nu, och han lär ju aldrig åka iväg med det. Så är det ofta, att vill jag ha nånting gjort, nåt som faktiskt sambon borde göra eftersom det rör sig om hans grejer, så är det ändå jag som får göra det, annars så blir det aldrig av. Det är bara att förlika sig med tanken, vill jag ha ett städat och snyggt hem så är det BARA jag som får jobba för det.

Jag har så mycket lättare att slappna av när var sak ligger på sin plats och det råder ordning och reda, allt blir inte kaos i hjärnan då.

Likes

Comments

Veckans rörelseövningar:

Måndag – Somamove

Torsdag – Ashtangayoga

Fredag – Somamove

Söndag – Yoga kraft & avspänning

Helt okej vecka! Jag törs inte springa för efter förra veckans löprunda har jag fått ont i halen igen och nyser som om det vore mitt i pollensäsongen. Tänkt att det ska vara så jäkla omöjligt!

Likes

Comments

Jag tycker tiden går så segt nu, allt känns segt, trist och långsamt. Men jag vet inte heller vad det är jag går och väntar på riktigt. Antagligen julen och allt med den. Och julledigheten (1,5 vecka!).

Vi har fått en del snö men i natt kommer den troligen försvinna för imorgon ska det regna jättemycket hela dagen och vara lika varmt som på midsommar ungefär. Hur onödig är inte denna snö då egentligen? Kostar bara en massa pengar. Jag tycker egentligen väldigt mycket om snö, men när det bara ligger kvar i några dagar för att sedan förvandlas till äcklig sörja, då kan det lika gärna vara.

Jag är lite deppig också för jag har tappat sångrösten. Efter jag tappade rösten så går det inte att sjunga. Jag får liksom inte till tonerna och jag måste nästa viska fram dom. Dessutom får jag svinont i halsen efter varje gång jag sjungit. Det håller ju inte. Och nu i jul som det kommer vara så mycket julkonserter, då vill jag ju verkligen kunna sjunga!

Jag funderar på att ta ett uppehåll med kören och gå till en sångpedagog till våren, för att få till en bra teknik. Antagligen har jag ”sjungit fel” hela tiden, och det har gått rätt så bra hittills, ända tills jag fick viruset på stämbanden. Kan jag lära mig att sjunga med magen som det heter, så vore det riktigt bra, annars vete fasen om jag kommer fortsätta i kören.

Jag har fortfarande problem med halsen, det gör ont och svider. Och så nyser jag en del. Tänk att jag aldrig får vara 100% frisk. Det går t.ex. inte att jogga när jag mår såhär, inte göra nåt pulshöjande överhuvudtaget, och det är så jävla segt. En undrar ju om jag är fördömd att vara småförkyld för evigt.

Likes

Comments

Jag har ju under en längre tid legat och pressat ihop mina tänder på nätterna samt tryckt upp tungan i gommen så den ser ut som ett löv. Detta har ju orsakat en himla spänningsvärk i käke, nacke och huvud, och jag har tänkt hela tiden att jag ska ta mig till tandläkaren för att fixa en bettskena.

Men tandläkaren är ju inget en gärna kommer ihåg att ringa till (i alla fall inte jag), och när jag var på apoteket för ett par veckor sedan så såg jag att de sålde en bettskena som en kunde forma själv. Värt att testa tänkte jag och köpte en (kostade mellan 300-400kr).

Det var lite trixit att få till den bra, men jag tror jag lyckades för nu har jag haft den i ett par veckor och det funkar faktiskt! Jag har inte haft spänningshuvudvärk efter att jag börjat använda bettskenan så antagligen pressar jag inte ihop tänderna längre. Det är ju jättebra ju! Och till en billigare peng jämfört med tandläkaren.

Den är ju lite stor och klumpig, så vill jag fortsätta ha bettskena en längre tid så ska jag nog kosta på mig en riktig ändå, men för att testa så är denna modell verkligen jättebra!

Likes

Comments

Igår gjorde jag ett pass med ashtangayoga för första gången på väldigt länge, och hej vilken styrketräning det var! Det hade jag glömt. Men då är också ashtangayoga den mest fysiska formen av yoga (vad jag förstår) och det är precis vad jag gillar! Jag kan de flesta rörelserna utantill, men minnes sviker lite så jag måste följa en video på youtube för att göra allt i rätt ordning. Det blev solhälsning A, B samt de stående övningarna. Sen var jag svettig minsann.

Jag känner mig fortfarande lättretlig och irriterad, och jag blir väldigt lätt arg på min sambo samt dotter. Det är väl dom allra närmaste som liksom får ta smällen, oftast blir det ju så. Men jag vet inte riktigt VAD det är som ligger och skaver? Varför är jag så arg och sur egentligen? Jag brukar ha rätt så gott med tålamod men nu brister det totalt, jag kan verkligen inte ta emot minsta lilla motgång utan att bli skitförbannad. Varför är det såhär? Är jag uttråkad? Är det mörkret? För jag känner mig inte lika trött som jag var för några veckor sedan. Nej dags att rannsaka sig själv tror jag.

Likes

Comments

Idag är jag ledig och jag vill inte att den här dagen ska ta slut! Det är så himla skönt att få en extra dag i veckan hemma, då jag hinner med att tvätta, laga mat och även slappa en del. Dottern är rätt så självgående nu så att vara ensam med henne är inte så påfrestande alla gånger.

Igår var jag faktiskt ute och joggade en liten sväng, det var jättehärligt och hittills känner jag mig bra, men blir jag dålig så brukar det visa sig ett par dagar senare. Det blev kort, 3,5 km men med helt ok kilometertid. Och med tanke på hur sjuk jag varit hela hösten och brist på träning så är 3,5 km jättebra tycker jag!

Lite synd bara att jag bara kan hålla mig efter vägen inne i byn, det som är det enda stället som inte är kolsvart en novemberkväll... jag vill ju helst springa i skogen men det är bara att glömma på kvällen.

Ikväll ska jag göra rent i hönshuset, vi har inte så många veckor kvar med dess små gullvippor, känns lite tråkigt faktiskt, dvärgsilkeshönor var riktigt trevliga höns :)

Likes

Comments

I morse när jag vaknade upp så kände jag mig pigg och lätt i kroppen för första gången på läääänge. Vi får se hur länge den känslan sitter i, för oftast kan jag vara superpigg en eller ett par dagar och sedan helt dränerad en annan dag.

Trots att jag känner mig pigg så har jag ett jäva humör, jag känner mig sur alltså, grinig. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, men har några teorier. Framförallt har vi problem med vattnet och det är så viktigt och jobbigt så jag tror det påverkar humöret rejält. Vårat vatten är grumligt och grönt, fullt med koppar, och det har blivit sämre nu under hösten. Jag har fått ett riktigt bra reningsvärk av mina föräldrar (dom behöver inte det längre) som skulle rena vattnet från koppar riktigt bra. Men min KÄÄÄÄÄRA sambo vill inte sätta in det. Och varför i hela jäva fridens dagar vet jag inte riktigt. Eftersom vi är två som äger huset så vill jag inte heller köra över honom och bestämma alldeles själv, särskilt då jag behöver hans hjälp med att förbereda för installationen. Men icke, det går liksom inte att komma överens.

Vi får se hur detta slutar, men rent vatten är stort prio för mig just nu.

Sen är jag så himla dåligt på att äta bra varierad mat. Det blir mest mackor eller halvfabrikat och det är såååå dåligt. Att jag inte orkar med att hålla mig till en bättre mat gör mig sjukt irriterad. Jag förstår inte egentligen vart problemet ligger, mer än att jag är lat. Men jag liksom ORKAR inte ta tag i det. Känner mig helt oinspirerad och rätt dum i huvet. Vad kan man äta förutom mackor och spagetti med köttfärssås? Nä jag har ingen aning.

Självklart vet jag precis vad jag kan äta istället, men det känns som att tankarna inte riktigt når dit när jag väl står och ska göra mina val.


Här syns det tydligt hur grumligt vattnet är. Det sätter sina spår på badkar, tvättställ mm. Men även på kläder och väggen i badrummet. Jag kan inte heller tvätta mitt hår hemma då det blir grönt och inte rent.

Likes

Comments


På tal om att inte vara perfekt, så som den här bloggen heter, så har jag en rätt så jobbig relation till mina kinder som ständigt är väldigt röda, och oftast brännande. På bilden ser man tydligt rodnaden trots att jag har puder på mig som ska vara anti-redness ... Denna höst har det varit värre än vanligt, speciellt jämfört med i somras då jag hade jättefin hy. 

Jag googlade lite på detta och fick fram nåt som hette Rosacea. En rodnat i ansiktet som faktiskt är en sjukdom och som blir värre av värme och stress.

Där har vi det. Stress. Jag har varit så sjukt stressad denna höst, har aldrig upplevt nåt liknande tidigare och det sätter sina spår. Och såklart att jag inte hade nåt problem i somras då jag var avslappnad, fri från förkylningar och hade semester.

Tur att det finns bra täckande puder…

Men ärligt alltså, jag trivs inte alls med hur mina kinder ser ut och är väl ett av mina störste problem med mig själv.

Likes

Comments


Veckan har gått med väldigt fart och det som jag trodde skulle göra slut på mig gav mig istället energi. Härligt! Då vet man att det en håller på med är rätt.

Jag har anordnat ett event denna vecka för ca 30 pers som det var en del förberedelser för, och dagen efter var det också en del gäster som skulle tas om hand. Jag är faktiskt bra på att vara värdinna samtidigt som jag tycker det är något stressande. Jag vill ha stenkoll på programmet och vara så förberedd det bara går. Och är det fler som är inblandade så blir det svårt att ha 100% koll. Men bara en är tillräckligt tydlig så brukar allt oftast bli väldigt bra också.

Förra helgen var det allhelgona och jag sjöng i kyrkan tillsammans med kören som jag är med i. Jag tycker verkligen om den helgen, en tänker efter lite mer, känner ett visst v-mod men ändå en inre frid. Det är rätt så avslappnande.

Över till nåt annat, gud så jag saknar löpningen framför allt! Jag vill verkligen ut och springa nu men vet inte om jag törs med rädsla för att få ont i halsen igen. Hittills har jag bara ägnat mig åt rörelseträning såsom yoga och somamove, men saknar det som höjer pulsen och ger en endorfiner. Det finns inget som är som löpning, det är verkligen frihet och rörelsegläde.

Likes

Comments