​Snart är vi inne på årets andra månad och så här ser min önskelista över februari ut.  Mycket känner ni säkert igen från tidigare önskelistor. Jag kan tex inte sluta fantisera om mina drömstolar från Thornet, dom står som alltid högst på min önskelista. Någongång ska jag verkligen unna mig minns 1 sådan stol, även om prislappen får en att tappa andan en smula. Annars då, Verner Panton lampan, Kinfolk home bok, blommingville korg, tavla från desenio, matta Ellos, hylla vittsjö, sängkläder i linne, timglas, kudde, vägglampa och anslagstavla från House doctor. 

Nu ska jag fixa med lite grejer här hemma, efter dagis har jag lovat Alvin ett biblioteksbesök & under eftermiddagen har Julia en tid för vägning/mätning på Bwc. 


Trevlig dag på er alla finisar!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Avslutade precis det sista på första delen av en inlämning som skall skickas iväg till skolan i slutet av nästa vecka, skönt att ha kommit en bra bit på vägen. Jag hatar att vara ute i sista minuten och det känns extra viktigt nu att hålla tidsramarna med bra marginaler, med tanke på hur oförutsägbara barn är, man vet aldrig hur de sover, håller sig friska osv... Så här en vecka in i utbildningen måste jag säga att distansstudier verkligen känns som min grej, så himla smidigt att själv kunna välja hur man lägger upp allt. Jag har passat på att suttit de 1-2timmarna på förmiddagen då Julia vilat, sedan har det blivit ende på kvällskvisten efter att vi nattat barnen. Det svåra är inte att motivera sig till att sätta sig ner och plugga, utan att avsluta när man sitter, då det är så förbaskat kul.

Bjuder på några nytagna bilder på mitt kök från imorse. Lägg märke till mitt lilla busfrö på sista bilden. Nu ska jag slå på kaffet, om en liten stund får vi besök. Trevlig onsdag på er.

Likes

Comments

Aj, aj inte röra. De ständiga orden här hemma för tillfället. Jag kan verkligen förstå er som väljer att plocka undan inredningsdetaljerna under de värsta "röjjar" månaderna-året. För det är ett riktigt pass att hålla de små söta nyfikna fingrarna på avstånd från allt. Även om jag själv inte riktigt skulle klarat av det. Vi har plockat bort detaljerna på de mest utsatta ställena och i "Julia höjd" är det annars mest saker som jag inte är exakt lika rädd om. Min teori är att barnen enklare lär sig och blir mer ointresserade av att leka med inredningen när den finns tillgänglig. Med Alvin funderade det bra, men då har han alltid varit en ganska lugn grabb. Annat än lilla yrvädret Julia. 

Likes

Comments

Efter en helg då hela familjen varit lediga känns alltid måndagen väldigt lugn, då mannen jobbar och Alvin är på förskolan. Fast helt lugnt är det ju inte för den vildaste i familjen är heltklart vår lilla Julia. Hon är en aktiv liten krabat som klättrar och tar för sig. Så fort hon somnat så ska jag dyka ner i allt plugg.

Denna veckan har jag mycket på "att göra listan" och i helgen är det äntligen dags för mammas 50års fest. Känns som det kan bli en väldigt bra vecka.


En bild på Julia i skrivande stund. Somnsagt hon ska klättra upp överallt.. 

Likes

Comments

​Idag har vi haft kalas för våran Julia som fyllde 1 år i torsdags. Första födelsedags kalaset är lite extra speciellt tycker jag och som alltid väldigt mysigt att träffa alla. Denna gången valde vi dock att hålla det väldigt litet med bara den närmaste familjen, med tanke på att vi ändå träffas alla nästa helg på min mammas 50års fest. Färgtemat var rosa, men det syns ju ganska tydligt på bilden ovan, eller vad säger ni?

Likes

Comments

Under gårdagen var det äntligen dags för ett besök på formexmässan tillsammans med Helena (som också studerar till inredare). En fantastik dag på många sätt och vis. Nu är jag fullproppad med massor av härlig inspiration. Här kommer en summering av mässan.

Årets tema Nordic kick som sammanfattas med orden "something old, something new, something borrowed, something blue". Var en övergripande trend som man tydligt kunde se i mässhallarna. Det var svårt att urskilja en enskild trend som sticker ut extra då det finns så mycket utbud. Men några av alla trender som jag gillar och som jag tyckte mig se mycket av var bland annat kaktusar i dess alla former dels som växten men även som mönster och i keramik. Skindetaljer, mycket mönster, mycket vaser både stora och små, ljusare träslag. Färgerna som dominerade hela mässan var helt klart ljusrosa och indigo blått.


Ovan kan ni se ett gäng med bilder från min favorit monter, House doctor.

Mateus hade ävon dom lyckats med en mycket inspirerande monter.

När det kom till barnrums inredning var Frank&Poppy dem som tilltalade mig mest. Otroligt fin monter och heja dig Louise Elfving, du gör ett makalöst bra jobb och är dessutom så trevlig.

Likes

Comments

Efter en natt med minimalt lite sömn är jag mig sådär lagom pigg. Känner dock att jag inte riktigt har befogenhet att klaga då vi ändå är väldigt bortskämda med barn som sover hela nätterna och långt in på morgonen. Kan nog räkna på en hand de fåtal gångerna Alvin under sina snart 4år velat upp 7 på morgonen. 

Igår fick jag delar av materialet till utbildningen, så jag har redan börjat tjuvstarta lite.. Så himla kul att vara igång. Dags att fortsätta, gäller att ta vara på stunderna då min lilla tjej roar sig med annat.Likes

Comments

Nu är den här veckan jag gått och sett fram emot en tid nu. Veckan då jag äntligen börjar min utbildning till certifierad inredare och homestylings konsult. Känner mig så otroligt peppad och förväntansfull över allt jag ska få lära mig. Men som om det vore nog, denna veckan är det även formexmässan i Stockholm och min lilla flicka fyller 1år, med kalas och tårta och allt vad det innebär.

Nu är det dags att lämna Alvin på förskolan. Ha en fin dag!

Likes

Comments

En fullspäckad helg och internet strul, därav har bloggandet uteblivit. Under den senaste tiden har våran internetuppkoppling krånglar allt för ofta. Otroligt irriterande. När vi i fredags eftermiddag upptäckte att det lagt av helt så var vi måttligt roade. Det största skämtet är ändå att ingen jobbar på helgerna, vilket inneburit att vi varit utan internet hela helgen. En små sak kan man tycka men när detta återkommer gång på gång, då är det inte speciellt kul. Och allra minst nu när jag ska plugga på distans. Men nog om detta nu.

Jag har haft en mysig helg tillsammans med min lilla familj och vi har hunnit umgåtts med många vänner.


Likes

Comments

Med risk för upprepning (ja flera av er har säkert sett på min instagram redan) men detta är lite för bra tips för att inte nämna även här i min blogg. 

För att komma till saken... Ikeas skåp Ivar! Detta är ett riktigt budget tips till er alla. Älskar att man kan förändra skåpet så otroligt mycket. På bilderna ovan ser ni tre bra exempel på detta. Första bilden, där har man målat det blått och ställt skåpet på ben. Medans samma skåp fått en helt annan look när det istället målats vitt och skruvats upp på väggen. På tredje och sista bilden har man bara ställt skåpet på golvet och låtit det vara obehandlat. Skulle jag "bli med Ivar" hade mitt skåp fått svartfärg med en mässingskiva upp på. Likes

Comments