Header

Hej finisar!

Jag gjorde en after eight tårta till min syster när hon fyllde år och det är egentligen bara en kladdis med after eight i och en mintglasyr. Men det är väldigt enkel att göra och sjukt god så rekommenderar skarpt att ni testar den!

Nedan har ni recept och steg för steg beskrivning.

Mintchokladtårta

Ingredienser till tårtan:
200g smör
100g mörk eller ljus choklad (jag valde ljus)
100g after eight choklad
4st ägg
2dl ströbröd
1tsk vaniljsocker
2,25dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk bakpulver
1krm salt
50g hackade mandlar

Ingredienser till glasyren:
50g smör
100g after eight choklad
0,5dl vispgrädde

Dekoration:
Man kommer behöva after eight plattor som dekoration till tårtan. De går åt cirka 18-20 stycken beroende storlek på formen man använder. Sedan som ni ser på bilderna har jag hackat massa choklad ovanpå. Jag hade kvar från min godispåse så det är allt från Kexchoklad, Daim, Geisha, Twix, Snickers osv. Går även bra med nötter om man vill.

Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör, after eight och choklad i en kastrull.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
4. Blanda ner chokladen från kastrullen i bunken med ägg och socker.
5. Sikta sedan alla torra ingredienser ner i bunken med smeten och rör om med en slickepott samtidigt. Viktigt att inte använda elvisp när de kommer till vetemjöl för de slår sönder glutentrådarna för gör att kakor gärna sjunker ihop.
6. Klä botten av en form med bakplåtspapper (testade med en 24cm form men tyckte tårtan blev alldeles för tjock och kletig så skulle rekommendera att testa en större form alternativt 3/4 av alla ingredienser till detta recept).
7. Grädda i nedre del av ugnen i 20 minuter. Håll koll, det kan krävas mindre tid om ni använder en större form eller mindre ingredienser.
8. Låt tårta svalna
9. Gör glasyren, smält alla ingredienser i en kastrull och häll sedan över tårtan medan den fortfarande är i formen.
10. Låt tårtan svalna i kylskåp i 2-3 timmar och dekorera sedan med after eight plattor innan servering.

Receptet är lite modifierat men kommer annars från alltommat.se


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jag är inte en person som tycker om att se för sminkad ut. Jag tycker personligen bäst om när man bara ser fräsch ut och är väldigt naturlig. Dessutom har jag inget större intresse för olika sminktekniker eller liknande. Det ser ut som att det bara är väldigt tidskrävande och jobbigt. Om man inte är erfaren och rutinerad blir det så lätt att man gör fel och då är det bara att börja om efter man smetat på fyra olika lager av foundation och skuggor.

Jag tycker dock fortfarande att det är väldigt snyggt ibland och att de passar bättre på vissa än andra. Samt att det är roligt att man på ett sätt kan förvandla sig själv till vem man nu än vill vara. Men som sagt är det inget av intresse för mig. Jag sover gärna så länge jag kan för att känna mig utvilad och redo för vad dagen kommer att bjuda på. Det är därför jag valt att ha bland annat konstgjorda fransar sedan ett tag tillbaka.

Ja - de är en anpassningsperiod när de kommer till konstgjorda fransar. De är i vägen, man kan inte gnugga sig i ögonen eller sova på magen och de är jobbigare att duscha för jag tycker de fastnar shampoo i fransarna så de svider i övningen (därför var badkar viktigt när vi bytte lägenhet senast, det underlättar väldigt mycket). De kostar dessutom rätt så mycket pengar och de är inte någon höjdare att bada med.

Trots allt detta har jag haft det i snart ett år och det är främst för att jag har väldigt korta fransar naturligt och ena ögat har alltid varit extra jobbigt att måla för fransarna vill inte som jag vill. Jag har spenderat flera morgnar med att peta mig själv i ögat med mascaraborsten av misstag eller kladda på ögonlocket så att man fått tvätta bort sminket och börja om bara för att sedan misslyckas igen. Utöver det är jag verkligen inte en morgon person så man sitter där och gråter hysteriskt när det inte går som man vill över något så töntigt som lite klumpig mascara haha. Så för mig är allt besvär värt det bara av den anledningen!

Men det finns så klart fler fördelar, man ser alltid fräsch och pigg ut. Är man lite sen på morgonkvisten räcker det med att klä på sig och bara gå vissa dagar om håret inte är fett. Och jag älskar att fylla på dom för man får ligga och slappna av. Jag får alltid lyssna på en spännande podcast hos tjejen jag gör det hos och det är verkligen som terapi att bli ompysslad :) Avslutningsvis så spar jag mycket tid och det är viktigt för mig att lägga min tid på annat än smink helt enkelt! Nu har jag även testat tekniken "microblading" på mina ögonbryn. De har alltid varit ojämna och det finns lite glapp från tonårstiden när jag var lite för generös med noppringen. Jag blev rekommenderad av en vän som testat och det såg snyggt ut så jag kände varför inte?

Nedan är en bild på mina bryn efter behandlingen. De gjorde inte ont och de är endast semi permanenta, de håller i 1-3 år tydligen. Nu har det gått tre veckor sedan jag gjorde det och måste erkänna att det mesta försvunnit, eller de har i alla fall blivit väldigt ljusa. Men det var vanligt blev jag tillsagd och jag ska tillbaka på återbesök snart där man gör det igen och då kanske det håller bättre. Jag kan uppdatera er om ni tycker om denna sortens inlägg :)

Allt som spar tid och ser naturligt ut tycker jag är värt att testa! För er som undrar så kör jag med singelfransar och längd 9-12mm. Jag kommer kanske köra ännu kortare nästa gång just för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Hör av er om ni har några frågor 💋

Likes

Comments

Hej godingar!

Jag har här ett enkelt och gott recept till er - Spagetti-paj! Inga konstiga ingredienser utan lika lätt att göra som spagetti och köttfärssås. Antingen kan man göra denna rätten direkt eller så kan man använda sina rester om man lagat alldeles för mycket pasta någon kväll. Jag tror egentligen att man skulle kunna ändra om hur mycket som helst i det här receptet så testa er gärna fram och meddela mig resultaten! :) Går garanterat bra att göra den med kycklingfärs, quornfärs eller liknande också.

Här kommer receptet på min spagetti-paj som ni ser bilder på ovan:

- 3 ägg

- 170g tomatsås/pastasås eller liknande

- 1/2 tillagad gullök

- 50g ricotta ost

- 50g parmesan ost

- 1 tsk salt

- 450g köttfärs (redan tillagad och kryddad)

- 2 msk persilja

- Ev. lite vatten om "smeten" blir för tjock

- 450g kokt pasta


Blanda allt och häll i form med avtagbar botten. Toppa med 100g mozzarella. In i ugnen i 15-20min på 175 grader.

Hoppas den smakar bra! Hör av er om ni har några frågor :)

Likes

Comments

Hej godingar!

Jag är säkert inte ensam om att ändra om hemma hela tiden, men visst är det kul? Samma gamla rum kan enkelt kännas som ett helt ny plats genom att man flyttar runt på eller byter ut saker. Jag ändrar min stil och smak hela tiden och kan helt enkelt inte låta bli att göra om i mitt hem konstant.

Exempelvis är det lätt att ändra ett helhetsintryck av ett rum genom att ändra om i färgskalan. Det är därför jag bara har vita väggar (och nästan bara vita/gråa möbler) hemma just nu, för det räcker med att jag byter ut lite "lull-lull" och textilier för att få ett helt nytt rum. Jag gillar att anpassa mig efter säsongerna och då är mitt bästa tips att hålla väggfärg och möbler i neutrala färger. Förutom textilier så kan man göra enkla förändringar med tavlor/posters etc. Det är egentligen ramarna som kostar en del men när man har köpt dom en gång är sedan lätt att bara byta ut innehållet, alltså posters och liknande. De brukar enligt min erfarenhet inte kosta så värst mycket. Sedan har jag sett att Desenio har väldigt prisvärda ramar om man jämför med andra på nätet.

Jag har i alla fall beställt ett gäng med posters från Desenio för att ge bland annat sovrummet ett litet lyft. De andra tavlorna jag har beställt har hamnat lite överallt i lägenheten just nu och byter plats varje vecka, jag har inte riktigt bestämt mig vart de ska sitta ännu :) Men iaf - i samband med att jag visar upp min posters här på bloggen och på instagram har jag fått möjligheten att dela ut en rabattkod till er på 25% hos Desenio.


Koden "INTERIORBEX" ger 25% rabatt hos Desenio mellan 11-13 Juli. (gäller ej handpicked/ramar)

Dessa posters heter "DARK AGATE TWO POSTER" och kostar från 129kr
beroende på vilken storlek man vill ha. De som jag har över sängen är 100*70cm.

Desenio har väldigt mycket vackra motiv och ni HÄR hittar ni deras hemsida.

Jag har nästan bara beställt svart/vita posters förutom dessa ovan sängen.
Jag har verkligen fastnat för svart/vitt just nu :)

Koden "INTERIORBEX" ger 25% rabatt hos Desenio mellan 11-13 Juli. (gäller ej handpicked/ramar)

Likes

Comments

Personligen tycker jag att man aldrig kan ha för mycket böcker hemma! De är snygga att styla med och även roliga att läsa och titta i. Det är ju skönt när man faktiskt har användning av saker man köper hem, så att de inte bara är till för att se fina ut ;)

Jag har själv letat efter nya böcker att köpa hem, specifikt till mitt soffbord, tänkte därför att jag passar på att dela med mig av mina favoriter. På det viset kanske några av er kan spara lite tid om även ni är ute efter lite nya böcker!

Först kommer här lite inspirationsbilder över coffee table-böcker och längre ner hittar ni mina 10 bästa tips till er just nu och var ni kan köpa dom!


10 coffee table-böcker du måste ha

Chanel - finns att köpa HÄR för 284kr

Bazar - finns att köpa HÄR för 397kr

Alexa Chung - finns att köpa HÄR för 208kr


Kate Moss - finns att köpa HÄR för 470kr

Kate Moss Style - finns att köpa HÄR för 251kr

Dior - finns att köpa HÄR för 723kr

Louis Vuitton - finns att köpa HÄR för 660kr

Tom Ford - finns att köpa HÄR för 704kr

Elements of style - finns att köpa HÄR för 251kr

Unseen Vogue - finns att köpa HÄR för 208kr

Likes

Comments

Nu närmar sig midsommar med raska steg och jag måste erkänna att midsommar är en av mina favorithögtider! Vad finns inte att älska? Det är sommar, man är omringad av nära och kära, man får klä upp sig och bära vackra blomsterkransar. Jag har (nästan) alltid firat midsommar ute på Askeröarna tillsammans med vänner och familj. Känner mig lyckligt lottad som fått växa upp med så fina människor och traditioner, även om man inte hinner ses mycket över åren så är midsommar alltid en helg där vi lägger undan allt och umgås till max!

Eftersom jag älskar att göra midsommarkranser tänkte jag berätta lite snabbt hur jag gör. Nedan finns lite bilder över kransar som jag och min mamma gjort över åren.

Jag har även gjort en video, så om ni klickar här kommer ni till min YouTube-kanal där jag visar exakt hur ni skall göra för att lyckas med en grym blomsterkrans!


För att göra en midsommarkrans behöver du:

- Bindtråd (alltså en tjockare ståltråd, det går även bra om man vill använda björkris eller liknande som bas istället)
- Spoltråd (en tunnare ståltråd som kommer användas för att fästa blommorna på bindtråden)
- Blommor (antingen snittblommor från butik eller blommor från trädgård eller natur)
- Hovtång eller liknande för att knipsa av bindtråden
- Vass kniv eller sax

Man kan även ha blomstertejp om man vill lindat runt bindtråden, men jag har aldrig upplevt att det behövs, det sägs dock att blommorna fäster bättre.


Så här gör du:

Börja med att mäta hur lång bindtråd du behöver genom att trä bindtråden runt ditt huvud, ta gärna lite extra bara för att kunna justera den i efterhand. Efter man satt ditt blommorna blir kransen lite mindre så det behövs extra utrymme för att i efterhand kunna justera storleken, om man gör en öggla längst ut på bindtråden kan man enkelt justera (se video om du inte förstår, där visar jag exakt hur jag menar).

Snitta sedan blommorna så att du har 4-5cm kvar av stjälken för att blommorna ska fästa bättre och inte ramla av. Gör små buketter av blommorna och lägg de längs bindtråden och fäst med spoltråden. Tjockleken på kransen kommer att variera beroende på hur stora du gör buketterna. Klipp inte av spoltråden mellan buketterna utan fäst en bukett i taget och låt spoltråden följa med runt hela kransen, då undviker du att det finns många avklippta delar som kanske sticker i hårbotten annars.

När du är nöjd med antal buketter och tjocklek så är det bara att låsa kransen med hjälp av ögglan och testa om kransen sitter bra, annars justera. För att hålla kransen fräsch längre kan du spraya den med vatten och lägga den i kylskåpet eller på ett svalt ställe.


Hör av er om ni har några frågor eller funderingar, eller om ni har några egna tips som ni skulle vilja dela med er av! :)

Likes

Comments

Hej godingar!

Eftersom jag har fått en del frågor om regnbågstårtan som jag gjorde för ett tag sedan till min systerdotter tänkte jag dela med mig av recept och instruktioner här på bloggen idag. Nedan har ni receptet, hör av er till mig om ni har några frågor.

Då tårtan kräver en del förberedelser tyckte jag det var lättare att dela upp baktiden på två dagar.

Regnbågstårta

Dag 1
Ingredienser till bottnarna:
  • 8 st engångspajformer (jag köpte på hemköp)
  • 360 gram smör (rumstempererad)
  • 6 dl strösocker
  • 7 stora ägg (rumstempererade)
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 tsk bakpulver
  • 6 dl mjölk (rumstempererad)

Pastafärger: röd, rosa, orange, gul, grön, blå (för ljusblå använd mindre blå, för lila blanda blå och röd). De ska ligga i följande ordning (botten först): lila, blå, ljusblå, grön, gul, orange, rosa, röd. Det ska även fungera att färga med hushållsfärger men det krävs rätt mycket och de kan spä ut smeten så då skulle jag kanske ta lite mindre mjölk i smeten.

Tillagning

Steg 1:
Vispa smör och strösocker poröst med en elvisp. Tillsätt sedan äggvitorna i flera omgångar och fortsätta vispa. Tillsätt vaniljsockret med hjälp av en slickepott istället för elvispen för att undvika att det kommer in för mycket luft i smeten.

Steg 2:
Blanda resterande torra ingredienser i en ny bunke. Blanka med en slickepott och sedan häll in mjölblandningen i smeten från steg 1 i omgångar. Viktigt här att använda en slickepott för att inte dra sönder glutentrådarna i mjölet. Det kan leda till att bottnarna kan sjunka ihop. När smeten är slät är det dags att fördela smeten i 8st engångspajformar.

Steg 3:
Smöra pajformarna (om man vill kan man även pudra med lite mjöl eller ströbröd men jag använde bara smör). Fördela smeten i engångspajformarna (viktigt att det blir jämt, så väg gärna eller använd decilitermått för att fördela smeten). När smeten är fördelat är det dags att färga de olika bottnarna. Pastafärg är väldigt koncentrerad så börja försiktigt! VÄLDIGT LITE ÅT GÅNGEN!

Steg 4:
In i ugnen (varmluftsugn 150 grader) i 10-15 minuter. Känn efter 10 minuter med en sticka och se om det fastnar smet på stickan. Om det inte gör det är den klar. Jag kunde ha 4st engångspajformar åt gången i min ugn. Men med en större kan man nog ha alla på en och samma gång :)

När bottnarna är klara, låt de svalna helt. Sedan plasta in alla var för sig och sätt dom i frysen, de tas fram samma dag som tårtan ska dekoreras. Man sätter bottnarna i frysen för att "låsa inne" smulorna för man ska skära av kanterna när den ska dekoreras.
Dag 2
Tag ut bottnarna ut frysen innan du börjar med glassfluffet.

Dekorering
Jag valde att ha Glassfluff inuti tårtan, sedan hade jag vitchoklad frosting runt om tårtan som täckte den.

Glassfluff: (receptet är x3, går att köra x2 om man är sparsam)

  • 6dl mjölk
  • 15msk marsanpulver
  • 3krm vaniljpulver
  • 7,5dl grädde

Hur du går tillväga:
Blanda mjölk, marsanpulver och vaniljpulver med en visp (jag körde för hand). Låt sedan stå i 15min så att de tjocknar. Vispa grädden i ny bunke. Blanda sedan allt i en bunke med en slickepott. Om du tycker smeten är för lös, använd elvisp för att tjockna till den.

För att fylla tårtan är det bra om du har ett tårtfat som roterar eller en ostbricka, egentligen vad som helst som roterar. Detta för att underlätta när du ska fylla tårtan med glassfluffet.

Innan du börjar fylla tårtan så ska du skära av kanterna från tårtbottnarna (då de är lite brända från engångspajformerna). Behåll kanterna för sista steget.

Nu är det dags att fylla tårtan. Det är det bra att fästa första tårtbotten på tex ett fat eller en tårtbricka (går att köpa engångfat på tårtbutiker). Sätt ner fatet på det du använder som ska snurra, ta sedan en liten klick smet som "klister" och sedan lägg på första tårtbotten (den lila). Nu är det dags att börja fylla tårtan, ta en ordentlig klick till att börja med sedan börja rotera fatet och fördela smeten med hjälp av en palettkniv. Fortsätt tills alla bottnarna är i rätt ordning. Avsluta med ett ta ett väldigt tunt lager runt hela tårtan för att "låsa" inne smulorna och ställ sedan tårtan i kylen i åtminstone en timme innan du smetar på vitchokladfrostingen.

Vitchoklad frosting:

  • 200g Philadelphia ost
  • 200g Vitchoklad
  • ca 1 dl Florsocker

Hur du går tillväga:
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa sedan ihop chokladen med philadelphiaosten. Tillsätt sedan florsockret i omgångar och smaka av allt eftersom så att den inte blir för söt. Täck sedan tårtan med hjälp av en palettkniv och putsa bort överflöd med ett skrapkort.
Självklart går det att göra allt med alternativa verktyg, dock underlättar det mycket med "professionella" verktyg som man köper på ex clas ohlson, verner och verner, bagare och kocken eller tårtdecor (tips från Göteborgsområdet).

Sista steget:
Smula kanterna som du skar av för att få ett regnbågsströssel som du sedan använder för att dekorera toppen av tårtan med. Jag valde att strö smulorna i en cirkel på toppen.

Enjoy!

Likes

Comments

Hej på er godingar!

Har fått en hel del frågor om min DIY-förvaringsmöbel och jag tänkte passa på att besvara alla frågor i detta inlägg. Möbeln är en beståmöbel från IKEA, den är ursprungligen vit men jag lämnade in den hos min systers man som sprayade den åt mig. Jag har själv sprayat en del saker och möbler men det är inte lätt när man bor i en lägenhet och jag valde denna gången att få hjälp med det :)

Färgen som jag valde heter RAL7045 och den är alldeles perfekt tycker jag, inte för ljus och inte för mörk. För att sedan lyxa till möbeln lite köpte jag ett par handtag i mässing från Superfront som heter Holy wafer. Avslutningsvis valde jag att skaffa ett par möbelben från Prettypegs som heter Estelle 170. Det kanske inte blev superbilligt men ändå betydligt billigare än många andra förvaringsmöbler på marknaden, se nedan för den totala kostnaden:

Kostnad för möbeln:

IKEA Bestå 900kr (stomme, dörrar och gängor)
Prettypegs Estelle 170 692kr (för 4 st)
Superfront handtag Holy Wafer 290kr (för 2 st)
Totalt: 1882kr (exkl. sprayfärg och arbete för att spraya)

Kostnaden för att spraya möbeln kommer självklart variera för er beroende på om ni väljer att göra det själva eller inte.

Likes

Comments

Måste erkänna att jag fortfarande är extremt nöjd med trappförvandlingen som jag och min sambo gjorde för ett tag sedan. Eftersom vi bor i en hyresrätt kan vi inte göra hur som helst med lägenheten, utan det är viktigt att visa hänsyn och inte slita onödigt mycket.

Utav den anledningen valde vi att göra en enklare uppgradering av trappan genom att klä trappstegen med en tunnare matta. Det man behöver är någon form av matta som går att skära i. Vi valde att köpa nålfilt från Bauhaus då det var den billigaste sortens matta man kunde köpa önskad längd av, samt att färgen passade med vad vi var ute efter. Sedan handlade vi mattejp, en mattkniv och golvskyddspapper.


Inköpsställena hittar ni här:
Mattejp: Klicka här
Universalkniv: Klicka här
Matta: Klicka här
Golvskyddspapper: Klicka här

Så här gjorde vi

Först och främst behöver man städa trappan, det är viktigt att den är ren för att tejpen sedan ska fästa så bra som möjligt.

Eftersom varje steg är olika stora fick vi göra en mall för varje steg för att sedan kunna skära ut steget från mattan. Vi använde golvskyddspapp som mall eftersom det var billigt och kommer på rulle, det gör alltså inget om det blir fel några gånger.

Innan man sätter dit mattan man skurit ut behöver man fästa mattejpen på trappsteget, vi upplevde att det blev bättre om man var generös med tejpen. Vi tejpande runt trappstegets kanter samt la en remsa i mitten av trappsteget.

Det är svårt att skära ut perfekta trappsteg, bättre att ha lite överflöd och att sedan skära lite extra när man satt ditt mattan.

That's it! Hör av er om ni har några frågor eller om något var oklart.

Likes

Comments

Då kör vi! Här kommer mitt första blogginlägg!

Glasstårtor är busenkla att göra och de är dessutom jättegoda! Vem älskar inte glass?! :)

Nedan är bilder på två olika varianter som jag har gjort till mina syskonbarn. Båda har krossade oreokex som botten och sedan har en av dom sandwichglassar runt om. Det som är väldigt bra med den enklare glasstårtan är att man kan göra den laktosfri om det skulle behövas :) Nedan är en beskrivning av hur man gör glasstårtan med sandwich. Om du vill göra den enklare kan du bara hoppa över stegen med sandwich.


Du behöver:
En springform
Bakplåtspapper
7st sandwichglassar
6st paket med glass (och då menar jag de som är rätt små i papp, varje lager blir två paket)
Karamellfärg
Ett paket oreokex
Lite mjölk

Så här gör du:
Klä springformens sidor med bakplåtspapper (de fäster enkelt med lite smör, du behöver inget bakplåtspapper i botten).

Dela sedan sandwich glassarna i fyra delar, först en gång på långsidan och sedan i mitten så att varje glass blir fyra delar. Placera dessa mot kanten av springformen.

I med alla oreokex i en köksmaskin, tillsätt en matsked mjölk. Tryck sedan ut kexen i botten. In i frysen.

Ta fram 2 pkt glass och låt stå en stund så de blir lite mjuka. Vispa sedan glassen i en bunke och sedan tryck ut i springformen över kexen. In i frysen så att första lagret stelnar.

Gör sedan samma steg med lager två och tre, du kan färgsätta de andra två lager med lite karamellfärg om du vill, det gjorde jag.

Sedan dekorerade bara med lite maränger och strössel.

Likes

Comments