Då kommer vi till ett annat problem jag har haft och det är skolan.

Jag har aldrig gillat skolan jag har alltid haft problem med skolan. Jag har dyslexi som gör så allt blir mycket jobbigare jag var väldigt långt efter alla andra med läsa,skriva och prata. Jag lärde mig säga (R) i 5an. Lärde mig prata engelska förståligt i 7an/8an går nu i 9an. Har forfarande väldigt problem med att läsa och läsförståelsen. Och ja skriva kanske inte det bästa med det går.

Så jag gick hela lågstadiet och var väldigt efter alla andra med allt gick i en speciell grupp för dom som behöver extra hjälp. Det var bra grupp men man blev lite dumförklarad för man gick där så då kände jag mig inte lika pigg på att gå där men gick där från 1an till 5an. Jag gick i vanlig klass men det var i några ämnen jag hade med dem.

Jag kommer ihåg en händelse när jag skulle läsa högt i 4an då några börja skratta och jag då börja gråta. Och efter det har jag inte kunnat läsa högt någon gång mer.

Jag var väldigt kaxig när jag var yngre jag hade ju ett aggressiv problem så jag var väldigt väldigt kaxig så jag hade ju vart uppkäftig mot äldre och många andra.

Men sen efter 5an skulle ju man byta skola för min första gick från 6 års till 5an. Och då skulle jag byta till en skola där man går 6an till 9an (går kvar där även idag sista terminen i 9an).

Och då gick allt utför jag började stanna hemma i 6an för jag kände mig inte bekväm att vara bland folk jag vart uppkäftig emot (eget ansvar) och så gick jag hela 6an och 7an med att vara hemma och gå till skolan lite då och då. Men i 8an var nog det värsta året jag stanna hemma för jag fick jätte dålig självförtroende (läs förra inlägget) och jag var bara hemma och jag gick ut 8an med 9 st (F) och 54 timmar oanmäld frånvaro och flera dagar jag har sjukanmält mig fast varit friskt. Då på sommar lovet kände jag bara nu jävlar ska jag klara det här. Jag hade fått bättre själv förtroende för gått ner i vikt och så mer jag gick ner i vikt blev jag mer själv säkrare (Läs förra inlägget).

Nu i 9an har jag kört på så mycket jag kan och redan första terminen var alla mina (F) borta så idag har jag inga F. Jag har höjt mig rejält i meritpoäng. Jag kanske inte kommer in på ett gymnasium som har 300 merit i intagning men jag kommer in på den linjen jag vill gå och ett gymnasium.

Jag har aldrig vart "korkad" jag har vart skolsmart men det tar bara lite längre tid att det ska fastna i huvudet och när det väll sitter så sitter det. Och som alla andra så finns det några favorit ämnen där man kan väldigt mycket och några man inte är så stort fan av. Och minna favorit ämnen är nog matte, biologi, musik och faktiskt teorin på hemkunskapen men det jag är nog bäst i är so för när jag var liten så var jag väldigt in satt i samhället, historia, religoner, och geografi. (Nu skryter jag känner jag).

Nu kämpar jag på sista terminen i 9an och försöker så gått jag kan. Hoppas ni fick en liten bra uppfattning om min skolgång och var jag kämpar med. Så ses vi!

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oj, vart ska jag börja? Vi börjar från början.

Jag har i hela mitt liv vart överviktig. Jag har alltid vart den "tjocka" systern. Min yngsta storasyster (om man ska formulera det så) har alltid vart smal, haft magrutor osv osv. Medans jag har vart den med stor mage, stora ben, tjocka armar. Och att få höra flera gånger att man e tjock så får man då såklart dålig självförtroende.

Jag såg aldrig att jag var tjock utan jag såg mig som en smal med magrutor. Men jag tror det var i 8an jag börja inse att jag kanske inte var den smalaste. Och då sjönk mitt självförtroende till botten jag ville inte vara ute eller gå i skolan så jag stanna helt enkelt hemma från skolan jag gick bara kanske 1 dag var 2 vecka och ja, det ledde ju till (F) i 9 st ämnen. (Men det kommer ett inlägg om skolan).

Men i april 2015 tog jag beslutet att börja äta nyttigt. Sluta äta godis, läsk snabbmat osv. Jag åt nyttigt hela april och i maj började jag träna. Jag gick 1 mil asså hela 10km varje dag i hen hel månad. Sen blev det sommar lov och jag gick då 5km varje dag istället, och fortsatte så tills jag åkte till Italien i 3 veckor. Då försökte jag gå men det var så varmt så jag gjorde det bara 2 gånger sen sluta jag och bara simmade och åt pasta varje dag och bada. Men när jag kom hem hade jag även gått ner 2 kg på 3 veckor.

Men det var när jag kom hem från Italien jag börja inse vad som egentligen var "nyttigt" jag slutade äta typ allt jag slutade med potatis o mer. Jag åt frukt till frukost, och sallad till till middag och fortsatte så till november och i november så kick jag till skolsyster och vägde mig och då vägde jag 54kg jag hade gått ner från 80kg till 54kg på 7 månader. Jag åt även bara 700 kalorier om dagen som är sjuk bör lite. Men jag tränade inte så mycket jag sprang kanske 4 gånger i veckan 2,5 km.

Skolsyster sa att jag var underviktig hon sa att den bästa vikten för mig skulle vara runt 65kg men det tyckte inte jag. Jag var rädd för kalorier jag kunde inte röra saker med vitt mjöl och tillsatt socker. Jag var så rädd för kalorier. Men sen blev det jullov och då börja jag äta lite mer för folk hade salt att jag var för smal och då börjar jag gå upp i vikt, så idag så väger jag 59kg och mår bättre psykisk men har fortfarande lite hjärnspöken.

Idag så går jag på gymmet tränar muskler och konditionen.

Jag kommer att skriva om träning i andra inlägg.

Så det här var min korta version om min viktnedgång. Hoppas ni förstår lite om vad det handla om iallafall.

Kram

Den första bilderna väger jag 80kg och den andra är jag ca 54kg och en sista är jag nu (59kg)

Likes

Comments

Wow, det känns som man är lite tillbaka till 2010 när man satt och skrev på en sin blogg onödiga saker ingen brydde sig om. Men nu gör vi ett nytt försök med det här och den här gången är det seriöst också.

Så vem är jag? Jo jag är Intensia (kommer prata mer om det i ett annat inlägg) Jag är 15 år (00a fyller år i oktober). Född i Stockholm bor även kvar här och alltid gjort.

Så vad kommer min blogg att handla om? Det är så att jag har haft väldigt mycket problem i mitt liv. Jag har vart överviktig hela mitt liv (Som jag tog tag i april 2015. Kommer även prata mer om det sen). Fick i åttan social fobi och tvångstankar som gjorde att jag var borta 80% från skolan och det ledde till att jag gick ut med 9 st (F) i betyg. Har även haft svårt aggressiv problem så jag gick och slog folk, kalla dom saker var bara anmält elak mot folk. Tänk er allt det där ihop slaget och försöka få livet att rulla på. Jo det har inte vart enkelt med allt det här men jag tror jag lyckades hitta en utväg ur dom här problemen. Genom att börja träna och gå ner i vikt öppnades många nya dörrar för mig. Och jag tror allt löste sig genom träningen tbh. Men träningen vart också till ett problem jag vart underviktig. Jag kommer att prata om allt steg för steg så jag inte blandar ihop allt i ett.

Varför startar jag en blogg? För jag tror att folk kommer gilla hur jag lyckandes komma förbi problemen. För jag själv är väldigt intresserad om folk process till sitt slutliga mål och tror även folk kan få lite hjälp om ex gå ner i vik (jag är inte en fitness proffs. Men jag kan bäretta om hur jag gjorde). Så därför startar jag en blogg för att nå ut till folk.

Ni kommer få följa min vardag och process även veta om allt som har hänt steg för steg.

Jag hoppas verkligen ni kommer gilla min blogg och det jag skriver!

Kram

Jag glömde skriva att jag har även dyslexi så förlåt om det är lite fel stavat här och där så ha lite överseende. Kram kram

Likes

Comments