Godmorgon! Hur får man till den där perfekta känslan hemma? Känslan av att allt är städat och iordning, men samtidigt stökigt och mysigt? Svaret är enkelt: inred med "tillrättalagt stökigt"-stilen! Hur? Låt kreativiteten flöda! Allt behöver inte vara perfekt för att intrycket ska bli perfekt. Slå upp en tidning och låt den ligga framme på bordet - som ett stilleben. Lägg ett par kuddar i en hög på golvet och bädda bara halva sängen. Tillrättalagt stökigt resulterar i en både mysig och hemtrevlig känsla. Go wild <3


Bild lånad från Entrance Mäkleri

Bild lånad från Charlotte Ryding (Entrance Mäkleri)

Vänster: Fresh Design Pedia, höger: Brabbu

Bild lånad från Pinterest (Entrance Mäkleri)

Bild lånad från Entrance Mäkleri

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Enkelt, avskalat och dova färger. Det minimalistiska gör att fokus läggs på den vackra våningen och inte bara på möbler och inredning. Det är kul, annorlunda och effektfulla inredningsval. Trots de få detaljer som finns följer de upp i en helhet och i ett tema. De få färger som finns går igen, precis som att de få detaljer som finns också gör det. Kul att se något som sticker ut från mängden!

Mäklarannons HÄR, hemnetannons HÄR

Plats: Östermalm // Pris: 16 900 000 kr // Kvm: 126 // Rum: 4


Samtliga bilder är lånade från Alexander White

Se mer inspo i kategorin HÄR!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej måndag! Ny vecka - nya möjligheter! Jag har spanat in Matégot-serien från Gubi och gillar den mer och mer. Serien är kul, annorlunda och stilren. I rätt miljö tror jag verkligen att möblerna blir en fin inredningsdetalj. Me like! Spana in några godbitar från serien nedan.


Bilder lånade från Selected Pieces

Bild lånad från Flodeau

Shoppa Gubi Matégot här:

1. Gubi soffbord // 2. Gubi rullvagn // 3. Gubi stol

- Sponsrade länkar -

Se relaterade inlägg: GUBI PEDRERA och MARMORBORD

Likes

Comments

Godmorgon! Idag bjuder bloggen på inspiration till matrummet. Det behöver inet alltid vara så konstlat och komplicerat för att det ska bli snyggt och mysigt. Trästolar och bord utan duk kan faktiskt också vara ett vinnande koncept. Nedan presenteras några tips för att få till rätt känsla:

 • Mixa stolar och skapa liv eller håll ett tema och välj en mer klassisk stil. Skippa duken, satsa istället på en hipp dukning och på wow-detaljer runt omkring. Trots att stilen är enkel kommer den att göra intryck.
 • Stora bord är härligt. Alla får plats och bordet öppnar för möjlighet att vara mer än bara funktionellt. Halva borde kan vara för blommor och stilleben, medan andra halvan kan vara för mat och snyggt porslin. Runda bord skapar vi-känsla. Sittningen blir inte lika uppdelad och alla kan prata med alla. Dessutom brukar runt bryta av på ett fint sätt och skapa kontrast mot rummet.
 • Tänk på ljuskällan. Vill du ha ljuset precis ovanför bordet eller dovt i bakgrunden? Jag föredrar dovt i bakgrunden. Det är obehagligt att ha en skarp lampa rakt ovanför. Usch! Tänd hellre ljus och fokusera ljuskällorna till olika platser. Det kommer ge en mysigare känsla.

Lycka till!


Vänster: Camillas Rum, höger: ELLE Decoration

Bild lånad från My Bohemic Home

Vänster: Pinterest, höger: Entrance Mäkleri

Bild lånad från Nya hemmet, Metro Mode (Entrance Mäkleri)

Se fler inlägg här: TRÄBORD - MATBORD och BIRGER JARLSGATAN

Likes

Comments

Godmorgon lördag! Hoppas alla får en fin helg. Jag läste en artikel i Elle Decoration (finns HÄR) för ett tag sedan och blev så inspirerad av att inreda med grönt. Grönt är skönt och grönt är definitivt en härlig vårfärg. Hur kan man inreda med grönt? Var passar grönt?

 • Väggar & tavlor. Ta upp det gröna i väggfärgen. Hur snyggt är det inte med dov grön kalkfärg eller med gröna detaljer i tapeten? Om man inte vill vara drastisk och måla hela väggen grön kan man enkelt sätta upp en poster eller tavla med gröna detaljer.
 • Möbler & detaljer. Matcha med gröna kuddar, överkast eller varför inte en grön sammetssoffa? Badrummet kan enkelt piffas till med pastellgröna handdukar och köket kan fixas till med färgsprakande köksmaskiner.
 • Växter & träd. Gröna växter är härligt. Murgrönor, kaktusar, stora träd eller mindre växter till soffbordet... Grönt är skönt. Växter ger ett levande intryck och om man vill skapa en bohemisk känsla är många och stora växter ett steg i rätt riktning.

Se fler gröna tips från Elle Decoration HÄR!


Vänster: Isabel Spinnars, höger: Inreda

Bild lånad från Picky Living

Vänster: Residence Magazine, höger: Lantliv

Se fler inlägg: GRÖNA VÄGGAR och GRÖNT ÄR SKÖNT.

Likes

Comments

Veckans recept kommer från Elle och är på veganska belgiska våfflor - sååå gott!

Detta behövs:

 • 2 krm kanel
 • 0,5 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 msk socker
 • 0,5 dl flytande matfett
 • 1 dl äppeljuice
 • 2 dl mandel- eller sojamjölk
 • 3 dl vetemjöl
 • 4 isbitar

Gör såhär:

 1. Blanda samman alla torra ingredienser.
 2. Vispa mjölk, matfett och äppeljuice till en jämn smet,
 3. Tillsätt isbitarna och låt blandningen vila i ca 10 min.
 4. Grädda våfflorna och servera tillsammans med äppleskivor, bär och lönnsirap.

Ät & njut!


Vänster: By Diadonna, höger: By Diadonna

Bild lånad från Elle, original: Shutterstock

Likes

Comments

Godmorgon! Här kommer ytterligare en härlig hemnetfavorit! Våningens inredning går efter tre ledord: grått, trä och klassiskt. De grå väggarna skapar kontrast och det resulterar i en mysig och dunkel känsla. Trägolvet går genom hela våningen, det skapar ett tema som tas upp i matrummet. Där kompletteras träet på ett bra sätt utan bli "för mycket". Många av möblerna är enkla och klassiska. Både köksstolar och fåtöljer är två ikoner, dessa blandade med resterande detaljer resulterar i en härlig stil där kontrast och harmoni möts. Me like!

Hemnetannonsen finns HÄR och mäkarannonsen finns HÄR

- Plats: Vasastan // Pris: 11 950 000 kr // Kvm: 150 // Rum 4 -


Samtliga bilder är lånade från Bostadsrätsspecialisten

Se mer inspo från hemnet HÄR!

Likes

Comments

Godmorgon onsdag! Hoppas alla får en fin dag. Rum i fil är verkligen wow. Det är snyggt, klassiskt och elegant. Hemmet får ett fint ljusflöde mellan rummen och det är enkelt att fokusera inredningen till en helhet och ett gemensamt tema när alla rum hänger samman. Trots att olika rum kan förmedla olika känslor, lyser helheten som fås från rummen i fil ändå igenom. Vackert och trivsamt! Me like!


Bild lånad från Sekelskiftshem

Vänster: Pinterest, höger: Alvhem

Bild lånad från Lundin Fastighetsbyrå

Vänster: Pinterest, höger: Mulpix

Bild lånad från Sekelskiftshem

Se fler inlägg: INSPO - SEKELSKIFT och HÄRLIG HALL

Likes

Comments

WOW, kolla in veckans första hemnetfavorit! Stilren och bohemisk på samma gång. Hur fixar man stilen på egen hand? Mixa möbler. Stolarna kring bordet är lika, men ändå olika. De matchar samtidigt som de skiljer sig och skapa liv. Tyger och textilier. Taklampa, mattor, pläd, kuddar, säng - de textilier som finns skapar en varm och ombonad känsla. Växter. De är stora, yviga och vilda. Växterna är där och gör statement, men de är inte så vilda att intrycket blir för boho. Rätt avvägning resulterar istället i en härlig detalj som blir en del av det fina helhetsintrycket. Lycka till!

Plats: Vasastan // Pris: 11 450 00 kr // Kvm: 120 // Rum: 4

Hemnetannonsen hittas HÄR och mäklarannonsen hittas HÄR


Samtliga bilder är lånade från Fastighetsbyrån

Se mer hemnetinspo HÄR!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Godmorgon! Idag är det sista dagen på påsken. Hoppas alla har haft en fin helg med vänner och familj. I helgen har bloggens inlägg gått i vårens tecken - och så även idag. Det ger en härlig vårkänsla att fylla hemmet med snygga blommor och buketter.

Höga, låga, runda och rektangulära - det finns vaser i alla dess former. Ha bukettens omfång och form i åtanke när rätt vas ska väljas. Är buketten smal och liten kommer en smalare vas att passa bäst. Om buketten är stor och yvig passar en rundare vas bäst osv.


Bild lånad från Damernas Värld

Shoppa vaser här:

1. Iittala // 2. Orrefors // 3. Georg Jensen // 4. Nachtmann

- Sponsrade länkar -

Se fler inlägg här: TINE K HOME och MATEUS PORSLIN

Likes

Comments