Godmorgon! Har ni sett denna härliga hemnetvåning? Så härligt att bryta av rummets tema med en ljusblå kakelugn. Känslan blir verkligen perfekt - det är kul med kul detaljer i inredningen! Trevlig söndag alla <3

Plats: Vasastan // Pris: 5 650 000 kr // Kvm: 63 // Rum: 2

Mäklarannons - HÄR


Samtliga bilder är lånade från Skandiamöklarna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Visst är det något med stilen i denna våning som bara skriker skandinaviskt? Jag har svårt att sätta fingret på vad det är. Kanske är det en kombination av färger, stilval och enkelhet. Oavsett - me like!

Plats: Södermalm // Pris: 6 995 000 kr // Kvm: 76 // Rum: 3

Mäklarannons - HÄR


Samtliga bilder är lånade från Fantastic Frank

Likes

Comments

Godmorgon! Fiskbensparkett, högt i tak, fluffiga lampan, mysiga kuddar och allmänt skön stil. Jag gillar enkelheten och nytänket kring tavelväggen bakom soffan. Skön stil = me like!

Plats: Linnéastaden // Pris: 7 650 000 kr // Kvm: 112 // Rum: 3

Mäklarannons - HÄR


Samtliga bilder är lånade från Lundin

Likes

Comments

Godmorgon! Vilken härlig rymd dagens hemnetfavorit bjuder på! Den moderna och eleganta stilen mixas med äldre sekelskiftsdetaljer. Stukaturerna i sovrummets tak är verkligen WOW och de framhävs ännu tydligare med den grå väggfärgen som hjälper till att skapa kontrast. Me like!

Plats: Vasastaden // Pris: 7 650 000 kr // Kvm: 118 // Rum: 3

Mäklarannons - HÄR

PS! Då jag inte längre har lika mycket tid som innan kommer bloggen dessvärre inte att uppdateras lika flitigt som förr. Målet är fortfarande ett par inlägg per vecka, men inte daglig update.


Samtliga bilder är lånade från Bjurfors

Likes

Comments

Godmorgon söndag! Dagens inlägg blir lite av en favorit i repris och grundar sig på ett tidigare inlägg (HÄR!). Tipsen är fortfarande relevanta - få sovrummet att blomstra!

 • Ljus. Ljuset behövs. Flytta om möblerna så att ljuset faller bättre. Byt till tunna och skira gardiner för att skapa en mer somrig känsla. Eller dekorera med ljusa detaljer, som ett nytt överkast eller en ljusare kudde.
 • Blommor. Ställ in en somrig bukett eller köp en ny växt. Det kommer göra stor skillnad och blommor är en detalj som verkligen höjer helhetsintrycket till det bättre.
 • Dekorera om, dekorera rätt. Som sagt, markera förändringen genom att flytta omkring möblerna eller investera i nya inredningsdetaljer. Det är detaljerna som gör helheten. En annan matta, en ny lampskärm eller en annan poster i ramen kommer göra susen för rummet. Go for it!

Vänster: Sköna hem, höger: Malin inredare

Bild lånad från Midbec

Se mer: VARDAGSRUM

Likes

Comments

Godmorgon! Nedan presenteras ett par tips på hur man inreder i enkel och vit stil. Stilen är enklare och passar perfekt nu till sommaren, eller kanske i fritidshuset?

Ös på med vitt och bryt av med detaljer. Kanske är golvet i en annan färg än vitt? Då blir det en naturlig brytning. Om inte, mixa in tavlor, en matta eller någon textil i andra kulörer. Växter är ett perfekt sätt för att få in färg i rummet. För att skapa en enklare och mer avslappnad stil är det snyggt att bryta av med detaljer i trä eller keramik. Det gör att stilen blir lättare och mysfaktorn ökar. Me like!

Med andra ord: låt det vita vara i fokus och bryt av med detaljer. För att bemästra en enkel stil krävs enkla detaljer. Detaljer kan vara enkla både vad gäller färg, form och funktion. Man behöver alltså inte nödvändigtvis bryta av med en annan färg, utan en annan stil som ger ett nytt fokus funkar också fint. Kanske ett loppisfynd som bryter av mot det moderna eller en udda kruka som tillsammans med helheten blir charmig...

Lycka till!


Bild lånad från Hemtrender

Bild lånad från Volang, Elle Decoration

Vänster: Aactnow , original: IKEA, höger: Svart, vitt & rött

Bild lånad från Hemtrender

Bild lånad från Hemtrender

Likes

Comments

Dagens recepttips är på en underbart god pina colada-smoothie. Jag har tidigare presenterat ett liknande recept och det hittas HÄR! Dagens recept kommer från Anja Forsnor och är presenterat i Elle Decoration.

Detta behövs (till en person):

 • 0,5 tsk kokosolja
 • 0,5 apelsin
 • 0,5 banan
 • 0,5 avokado
 • 2 dl frusen annanas
 • 2 dl kokosmjölk
 • (lucam- och vaniljpulver kan tillsättas, men är inget måste)

Gör såhär:

Mixa alla ingredienser och reglera smoothiens tjocklek med hjälp av vatten.

Mums!

Vänster: Completely Delicious, höger: BHG

Bild lånad från Godmorgon Juice

Se fler smoothierecept: PINA COLADA-SMOOTHIE och BLÅBÄR-HALLON

Likes

Comments

Wihoo! Kolla in detta härliga hemnethem! Våningen är ombonad med växter, soffan ser inbjudande ut och köket är charmigt. Vad med kan man begära? Dessutom är tavelväggen härlig och kuddmixen fantastisk. Me like!

Plats: Vasastaden // Pris: 4 695 000 kr // Kvm: 84 // Rum: 2

Mäklarannons - HÄR


Samtliga bilder är lånade från Bjurfors

Likes

Comments

Hur får man till den där mysiga soffan som både ser inbjudande och snygg ut på samma gång? Nedan presenterar jag några tips.

 • Kuddar, kuddar, kuddar - kuddar i massor är en bra start. Gärna i olika färg, form och storlek. För mycket kuddar i samma format kommer se lamt ut, så mixa gärna. Kontrasten ökar mysfaktorn samt gör att soffan ser mer inbjudande ut.
 • Filt och pläd är alltid mysigt. Se filten som ännu en möjlighet att bryta av mot kuddarna. Dvs. en ny form som tas in, mer tyg och mer mys.
 • Golvkontakt. Låt filten, pläden eller varför inte ett gäng kuddar fortsätta ner på golvet. Då fås den där "slarvigt men tillrättalagda" känslan och dessutom ser soffan mer inbjudande ut om den inte är för perfekt.
 • Bryt av och skapa kontrast. Både vad gäller färg och form. Om soffan är i en mörkare färg är det perfekt att ta upp nya färger och matcha resten av rummet med hjälp av kuddarna. Kanske kan någon färg i mattan eller i en tavla i bakgrunden tas upp. Begränsa dock till ett visst antal färger, för mycket färg blir virrigt att se på.

Lycka till!


Bild lånad från Bjurfors

Vänster: Fastighetsbyrån, höger: Per Jansson

Bild lånad från Studio Karin

Se mer här: SKAPA STILEN

Likes

Comments

Tja! Har ni sett hemnetgodiset nedan? Stilen är modern, men ändå ombonad och mysig. Med andra ord: en svår kombination att lyckas med. Hur lyckas man? Materialvalen är viktiga, komplettera det moderna och kalla med något mjukt och ombonat. Färgerna är också av vikt. Bryt av med något som skapar liv. Till sist, är växter också A och O. Växterna gör hemmet ombonat och levande. Me like!

Plats: Helsingborg // Pris: 4 495 000 kr // Kvm: 108 // Rum: 3

Mäklarannons - HÄR


Samtliga bilder är lånade från Bjurfors

Likes

Comments