Som mamma sätter jag mitt eget behov längre bak, det finns andra prioriteringar som är viktigare.

Och så gör nog de flesta? Man gör det av kärlek. Av omtanke.

Men när går man över gränsen till att utplåna sig själv "för att alla andra i familjen måste ju..." eller "kollegorna tycker" eller "kompisarna vill", och man själv -backar ännu längre?

(Jag har mött så många som hamnat här, av olika orsaker: förhållande/ familj/ jobb/ kompisar, men där man prioriterat bort sig själv.)

För att orka, för att vara en bra väninna, kollega, flickvän, mamma, dotter, fru ,kan vi inte prioritera bort våran egen önskan varenda gång. Det leder till att "vi inte vill A", men gjorde det ändå, och tillräckligt många sådana "att göra det vi egentligen inte ville" gör att vi går omkring med en växlande känsla av att trycka ner oss själva. Ingen har tvingat dig, du har bara glömt att stå upp för dig själv, kanske under lång tid för att göra andra till viljes, för att du är omtänksam..?

Det blir i slutändan så att du tror eller omedvetet tänker att du inte betyder så mycket.

Den känslan växer tillslut och exploderar i något som i dess mildaste form blir ilska, men som kan leda till dålig självbild och depression utan att egentligen förstå varför du mår dåligt. Du kanske till och med tappar dig själv på vägen, har glömt bort vad som brukade göra dig glad, var du hämtade din inspiration ifrån.

Vi måste lära oss att det inte bara är ok, det är JÄTTEVIKTIGT, att bejaka sig själv också, att någon gång säga att det här känns inte ok.

Står vi upp för oss själva och visar (kommer ihåg?) att vi har ett egenvärde, lär vi våra barn att göra detsamma. Vi orkar dessutom vara glada och må bra i vetskapen om att när vi tar hand om oss själva så orkar vi också vara den vi vill vara, mot dem vi älskar, vi kan vara de föräldrar vi vill och vi kan vara i en kärleksfull, omtänksam och kompromissande relation oavsett om det handlar om partnern, väninnan eller kollegan.

Det uppdämda behovet av rättvisa som gör att man plötsligt inte står ut en sekund till, kommer inte om du lär dig att även din åsikt är viktig och att dina behov också ska lyssnas på ibland.

Och vem kan veta hur du egentligen känner om du inte berättar, och själv slutar att sätta dig åt sidan, vara tyst om dina behov?

GLÖM INTE BORT DIG SJÄLV. Det är inte egoistiskt att ibland stå upp för sig själv. Det är en kärlekshandling till dig själv och till andra så att du kan vara ditt bästa jag, mot dig själv och mot andra.

Vi är alla lika viktiga.❤ // Stina

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det leder till något bättre...

Vi har väl alla någon gång hamnat där...

Plötsligt gungar marken lite under dina fötter... Oron kommer krypande och du har ingen aning om hur du skall gå vidare...

Det kan kännas som om tiden fortsätter som vanligt för alla andra men i din tid står det stilla.. Tills du inte orkar vara på den platsen längre. Och det är då det vänder. Det är då den obehagliga känslan plötsligt förvandlar sig till ett avstamp mot något bättre.

Ur känslan av ovisshet och oro föds en önskan och vilja till något annat och det är i den förvandlingen mirakel kan ske.

Din önskan om något annat kan få dig att öppna upp den kreativitet du inte trodde fanns inom dig- vi äger den alla, den kan ibland dock välja att dyka upp vid de märkligaste av tider...

Ur kraften och vetskapen av att du rest dig från den plats där du befann dig kan du nu klara vad som helst.

Du känner din styrka och du vet vad du vill ska bli bättre. Du ser nya mål och en vision om hur du vill ha det, i det lilla, kanske i det stora, men det har blivit ett uppvaknande...

En orolig tid tvingade dig tillslut att agera. Du ville ha något annat och tvingades öppna ditt kreativa rum och skapa något bättre. Något bättre som kan bli fantastiskt. För Dig.

Därför leder jobbiga händelser oftast till något bättre, vi ska bara komma ihåg att magin, kreativiteten, inspirationen, den finns där i oss alla, väntar på att väckas och få skapa det vi verkligen vill ha.

Likes

Comments

På min promenad idag såg jag på andra sidan vägen en äldre man, sakta ta sig fram med hjälp av staketet vid trottoaren.

Jag stannade, tittade på honom och var inte säker på om han skulle klara av att gå så mycket längre.
"Är allting bra med dig?" Frågade jag.
Mannen tittade upp, fäste blicken på mig och sade" jadå. Tack flicka, det betyder så mycket att du visar att du bryr dig om.
Du har gjort min dag!"
Och så lyfte han sakta handen till sin mun och förde en slängpuss åt mitt håll.
"Och du har just gjort min" ,tänkte jag och log mot honom.

Jag visade lite medmänsklighet.
Det gjorde hans dag.

Jag blev rörd av hans glädje över min omtanke och vårat korta möte fyllde oss båda med värme.

Påminnelse till mig själv och andra: Säg vad ni tänker nästa gång ni ser en människa som ni tänker något positivt om, eller känner empati för.
Det gör skillnad!
Det kan göra någons dag.
Även Din❤️

Likes

Comments

I Aspudden, ca 15 minuter från centrala Stockholm, ligger en pärla intill havet med det vackra namnet Vinterviken.
Dit återvänder jag varje gång jag har tillfälle, för en promenad längs havet och för en god lunch på den härliga restaurangen.
De svarta detaljerna till husets ton på tegelväggen, så snyggt. På övre våning finns en underbar festsal som går att hyra för den som har såna tankar...
Kanske känner ni igen fasaden från TV-inspelningen Sveriges mästerkock...

Men det bästa med denna plats är ändå alla de små kolonilotter med tillhörande café som ligger längs grusvägen...

Att promenera in och få ta del av all denna blomsterprakt, färgsprakande växtlighet och härliga energi är fantastiskt.
Att för en stund få gå omkring och vara en del av allt detta vackra är en ynnest som jag tycker fler borde känna till och få ta del av.

Mitt emot kolonilotterna ligger Vintervikens trädgård och där sitter vi avslutningsvis och njuter av en kaffe från det lilla ekologiska caféet som drivs av eldsjälar i detta lilla paradis.

Här finns sittplatser utspridda under träden, och följer man någon av grusgångarna bakom vackra rosenbuskar och planteringar så finns det undangömda
bord och stolar för dem som vill sitta lite mer avskilt.

Här njuter jag med familj och vänner, här kan man sitta med en bok i solen och här kan man lätt förlora sig i lugnet och ljuvliga dofter och
glömma tiden en stund.
Man bara finns till.

Likes

Comments

Så länge jag kan minnas har jag dragits till
vackra saker, vackra miljöer, njutit av färg och form i ett harmonierande samspel.
Ytligt i somligas ögon, men i mina ett sätt att snabbare komma in i mitt rätta element,
mitt harmoniska jag där jag kopplar upp mig i ett meditativt tillstånd,mitt äkta jag som
inte påverkas utav andras åsikter och tankar utan där jag intuitivt känner vilken väg som är
den rätta för mig.

För vem som helst inger ett rent, vackert rogivande rum ett lugn i kropp och själ,
och för mig som vill leva i högre, positiva energier, är det ett självklart samspel.

Vackra blommor på bordet och en harmonisk miljö gör mig glad, ökar min energinivå,
gör mig mer positiv, gör att jag snabbare och lättare lever i mitt högre jag, mitt
intuitiva jag som guidar mig till de för mig sanna och rätta valen (den inre guide som
vi alla bär inom oss, det tillstånd du ofta hamnar i under meditation, skapande, när du bara vet.)

Så, för mig går vackra miljöer och spirualitet hand i hand... ett uterum..
vilken fröjd för själen att få sitta på en plats där du känner ljuvliga dofter
och njuter av allt det vackra med alla dina sinnen...
en snabbhiss till ett högre medvetande och meditativt tillstånd om du frågar mig.

Jag blir mår så bra av att få arbeta med allt som för mig hör ihop:
vackra miljöer, inspiration och andlighet i alla dess skepnader...
För vem blir inte andaktsfull av att sitta i en prunkande trädgård med
örter och blommor och fyllas till brädden av livslust när man sitter där
och bara andas in hela härligheten med alla sina sinnen?

Så skapa dig en liten plats, där du kan fylla p när energinivån dalar...
En själslig oas för dig, med din favoritblomma eller några vackra ljus...
Det enkla är oftast det vackraste.

Love & light / Stina

Likes

Comments

På en slingrande stig med endast stjärnorna och billyktornas sken som gav ljus hittade vi fram till hotellet i natten.

Där det på natten var mörker och det enda vi såg var den smala vägen, var det på dagen en bukt av turkosgrönt medelhav på båda sidor, och vägen vi åkt på kantades av olivträd, halvmeterhöga gula blommor, ljung, solvarma strålar och fågelsång.

Trots att vi såhär alldeles innan säsong var ganska få gäster på detta helt underbara familjeägda hotell, bjöds vi varje morgon på en frukostbuffé utan dess like.

Mannen fick sin omelett precis så som han vill ha den, fruktsallad, grekisk youghurt med honung, bröd och små ljuvliga bakverk intogs med kaffe på altanen till toner av svag klassisk musik, och en utsikt som vi aldrig fick nog av. Hotellets namn? Thalassokipos. Hälsa Mary, ägarinnan, från mig😊


Från mitt fönster

bildar solen en gata

en gata av glitter

över havet

till ön som jag kan se

från mitt fönster...

Utmed kustvägen ligger små vita vackra stränder, oftast skymda av pinjeträd, klippor och olivlundar.

Ser ni en liten grusväg som viker av från bilvägen-följ den! Ni kommer nästan alltid fram till en liten, helt underbar sandstrand som bara väntar på just er. Just denna dag, just nu, är den bara Eran. (En lyxig present när man åker veckan innan säsongen drar igång..)

Vourvourou hette vår första fasta punkt och vill ni promenera bland olivlundar, pinjeklädda kullar och slingrande stigar ner mot ett kristallklart turkosgrönt medelhav, så kommer ni att älska Vourvourou. Här sjunger bina över ljungklädda marker och fåglarna väcker din sovande vintersjäl till liv igen.

Med hyrbil på denna vackra halvö hinner man se otroligt mycket utan att uppleva det som att du sitter dagar i bil. Det är nära till gamla fiskebyar, olika stränder och man gör gärna oplanerade stopp för en lunch på ett bytorg och tar in den stilla vardagslunken som utspelas där.


En av våra favoritstränder, Karydi beach, ett måste att besöka om ni är på Sithonia halvön. Här finns klippor, vit sand, kristallklart vatten och pinjeträd att söka skugga under för den som vill det.

Gör en picknick och njut av att inte trängas med 300 andra turister, solsängar och parasoll.

Vår andra bas var Neas Marmaras som är en levande stad året om vilket jag verkligen gillar. Genuint och äkta. Här kan du besöka den stora marknaden varje torsdag och smaka på oliver, köpa frukt, grönsaker och mycket mer. Här hittar du det lilla fina bageriet och de underbara hamnrestaurangerna vid vattnet där fiskebåtarna lägger till. Därifrån är det nära till många utflyktsmål, t.e.x den gamla delen i Nikiti, som ligger nedsänkt i en liten dal omgiven av pinjeskog och som varsamt har renoverats. Där promenerar man lätt omkring någon timme för att därefter njuta av en kaffe i skuggan av olivträden. Det finns några små caféer och butiker där, även en vacker kyrka, men tänk på att det mellan 14-17 är siesta , så lägg gärna såna utflykter på för/eftermiddag så inte allt är stängt när ni kommer fram.

Halkidiki är 3 halvöar i Grekland och består av Kassandra som är den mest exploaterade, Sithonia där jag nu varit och Athos som är bebott av munkar och dit vi inte får åka.

Sithonia är en fantastiskt grön halvö, pinjeskogar och berg, kuperat landskap i norr och lite plattare i söder.

Olivlundar, vita stränder och klippor kantar denna halvö som jag känner sådan glädje av att bara vara på...

I allt detta vackra. Levande. Och jag rekommenderar det av hela mitt hjärta. /Stina

​Pics by me /Sithonia /Halkidiki /Stina 

Likes

Comments

Att ta ett litet steg i taget...
Att tonsätta sin inre melodi...


Ibland måste man stanna upp och känna in.
Är jag där jag vill vara?
Vad är det jag vill- egentligen?

Man behöver inte ha något specifikt problem att lösa,
Ibland måste vi bara komma ihåg att pejla in oss själva i vardagen.
Gör jag vad jag vill? Om inte- vad vill jag?

Om du inte vet exakt vad du vill,
Var har du dina intressen, där du tappar tid och rum, där du
känner dig fri och allt liksom bara känns sådär lätt..
Ja, känns det lätt så är det rätt.
Dina intressen, de du verkligen brinner för, visar oss ofta våran väg att gå.
Där hittar du din inre guide, inspirationen till vad du skall arbeta med,
utveckla och förmedla till andra.

Ofta håller oss rädslan tillbaka och vi tänker att " när DET händer, DÅ ska jag.."
" Om bara.."
Vi behöver inte vända upp och ner på våra liv för att känna att vi följer vår innersta längtan.
Vi behöver inte kasta oss ut för att förverkliga det vi innerst inne vill.
Men vi kan stanna upp,
känna in,
våga bejaka,
se hela bilden hur vi verkligen vill att det skulle kunna vara.
Känna KÄNSLAN av hur det skulle kännas inuti dig, om du gick omkring i den bilden och
DET var din verklighet.
Lätthet... harmoni... glädje...
Därefter, behålla den känslan, och ta ett steg mot din innersta önskan.
Vill du skriva en bok? Fortsätt med ditt arbete men ta en kvällskurs och med små medel
ta in din vision en liten bit i taget i ditt liv som det ser ut just nu.
Vad kan du göra just nu för att känna att du fört in en pusselbit av din innersta drömbild in i ditt
nuvarande liv?

När du väl sett drömbilden, målet, och tagit ett första steg mot det, kommer dörrar att öppnas,
tillfällen att komma, vägar att visas som hjälper dig att komma vidare på vägen du visat att du vill gå.
Så fungerar livet för den som vågar ha tillit och följa sitt inre sanna jag.

Med de små medlen, med att gå in i känslan, att för din inre syn se dig i den tillvaro som ditt hjärta visar dig,
ditt innersta rätta jag som är fri från andras dömanden och åsikter, gå in i det som är ditt bästa jag...
Med att ta ett litet steg i taget har du påbörjat din självförverkligande resa och vägen till ett välmående,
lättare och glädjefyllt liv.
När du bara vågar ta ett litet steg.
När du vågar lyssna inåt på ditt äkta riktiga hjärtas jag.
Vad vill jag? Vad mår jag bra av? Av vad sjunger mitt hjärta?

Ta det första lilla steget , och du börjar i den vardag du nu har att nynna på den melodi du är påväg att skapa,
den melodi som ditt innersta äkta jag vill sjunga,
den melodi som snart skall spela upp dina inre önskningars sång.
Ditt innersta sanna jag kan sången- börja nynna den!
Hör den i ditt nuvarande liv.
Ta små steg emot den.

Och du kommer att
att dansa
till din egen melodi

Dina innersta önskningars
förverkligande.
Och känna glädje på vägen.

Våga tonsätta din inre melodi
Love & light / Stina

Likes

Comments

Första känslan av vårsol...

Att bli värmd av solens strålar och känna hur spänningar släpper..
Hur axlarna sjunker ner litegrann och hur livsglädje spirar.. ljuset är tillbaka..
Allt känns lite lättare!

Delar med mig av ord som kom till mig i just en sådan stund..
Inspirerad  av ljuset...


Låt ljusets kraft
fylla dig
inspirera dig

väcka din fantasi, din glädje
och din kreativitet.

Våga följa de idéer som
kommer
och du kommer att
leva din dröm.

Likes

Comments

Hej alla fina!

Igår gjorde jag en sak som hjälpte mig så mycket att jag vill dela med mig till er så att ni-om ni behöver- får ett verktyg att kunna släppa på oro känslor som ibland infinner sig... Känns det igen?

jag kan iallafall komma på mig själv att omedvetet låta dessa små tankar bygga bo och ta mer plats än vad jag medvetet skulle tillåta... och så finns de bara där. I vanliga fall när jag märker att jag trillar dit,tänker i negativa banor som inte påverkar min energi till det bättre, så tänker jag STOPP. Jag VÄLJER IGEN. Och ändrar tankarna i en positiv riktning.Vilket ju gör att både jag och människorna i min omgivning mår bättre. Men... igår så var de där och pockade på alldeles för mycket uppmärksamhet. Och spred sin oro.

DÅ GJORDE JAG SÅHÄR:

1. Jag tog ett skrivpapper och klippte det i remsor.

2. Sedan skrev jag ner varje orostanke eller orsak till vad jag kände som tog min energi, på varsin remsa. ( Var ärlig mot dig själv. Känn efter. Det kan vara något hos dig själv som du måste lyfta fram till ytan och förlåta.Skriv då bara ner " jag har så superhöga krav på mig själv" eller tex. " Jag är orolig för..." "jag är så arg på..." En sak på en remsa.

3. Tänd sedan ett ljus. Ni som har öppen spis, njut av den och gör det där. Ni andra gör som jag och ställ stearinljuset i diskhon.

4. Ta ett djupt andetag, säg högt: Jag ber universum ta emot min oro / tanke/ känsla och hjälpa mig att släppa taget om den. Läs upp vad som står på din första remsa, och säg därefter : Tack för att jag får hjälp att släppa denna oro/ tanke/ känsla och istället känna harmoni och kärlek. Håll sedan remsan över ljuslågan och bränn upp oron och de energier som remsan representerar. Gör på samma sätt med varje remsa.

Ceremonin bränner upp, renar, tar bort, ger plats för nytt. Den hjälper dig att faktiskt tänka efter på vad det är du oroar dig över. Sätta ord på det. Och det är när du sätter ord på din oro / känslor som magin kommer in. Du kan släppa och välkomna harmoni i ditt liv. När man rensar ogräs tar man bort sånt som inte tillför något, man ger plats för nytt att växa. Så också med dina tankar och känslor.

Vad menade jag med blockeringar då? Du som jag vet kanske att manifestera verkligen fungerar ( mer om detta längre fram) OM man är i harmoni med sig själv. Att bära på oro, irritation och negativa energier är blockeringar som hindrar det du manifesterar från att komma till dig. När du blir uppmärksam på var dina blockeringar ligger, kan du släppa dem och göra plats för harmoni och positiv energi. Och när du är i den sköna känslan, drar du till dig ännu mer positiva händelser och människor in i ditt liv. Så.... känn efter, skriv ner, släpp och njut av lugnet som kommer.

Stor kram! // S

Likes

Comments

Hej på er! Har ni som jag fått påhälsning av denna lååångvarade influensa som dyker upp helt oinbjuden och bara tar över... här boostas det i allafall med gröna drinkar, ingefära, citron&honung i varmt vatten... nu ska jag bli frisk!🍋🍋🍋 Till drinken: Mixa grönkålsblad, selleri, äpple, apelsin, citron & lime! Enjoy! //S

Likes

Comments