Äntligen känner jag mig som mig själv igen!

Det är fantastiskt vad kroppen är observant, tålig och förstående.

När jag inte mådde speciellt bra i vintras/våras berodde det på en stressig arbetsmiljö, osäkerhet och tankspriddhet inför framtiden. Jag tappade min mens, var ständigt irriterad, stressad och ledsen, började få problem med maten och vissa hjärnspöken. Men efter att jag tagit alla beslut som jag hade i huvudet började saker och ting kännas lättare.

Jag försökte starta varje dag i en positiv anda genom att prata högt med mig själv i bilen, på väg in till jobbet, om vad jag var tacksam för, min förmåga att hantera stressiga situationer och andra goda egenskaper jag har. Detta gjorde faktiskt mina dagar mycket lättare och jag kom även hem glad och piggare än innan.

Maten är något jag kämpar med varje dag...

Ja, även att jag postar inlägg på Instagram om hälsosamma kostval och är certifierad kostrådgivare så har jag ständiga tankar om hur mycket mat min kropp behöver varje dag, vad jag borde äta mer eller mindre utav och hur hårt jag bör träna för att kompensera mitt matintag om jag äter "fel" eller alldeles för mycket en dag. SÅ ONÖDIGA TANKAR!

Detta är verkligen inte vad jag vill lägga min energi på! Jag skrev ett inlägg om detta som jag ännu inte vågat lägga upp på grund av skam och osäkerhet. Jag tycker själv att jag borde förstå detta bättre eftersom jag till och med är utbildad inom området. Men med kaoset som pågick i mitt huvud då och obalansen i min kropp, kom många nya insikter till mig. Jag har till exempel förstått att jag inte kan äta i stressiga miljöer. Genom små justeringar kan jag nu kontrollera dessa tankar och mår mycket bättre både fysiskt och mentalt.

Livet är ändå helt fantastiskt och jag uppskattar ändå mina dippar som jag får ibland. De får mig att utvecklas, välja nya vägar och tankar som gör att jag växer. Nu är jag ledig ifrån jobb, kan njuta av lugnet, får äta när jag vill och inte på bestämda tider, träna för att det är najs och inte för att jag måste förbränna alla "onödiga" kalorier jag fått i mig under helgen. Ja, jag har till och med fått tillbaka min mens! Det är ett starkt tecken på att min kropp är i balans igen och det känns SÅ JÄVLA HÄRLIGT!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ingredienser / Ingredients

3 frysta bananer / 3 frozen bananas

1 tsk kakaopulver / 1 tsp of cocoa powder

En nypa vaniljpulver / A pinch of vanilla powder

Toppings

Jordnötssmör / Peanut butter

Kokosflingor / Coconut shreds

Kakaonibs / Cacao nibs

1 liten banan / 1 small banana


Lägg i alla ingredienser i en höghastighetsmixer eller matberedare och mixa försiktigt. Om du inte har en mixer eller matberedare fungerar det utmärkt med en elvisp istället. Mixa tills blandningen är slät och krämig. Toppa din bananglass med mer banan, jordnötssmör kakaonibs, kokos och njuuuuut!


Add all the ingredients in a high speed blender or food processor and mix gently. If you don't have a blender or food processor, you can use an electric mixer instead. Blend until the mixture is smooth and creamy. Top off your banana ice cream with more bananas, peanut butter, cacao nibs, shredded coconut and enjoooooy!


Likes

Comments

Ingredienser / Ingredients

200 g vegansk mörk choklad / 200 g of dark vegan chocolate

4 msk kokosolja / 4 tbs of coconut oil

2,3 dl havredryck / 1 cup of oatmilk

150 g havremjöl / 150 g of oat flour

1 tsk bakpulver / 1 tsp of baking powder

3 tsk kakao / 3 tsp of cocoa powder

1 1/2 dl kokossocker / 0,6 cups of coconut sugar

1 tsk vaniljpulver / 1 tsp of vanilla bean powder

en nypa havssalt / a pinch of sea salt

1/2 dl kakaonibs / 0,2 cups of cacao nibs

pecannötter / pecans


Blanda alla torra ingredienser förutom pekannötterna i en bunke. Smält kokosoljan tillsammans med 150g av chokladen. Häll ner blandningen, tillsammans med havredrycken i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Hacka pekannötter tillsammans med resterande choklad och blanda ner i bunken. Smörj en ugnsform med kokosolja, häll i smeten och toppa med kakaonibs and mer pekannötter. Grädda i mitten av ugnen på 170 grader i 20 minuter. Njut!


Mix all the dry ingredients in a bowl, except for the pecans. Melt the coconut oil with 150 g of chocolate. Pour the mixture into the dry ingredients and add the oatmilk. Mix until smooth. Chop up the pecans with remaining chocolate and stir into the bowl. Grease a baking dish with coconut oil, pour in the batter and top with cacao nibs and more pecans. Bake in the oven at 170 degrees celcius for 20 minutes. Enjoy!

Likes

Comments

Igår kväll gick jag och la mig utan en spridande känsla av panikångest i kroppen. Det är första gången på väldigt länge. Jag har nu ÄNTLIGEN kommit fram till ett beslut. Ett beslut som jag inte vågat ta innan på grund av oro och stress för att det ska vara fel, galet och helt onödigt. Detta har lett till att jag blivit någon jag egentligen inte är. En sorgsen, lättirriterad och vilsen själ. Mina föräldrar känner inte igen mig och till och med min chef har undrat vart den glada och positiva tjejen som jag egentligen är, har tagit vägen?

Jag ska ta detta från början.

Jag är 22 år gammal och bor fortfarande hemma hos mina föräldrar. För lite drygt ett år sedan flög jag iväg helt ensam till Hawaii för att läsa engelska. Ett beslut som jag tog under hösten, efter uppbrottet med min kille. Vi gjorde slut sommaren 2015 och därefter spårade mitt liv lite... Jag festade en hel del, gick ner i vikt och kände mig oövervinnelig ett tag. När hösten kom dog den känslan ut och jag blev riktigt deppig. Vad skulle jag göra nu? Vad vill jag med mitt liv? Är det såhär det ska va? Ensamt. Ytligt. Tomt. Straxt därefter drog min kompis iväg till Santa Barbara, vilket fick mig till att vakna till. Det var ju precis det där jag också ville göra. Jag ville vara äventyrlig, spontan och modig, träffa nya människor, se vackra platser. Direkt började jag leta efter liknande språkresor med samma företag som hon åkt iväg med och fann en skola på Hawaii, vilken dröm! Och tack vare min fina, otroligt modiga vän Linnéa så vågade även jag åka iväg #backasysterskapet. Och vilken resa det blev! Jag är så glad och tacksam över alla fina minnen jag fått med mig ifrån Hawaii. Det går inte ens beskriva med ord, hur glad jag är över att jag vågade ta steget utanför min bekvämlighetszon. Jag är enormt stolt över mig själv!

På Hawaii stannade jag i fem månader, från januari till juni och plötsligt var jag tillbaka i Sverige igen. Resan fick mig såklart att vilja se mer av världen. Jag ville spara ihop pengar och dra iväg så snabbt som möjligt, gärna långt och länge. Jag jobbade hårt under sommaren 2016 och drog iväg till Grekland tillsammans med Linnéa. Detta var dock bara en kort resa. Tillbaka till verkligheten igen och livet började rulla på med jobb och vardagssysslor. Detta har fortsatt under en lång period nu och jag har tappat bort mig själv på vägen. Mina mål, drömmar och visioner har blivit mer och mer oklara och jag har blivit osäker i mig själv. Nu är jag där igen. Jag vet inte vad jag vill. Vilka är de smartaste besluten att ta? Ska jag flytta? Vill jag resa? Kanske plugga, men vad? Vad förväntas av mig? Så många frågor som jag inte varit kapabel till att själv besvara. Och stressen inom mig, som dessa frågor har skapat är enorm. Detta har också lett till att jag varit sjuk en hel del, förlorat min mens och mått psykiskt dåligt under en lång period.

Igår bröt jag ihop totalt. Jag hade inga svar. Inte på någonting. Jag kände en sån otäck tomhet som skrämde livet ur mig. Mamma frågade mig än en gång vad min plan är och jag brast i gråt. Paniken spred sig i kroppen och jag mådde illa. Att det ska vara så jävla svårt att ta ett beslut? Istället för att börja bråka som vi lätt annars gör, fortsatte vi att prata om vad det var jag kände. Djupare in i samtalet så säger min mamma själv att hon tycker att jag ska åka. Resa iväg och inte komma tillbaka förrns jag känner mig helt klar. Det var det jag behövde höra! Plötsligt klarnade allt. Alla frågor som jag haft tidigare kunde jag nu besvara och jag kände hur luften kom tillbaka till mig.

Det ända jag behövde var alltså att få höra av min mamma som står mig allra närmast att hon står bakom min dröm. Att hon genuint vill att jag gör resan som jag drömt och pratat om sedan jag kom tillbaka från Hawaii. Pappa också såklart! Och den drömmen ska nu bli verklighet. Jag ska jobba under hela sommaren och efter det sticker jag. Långt och länge, precis som jag ville. Jag har nu bestämt mig, det kommer att bli av.

Australien och Nya Zeeland, here I come!

Jag vill med denna text nå fram till alla er där ute som känner att ni inte är sanna mot er själva. Som innerst inne har drömmar, mål och visioner men som inte tar tag i dem på grund av rädslan för förändring. Jag vet hur svårt det är att göra något som inte känns helt bekvämt, men jag lovar er att det är värt det. Den lättnaden som jag känner idag, bara av att ha tagit ett enda beslut är enorm. Så var nu sann mot dig själv, uppfyll dina drömmar, våga ta risker, njut av nya erfarenheter, lev livet och ångra inget ♥Lots of love

Victoria

Likes

Comments

Ingredienser / Ingredients

2 dl havremjöl / 0,8 cups of oat flour

1 banan / 1 banana

1 dl havredryck / 1/2 a cup of oatmilk

1 tsk kokossocker / 1 tsp of coconut sugar

1 tsk äppelcidervinäger / 1 tsp of apple cider vinegar

kanel / cinnamon

kardemumma / cardamom

vaniljpulver / vanilla bean powder

en nypa himalayasalt / a pinch of himalayan salt

1 msk kokosolja / 1 tbs of coconut oil

Toppad med färsk frukt, frysta hallon, hasselnötter, kokosflingor, gojibär och kakaonibbs.

Topped with fresh fruits, frozen raspberries, hazelnuts, shredded coconut, goji berries and cacao nibbs.

Likes

Comments