Vårt lilla luciatåg. Det kommer att underhålla oss fram till efter jul. Stjärngossen är charmig. Han har en räv bakom örat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Härom dagen bakades det pepparkakor med barnbarnet som är tre år gammal. Så roligt han tyckte det var! Jag kavlade ut degen och sen hjälptes vi åt med att trycka ut pepparkakshjärtan.
Vi använde oss av färdig deg för att underlätta bakningen. Den godaste pepparkaksdegen är ju annars den du gör själv. Doften av färdiggräddade pepparkakor - doften av kanel, ingefära och kryddnejlika är härlig och riktigt julig!

Likes

Comments

Fjolårets ren fick ny päls av granris. Det gick åt en hel del ståltråd för att hålla riset på plats. Jag tycker att man tydligt kan se att det är en ren med horn. Någon tyckte att det ser ut som en hund. Hur man nu kan få det till en hund.

Likes

Comments

Julblommor och då bl a amaryllis är ett bra sätt att skapa julstämning. Lagom till advent brukar man få amaryllisen att blomma. Blommorna som finns i den mörkaste röda färg till enkla vita blommor.
Just det att se amaryllisknoppar komma ut i full blom är så fint!

Likes

Comments

Idag den 2:a advent tänder vi ljus nummer två. Adventsljusstaken består av fyra blomkrukor som legat ute och fått lite mossväxt på sig. Ljusen har jag tryckt ner i hållare för värmeljus. Det hela döljer och dekorerar jag med mossa och kottar från lärkträd.

Likes

Comments

Att bo på hotell är riktigt lyxigt att kunna göra ibland. Det bästa med att bo på hotell är frukosten dagen efter. Nybakade bullar, kaffe, olika sorters juicer, ägg, bacon, ostar, olika sorters pålägg och olika sorters frukter som serveras. Det är bara att ta för sig. Det är härligt att kunna sitta länge till bords och njuta av allt det goda! En perfekt start på dagen.

Likes

Comments

För en gångs skull är lussekatterna klara ett par dagar innan lucia. Det blev inte så många av de recept som jag använde. Men de är glutenfri och trots det saftiga. Annars blir bröd och bullar gärna lite torra när jag bakar glutenfritt.

Recept:
25 g jäst
75 g smör
2 dl mjölk
1 msk psylliumskal
1 dl kesella
1 förp (1/2g) saffran
3/4 dl socker
1 krm salt
1/2 ägg
6-7 dl glutenfri mjölblandning

Pensling:
1/2 ägg
Garnering:
Russin
Ugnstemperatur:
250 grader i 8-10 minuter

Likes

Comments

I en del år tillbaka har vi åkt till julmarknad i Lubeck. Detta året åkte vi till Tyskland en vardag. Så mycket bättre! Ingen trängsel på julmarknaden.! Det var lätt att komma till för att beställa korv, surkål, glögg m m som hör en julmarknad till.
När Lubeck blir det helg kan det vara upp till 25.000 människor som besöker julmarknaden. Då är det fullt med människor inte bara på julmarknaden utan också i varuhus och alla restauranger.

Likes

Comments

En bit på vägen mot jul. Under gårdagen blev en säck med mossa, ståltråd, en rund stomme, två hjärtan och en gren av lärkträd prydnader att hänga på dörren. Visserligen blev de inte klara till 1:a advent men jag tycker inte att det gjorde så mycket. Visst blev det ett par dagars försening men jag slapp stressa.

Likes

Comments

Vilket julbord smakar bäst? Jo, det allra första.

I söndags var jag hemma hos min syster och firade in advent. Det bjöds på julmat med massor av god mat. Olika sorters sill, ägg, ål, gravlax, Janssons, köttbullar, prinskorv, skinka, brunkål och så förstås grönkål!
Det där med grönkål är något speciellt och som jag kan längta efter! Grönkål eller långkål är en halländsk maträtt och som jag alltid vill ha på ett julbord.

Hur lagas då grönkål till? Grönkålen repas från de grova stjälkarna, kokas i 30 minuter, hackas och läggs på stekjärn (i smör) för att anrättas med mycket grädde, salt, peppar och strösocker.
Såå himla gott!!

Likes

Comments