Tjenis! ♥

Som ni ser i rubriken handlar dagens ämne om självkänsla. Under tonåren kan det vara jobbigt att hitta sig själv. Det är många saker man måste anpassa sig efter som t.ex. skolan, fester, kompisar, sociala medier osv..Självkänsla har inget med att göra om du är bra eller dålig på saker, utan det handlar om hur du känner och tänker om dig själv, vem du är som person.

Dagens samhälle är tyvärr väldigt dömande. Det är svårt att passa in ibland. Det är ofta man tänker om sig själv att man inte duger, att man inte är tillräckligt snygg eller inte tillräckligt smart.

För att få en bättre självkänsla är det viktigt att du inte jämför dig med andra, bli istället inspirerad av andra personer.

Välj för din skull-och inte andras Välj att göra det du själv vill, hellre än att prestera så andra blir imponerade. Med en god självkänsla följer man sina egna önskningar och drömmar. Man påverkas lätt av vad andra tycker och tänker, men försök att styra ditt liv och inte efter andras önskningar.

Du duger Att känna sig otillräcklig och att man inte duger är vanligt. För din egen skull, sluta tänk så! Tänk istället ''jag är en härlig person och jag gör så gott jag kan''. Det är viktigt att tänka positivt istället för att bränna ut sig själv, man måste mata sig själv med ''att det vi gör och är duger''.

Lev i nuet Sluta älta saker som har hänt och oroa inte dig för imorgon. Det enda man kan påverka är nuet. Det är viktigt att vi lär oss att njuta av livet här och nu. Det är klart man längtar t.ex efter helgen, men försök att göra det du kan i nuet.

Dagen blev inte som du ville Om du har haft en redovisning i skolan eller har misslyckas med något annat, tänk inte att du är dålig. Tänk istället okej, detta blev ingen succé, men jag är fortfarande bra och kan göra bättre ifrån mig en annan gång.

Tänk på bra saker om dig Tänk på allt möjligt. Att du är en bra vän, bra på fotboll eller kanske bra på att laga mat. Skriv ner bra saker om dig själv, anteckna i mobilen eller i ett block. Titta ofta igenom listan och fyll i den då och då.

Tänk på bra saker Det är ofta vi tänker på jobbiga saker, och det är helt okej. Men försök också att tänka på saker som gör dig glad.

Hoppas alla får en trevlig helg!

Pusshaj!

M&G


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hola babes!

Då var det måndag IGEN. Helgen går alltid så jäkla snabbt..Men men, vi har en vecka kvar i skolan och sen har vi höstlov, så himla skönt!!

 En sak vi tjejer pratar om väldigt ofta är om kärlek och killar, tycker han om mig? Hur vet jag om han gillar mig? och så vidare..Tror många tjejer kan instämma att det här med kärlek är lite svårt ibland och hur vet man egentligen om en kille gillar en? Som ni kan läsa i rubriken ska vi skriva 6 tecken på att han gillar dig!

1. Hans ögon förändras: Har man starka känslor för något vidgas pupillerna vid intensiv ögonkontakt. Så när du pratar med en kille, kolla om hans ögon förändras, då är det ett tecken på att han gillar dig.

2. Han kollar på dig: Han kan inte låta bli att kolla på dig. Om du fångar honom stå och tjuvkikar på dig genom en folkmassa, vill han visa att han är intresserad av dig.

3. Hans vänner har hörts talas om dig: Om han verkligen gillar dig har han berättat om dig till sina vänner. Så om hans vänner säger ''dig har vi hörts talas om'' eller något liknande när du träffar dem, gillar han garanterat dig.

4.Han rör vid dig: Det är uppenbart att han gillar dig om han håller om dig i t.ex. en folkmassa, han rör/snuddar ständigt vid dig och han vill vara nära dig hela tiden.

5. Han ger dig gulliga smeknamn: Ha koll på hur han tilltalar dig. Om han ger dig söta smeknamn visar han sina känslor.

6.Han bryr sig om dig: Vi människor oroar oss för folk vi bryr oss om. Så om han t.ex. frågar dig om du fryser eller hur du mår bryr han sig. Många tjejer kan tycka det är jobbigt när killar är för på, men det är bara ett tecken på att han gillar dig och faktiskt bryr sig om dig.

Kärlek kan vara väldigt svårt och jobbigt ibland, men att vara kär är väl ändå den bästa känslan! Så om du har en crush och dessa tecken stämmer in, DÅ gillar han dig verkligen.

Pusshaj!

M & G

Likes

Comments

Haaaj!

Idag är det fredag och äntligen helg!!

Efter skolan idag ska vi en runda till Väla och sedan ikväll ska vi käka något gott, mysa och titta på Idol. Ofta när vi ska äta tillsammans har vi svårt att bestämma oss för vad vi ska äta och på en fredagkväll kanske man vill lyxa till det lite. Därför vill vi tipsa er om en mysig fredagskväll.

Laga mat tillsammans med din pojkvän/flickvän eller bästavän: Det är alltid roligare att laga mat tillsammans än att laga ensam.

Överraska din familj med en god middag: Det är alltid mysig att umgås med familjen och vem skulle inte uppskatta en god middag.

Tips på maträtter:

Tacos

Göra egen pizza

Kycklinggryta med ris

Tapas


Eller om ni inte kan laga mat som Malin, kan man alltid åka och äta på en god resturang, man måste unna sig ibland det är ju trots allt fredag!

Pusshaj!

M&G

Likes

Comments

Hejhej!

Idag är det måndag, då det är värsta dagen på hela veckan för väldigt många. Vi båda tycker själva att måndagen suger och vi har alltid söndagsångest. Det är alltid svårt att gå upp en måndagsmorgon eftersom man är så trött efter helgen. Något vi tror att alla gör är att missbruka denna snoozeknapp som finns i våra mobiler. Det går helt enkelt inte att låta bli att trycka på den. Vi vill därför ge ett litet måndagstips på hur du lättare kommer upp ur sängen och låter bli denna snoozeknapp.

Det svåra på morgonen är ju att komma upp från sängen, därför borde ni lägga mobilen/klockan långt från sängen så du är tvungen att gå upp för att stänga av alarmet! Då är du automatiskt uppe och kan intala dig att du lika gärna kan fortsätta dagen. 

Pusshaj!

M&G


Likes

Comments

Hola!

Vi går som sagt sista året på gymnasiet och vi har ganska mycket prov, inlämningar och andra uppgifter hela tiden. När man får mycket och göra och man känner att tiden inte räcker till blir vi lätt stressade och vi tror inte vi är ensamma om det. Därför vill vi dela med oss av våra sex bästa pluggtips.

1. Strukturera och planera: När man har mycket och göra i skolan kan det vara bra att strukturera och planera sina uppgifter. Planera uppgifterna så du får dem klara i tid, för det brukar oftast bli att man skjuter upp sina uppgifter och säger att man ska göra klart dem imorgon eller någon annan dag istället. Tillslut sitter du sista dagen innan dem ska lämnas in och stressar sönder.

2. Börja dagen tidigt: Använd dygnets timmar väl. Slösa inte bort din tid framför tv:n, mobilen eller datorn. Ta tag i ditt plugg direkt när du kommer hem från skolan.

3. Sätt upp mål och muta dig själv: När du har blivit klar med en uppgift får du en belöning t.ex. du får kolla på mobilen, prata med någon kompis eller ta en fika. Sen tillbaka till pluggandet.

4. Hitta balans:Man måste vara lite sträng mot sig själv. Ibland måste man prioritera pluggandet före roliga fester, middagar eller liknande. Det kommer komma andra dagar då du kan unna dig själv och gå på roliga fester eller middagar.

5. Pluggdejt: Plugga tillsammans med kompisar trots att ni inte har samma uppgifter. Det känns alltid roligare att plugga med kompisar och man kan hjälpa varandra.

6. Favoritlistan:Sätt på din favorit lista på Spotify. Det blir roligare att plugga med bra musik och vissa blir mer taggade med musik på.

Hoppas våra tips hjälper

Pusshaj!

M&G


Likes

Comments

Hejsan!

Vi är två tjejer som går på Akademi Båstad Gymnasium. Eftersom vi går vårt sista år har vi fått i uppgift att göra ett UF-företag eller ett projektarbete. Vi båda bestämde oss för att göra ett projektarbete tillsammans. Efter många tankar och idéer kom vi fram till att vi skulle göra en inspirationsblogg. Vi vill göra denna bloggen för att inspirera och ge tips om livet till andra människor. Vi har riktat in oss på målgruppen tonåringar eftersom vi båda är i denna åldern och vi vet att det kan vara lite jobbigt ibland och vi känner ofta att vi vill ha något som får våran dag att bli bättre.

Här på vår blogg kommer du få läsa om allt mellan himmel och jord som på nåt sätt kan pigga upp dig i din vardag. Det kan vara allt från tips på hur man kan göra plugget roligt, till vad du kan laga till kvällsmat om du saknar idéer. Vi kommer skriva både inlägg om oss själva och om andra och deras tips som vi blir inspirerade av.

Låt dig inspireras!

Puss haj!

M & G

Likes

Comments