I helgen har min äldste son Alfons sovit över hos sin mormor, det har han länge pratat om, så nu fick det äntligen bli av! Något han också länge pratat om är att han skulle vilja att jag stylade hans rum...okej, nu kanske inte min femåring använde just ordet "styla om" utan snarare "mamma, när ska du fixa lika mycket i mitt rum som i Alwes rum?" ... Ja, jag har gått och fixat i minstingens rum en massa och detta har ju Alfons sett och tyckt att det är orättvist. Det har gnagt lite i mig, även om Alfons alltid haft ett jättefint rum, men hans känslor ´är hans känslor och mitt uppdrag som mamma är att uppfylla hans drömmar.

Jag passade på nu medans han inte var hemma, och påbörjade stylingen.

Jag tänkte dela med mig av ett par smarta tips på hur man kan gå tillväga.

Börja alltid med att tömma rummet på allt smått, ja det som jag kallar plotter. Detta skapar förutsättningar för dig att se möjligheterna i rummet. (Vill man och har man tid är det bra att skissa upp rummet måttenligt, samt de stora möblerna såsom säng, garderob, byrå, skrivbord etc. på ett annat papper. Klipp sedan ut möblerna och börja leka dig fram i din skiss, på detta sätt kan du enkelt se vilka möjligheter rummet har, och du kör inte slut på dig i onödan genom att dra runt tunga möbler som sedan inte får plats.)

Du ska såklart fundera över vilken känsla du söker till rummet. I Alfons rum sökte jag lugn, ombonat och natur. Det ombonade får jag in med tyger, tyger har jag i vimplarna och i det tyg som får agera "sänggavel" i Alfons rum. Ett hett tips till alla rum är att jobba med tyger. Och har du inte möjlighet eller plats för en sänggavel av olika själ , så rekommenderar jag att hänga upp tyg istället. (rullgardiner inhandlas idag...Det ska såklart upp.)

Lugnet hittar du i tonerna och de gröna växterna. Med natur tänker jag att jag vill använda mig av naturliga material, såsom trä, den klassiska sjögräskorgen att ha leksaker i osv...

Tänk också på att inte placera allt mot väggarna, vilket kan vara svårt - jag vet. Ett tips är att hänga upp saker i taket, som jag gjort i Alfons rum med en klädställning. Att placera ut lite leksakskorgar någon matta etc. Det skapar en mer ombonad känsla och blir inte så "stelt".

Jag knåpade även ihop två hyllor till hans rum, de klassiska hyllorna med läderband. I hans rum var det givet med svart läder, men annars är det så fint med natur/mörkbrunt.


Nu ska vi åka och hämta hem våran älskade Alfons och hoppas på att han blir glad över sin överraskning!

Kram på er och sköt om varandra, så ses vi snart igen!LOVE / C

Likes

Comments

Cheers! Nu tar vi en shot tillsammans - Idag vill jag tipsa er om en U N D E R B A R shot , med syfte att hålla oss friska, pigga och hälsosamma!

Jag tar en "Må-Bra-Shot" varje morgon och kväll och måste säga att jag bara älskar det! Uppfriskande, fräscht och framförallt känns det lite extra bra när jag vet vad jag har i....


Recept:
1 Liter vatten
2 Ekologiska citroner
1 liten ingefära (eller 1/2 stor)
1 tsk kanel

Gör såhär:
Värm upp en kastrull med vatten, pressa citronerna, skala och dela ingefäran och krydda med kanel (häll alltsammans ner i vattnet) - låt det stå på värme en stund för att få ut allt gottigt ur råvarorna. Häll upp i tillbringare/flaska och låt svalna för att sedan ställa in den i kylen. Går bra att servera varm också såklart! Min flaska har räckt en vecka och på söndag är det dags att blanda ny!


B E R O E N D E F R A M K A L L A N D E


Skärbrädan och marmorburken med gulddetaljer hittar ni i webbutiken www.insideroom.se
Ta hand om er, så ses vi snart igen!


/ LOVE C


Likes

Comments

Här sitter jag och startar en blogg... En blogg som startas i syfte att kunna inspirera andra med mina kunskaper och erfarenheter.
Lite kort om vem jag är och varför jag är här - Jag är en kvinna...tjej...flicka...hmm...när räknas man som kvinna? Nåväl, jag är en kvinna som gjort mitt 25:e jordsnurr! På dessa 25 jordsnurr har jag hunnit skaffa två underbara pojkar, ett hus från 1919-talet som vi renoverat till vår egen lilla koja.

Under tiden jag var mammaledig med min yngsta son, Alwe, hann jag reflektera endel över varför man placerat mig här på jorden. Ska jag följa den där trimmade, ljusa och pålitliga stigen med vägskyltar och pilar? Eller är det nu? NU det är tanken att lilla lilla jag ska våga fundera på vem jag är och vad jag uppskattar? Är det nu jag ska testa hur det är att falla fritt, satsa högt och kanske falla platt? - Ja. Såklart

Från tanke till verklighet - jag startade min egen webbutik!
Där jag handplockar och säljer det bästa av de bästa, kvalitetssäkra inredningsdetaljer från fantastiska varumärken.
Många kanske hade varit nöjda där...Men vadå nöjd? Vad är det för ett trist ord? Nöjd känns lite som att säga "stopp" "nu är det bra" "nu stannar vi". Jag var inte intresserad av att stanna, jag hoppade på en utbildning inom homestaging, jag pluggade(ar) nätterna ut i ända och sedan var jag mammaledig på dagarna - perfekt!

Nu ska jag inte tråka ut er mer, men detta var en kort presentation om mig..ja, lite som att läsa baksidan av en bok.
Det kommer mer, och då ska ni få börja bläddra i boken - jag ska bjuda er på mängder av inspiration, tips och råd.

Så tipsa nu era vänner om insideroom , så ses vi snart igen!LOVE / C

Likes

Comments