Shallom shallom!!!!!!

Gud vad längesen det var sen jag kikade in här och yttrade mig om saker och ting. Jag skrev för något inlägg sedan att jag var lite stressad inför sommaren (som numera är över)...
Det har jag varit också, allt har gått så himla snabbt! Jag har hunnit med maaaaaassa saker verkligen. Jag hade en del jag skulle få gjort under min semester!
1. Klara en uppkörning och teoriprov, I did! Grattis till mig.
2. Fylla 20 år och anordna 20års"kalas". Även detta klarade jag av! Det var väldigt ruligt.
3. Skaffa bil! Det gjorde jag idag, älskar den!

Sen hängde jag även på Emmabodafestivalen! Många oklara minnen där ifrån och många alldeles för klara som man helst vill glömma, haha!
Och herregud!!! Sen har jag ju börjat skolan också, låtskrivarlinje på Eslövs folkhögskola, fan vad nice.
Sen har jag skaffat 2 nya tatueringar! En på knäet där det står mad bad sad och en bakom örat där det är e jordglob och under står det "ugly". Menar alltså Ugly world, ja världen är ful, punkt slut. Och så har jag musikälskaren kollat på massa bra artister! Det var den uppdatering jag ville bjuda er på denna söndagskväll. Imorgon är det måndag och skola!

Haj på daj!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mira skriver att hon inte tycker att kvinnor kan klä sig hur som helst utan att be om att bli våldtagna. Hon tycker även att den äldre generationen ofta har rätt när det kommer till frågor angående kvinnors klädsel i samband med våldtäkt och sexuella trakasserier, det "gammalmodiga tänket".
Jag tänker att det kanske är för att dom precis som du Mira, tänker att nu är det såhär det ser ut i samhället och då får jag anpassa mig efter det. Varför ska vi alltid anpassa oss? Anpassa oss efter något som i det här fallet är extremt fel? Såklart man ska ha ett konsekvenstänk. Mitt brukar se ut såhär "Nu tar jag på mig min mest urringade tröja, och skulle någon gris ("man") få slint i huvudet och tro att det på något plan är okej att tafsa på mina bröst så får han ett jävla dyrt sjukhusbesök! Vilket kan ge följande konsekvenser: Han blir pank, får sälja huset, får sova på gatan och där råkar han ruttna. Woops! Ni ser, konsekvenstänket sitter där!
Man undviker inte ett problem genom att anpassa sig efter det, man visar bara att det är mer okej då. Du kan inte få någon förändring av att följa samma spår. Varför i helvete skulle någon människa anpassa sin klädseln för att det står fel till i många mäns huvud?
Tjejer och killar SKA FÅ KLÄ SIG HUR FAN DOM VILL.
Genom att skriva att vi tjejer inte får klä oss "utmanande" om vi inte vill ge ut en viss signal är 500 steg i fel riktning. En människa kommer aldrig kunna klä sig på ett sätt som sänder ut signalen "VÅLDTA MIG!!!" "TAFSA PÅ MIG!!"
Och att man skulle behöva ha någon speciell dresscode för att en kille någonsin skulle kunna ta en seriöst? Mira, är det utifrån vad killarna ska tycka du planerar din outfit på kvällarna? - Imorgon vill jag hitta killen jag ska gifta mig med så då kör vi på långa byxor, långärmat och helst en halsduk som täcker halsen också! Jag tänker att det är ungefär så det låter i ditt huvud?

Och att man skulle vara naiv och blåögd om man går klädd i en tight kort klänning utan att vilja bli knullad? Tröttnar ni inte på alla dessa fack vi människor (tjejer i detta fall) sätts i? Jag är jävligt trött på det. Sluta se dig själv som ett offer och stå istället upp för dig själv. Våga vägra anpassa dig efter något som Mira själv skriver, är absurt! Tyvärr bidrar du till hela samhällsproblemet genom att så snällt anpassa dig efter det. Kan vi inte tillsammans kämpa för att det där "man ska kunna" blir till att "man kan" istället? Snälla Mira, tänk om tänkt rätt! Tack på förhand.

Likes

Comments

Läs detta inlägget nedan till att börja med.

Sorry not sorry nu, verkligen. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAH. Ok done. Det är okej att kalla mig hemsk.

Första tanken var ganska exakt - Vem fan bryr sig? Och sen blev jag provocerad av att dom prioriterar detta av den orsaken av att det gäller mycket pengar. Svar nej, det är inte polisens fel. Återigen kära samhällets fel, som vi ALLA bidrar till. Såklart dom prioriterar det! Meeeen ååååh jag vill ba tvätta folks hjärnor och sen fylla dom me min skit!!! Alltså min smarta skit. Inte som att sitta på toa och skita. Och där skulle jag bara så snällt vilja prega in att vi gör ej skillnad på mycket pengar vs lite pengar. U get me? Okej att det är bull att någon stulit något av dig. MEN om jag nu ska lägga alla kort på borden så har jag svårt för att ha empati för rika människor.

Läste ni??? Även jag sätter peeps i fack, hemskt.
Och det är väl för den anledning att jag som människa har svårt för att förstå hur en annan människa kan vilja lägga de enorma summor på bilar. Nu är bilar bara ett exempel, jag menar dyra saker överlag. Medan det finns miljontals människor som varje dag försöker överleva för dagen. Men samtidigt kan jag också förstå dom. För jag tror att man hamnar i någon bubbla, och vi alla formas av samhället. Det hade lixom lika bra kunnat vara jag som köpt den där bilen (IF i was a rich bitch). OCH VAD VET JAG! Personen som köpt denna bilen kanske även lägger enorma summor på välgörenhet, eller så vann hen biljävlen på lotto? Den där Pelle kanske inte ens är rik? Jag är inte den som är den! Eller är jag?????

Det var som någon kommentera, - tänk om ni alltid lagt upp inlägg när en volvo vart stulen. Och då var han tvungen att tillägga - Men jag är inte sosse alltså!!! Okej? ALLTSÅ SER NI UPPDELNINGEN I SAMHÄLLET ELLER

För det är ju något dåligt att vara sosse??? Det är skämmigt??? Men det är också pinsamt att vara snobbig och rik och tro att man är något? Tror ni att vi människor kommer bestämma oss någon gång eller ska det alltid vara såhär uppdelat? Det blir ju lixom som ett krig mellan dom rika och fattiga, fortfarande! Världen är rätt läskig. Jag är också ganska läskig!

Förresten så tror jag det var Robin som snodde bilen.

Haj på daj!

Likes

Comments

Så va e på gång. Ledarna i världen dom vill vänta tills i mon.
Tror att man kan stänga av och bara starta om.
Men vi värderar livet så vi följer inte dom.
Så va e på gång, jag frågar, så va e på gång.
Tiden rinner ut men ingen samarbetar här.
Alla vill till toppen och vill göra karriär.
Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här.

Yo, Hey,
Vill du se stjärnorna ta dig en titt omkring.
Vem e de som bestämmer om man blivit nånting.
Jakten på framgång och succé gör människan blind.

Livet är större än materiella ting.
Du har inget att bevisa för dom.
Bli aldrig nånsin en kopia av nån.
När dom vill visa deras väg, så kan du hälsa att vi följer inte med.

Så va e på gång. Ledarna i världen dom vill vänta tills i mon.
Tror att man kan stänga av och bara starta om.
Men vi värderar livet så vi följer inte dom.
Så va e på gång, jag frågar, så va e på gång.
Tiden rinner ut men ingen samarbetar här.
Alla vill till toppen och vill göra karriär.
Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här.

Världen är liten men klyftan är stor.
Ensamhället råder och tystnaden gror.
Så man känner en dystrare ton, ingen respekterar livet.
Ledarna dom kommer men dom går igen,
och någonstans förlorar människan mot snåljåpen.

Men då väljer du en mision som börjar gå mot den
Sluta leta efter toppen för du står på den.

Så va e på gång. Ledarna i världen dom vill vänta tills i mon.
Tror att man kan stänga av och bara starta om.
Men vi värderar livet så vi följer inte dom.
Så va e på gång, jag frågar, så va e på gång.
Tiden rinner ut men ingen samarbetar här.
Alla vill till toppen och vill göra karriär.
Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här.

Allt du äger är ingenting värt,
om du inte väljer vad du har kärt.
Och ditt hus är aldrig nåt hem,
utan kärlek är du alltid tomhänt.
Allt du äger är ingenting värt,
om du inte väljer vad du har kärt.
Och ditt hus är aldrig nåt hem,
du är alltid tomhänt.

Så va e på gång

Likes

Comments

Trööööööööööttt!!!!!!!!!!

Tanken var att jag skulle skriva av mig angående detta igår, men gissa vad? Jag var för trött för att det skulle bli av.

Igår byggde jag fransarna för första gången på 1&halvt år. Har byggt dom två gånger innan fast på andra ställen och inte varit alls nöjd. Så under hela dagen igår...ja under hela jävla veckan har jag faktiskt gått och längtat efter att bygga fransar som jag äntligen skulle bli nöjd med!!!
... Det blev jag inte. Med gråten i halsen av ilska lämnade jag salongen med ett fejkleende. Ebba i ett nötskal. Ibland finns det även nackdelar med att vara snäll och inte vilja såra någon. Men samtidigt kanske det hade varit snällare att berätta så hon kunde göra rätt. Dom var fina men inte alls så jag hade förklarat att jag ville ha dom.

Min snällhet kombinerat med feghet resulterade i en skitkväll. Alltså, jag är inte så kortvarig när jag är arg. Så först gick jag skitarg påväg därifrån för att gå vidare till center syd och shoppa. Tycker synd om alla som mötte mig, jag har fått höra att jag kan se bitchig ut i vanliga fall, då vill jag inte tänka på hur jag såg ut igår. Därefter mötte jag upp mamma för att handla på Ica. När jag ska förklara om fransarna för henne är jag på gränsen till att börja gråta av ilska, IGEN!

Sen spenderades resten av kvällen i största del på rummet (också jättearg såklart). Idag tror jag faktiskt jag kommit över detta hemska trauma. Vill inte ni också spy lite på mig när jag klagar på såna här saker som egentligen är skitsaker? Jag vill iallafall. Men är man arg så är man.

Från tråkigheter till roligheter...
Idag går jag på semester! Något jag gått och längtat efter länge, men idag känns det inte så befriande som jag trodde att det skulle göra. Jag har mycket inbokat under dessa två kommande veckorna och mycket att fixa och ordna vilket jag känner lite stress över. Det hjälper ju inte heller att jag är ett kontrollfreak.

Jag ska till Emmabodafestivalen på onsdag-sön och nu ska ni få höra det sjukaste... Jag har alltså en hel hylla i min garderob där jag lagt allt jag ska ha med mig dit. Tält, brazzestol, stövlar, regnponcho, snacks, mat, plastglas, sopsäck, toarullar JA ASSÅ ALLT!!!!! Jag har säkert kollat på minst 7 tips packlistor till festivaler på nätet för att vara maximalt förberedd.
Det kan finnas nackdelar med att vara den mest förberedda också ... Jag är orolig för att jag ska behöva agera morsa! Eller det värsta senariot, behöva dela med mig av mina chips! Hell nooo!!!! Det skulle du tänkt på själv, bitch. För en sak är säker, jag delar inte med mig av mat/snacks, It's mi life.

Jag som skulle göra lång historia kort, så blev det visst inte. Hope u enjoyed my bible.

Haj på daj!

Ser ur som att min regnponcho och gummistövlar kommer att komma till användning iallafall :)

Likes

Comments

Wazzzzzääääääääp

En snabb grej ba! Jo, nu när jag ska börja studera 1 år, så söker jag ju extrajobb. Så kom det upp en annons om att Marty, som är en fancypancy klädesbutik sökte personal. Första tanken, jag söker! Andra tanken, jag söker inte!

Lyssnade på min andra tanke. Varför? Jo, som ni flesta kanske vet så är ju inte jag allt för fancypancy, det är inte min grej lixom! Först och främst så hade jag inte haft ett skit att ha på mig när jag jobbar där, haha! Men sen till det viktiga i detta inlägg... Att, jag tänker aldrig i hela mitt jävla liv låtsas att jag är någon jag inte är igen. Jaja ni tänker, du får lite ta vad du får för jobb atm. Jag är satans medveten om det. Män och kvinnor, lyssna noga nu. Jag har jobbat som städerska och black jack dealer till 4 på natten. Men jag tänker faggin inte låtsas att jag är någon jag inte är. That was pretty much all.

Folk resonerar så konstigt ibland. Typ "om du skaffar tatueringar är det bra om du tatuerar där du kan dölja dom om du vill". Faaaaast???? Jag hade väl ändå inte skaffat tatueringar om jag inte velat att dom skulle synas? Man, that's stupid. Efter detta fortsätter gärna konversationen "för jag tänker på jobb och så, på vissa jobb får man inte se ut hur som helst" Sheeeet.

Här börjar jag fundera och tänker... Ait så du tar ditt jobb framför vem du vill vara och hur du vill faktiskt vill leva? Vill dom inte ha mig för att jag har tatueringar så är det ju inte ett jobb för mig heller. Ytlighetens morsa. Det är lixom som att - Självklart går jag med på att dölja mina tatueringar om jag får detta jobbet för att folk är ytliga och dömande. Precis som att resonera - Såklart jag inte ska ha u-ringad tröja för att många män är svin! RIMLIGT!!! Nej. Ni tänker aldrig att det kanske är dom ytliga och dömande människorna som får börja anpassa sig och bli bättre människor. Haha det är så komiskt.

Haj på daj!

Likes

Comments

Likes

Comments

Vem försökte jag lura? Det är väl klart som fan att jag bölade igår med, när jag skulle säga hejdå till pedagogerna och barnen på avdelningen där jag varit vikarie sen januari.

Kommer in mitt i deras samling för att lämna presenterna och då skriker alla barnen "EBBA!!!" Sen ställer dom sig på kö för att krama mig. Ja, jag är en jävla stjärna! När jag sen skulle krama om pedagogen fick vi båda tårar i ögonen. Dom har varit guld för mig, så mycket kärlek där finns att hämta!
Jag hade turen att få mitt vikariat på en fantastisk avdelning där man kämpar hårt med barnens grunder i vad som är rätt och fel på ett väldigt pedagogiskt sätt. Inget skrikande och skit. För vet ni vad (nu ska hon som är snart 20 år utan barn ge er tips om hur man uppfostrar barn, ironiskt va?) om man skriker på barnen, lär sig barnen att - allright är något fel, eller om jag är arg då jävlar ska man skrika på varandra. Vi lever som vi lär wiggas. Alltså du kan ju inte säga till din unge att sluta skrika när du själv står där och gapar.

Det har varit häftigt att se skillnaden mellan avdelningarna (för jag har varit runt på lite andra avdelningar också men inte alls lika mycket) Man märker direkt hur mycket tid dom olika pedagogerna har lagt på sina barn på avdelningen. Nu menar jag inte att det är förskolelärarna som ska stå för ett barns uppfostran, men barnen spenderar mycket tid där, och det är viktigt att man har en plan för hur man gör när det förekommer bråk och när någon gör fel. Att man sätter sig ner lugnt med ungen och pratar om vad som hände, varför det hände, hur det kändes när det hände, att man förklarar, LUGNT! För vem fan vill lyssna på en skrikande kossa. Förlåt var tvungen att skriva det, sorry not sorry.
Nu tänker ni, fan hon borde va morsa till världens alla barn. JAG VET jag har osså tänkt på det.

Ööööh nu är jag trött. Klockan är 10:26 i skrivande stund, jag vaknade strax innan 09.00. På en helg!!!!! Satan.

Haj på daj

Likes

Comments