”Hur mår du?” En fråga jag anser har hur många svar som helst men på något sätt alltid får samma svar. ”Bra”.

”Bra”. Det är vad jag brukar svara oavsett vad svaret egentligen är. Saken är den att jag inte vet hur jag mår. Jag vet inte vad jag ska svara. Om man svarar att det inte är bra kommer en följdfråga om varför och jag vet inte varför. Jag vet inte vad det är som gör att jag inte kan svara ärligt på denna fråga. Jag vet inte vad det är som gör att detta är den svåraste fråga någon kan ställa till mig.

För mig är det en fråga utan uppriktigt svar. En fråga med ett automatiskt svar. En fråga med ett svar på ett ord, en stavelse och tre bokstäver. Frågar någon mig hur jag mår har jag redan svarat innan jag själv hinner uppfatta det. Det går per automatik för jag har gjort det så många gånger.

”Hur mår du?”

En fråga. Så många svar.

Vad svarar du?


Likes

Comments

Inuti mig finns en livlig röra som sakta men säkert tär mig i bitar. Det finns ett kaos av tankar och känslor som inte går att sätta ord på. Inuti mig finns ett helt annat jag som inte är jag.

Jag är en tålmodig, omtänksam och lojal person men jag är också en dryg, lätt irriterad och trött person. Varför är det så? Varför har jag flera olika personligheter? Varför kan jag inte kontrollera dem?

Det här är bara början. Början på det otänkbara. Början på något nytt. Början på slutet. Här börjar mitt försök till att själv må bra och mitt försök till att hjälpa andra att må bra. Här börjar något som kommer att handla om psykologi och hälsa. Här börjas det med en av de mest simpla frågor. Hur mår du?

Likes

Comments