Hej!
Idag har vi målat två hjärtan på det glada ansiktet och limmat dit ståltråd så de kan hänga samt målat en skylt med texten " var alltid snäll mot andra man vet aldrig hur dom mår på insidan" vilket är budskapet vi gick efter inom detta projekt. Vi har bestämt oss för att strunta i våra andra projekt vi har planerat då vi känner att budskapet går fram så tydligt inom detta. Vi har även gått in till uppehållsrummet för att hänga upp vårt projekt så andra kan ta del utav det. Vi jobbade på bra och fokuserat och gjorde det som behövde göras och vi tycker inte att vi kunde ha gjort något bättre!
Till nästa lektion ska vi ha vår redovisning där vi visar upp våran blogg mm.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! I dag hade vi en lite kortare lektion eftersom att vi hade haft NP innan så vi han bara måla ansiktet som va omålat och tårar på det ansiktet vi målade förra veckan, men det va vårt mål med denna lektion och de nådde vi! Det vi gjorde bra var att vi gjorde det vi skulle och hade tänkt att göra och hann med det med det i god rid innan lektionens slut. Det vi kan öva mer på är att tro mer på oss själva, det är ofta som vi ber om hjälp för att vi är rädda att det ska bli fel men vi måste lära oss att ta lite fler risker kring vårt arbete!
Till nästa pass ska vi måla en glad mun på det ny målade ansiktet och att gå och fixa grejer till våra resterande projekt men eftersom att det måste vara "färskt" inför presentationen är det bättre att vi gör det på samma dag (nån timme innan) presentationen för bästa resultat.

Likes

Comments

Hej!
Idag har vi gipsat det andra ansiktet utav de två vi skulle göra och modellen var vår kompis Emilia och nu har vi börjat måla ena ansiktet och låter det ansiktet vi gipsade idag torka för att sedan måla det med. Vi väljer att måla ena ansiktet grått med en tår eftersom det ska spegla insidan utav en deprimerad människa och vi kopplar grå till en dyster och en deprimerande färg. Det andra ansiktet ska vi måla i gult, gult kopplar vi till en glad och lycklig färg och det ansiktet ska spegla hur en deprimerad människa utåt kan visa att han/hon är lycklig trots att de inte är det och hur ett elakt ord kan göra att en deprimerad människa tappar allt och kan i värsta fall ta livet av sig och det är de vi vill uppmärksamma med detta projektet!

Det vi gjorde bra med denna lektion var att vi var fokuserade, alla var delaktiga och hjälpte till. Vi använda oss även inte utav mobilerna något under dagens lektion. Vi tycker att vi har vart jätte duktiga denna lektionen så det ända vi vill är att ha kvar denna inställningen till nästa lektion!

Likes

Comments

Hej! Idag har vi börjat gipsa våra ansikten till vårat projekt "Ansiktet", detta projekt kan vara bland det roligaste eftersom det var mycket praktiskt och det va kul att göra något som vi aldrig innan hade gjort. Än så länge har vi bara gjort ett ansikte eftersom gipsbindorna tog slut.
Vi använde Julia som våran modell. Först la vi på plastfolie på hela ansiktet förutom näsan så att gipset int skulle torka direkt på hyn, sedan blötte vi gipsremsorna i ljummet vatten och började forma ansiktet.
Det vi gjorde bra med den här lektionen var att vi var fokuserade och lugna trots att modellen inte ville fortsätta. Vi jobbade på bra genom hela lektionen. Det vi kunde gjort bättre är att inte alltid ta fram mobilerna. Vi kunde ha hunnit med lite mer men eftersom att vi inte hade tillräckligt med gipsplattor blev det svårt att fortsätta.

Likes

Comments

Idag är det den tredje lektionen och vi har planerat våra projekt lite mer detaljerat, tänkt ut i vilken ordning och hur vi ska utföra våra projekt. Vi har tänkt igenom projektet "glamour möter skräp" och bestämt oss för att ta bort äpplet då vi kände att vi fick igenom det budskapet igenom våra andra projekt. Eftersom att vi inte har fått vårt material så kan vi inte börja med något projekt än men därför tog vi tillfället i akt och planerade, skrev ner hur vi ska göra och gjorde små ändringar. Till nästa lektion hoppas vi på att vi har fått in material så att vi kan på börja vårt praktiska arbete. Det vi har gjort bra med denna lektionen är att vi har planerat och förbättrat, det vi har gjort mindre bra var att vi inte va koncentrerade under hela lektionen men det berodde dels på att vi inte hade något material att jobba med.

Likes

Comments

Hejsan, idag är det den andra bildlektionen. Vi har planerat att göra tre olika projekt som kommer att nå ut till ungdomar i åldern 12-18 år. Det första projektet har vi döpt till "Ansiktet". Med hjälp av gips kommer vi att skulptera två ansikten, det ena ansiktet kommer uttrycka glädje och det andra kommer uttrycka sorg. Budskapet med ansiktet med två sidor, är att visa att man kan vara glad på utsidan men vara ledsen på insidan. I dagens samhälle finns det väldigt många ungdomar som mår dåligt på insidan men som inte visar det på utsidan.
Vårat andra projekt kallar vi för "Glamour möter skräp". Till detta arbetet kommer vi att använda en rutten banan och ett ruttet äpple och fylla med glitter. Budskapet med detta är att det kvittar hur man ser ut, alla är lika mycket värda och utsidan kan skilja mycket ifrån insidan.
Vårat sista projekt som vi kommer jobba med heter skenet bedrar budskapet här är likt de andra att även fast utsidan är fin kan insidan vara ful och ha sina brister. Vi kommer att ta en Marabou chokladkaka ta bort chokladen och fylla pappret med jord och insekter mm.

Likes

Comments

Hej!
Idag har vi börjat med vårt arbete och än så länge är det väldigt roligt!
Denna lektionen gjorde vi en mind-map för två utav tre projekt vi kommer hålla på med resten utav nian. Under tiden våran lärare hade genomgång på det vi skulle göra kom vi på vårt första projekt genom att kolla på ett halv ätet päron och det var därifrån vi fick våra två andra idéer som har samma budskap, "insidan eller utsidan? " detta för oss står för att man inte ska döma boken efter omslaget, att varje människa har en personlighet, en insida.
Vi ser fram emot att fortsätta med detta arbetet och hoppas på att förmedla det budskap vi har i tanken nu!
//Stina, Matilda, Amanda.w

Likes

Comments