Jag kommer alltid vara en känslig person. Däremot vill jag inte vara en osäker person eftersom det är jobbigt för mig själv och eftersom jag blir väldigt anklagande och tror det värsta och blir överdrivet svartsjuk. Jag förstår att det är jobbigt att vara med en sån person.

Jag har haft social fobi och det har blivit mycket bättre med tiden. Social fobi inkluderar en stark rädsla för att göra bort mig i sociala sammanhang. Precis som med andra mentala sjukdomar är man medveten om att rädslan inte är logisk men den går inte att kontrollera. Mental ohälsa går inte att resonera bort. Rädslan för att göra bort mig har blivit mindre det senaste året, mycket pga dig. Med dig så kände jag mig accepterad och jag kunde vara mig själv med dig. När vi träffade andra som du kände tyckte jag först att det var jobbigt och jag vågade inte prata så mycket med de du känner. Idag så vågar jag snacka mer med dina syskon och vissa andra som du känner. Idag mår jag ganska bra, i jämförelse med hur jag mådde de senaste åren när jag gick i 8:an, 9:an och första året på gymnasiet så var jag kanske på en 3:A till 4:A av tio när det kom till välmåendet. Jag vågade inte ta plats och jag kände mig värdelös och jag var ständigt på högvarv och jag var så spänd i hela kroppen varje dag att jag ständigt hade ont i nacken och jag rörde mig stelt. Detta gjorde mig jättetrött och jag fick sämre minne och betyg eftersom jag inte orkade koncentrera mig i skolan. Jag tappade många av mina gamla vännner eftersom jag mådde för dåligt för att orka umgås.

När jag började gymnasiet trodde jag att set skulle bli bättre men istället kom ångesten och allt som det medför tillbaka. För att få vänner måste man vara framåt och prata men jag var helt handlingsförlamad pga den starka ångesten och rädslan för att inte bli omtyckt. Jag kände mig ännu mer ensam. När jag träffade dig så förändrades saker. Du gav mig en chans fast jag inte sa så mycket. Efter ett tag så släppte mig ner min mur och var mig själv helt och hållet med dig. Du dömde inte mig och du såg mina bra sidor. Än idag så har jag dock svårt för att ta plats i större umgängen och vissa saker från ohälsan sitter kvar. Det tar tid. Att du lyssnade på mig när jag mådde dåligt och tröstade mig, att du gick och shoppade med mig för att hitta mer passande kläder eftersom mina tidigare kläder faktiskt fick mig att se lite mesig ut. Och att du tyckte om att umgås med mig. Allt detta gjorde mig till en bättre version av mig själv. Du fick mig att känna mig omtyckt och att jag inte är värdelös. Därför är jag dig evigt tacksam för att har hjälp mig att börja må bättre och bli bättre.

Men jag är fortfarande ett arbete i process. Det dyker fortfarande upp stunder då jag är rädd för att inte bli omtyckt. Och stunder då jag tvivlar på om du verkligen tycker om mig, eller om du är intresserad av andra tjejer eller tycker jag är tråkig. Även om det inte märks så jobbar jag med mig själv hela tiden. Jag köper nya kläder och lär mig olika sätt att fixa håret och smink för att bli mer bekväm med mitt utseende. Jag utmanar mig själv till att prata med folk jag inte känner. T.ex på bröllopet så pratade jag med många och frågade dem saker istället för att bara hålla konversationen kort och svara på frågor. Och jag sa självsäkert till killen på cg’s att jag inte är intresserad. Jag sökte ett jobb denna sommar, något som jag inte hade vågat förut. Jag vet att jag har sagt länge att jag vill bli mer säker och även fast det inte märks så blir jag det lite i taget. Jag har även tänkt låna böcker på biblioteket om hur man blir mer självsäker och hur man kan hantera ångest T.ex.

Jag är glad över att du verkligen har tagit itu med din depression och ångest och tar medicin mot det. Ibland är jag klumpig och säger att du är negativ fast det inte är ditt fel. Depression gör människor negativa angående T.ex framtiden. Jag har själv varit negativ angående min framtid. Du kan också vara klumpig och bli sur för att du tycker att jag lämnar dig i sticket när du ville att jag skulle göra en rolig röst framför din syster men det var pga rädslan för att göra bort mig som jag inte gjorde det. Jag tänkte att hon inte skulle tycka det var roligt och att jag skulle skämmas. Vad jag vill säga med det är bara att det inte alltid är så lätt att sätta sig in i någons situation om man inte själv har varit där. Det måste man försöka ha hänsyn till. Och jag erkänner att jag kan bli bättre på att ta till mig information.


Jag har träffat dig i en tid i ditt liv då du mest har fokus på ditt eget mående och inte har mycket utrymme för någon annan att ta hänsyn till. Men jag är villig att stötta dig, försöka förstå dig, ge dig utrymme och närhet när det behövs. Tills du börjar må bättre. När du mår bättre hoppas jag att du kan få mer känslor för mig och vilja få förhållandet att fungera oavsett distans. Men det är länge tills jag kanske pluggar i en annan stad och jag kräver inte att du ska veta hur du kommer känna då. Däremot är det viktigt för mig att veta att om jag hade bott i en annan stad nu så hade vi ändå hållit kontakten och träffats på helger. Jag hade dessutom kunnat vara hos dig under längre perioder på lov och sommarlov. Distans är en olägenhet men inget problem för att få ett förhållande att funka.


Om du vill vara med någon som är genuint snäll och som skulle göra vad som helst för dig och som accepterar dig precis som du är så är jag värd att hålla kvar vid. Jag bryr mig inte om ordet älskar så länge du faktiskt också skulle göra vad som helst för mig också och inte vill vara med någon annan, dvs att ingen annan väcker ditt intresse.En till sak: Man måste kunna vara förlåtande. Du måste kunna förlåta mig när jag är klumpig med mina ord eller inte förstår din situation.

Du är den finaste människan jag känner och vad som än händer mellan oss så önskar jag dig det bästa livet kan erbjuda.

"The crave for friends and the fear of screwing up make us the loneliest"

​<a title="insecuregirl blog" href="https://blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=895186&mid=227312&f=true" target="_blank"><img alt="insecuregirl blog" border="0" src="https://blogkeen.com/stats.aspx?id=895186&p=1&l=en" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments