Header

Startar upp denna blogg igen, får se hur det går. Så sjukt mycket har hänt på senaste tiden, så känns det i för sig typ jämt för mig. Tiden går liksom alldeles för snabbt.

Men nu sitter jag, 20 år gammal, och tjuter i min soffa o bara önskar att tiden kunde stanna upp en liten stund. Get off my back, ge mig några jävla minuter att andas och tänka klart.
Jag flippade ur totalt imorse. Ställde in alla mina (väldigt viktiga) planer för dagen, stängde av telefonen, sjönk ner i soffan o bara lät tårarna flöda. På grund av ett samtal. Ett kritiserande samtal och jag klarar inte längre av att gå utanför dörren. Man kan ju tänka sig att när man hållit sig vid liv i 20 år ska man kunna agera som en vuxen, kunna hantera negativ kritik med en klackspark. Men alltså hela min värld rasar samman.
Jag klarar det verkligen inte, inte när hästarna är involverade. Jag har byggt upp hela mitt liv kring dem. Varenda liten detalj i min vardag. De är det mest värdefulla jag har och jag verkligen vänder ut och in på mig själv för att få allt att fungera. För att få dagarna att gå ihop. Det är liksom därför de är min svaga punkt.

Jag tycker verkligen att jag är mogen, gällande allt annat. Fan vad jag stått ut med skit, på arbetsplatser, skolor, från vänner och familj. Och jag kan ärligt talat känna att jag stått rak i ryggen och hanterat saker bra. Mycket värre saker än detta idag. Men det är allt i hästväg som ger mig mest glädje i livet och alltså även det som sårar mest så fort jag känner att jag inte räcker till.

Jag har alltid haft grov prestationsångest. Att folk är besvikna på mig är sånt jag drömmer mardrömmar om, seriöst.
Jag har knappt sovit något i natt utan mestadels bara vridit och vänt mig av ångest. Vaknat med ett ryck och kastat mig efter mobilen för att kolla att jag inte försovit mig. Höjt volymen till högsta för att verkligen inte missa alarmet trots att jag är klarvaken. När jag redan är i ett sånt stressat läge och sedan möter motgångar på vägen så blir det bara för mycket.

Får ofta frågan om jag tävlar, nej det gör jag inte. Fysiskt skulle det absolut vara möjligt, men psykiskt tar det tvärstopp. Har ridit hela mitt liv men första gången jag tävlade var i somras (2016), och det var enda gången. Det gick faktiskt jättebra, högt över mina förväntningar! Förutom att jag höll på att spy så fort jag kom ut från banan, och det tog sån jäkla lång tid att återhämta sig efteråt. Haha kan ni fatta, det finns folk som tävlar varenda helg och jag känner mig fortfarande inte redo efter mer än ett halvår...

Min pappa har alltid varit besviken på mig och klagat på att jag bara "skogsrider". Man är tydligen inte tillräckligt seriös då, och borde sälja sin gamla häst. Jag skulle verkligen vilja börja tävla, men jag klarar helt enkelt inte av det.
Jag rider till och med helst ensam, och diskuterar ogärna med andra hur det gått. Rider väldigt sällan för tränare. Jag håller mig för mig själv helt enkelt, lugnt och kravlöst. Det känns alltid bäst så, när ingen kan komma åt mig.

Jag kämpar dag ut och dag in, viger mitt liv åt denna sport. Är så noggrann jag bara kan, ägnar all tid jag har åt alla små små detaljer och gör ständigt mitt bästa för att tillfredsställa alla. 3 kilo i den påsen, ett helt mått sånt och ett halvt mått sånt, den sadeln på den hästen, skölja det tvätta det hänga upp det på den kroken och den kroken och den påsen och den hinken och de benskydden och putsa den sadeln och den sadeln och den sadeln och det täcket när det regnar o det när det snöar osv osv osv. Ingen har tvingat mig, absolut inte, jag gör allt för att jag vill. Men ni kanske förstår att det blir lite mycket ibland. Speciellt när man försöker få det att gå ihop med jobb och vänner. Jag har dock fått det att funka efter mycket slit. Och det är värt det 1000 gånger om för de alla är det bästa som nånsin hänt mig. Men då blir man så jävla förkrossad när man ändå inte räcker till, trots att man ständigt haft sån sjukt hög press på sig själv. Fan va det suger att man inte kan vara perfekt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

La Quendi, Rise n' Shine

I förrgår red jag ut på en långtur med både Rasmus och Quendi. Gick samma runda med båda, en stig i skogen med massor av rötter och stenar så de fick lyfta på benen ordentligt.
Quendi fick även hoppa ett par skutt på banan när vi kom tillbaka. Vi ska vara med på pay and jump i slutet av september, får se hur jag gör med Rasmus. Om vi hinner träna ordentligt och allt känns bra så kanske han också kan vara med😊

Likes

Comments

Lord Somerfeld, Rise n' Shine

Idag red vi ut själva Rasmus och jag o det gick riktigt bra, han skötte sig faktiskt utmärkt. Det brukar han visserligen göra när vi är själva, det är oftast med sällskap som han blir lite lätt i hovarna.

I brist på uterittssällskap till Lord så fick han gå en sväng på stora utebanan och sträcka ut. Han var riktigt lugn och fin så vi kunde galoppera ordentligt utan att stå på huvudet, i låg stabil form dessutom. (Observera att "låg form" gällande denna häst objektivt sett inte alls är speciellt låg, inte det minsta låg faktiskt.) Men målet är att kunna galoppera utan att hans öron kittlar mig i näsan och det lyckades vi faktiskt med idag, då jäklar har det varit en bra dag!

Likes

Comments

Rise n' Shine

Min häst är mer i luften än på marken, vilket börjar bli väldigt problematiskt. Speciellt när man tar en flygtur på galoppbanan och han vänder o fortsätter hemåt utan mig, rakt över stallplanen på Vreta. Som tur var fick han syn på sin bror som var med på hoppträning på ridbanan så han stannade till där och gosade med honom. Störde ju dock träningen lite så jag fick ju skämmas en del... Mimmi fick tag på honom och sen hjälptes vi åt att borsta av gruset från min blåslagna kropp. Efter återhämtningen var det bara att hoppa upp igen och vara med på hoppträningen, vilket gick helt åt helvete så planerna på tävling i helgen är definitivt inställda. Jag tjöt som ett barn, så dåligt gick det. Vi håller oss nog till dressyr framöver, och uteritter.

Pinsammast av allt var ju dock när jag kom tillbaka till stallet efter träningen och en tjej frågade "gick det bra när du ramlade av?"
Jag bara hur vet du om det??
Jo då hade hon minsann sett bravaderna genom fönstren i matsalen på skolan, härligt!! Undra hur många som satt där inne alltså, åh så trevligt med publik...

När jag och Mimmi red ut tidigare i veckan hade jag tänkt att vi skulle agera gott föredöme åt hennes lite väl pigga bebishäst, men vem var det som inte kunde bete sig? Jo mitt gamla åbäke, det blev rodeo nästan hela vägen hem medan vårt sällskap gick snällt bakom.
"Linnéa är det du som har en unghäst eller jag?" Aah bra fråga :))))))

Likes

Comments

Rise n' Shine, Coca Cola, La Quendi, Lord Somerfeld

And I'm back. Har hänt så sjukt mycket på senare tiden, både bra och dåligt. Vi fokuserar på det bra!:
• Cola är härmed friskförklarad, sista besöket hos vet var 23e augusti och de sa att han var helt fantastiskt återställd. Både veterinären och kiropraktorn blev chockade över den snabba återhämtningen och sa att han var riktigt fin i kroppen, så kul!

•Jag har avslutat mina år som tonåring och är nu mera 20 år, blev dock inte ens leggad på mitt första systemet-besök. På min födelsedag sändes även finalen i hoppning i OS och som en rolig grej tänkte vi i föreningen se om någon sportbar kunde sända det på någon tv. Till en början var vi väl 20-30 st, det eskalerade enormt och tillslut var vi över 200 anmälda och hade bokat upp hela New York Legends, biolounge och hela köret. Det blev en riktigt lyckad kväll! Efter det åkte jag, Patricia, Anton och Wiket till Puls i Norrköping och dansade natten lång till musik av Det Vet Du. Har inte haft så sjukt kul på länge! Kom hem klockan 5 på morgonen, sedan var det bara att hasa sig upp igen vid halv 7 och fodra hästar och släppa ut alla. Men det gick😂

• Har en massa gymnastikprojekt planerade inför hösten som jag och Jazz ska ha hand om och jag är så sjukt taggad inför det! Det är en satsning på gymnastiken som kommunen gjort och kommer bli riktigt kul!

•Hästarna går superbra nu och vi håller på med riktig hårdträning nu. Rasmus har blivit riktigt fin och ska tävlas i helgen. Quendi har tränats massor dressyr och även tävlat ett par gånger med ägarinnan. Lord och jag har haft lite goseläger under 10 dagar nu när ägarinnan varit upptagen. Ridit ut så mycket det bara gått och annars trimmat lite lättare dressyr på stora utebanan. Han har varit såååå duktig och vi har bara haft rodeo några få gånger per dag😅

I övrigt har jag spenderat väldigt mycket tid med familjen och massa asgrymma vänner och livet känns så jäkla bra just nu! Trots att allt annat på samma gång typ rasat samman haha, fall down seven times and stand up eight💪🏻

Likes

Comments

Glömde berätta en grej, i tisdags tog jag min allra första flygtur från Stridshingsten. Vi mötte en hästätande joggare i skogen och jag fick smaka grus. Tur att det inte är så långt ner till marken😉 Jag hoppade upp igen och vi galopperade vidare hemåt, inte förrän jag kom till jobbet sen på eftermiddagen kände jag hur ont jag verkligen hade. Knappt kunnat gå ordentligt sen dess, börjar bli bättre nu i alla fall😅👌🏻 Blir nog en sväng i skogen idag igen, fast kanske i ett mer kontrollerat tempo..

  • 627 Readers

Likes

Comments

Förra veckan var vi i Marcus "sommarstuga" torsdag till söndag. Jag, Patricia och 6 grabbar och vi hade hur kul som helst! Bästa helgen på länge😂 Skapligt fint ställe de har också, levde rena lyxlivet varenda dag💅🏻👸🏼 Sista kvällen spårade jag och Patricia lite, vi var uppe alldeles för länge efter att alla andra däckat... Tänk om någon kunnat höra våra konversationer vi hade då alltså😂 Spelade krocket klockan 5 på morgonen helt själva och sen gick vi och väckte alla genom att borsta lite på dom vid 6. Man ska ha barnasinnet kvar det är då man har som roligast👌🏻

  • 639 Readers

Likes

Comments

Som tur var va lille rapunzel mycket bättre denna gång! Han reagerade ytterst lite på böjprovet men fick kortison i knät och kotan idag med för säkerhets skull. Nästa återbesök inbokat om tre veckor, håller tummarna tills dess✊🏻

  • 653 Readers

Likes

Comments

Blev en väldigt spontan husvagnsresa till Gatebil i Norge i torsdags med bra vänner. Mötte dessutom en av grannarna från Öland där hahah hur sjukt? Först två år som campinggrannar och sedan ett "Hej Linnéa!" mitt i publikhavet med flera tusen norrmän på Morgan Suleles spelning😂
Hade i alla fall superroligt varenda dag, har lärt känna massor nya människor och var helt slut när vi kom hem i söndags😅 Nu ligger jag hemma och är sjuk, hästarna är på bete och imorgon ska vi på återbesök hos vet med Cola. Sedan blir det ytterligare en partyhelg💃🏼

  • 651 Readers

Likes

Comments

Lördagen bjöd på Bullet for my valentine och ett helt fantastiskt framträdande av Five finger death punch! Det var sån stämning, och de engagerade verkligen publiken. Aldrig varit med om så mycket allsång😄 Jag och mamma stod nästan längst fram och hade riktigt bra utsikt👌🏻 Lite besviken dock, de spelade inte Cradle to the grave som är deras bästa låt och de borde definitivt fått spela på den största scenen med tanke på hur stora de är... Men de var asgrymma ändå och jag kommer leva på denna känsla länge😍 Tack Bråvalla för två sjukt bra dagar!

(Bilder från Bråvallas sida)👇🏻

  • 685 Readers

Likes

Comments