Bilder från hemnet, du hittar lägenheten HÄR


​Tänk dig att flytta in i denna lägenheten och vara på balkongen en fin sommardag, dricka ett glas och bara njuta! Med utsikt så man ser Liseberg och mitt i centrum så har man nära till allting, 7 eleven runt hörnet och espresso house kring nästa.

Även fast jag drömmer om ett egenbyggt hus så hade inte en sån här lägenhet varit fel. Som sagt, nära till verkligen ALLT. Ni som bor mitt i stan, hur är det? Är det skönt eller jobbigt? Jag som alltid bott på landet tycker det är himla skönt att bo på landet, dock jobbigt ibland när det inte är nära till någonting. Men att kunna göra vad som helst, springa runt naken, lyssna på hög musik, ja allt man kan tänka sig så finns det faktiskt mycket fördelar med att bo på landet. Vad är fördelarna med stan?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


​Jag har sett att det blir vanligare och vanligare att använda betong i inredningen och jag förstår varför! Det är riktigt snyggt och gör inredningen mer vågad och "ruff". Man kan göra så mycket olika saker med betong och på bilderna ser du bara ett litet urval. Jag har sett att man gjort bänkar, bord, stolar, ja allt man kan tänka sig. Jag skulle kunna tänka mig att göra en bänk som skall stå utomhus. Hade varit riktigt snyggt kontrast med grått mot det gröna! Vad tycker du om att man använder betong i inredningen?

Likes

Comments

Klicka på bilderna för att komma till produkterna


​House Doctor är ett danskt företag som säljer både möbler och inredningsdetaljer. Företaget skriver att "House Doctor vill ge dig ett vitamintillskott för ett vackert, inspirerande och personligt hem" och jag får nog säga att dem lyckas med detta, iallafall enligt min smak. De har mycket annorlunda saker som gör hemmet, precis som dem säger, mer personligt. Jag gillar allt på denna bilden, och kolla in den rullvagnen/klädställningen uppe i vänstra hörnet, eller lampan som ser ut som ett hus. Riktigt snygga detaljer som gör det lilla extra. Hade inte heller tackat nej till att ha en bokstavslampa (nedre vänstra hörnet) i bokstaven A, men den lampan är lite för dyr för mig som är student, iallafall nu.

Gillar Du House Doctor?

Likes

Comments

Kollektion SOLVIK


Att hitta badrumsmöbler är inte det enklaste när man vill renovera. En toalett är ett av de rum som är mest personliga i hela huset, om det inte är det mest personliga. Därför tycker jag att man skall kolla på många olika sidor för snygga badrumsmöbler och jag vill tipsa er om Aspenbad. Jag tycker de har mycket att erbjuda och smarta förvaringsmöjligheter och chansen att man får välja och sätta ihop en möbel helt själv.

Jag föll för kollektionen SOLVIK som finns på de första bilderna just för att det är en New England inspirerad serie men det finns även serier som är väldigt annorlunda. Söker Du en annorlunda badrumsmöbel i högsta kvalité och vill ha chansen att designa badrummet helt som Du vill borde du kolla in serien WETTERN. Denna serie är faktiskt riktigt snygg även för mig som gillar mer gammaldagsa möbler.

Klicka på den här länken för att komma till Aspenbad.

Kollektion WETTERN

Likes

Comments

Bilderna är hittade på ikea.com

Den 14 Augusti kommer IKEA släppa en kollektion som heter SINNERLIG där de haft ett samarbete med den kända designern Ilse Crawford. Det kommer släppas 30 artiklar som främst är gjorda till matplatser, arbetsrum och vardagsrum men egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Jag gillar verkligen denna kollektionen. Kollektionen är designad med målet att den skall nå människans sinnen och skall förstärka känslan av trivsel i hemmet. Kollektionen skall göra vardagen lite enklare men med mer njutning.

Jag får nog säga att dem lyckats riktigt bra och jag gillar främst glasburkarna med korklock, kuddarna, tallrikarna, underläggen och soffan. Tycker soffan har en fräck design och mönstret och färgen gör den så fridfull på något sätt. Vad tycker Du om denna kollektionen?

Likes

Comments

Bilder från hemnet.se

Kände att jag bara var tvungen att visa upp detta enastående hus för Dig. Ligger på Österlen och finns på hemnet. Så underbart fint! Den vitputsade fasaden, den medelhavsinspirerade innegården, poolen, landskapet! Åh herregud säger jag bara. Kan inte sluta titta på det, detta är en dröm. 

Du hittar mer info om huset här

Likes

Comments


Den rustika stilen belyser den naturliga skönheten och den andas robusta ting.

Den rustika stilen visar att allt kommer tillbaka, likadant som mode går i en cirkel, så går inredning i en cirkel. Våra förfäder hade nog skrattat om de visste hur populär den rustika stilen är idag. Men tack vare den stilens varma och hemtrevliga känsla, naturliga texturer och former så är den lika populär i staden som ute på landet.

Den första saken som man tänker på när man säger rustikt är bjälkarna i taket. Har någon kvar bjälkarna i taket så hjälper inte det bara till med rymden, utan de gör också så man tänker på den rustika stilen, speciellt om någon har kvar dem precis som dem är, "ruffa" och oarbetade. Jag älskar de hus som har synliga bjälkar, jag tycker det är en speciell charm med det. Man tänker tillbaka på tiden som har varit, tar in gammalt till det nya. Att ha de synliga bjälkarna tillsammans med vita väggar ger ett kontrast, ett kontrast som är riktigt snyggt.


Om man använder för många detaljer som man ser är fabriksgjorda och massproducerade blir det inte denna charmiga, personliga känslan. Då kan det nästan bli att man tar bort den rustika stilen lite. Använd istället ting som Du hittat på vinden, utomhus, på loppisen m.m. Rustik stil blir inte bra utan lite patina. Du vill inte ha en känsla av skinande nytt, Du vill ha ytor med en liten touch av gammalt, som att man använt det i många år (eller iallafall ytor som fejkar det bra). Hittar Du gamla plankor, använd dem och touch upp med något nytt. Ibland kan blandningen göra pricken över i:et.


​I den rustika stilen använder man varma färger. Skrikiga lila eller rosa kanske alltså inte är det bästa valet om man vill uppnå en rustik känsla. Du skall försöka hitta naturliga varma färger som känns harmoniska. Och med naturliga menar jag färger från bark, stenar, sand m.m. Men var inte rädd för att du bara behöver använda dig av dessa färger. Tänk jeansblå, varma röda färger, guld gul eller tex en mjuk turkos.

För att uppnå den rustika stilen så är det egentligen ett enkelt tänk - använda det Du hittar. En gammal hink som lampskärm, mjölklådor som nattduksbord eller en lastpall som sänggavel. Bara fantasin sätter gränser.

Och det är det jag tycker är så kul med den rustika stilen. Du kan ta en gren du tyckte var fin i skogen och använda den till något i inredningen. Vad tycker Du om den rustika stilen och vad tycker Du om dessa sorters inlägg?

Likes

Comments